Telegram Group Search
«خلوت‌ترین کیوسک»

#کیوسک

سه‌شنبه، ۱۳ شهریورماه ۱۴۰۳

«امروز تقریباً هیچ‌کدام از روزنامه‌های پرتیراژ صبح کشور منتشر نشدند. به همین خاطر هم کیوسک امروز مختصرتر از هرروز است.»

«به نوشتۀ دنیای اقتصاد، نرخ رشد بدهی دولتی به بانک مرکزی افزایش یافته‌است. با وجود اینکه استقراض دولتی از بانک مرکزی برای تأمین کسری بودجه ممنوع است، همچنان مشخص نیست به چه علت نرخ رشد بدهی افزایش می‌یابد.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«تمامیت‌خواهی (Totalitarianism)»

توتالیتاریسم یا تمامیت‌خواهی اثری از هانا آرنت است که نخستین‌بار در سال ۱۹۵۱ به چاپ رسید.
این اثر بخشی از سه جلدی معروف آرنت با عنوان «عناصر و خاستگاه‌های حکومت توتالیتر» است و به تشریح و تفسیر نظام‌های تمامیت‌خواه می‌پردازد.


🆔 @AndishehSUT
«تمامیت‌خواهی (Totalitarianism)»

#یادداشت

هانا آرنت از مهمترین اندیشمندان قرن معاصر است. او از یهودیان ساکن آلمان بود و در دانشگاه در رشتۀ فلسفه تحصیل کرد. از میان اساتید نام‌آشنای آرنت می‌توان به مارتین هایدگر اشاره کرد.
با ظهور و قدرت گرفتن نازیسم و آدولف هیتلر، آرنت ناچار به مهاجرت به ایالات متحده شد و آنجا به پژوهش‌های خود ادامه داد. از ایده‌های معروف آرنت می‌توان به «توتالیتاریسم» و «ابتذال شر» اشاره کرد.

آرنت در اثر خود با نام تمامیت‌خواهی دو نوع حکومت خودکامه و استبدادی را از هم تفکیک می‌کند:

۱. استبداد کهن (Classic):
در این ساختار حکومت، یک حاکم قادر و مطلقه (Tyrant) با گروهی از یاران و هم‌پیمانان خود دست به انجام افعالی می‌زند که در راستای منافع شخصی و گسترش سیطرۀ نفوذ و قلمرو حکمرانی وی باشد. در استبداد کهن تمامی امور متّکی به فعل شخص حاکم است. این نوع حکومت به کارگاهی کوچک می‌ماند که تعداد اندکی از کارگران در آن شاغلند و در مدیریت انحصاری مالک آن قرار دارد.

۲. حکومت تمامیت‌خواه (Totalitarian):
این نوع حکومت منحصر به دنیای مدرن است و تمامی امور در آن به صورت سیستمی منسجم و کارآمد درآمده است که مداوم در حال اجرا و بهینه‌سازی فرآیندهاست. این نظام می‌تواند توسط فرد یا افرادی مدیریت شود، امّا دیگر موجودیت آن به شخص حاکم گره نخورده‌است. همراه با گذر زمان، کارگاه‌های خرد استبداد مبدّل به کارخانه‌های عظیم با کارگران فراوان شده‌اند و به حکومت‌های تمامیت‌خواه بدل گشته‌اند. کارگران تنها به اوامر و دستورالعمل‌هایی که با جزئیات کامل قانون‌مند شده‌اند، عمل می‌کنند و دیگر هیچ‌گونه تفکّر و تأملی در فرآیند اجرای آن‌ها ندارند. از همین رهگذر، سیاست‌مداران کارخانه را با استخدام افراد کارا و مجرب به ابرماشینی بزرگ همراه با چرخ‌دنده‌های انسانی تبدیل می‌کنند و به وسیلۀ تمامی ابزارهایی که دنیای مدرن در اختیار آن‌ها نهاده است، حکومتی تمامیت‌خواه (Totalitarian) بنا می‌نهند که می‌تواند در تمامی امور زندگی مردم و کارگزاران خود دخالت کند.

شایان مرادی


🆔 @AndishehSUT
«محکم شدن جای پای وفاق ملی»

#کیوسک

شنبه، ۱۷ شهریورماه ۱۴۰۳

«هم‌میهن می‌نویسد که هرسیاستمداری به راهبرد وفاق بی‌توجه بوده تنها به خفت و خواری رسیده و نباید به‌واسطۀ اتکا به طرف خارجی یا دشمنی سفت و سخت با آن این راهبرد را کنار گذاشت.»

«محمدجواد روح نوشته اصرار به پزشکیان برای تغییر رفتارهای مخصوص خودش که از لحاظ سیاسی هم جواب داده چندان درست به نظر نمی‌رسد؛ خاصه اینکه تغییر رفتار او می‌تواند حس عدم صداقت را القا کند.»

