group-telegram.com/nouritazeh/2162
Last Update:
🚨❓آیا میشود حجم اعظم اطلاعات اغلب مردم دربارۀ شناخت، پیشگیری و درمان کووید-۱۹ از منابع سرگرمی و منابع جعلی بیاید و با خسارات و تلفات کمی از این اپیدمی رهایی یابیم؟
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com
آیا میشود اشخاصی که حتی معنی
in vitro
را نمیدانند مطالب کووید-۱۹ را ترجمه و در سطح وسیع منتشر کنند و مطالبشان بازدید میلیونی داشته باشد یا پیام بیمار ماسک نزند انتشار وسیع یابد و ما منتظر کارهای درست برای غلبه بر کورونا باشیم؟
در موضوعهای مختلف، از جمله این روزها موضوع کووید-۱۹، برخی اشخاص حاصل مطالعات و تجربیات خود را مینویسند یا ترجمه و منتشر میکنند؛
ادمینهای بسیاری از کانالهای تلگرامی و صفحات دیگر، مطالب آنها را بهصورت انتخابی، گاهی با تلخیصهایی که نکات مهمی را از قلم میاندازد و گاهی با دستکاریهایی که سبب غلط شدن مطلب میشود بازنشر میکنند.
مطالبی از آن کانالها و صفحات را هم انتخاب نمیکنند و کاربرانی که منابع اصلی از آنها پنهان مانده، آن مطالب را که ممکن است مهم باشند نمیبینند.
مشکل مهم دیگری هم هست:
کانالهای کپیکار، با مطالبی که از منابع معتبر مختلف برمیدارند، دنبالکننده جذب میکنند و بین آن مطالب، مطالبی را از منابع نامعتبر هم منتشر میکنند و سبب گمراهی مخاطبان میشوند.
🚨در موضوع کووید-۱۹، گمراهی به قیمت تلفات و خسارات سنگین تمام میشود.
♦️بسیاری از تارنماها و صفحات عامهپسندِ انگلیسیزبان برداشتهای عامهپسندانه از مطالب و مقالات تخصصی را بهخاطر کلیکبیت بودن مطرح میکنند که متأسفانه برخی منابع فارسی غیرحرفهای ترجمۀ همان مطالب را گاهی با افزودن اشتباهات جدید بازنشر میکنند.
محتوای این نوع مطالب لزوماً صحیح نیستند و پس از عامهپسندنویسی و ترجمۀ غیرحرفهای «غلط در غلط در غلط» شده، داستانهایی مانند ابرکروناویروس فراگیر!
و
virus RNA / RNA virus
و این را پدید میآورند.
باید مطالب تخصصی را از منابع جوک و سرگرمی و منابعی که بنا بر نگرانیهای مردم، اسم و موضوع عوض میکنند و مثلاً اسمشان شبهای اصغرآباد بوده و مطالب فکاهی را منتشر میکردهاند حالا با جعل، نام سازمان بهداشت جهانی (نمونه) را روی خود گذاشتهاند، یا از اول هم نامی رسمی را جعل کرده بودند (مثال) دنبال نکنیم.
از ادمینهای آن کانالها خواهش میکنیم لااقل از این یک موضوع (کووید-۱۹) چشمپوشی کنند چون اشتباهاتشان بیش از تصور آنها تلفات و خسارات ایجاد میکند و خودشان هم از این تلفات و خسارات در امان نیستند.
این از موضوعهایی مانند ترویج مصرف هستۀ تلخ زردآلو که عدۀ بسیار کمتری را به خطر میاندازد نیست.
🔴با توجه به زیانهای گمشدن منبع اصلی مطالب، بیایید به کمک هم منابع اصلی مطالب را پیدا و به دوستان معرفی کنیم و فرهنگ «ذکر لینک منبع» را هم ترویج نماییم.
♦️اگر منابع معتبری را میشناسید که مطالبشان بدون ذکر منبع بازنشر میشود لطفاً لینکشان را بفرستید تا در
@nouritazeh & @moarrefi
به مخاطبان معرفی شود.
فعلاً با تمرکز بر موضوع بهداشت و سلامت.
✅در روزهای اخیر مطالب متعددی دربارۀ کورونا منتشر شده که منبع اصلیشان کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی ارزشمندی بوده که خود نسبت به منابع کپیکار تعداد کمی دنبالکننده دارند:
منابع مختلف بدون ذکر منبع، مطالب چنین کانالهایی را نقل کردهاند؛
حتی منابعی که مقید به ذکر منبع هستند، بهاشتباه منبعی را که مطالب آن کانال را کپی کرده بود بهعنوان منبع اصلی ذکر کردهاند.
♦️یک فرق صفحات وب و فضای مجازی با مطالب کاغذی این است که منبع را میشود و باید بهصورت لینک یا آیدی ذکر کرد، نه فقط به صورت نام.
این توسط منابع معتبر خارجی و معدودی منبع فارسی رعایت میشود.
کسانی که در صفحات وب یا فضای مجازی تنها «نام منبع» را ذکر میکنند، دانسته یا ندانسته فقط «حفظ ظاهر» میکنند و این درست نیست، از جمله به دلایلی که در سه پیام کوتاه که از اینجا شروع میشود گفته شده.
به کمک هم معلوم خواهیم کرد که #اصل_مطلب_کجاست؟ تا کسانی که زحمت میکشند، زحمتشان بهتر نتیجه بدهد؛ از تداوم کارشان منصرف نشوند و تمام معایبی که به آنها اشاره شد، اندکاندک از فضای مجازی رفع شود؛
و ذرهذره، راستی جای کژی را بگیرد.
👈باید فکری به حال این زنجیرۀ معیوب کنیم
👈یکی از مشکلات بزرگی که به دلیل مطلبدزدی ایجاد شده
🔴برای غلبه بر ناول کوروناویروس، لازم است اطلاعات درست بر نادرست غلبه کند.
www.group-telegram.com/Fact_Check
چرا مهم است بدانیم اصل مطلب کجاست:
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com/2162
اینکه مطلب باید لینک داشته باشد ابعاد گوناگونی دارد:
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com/3306
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com/3307
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com/3308
اینفودمی:
www.group-telegram.com/ye/nouritazeh.com/4165
اثر زبالۀ مجازی:
www.group-telegram.com/andishehsarapub/6086
وقتی مطالب نگرانکنندۀ دروغ انتشار وسیع مییابند، روزی مطلب واقعی در آن زمینه هم جدی گرفته نمیشود.
اثر چوپان دروغگو:
www.group-telegram.com/andishehsarapub/3052
🆘
BY پیشگیری از همهگیری بیماریهای واگیردار
Share with your friend now:
group-telegram.com/nouritazeh/2162