«شرق می‌نویسد که پزشکیان اما مأموریت خود را به‌عنوان رئیس‌جمهور دوران گذار می‌شناسد و می‌داند که چندان کار خاصی از دستش برنمی‌آید؛ اما برخی اطرافیان او سعی می‌کنند طوری القا کنند که او قرار است همۀ مشکلات را حل کند؛ امری که به‌روشنی خلاف واقعیت است.»

«روزنامۀ سازندگی در این یادداشت می‌نویسد که لازم است ایران با لحنی مستقیم‌تر در این زمینه با روسیه صحبت کند. کریدور زنگزور در شرایط فعلی روسیه می‌تواند بخشی از برنامۀ بزرگ این کشور باشد، چرا که در شرایط بحران جنگ اوکراین، ارمنستان هم در حال نزدیک‌تر شدن به غرب است.»

«عباس آخوندی نوشته که سیاست‌های خارجی اعلامی دولت بیشتر از جنس آرزو هستند و سایۀ عدم ثبات را از کشور ما برنمی‌دارند.»

«حالا دفتر رئیس‌جمهور جوابیه‌ای به کیهان فرستاده که در تیتر یک آن منعکس شده‌است. در این جوابیه آمده که دستور رئیس‌جمهور بازنگری در پروندۀ دانشجویان و اساتیدی بوده که با برخوردهای سلیقه‌ای کنار گذاشته شده‌اند. این اقدام دولت هم در راستای قانون و اختیارات رئیس‌جمهور است و هم در راستای حفظ آزادی بیان در دانشگاه و ممانعت از برخوردهای سلیقه‌ای.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«هفدهم شهریور»

#یادداشت #بهانه

سال ۵۷ بود و جوّی انقلابی سراسر کشور را دربرگرفته بود. ایران در مدتی بسیارکوتاه پله‌های ترقی را یکی‌یکی طی کرده بود و از سال ۴۰ به قدرتی صنعتی بدل شده بود که ژاندارم منطقه بود. پیشرفت‌ها اما آن‌قدر سریع بود که جامعه را به التهاب رسانده بود و فضایی ناپایدار بر کشور حاکم کرده بود. اقشار مذهبی تمام توان خود را برای به چالش کشیدن حکومت و نقد تغییرات بنیادین غربی‌مآب استفاده می‌کردند. از طرفی، تفکّرات چپ نیز نقش مهمی در شکل‌گیری ذهنیت روشنفکران و قشر دانشجو داشتند. اقتصاد ایران نیز از سال ۵۲ با بیماری هلندی درگیر بود که در نتیجۀ ورود سرمایه‌های نفتی و تخصیص آن برای پروژه‌های بلندپروازانۀ برنامه عمرانی پنجم ایجاد شده بود؛ تا جایی که دولت آموزگار در سال ۵۵ مجبور به اجرای سیاست‌های ریاضت اقتصادی شد که نارضایتی عمومی را در پی داشت.
اعتراض به حکومت شاه از سال ۱۳۴۲ سابقه داشت؛ امّا سرکوب شده بود. از سال ۵۶ اما سلسله اعتراضاتی از شهرهای قم و تبریز شروع شدند که در نهایت به آتش‌سوزی سینما رکس آبادان در ۲۸ مرداد ۵۷ رسیدند. انقلابیون حکومت را عامل این فاجعه معرفی کردند و همین امر هم آتش خشم مردمی را شعله‌ور کرد. با توجّه به انتقادات شدید به دولت جمشید آموزگار وی مجبور به استعفا شد و پنجم مرداد شریف امامی هیأت دولتی متشکّل از اعضای حزب رستاخیز و با شعار وحدت ملی بنا نهاد و کوشید تا با انجام اصلاحاتی نظر مخالفان را جلب کند؛ با این حال، نتوانست آنچه ناگزیر بود را تغییر دهد. ۱۳ شهریور ۵۷، گروه‌های مذهبی با کسب مجوز از دولت شریف امامی دست به یک راهپیمایی گسترده بعد از نماز عید فطر زدند؛ یک راهپیمایی مسالمت‌آمیز که با شعارهایی در حمایت از آیت‌الله خمینی همراه بود. برآوردهای رژیم وقت حکایت می‌کند که نیم‌میلیون‌نفر در تهران و سه‌میلیون‌نفر در سراسر کشور به خیابان‌ها آمدند.
شانزدهم شهریور نیز بسیاری از شهرهای ایران اعتراضاتی را به خود دیدند؛ امّا این بار دیگر مجوزی در کار نبود و شعارهای تند و تیز هم علیه سلطنت سر داده می‌شد. در پایان وقت، شورای امنیت ملّی تشکیل جلسه داد و بسیاری از فرماندهان با خاطر نشان کردن خطرات احتمالی ادامه یافتن اعتراضات خواستار حکومت نظامی در یازده شهر شدند که با موافقت شاه همراه شد. ارتشبد اویسی به عنوان فرماندار نظامی تهران انتخاب شد و از ساعت ۶ صبح حکومت نظامی اعلام شد. با این وجود، بسیاری از مردم بی‌خبر از این اتفاق از صبح‌گاه به خیابان‌ها آمدند و از مناطق جنوبی به سمت میدان ژاله حرکت کردند. حرکت معترضین در میدان ژاله توسط سربازان متوقّف شد. ساعت ۱۰ صبح فضا دچار التهاب شد و تیراندازی به سوی معترضین آغاز شد. انقلابیون تعداد کشته‌شدگان آن روز را ۴۰۰۰نفر اعلام کردند. عددی که خشم عمومی را در پی داشت.

بسیاری از کارشناسان این جمعۀ خونین را آغازی بر پایان حکومت پهلوی می‌دانند؛ روزی که باعث شد امکان هرگونه مصالحه بین انقلابیون و حکومت از بین رود.
نظام سلطنت زمانی که قدرت اتحاد مردم را مشاهده کرد، به واهمه افتاد و دست به سرکوبی سفاکانه بر علیه افرادی زد که تنها هدفشان زندگی و یگانه کلامشان آزادی بود.


✍️ شایان مرادی


🆔 @AndishehSUT
«از چالش قیمت بنزین تا رویارویی با ناترازی‌ها»

#کیوسک

یکشنبه، ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۳

«سازندگی نوشته که نباید حضور زنان در وزارتخانه‌ها محدود به یک مشاور امور زنان شود که هیچ اختیاری هم برای پیشبرد مسائل ندارد و اگر تعارف را کنار می‌گذاشتند، شاید این سمت را هم به مردان می‌دادند.»

«به نوشتۀ هم‌میهن یکی از اعضای ناظر شورای بورس هم می‌گوید که مدیران بورس معتقدند که اگر در نهادهای مالی بیرون از این سازمان و یا به عنوان یک فعال بورسی کار می‌کردند، درآمد بیشتری کسب می‌کردند و حالا با این وام‌ها سازمان می‌خواهد که این مسأله را جبران کند.»

«شرق گفته که کسانی که قیمت فوب را معیار می‌دانند، در نظر نمی‌گیرند که دوبار سود کشورهای فروشندۀ نفت و تولید‌کنندۀ بنزین و هزینۀ حمل‌و‌نقل در این قیمت لحاظ شده و اینکه دولت بخواهد این موارد را روی قیمت بنزین از مردم بگیرد درست نیست. خاصه آنکه درآمد مردم کشور ما هم با سایر کشورهای خلیج فارس سازگار نیست؛ استاد دانشگاه ما درآمد معلم مهدکودک کویت را هم ندارد.»

«روزنامۀ جمهوری اسلامی معتقد است که رئیس‌جمهور باید در این مسیر بر کسانی که هرکدام وابستگی جناحی خاصی دارند و به دنبال سهمی از قدرت هستند، فائق آید و از شکل‌گیری یک دولت سهمیه‌ای جلوگیری کند تا با یک دولت منسجم به سمت ایجاد وفاق در جامعه حرکت کند.»

«به نوشتۀ فرهیختگان سیاستمدارانی هستند که واقعیت را می‌دانند، اما نفع آن‌ها در دوقطبی‌سازی است. آن‌ها جبهۀ انقلاب را به عنوان پایگاه رأی خود می‌بینند و حس می‌کنند که باید همیشه لولوی رقیب را حفظ کنند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«مطرح شدن دوبارۀ تغییر پایتخت روی صفحۀ نخست روزنامه‌ها»

#کیوسک

دوشنبه، ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳

«دنیای اقتصاد با هدف ارائۀ راهکاری برای مشکلات فعلی تهران نوشته که باید شهر ساماندهی درست داشته باشد. از خدمات و امکانات تمرکززدایی شود، حمل و نقل عمومی مطلوبی میان تهران و حومه برقرار گردد و تهران با شهرهایی چون کرج یکپارچه شود.»

«هم‌میهن در انتهای سرمقالۀ خود می‌نویسد که سیاستمداران کشور در حال حاضر در جایگاهی نیستند که ملزومات عقل سلیم را به مردم یادآوری کنند و باید سیاست‌ها را اصلاح کنند.»

«فرهیختگان می‌نویسد که مهم‌ترین چیز در حال حاضر این است که تصویر رسانه‌ای پزشکیان از آن کاندیدای سادۀ ایام انتخابات به یک مدیر مطلع و فعال و مقتدر تغییر کند.»

«کیهان نوشته که انتصابات فعلی دولت نشان می‌دهند که راهبرد وفاق ملّی ادّعایی اصلاح‌طلبان از یک طرف به حضور افرادی که با نظام ضدیت آشکار دارند، منجر شده و از سوی دیگر هم نیروهای انقلابی را منزوی کرده‌است.»

«به نوشتۀ عباس عبدی تجربه نشان داده که مهاجرت و پناهندگی با دیوارکشی تمام نمی‌شود و تنها ثبات منطقه و افغانستان است که به پناهنده شدن اهالی آن هم پایان می‌دهد. چیزی که شاید لازم بود برخی در کشور آن را پیش از حمایت از طالبان بدانند.»

«یک تحلیلگر جمهوری‌خواه نوشته که بسیاری از اعضای این حزب هم در خفا علیه ترامپ فعالیت می‌کنند. آن‌ها ریاست جمهوری ترامپ را برای حزب خطرناک می‌دانند و می‌خواهند که با شکست او عمر سیاسی‌اش پایان یابد تا با در دست گرفتن سنا فرصت داشته باشند که سال ۲۰۲۸ با قدرت وارد میدان شوند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«چه چیزی مانع آغاز فصل جدیدی از وفاق ملی می‌شود؟»

#کیوسک

سه‌شنبه، ۲۰ شهریورماه ۱۴۰۳

«به نوشتۀ دنیای اقتصاد تعیین سقف دستمزد در سازوکارهای دولتی به‌ویژه برای مدیران رده‌بالا انگیزۀ آن‌ها برای رفتن به سراغ مزایایی چون وام‌های کم‌بهره و حتی رشوه و فساد را افزایش می‌دهد. مهم‌ترین راهکار این مشکل افزایش سقف دستمزد مدیران و متناسب‌سازی آن با بخش خصوصی و شفافیت در سازوکار پرداخت دستمزد آن‌هاست.»

«هم‌میهن نوشته که امروز، حوزه‌های مختلف فرهنگ ما از سینما تا موسیقی و کتاب و تئاتر در تصرف فرهنگ زیرزمینی و غیررسمی است. علت این موضوع از یک سو سیاست‌های مسدودکننده و از سوی دیگر عدم ارتباط مؤثر با کارآفرینان و فعالان حوزۀ فرهنگ است. محدودیت‌ها تا جایی است که حتی با انتشار نتایج برخی پژوهش‌ها هم مخالفت می‌شود.»

«هم‌میهن روی جلد امروز خود نوشته که مدیرمسئول روزنامۀ اعتماد و عباس عبدی بخاطر مطلبی که ۲۶ فروردین‌ماه دربارۀ پاسخ به حملۀ اسرائیل به کنسولگری ایران در این روزنامه منتشر شده، به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و قانون اساسی مجرم شناخته شده‌اند.»

«عباس عبدی تأکید کرده که سکوت در برابر تندروهایی که از منابع عمومی و رانت نظارتی برخوردارند، نه‌تنها در راستای وفاق نیست که بر بحران می‌افزاید. لازم است که دولت اعتراضی هرچند غیرعلنی اما نتیجه‌بخش به کارشکنی این گروه علیه خود بکند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«وقتی آزادی مطبوعات معنایی ندارد»

#کیوسک

چهارشنبه، ۲۱ شهریورماه ۱۴۰۳

«سازندگی می‌نویسد که اهمیت حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت زیاد است؛ اما باید تدابیری برای آن اندیشیده شود. باید آئین‌نامۀ مشخصی برای شرکت کردن شهردار تهران در جلسات وجود داشته باشد، تمایلات سیاسی در حضور و یا عدم حضور او مؤثر نباشد و حد و مرز اختیارات او در جلسه هم معلوم شود.»

«سرمقالۀ امروز هم‌میهن نوشته که با وجود آنکه تندروها در حال غرق شدن با مشارکت پایین در انتخابات بودند و تدبیر نظام و رهبری مانع از این اتفاق شد، باز هم به جای شکرگزار بودن در کار دولت کارشکنی می‌کنند و در عوض کمک به کسانی که کشور را از این تنگنای امنیتی نجات دادند، مشغول خبرسازی و اتهام‌زنی هستند.»

«احمد زیدآبادی به سراغ اتهام نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی رفته و می‌نویسد که نمی‌توان به‌درستی تشخیص داد که چه چیزی موجب تشویش اذهان عمومی می‌شود. پس این اتهام نمی‌تواند به عنوان یک اتهام قضایی مطرح باشد.»

«برخی شکاف‌های دولت و مردم به‌آسانی قابل حل هستند و تنها به‌سبب بی‌تصمیمی و دیرتصمیمی و بدتصمیمی تاکنون حل نشده‌اند. عباس عبدی معتقد است که حل این مسائل و نقد سیاست‌های قبلی به معنای شکست نیست‌. او از مسائل زنان، اینترنت، رسانه، سیاست خارجی و گزینش‌ها با عنوان شکاف‌هایی نام می‌برد که باید به‌سرعت ترمیم شوند تا دولت بتواند اقدامات مهم‌تری را با کمک پشتوانۀ مردمی انجام دهد.»

«فرهیختگان نوشته که نظر اصلاح‌طلبان ابتدا بر معرفی یک نامزد اعتدالی یعنی علی لاریجانی بوده و لاریجانی هم، البته در سطوح میانی، از تأیید صلاحیت خود اطمینان حاصل کرده بود. اما مخالفت شدید سیدمحمد خاتمی با او مانع از به ثمر رسیدن این طرح شد‌؛ تا حدی که خاتمی اجازۀ حضور لاریجانی را در جلسۀ مشترک سران اصلاح - اعتدال نداد.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«جهان، یعنی تمام انبوه کائنات موجود، مادی است، یعنی جسم است و ابعاد عظیم یعنی درازا، پهنا و ژرفا دارد.
در ضمن، در هربخش این جسم خود جسمی است دارای ابعاد مشابه. بنابراین، هرقسمت جهان جسم است و هرچه جسم نیست جزء جهان نیست.
و از آنجا که جهان کل هستی است، آنچه جز آن نیست عدم است و در نتیجه هیچ‌جا نیست.»


- توماس هابز

#نقل_قول

🆔 @AndishehSUT
«از درون بند زندانیان سیاسی»

#کیوسک

شنبه، ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۳

«عماد‌الدبن باقی نوشته که این‌گونه رفتار قضایی منجر به از دست رفتن اعتبار سیاسی می‌شود و تنها در صورت رعایت اصول دادرسی عادلانه و شفاف است که مردم حتی اگر از حکمی ناخشنود باشند هم اعتراضی نخواهند کرد.»

«هم‌میهن نوشته که یکی از استدلال‌های نادرستی که در نفی نامۀ فائزه هاشمی می‌شود، این است که اکنون زمان مناسب طرح این مسائل نیست و این‌چنین نوشته‌ای می‌تواند مورد سوء‌استفاده قرار بگیرد. این ادعا نادرست و مشابه استدلال حامیان حفظ وضع موجود است که هرانتقادی را با امکان استفادۀ دشمن سرکوب می‌کنند.»

«عباس عبدی هم به هم‌میهن گفته که چنین فضایی در زندان پیش از انقلاب هم وجود داشت و بخش عمده‌ای از درگیری‌های پس از انقلاب هم محصول به جامعه آمدن تنش‌های داخل زندان بود.»

«عباس عبدی نوشته که مردم تغییر سیاست‌های فیلترینگ را به چشم گامی از سوی دولت پزشکیان در راستای اثبات برادری و نشان دادن رویکرد تغییر می‌بینند. در چنین شرایطی لازم است که پزشکیان هم با رویکرد وفاق ملی و عقلانیت این مسأله را با کلیت ساختار سیاسی حل کند تا سرمایۀ اجتماعی دولت بازسازی شود.»

«جوان نوشته هرچند با توجه به اشارۀ مغرورانۀ فائزه هاشمی به دیکتاتوری حاکمیت، نمی‌توان این نامه را با هدف تقاضای بخشش و آزادی دانست، اما نامۀ او تأییدی بر ادعای دادستان‌ها و مسئولین بر ماهیت تهی و ضداخلاقی زندانیان به اصطلاح سیاسی است که عمدتاً با اتهامات امنیتی دستگیر می‌شوند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«مسائل اصلی دولت جدید»

#کیوسک

یکشنبه، ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۳

«هم‌میهن نوشته که در دولت سیزدهم از لحاظ آماری نیز رتبۀ جهانی ایران در مبارزه با فساد تغییری نکرد و کشور ما همچنان در ردۀ ۱۴۸ ایستاده‌است. بدترین رتبۀ ایران مربوط به دوران ریاست جمهوری احمدی‌نژاد و رتبۀ ۱۶۸ است.»

«عباس عبدی نوشته که زنان عموماً در انتخابات سهم بیشتری از شرکت را نسبت به مردان داشته‌اند، اما لااقل در دور اول انتخابات اخیر این سهم کمتر شده‌است. به عقیدۀ عبدی احساس عدم توجه به مطالبات آن‌ها موجب این اتفاق شده‌است. او اضافه می‌کند که اعتراضات سال ۱۴۰۱ هم نشانۀ دیگری از این بود که نباید با عینک سیاسی و امنیتی به مسألۀ زنان نگه شود.»

«حسین شریعتمداری می‌نویسد که انتصاب افراد زاویه‌دار با بهانۀ وفاق ملی انجام می‌شود؛ در حالی که وفاق ملی به‌معنای حضور افرادی با سلایق مختلف است که همگی به اصول و مبانی نظام موجود پایبند هستند. هیچ جای دنیا کسانی که با اصل نظام حاکم زاویه دارند، در چهارچوب وفاق قرار نمی‌گیرند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«روز نشست خبری و بازار دلواپسان وفاق»

#کیوسک

دوشنبه، ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۳

«هم‌میهن نوشته که مردم از دروغ و وعده‌های محقق‌نشده خسته‌اند و بنابراین، لازم است که حتّی اگر پزشکیان برای تغییر لازم اجازه نیافته هم این موضوع را صریح و شفاف مطرح کند.»

«احمد زیدآبادی در روزنامۀ هم‌میهن نوشته که مفهوم وفاق بدون حضور حقوق برابر معنا ندارد و هیچ‌گاه افراد در حالتی که یک طرف برای خود امتیازاتی نسبت به طرف دیگر قائل است، به وفاق نخواهند رسید. او می‌نویسد که هرفرد علاقه‌مند به سیاست وفاق و تبیین آن، باید پیش از هرچیز صریح بگوید که به برابری در حقوق قائل است یا نه. بدون این نقطۀ عزیمت نمی‌توان هیچ‌گامی در راستای وفاق برداشت.»

«عباس عبدی در روزنامۀ اعتماد نوشته که ضربه‌پذیری ایران از رسانه‌های غیررسمی و رسمی خارج کشور واضح است و این رسانه‌ها می‌توانند روایت خود را در ذیل اخبار مختلف منتقل کنند. علّت این امر فاصله گرفتن رسانۀ ملی از حقیقت و تأکید آن بر روایت رسمی است. همین امر بر دوقطبی شدن جامعه هم می‌افزاید؛ چرا که صداوسیما گاه در جایگاه یک کنش‌گر سیاسی قرار می‌گیرد.»

«کیهان می‌نویسد که این استاندارد دوگانۀ سخت‌گیری در استخدام‌های معمولی و نصب بدون سخت‌گیری مدیران بالایی و میانی دولت هم مردم را ناراحت می‌کند و هم علاقه‌مندان به انقلاب را متعجب کرده‌است.»

«در مورد انتصاب‌ها، کیهان تنها نبوده و روزنامه‌های جوان و فرهیختگان هم امروز نگرانی خود را روی جلد ابراز کرده‌اند و از به خطر افتادن وفاق ملی نوشته‌اند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«مسألۀ گزینش مدیران میانی دولت: وقتی قرار نیست تندروها راضی شوند»

#کیوسک

چهارشنبه، ۲۸ شهریورماه ۱۴۰۳

«سرمقالۀ هم‌میهن نوشته که انگار تندروها نمی‌توانند با مسألۀ انتخابات با عقل سلیم مواجه شوند و درک کنند که رئیس‌جمهور منتخب در منش و طرح و برنامه با آن‌ها تفاوت دارد و اگر قرار بود نداشته باشد، مردم به آن‌ها رأی می‌دادند.»

«عباس عبدی نوشته که در گزینش‌ها برای ورزشکاران آسان می‌گیرند، چون اگر افراد با رانت و تبعیض در تیم‌های ورزشی انتخاب شوند، در همان بازی اول این انتخاب اشتباه خود را نشان می‌دهد. اما در ساختار حکومت و جایگاه‌های مدیریتی که جزئیات اشتباهات کمتر به چشم می‌آیند، آقازاده‌ها به‌راحتی به پست و مقام می‌رسند.»

«روزنامۀ جمهوری اسلامی نوشته که رئیس‌جمهور باید در موقعیت‌های مدیریتی از افراد مستقل استفاده کند و اجازه ندهد که به بهانۀ وفاق ملی همان اتفاقی که برای کابینه رخ داد، رخ دهد. در غیر این صورت، دولت چهاردهم همان دولت قبل خواهد بود.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«فارغ از لبنان: آنچه از یادداشت‌های امروز روزنامه‌ها باید بخوانید»

#کیوسک

پنج‌شنبه، ۲۹ شهریورماه ۱۴۰۳

«به عقیدۀ نویسندۀ روزنامۀ سازندگی انتخاب استانداران اصول‌گرا برای استان‌هایی که محرومیت سیاسی بیشتری دارند، مانند این است که حمایت اقتصادی استان‌هایی که از لحاظ اقتصادی محروم هستند را کاهش دهیم. این‌چنین اقدامی برخلاف شعار عدالت‌خواهی رئیس‌جمهور است و مانع از تحقق اهداف او می‌شود.»

«هم‌میهن نوشته که اصلاح‌طلبان ابتدا باید تحلیلی از اوضاع پیش از انتخابات داشته باشند، سپس به ماهیت دولت کنونی و رویکرد ساختار سیاسی واقف باشند، ارتباط نیروهای درون ساختار حکومت را بشناسند و در نهایت، حالت مطلوبی را تصور کنند که می‌توان به آن رسید. پس از طی این گام‌ها، اصلاح‌طلبان باید بکوشند که نقش خود را در این تحول تعیین کنند و نگذارند که دیگران برای آن‌ها نقش معین کنند.»

«فرهیختگان به نشست خبری رئیس‌جمهور و برگزارکنندگان آن هم انتقاد کرده و نوشته که شایسته بود نشستی که با این مقدار تأخیر برگزار شد، در شأن رئیس‌جمهور باشد؛ امّا از یک طرف سؤالات مطرح شده که به‌جز در مورد چند رسانۀ خارجی چندان مناسب نبودند و از سوی دیگر قصد خود برگزارکنندگان، نشست خبری رئیس‌جمهور را به نمایشی از کف و سوت و تشویق و خنده تبدیل کرد که مانع از پرسیدن سؤالات مهم از سوی رسانه‌های موجّه شد. فرهیختگان نوشته که دوشنبه نمایشی روی صحنه رفت که نباید تبدیل به یک رویه شود.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«اهمیت حفظ وفاق»

#کیوسک

یک‌شنبه، ۱ مهرماه ۱۴۰۳

«عباس عبدی نوشته که راهبرد وفاق ملی پزشکیان اما تاکنون به‌درستی از طرف برخی ارکان حاکمیت حمایت شده‌است. این وفاق باید ابتدا در دولت و سپس در میان اجزای حاکمیت و در نهایت رسانه‌های رسمی که از منابع عمومی ارتزاق می‌کنند شکل بگیرد؛ که در حال حاضر این رسانه‌ها، یعنی صداوسیما و یا روزنامه‌ای چون کیهان، خلاف وفاق عمل می‌کنند.»

«سازندگی نوشته که دولت پزشکیان پیشبرد گفت‌وگوها با آمریکا و اروپا را در دستور کار دارد و گفت‌وگوهای ممکن در حاشیۀ مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند آغازی برای پیشبرد این هدف باشد.»

«آرمان ملّی از قول کارشناسان نوشته: وابستگی کامل کشور به گاز به‌ویژه در نیروگاه‌ها و صنایع کلیدی مانند پتروشیمی، فولاد و سیمان، ضرورت توجه جدی به ذخیره‌سازی گاز به عنوان راه‌حلی مؤثر برای مدیریت پیک مصرف را ایجاب می‌کند.»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«چرا باید فاجعۀ معدن طبس رخ دهد؟»

#کیوسک

دوشنبه، ۲ مهرماه ۱۴۰۳

«هم‌میهن نوشته که هنگامی که سطح اقتصادی تنزل پیدا می‌کند، بنگاه‌ها درآمد کمتری خواهند داشت و وقتی نتوانند محصول خود را صادر کنند و یا تکنولوژی وارد کنند، دستمزد کارگران را کاهش می‌دهند و آموزش‌های لازم را حذف می‌کنند، تجهیزات امنیتی را کاهش می‌دهند و استانداردهای ایمنی هم افت می‌کند. از سوی دیگر هم نظارت دولتی لازم صورت نمی‌گیرد و دولت هم برای آنکه چرخ معادن نایستد، استانداردهای ایمنی را پایین می‌آورد.»

«سرمقالۀ دنیای اقتصاد نوشته که فناوری تولیدی خود‌به‌خود بهبود نمی‌یابد و برای بهبود آن نیاز به جذب سرمایه وجود دارد. اگر این سرمایه جذب نشود و در رویۀ سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و تحریم‌ها تحولی ایجاد نشود، چنین سوانحی به روال تبدیل خواهند شد.»

«کیهان نوشته که با توجه به دشمنی برخی اصلاح‌طلبان با شهید رئیسی، ممکن است پیشنهاد آن‌ها به رئیس‌جمهور برای گفت‌وگو با آمریکا انتقامشان از سیاست‌های شهید رئیسی باشد.»

«وزیر کشور با بیان اینکه پیش‌بینی می شود ۱۷نفر معدنکار محبوس مانده هم دچار حادثه شدید شده باشند، گفته: «۱۷نفر در فاصلۀ هزارمتری دهانۀ ورودی تونل محبوس هستند و نیروهای امدادی ۴۰۰متری آن‌ها قرار دارند.»»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
«میل و انزجار»

#یادداشت

توماس هابز از نخستین متفکران دوران جدید است که به ماده‌گرایی نظم و اساسی نو بخشید. از آثار درخشان وی می‌توان به لویاتان اشاره کرد.
هابز در این کتاب سعی دارد نظریات خود را در حوزه‌های مختلف روانشناسی، علوم سیاسی و فلسفه ارائه دهد.
«میل و انزجار»

#یادداشت

اندیشۀ کلیسا با تکیه بر آرای فلسفی یونان و خاصه اندیشه‌های ارسطویی برای قرون متمادی بر تمامی عرصه‌های علمی، نظری و فکری سایه انداخته بود. ارسطو بر آن بود که اصل و بنیان جهان در سکون است و تمامی ذرّات و موجودات به سمت پایداری و ایستایی پیش می‌روند.
در قرن پانزدهم میلادی و عصر رنسانس امّا نظریه‌پردازانی انقلابی و پیشرو ظهور کردند. گالیله فلسفۀ سکون ارسطو را به باد انتقاد گرفت و اجسام و ذرّات را در حرکت و جنبشی دائمی می‌دانست. او می‌گفت همه چیز در حرکت است؛ مگر آنکه نیرویی آن‌ها را از این کار باز ایستاند.
توماس هابز که فیلسوف و سیاست‌مدار دربار انگلستان بود هم روابطی صمیمی با گالیله داشت. همین هم شد که تفکّرات نوین دوست عزیزش تأثیر فراوانی بر اندیشۀ وی گذاشت. ایدۀ جنبش مداوم جهان هابز را به تأملی ژرف پیرامون اساس و بنیان هستی و نحوۀ کارکرد آن واداشت.
هابز جهان هستی را چیزی فراتر از ماده نمی‌دید و اصالتی برای آنچه از نظرها پنهان بود، قائل نمی‌شد. توماس هابز معتقد بود که حرکت ماده بر خود ماده ارجحیت دارد. این آرای او امّا از آنجا که بر علیه آرای رسمی بود، برای هابز هزینه‌ساز شد و بارها کار او را به تبعید کشاند.
بنا بر نظر هابز، جهان پیرامونی انسان مانند یک مکانیسم پیچیده عمل می‌کند و تمامی تغییرات و دگرگونی‌هایی که پی‌در‌پی رخ می‌دهند، به علّت فشار و نیرویی است که بر این مکانیسم اثر می‌گذارند. نیرو در زندگی آدمی به دو اصل بنیادین وابسته است: «میل و انزجار».
میل نوعی کشش است که نشانگر خواست و نیاز سیری‌ناپذیر بشر است و تا مادامی که آدمی نفس در سینه دارد، جزئی جدایی‌نشدنی از زندگانی بشر است. در واقع، میل چیزی نیست به غیر از تمایل به زندگی.
انزجار هم نوعی واکنش و دافعه است از هر آنچه زندگی، جریان و خلاقیت را از انسان سلب نماید. والاترین و دهشتناک‌ترین انزجار آدمی که مایۀ هراس بی‌وقفه و جاودان در روان پویای اوست، انزجار از مرگ است.

شایان مرادی

🆔 @AndishehSUT
«نسبت دولت وفاق ملّی با سیاست خارجی»

#کیوسک

پنج‌شنبه، ۵ مهرماه ۱۴۰۳

«هم‌مبهن نوشته شعار آشنای «وفاق» و «دعوا نکنیم» با آنکه شاید همچنان دقیق روشن نباشد، توانسته لااقل دو گروه براندازان خارجی و براندازان داخلی را که بر علیه نظام و کشور کار می‌کنند، منفعل و زمین‌گیر کند. این گروه که یک‌بار در انتخابات و بار دیگر با رأی اعتماد کامل کابینه شکست خوردند، چون از دعوا نان می‌خورند و به حیات خود ادامه می‌دهند، با شعار «دعوا نکنیم» منفعل شده‌اند.»

«سازندگی در انتها هم نوشته که پیشرفت در مذاکره باید با تعدیل در برخی تعارضات مرتبط با اوکراین و کشورهای منطقه همراه باشد. در حال حاضر و با نزدیکی زمان انتخابات آمریکا شاید نتوان مذاکرات مستقیم را پیش برد؛ اما این فرصت خوبی خواهد بود تا این تعارضات تعدیل شوند و شرایط برای مذاکره مهیا گردد.»

«به نوشتۀ آرمان ملی شینا انصاری دربارۀ استفاده از ظرفیت جوامع محلی و سمن‌ها برای جلوگیری از انقراض یوزپلنگ گفت: «یکی از رویکردهای ما در دولت چهاردهم و در حوزۀ محیط‌زیست جلب مشارکت حداکثری جوامع مدنی و نهادهای مردمی را داشته باشیم.»»


متن کامل کیوسک امروز را در تلگراف بخوانید.


🆔 @AndishehSUT
2025/02/06 05:51:58
Back to Top
HTML Embed Code: