Telegram Group Search
سوزش چشم‌ ناشی از پیاز

🧅آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا بریدن پیاز باعث سوزش چشمان شما می شود؟ حتی ممکن است چندین روش را برای جلوگیری از آن امتحان کرده باشید. به عنوان مثال، فشار دادن زبان به سقف دهان یا جویدن آدامس و حتی باز کردن پنجره و روشن کردن یک شمع. همه‌ی این‌ها ممکن است به کاهش اشک کمک کنند، اما هیچ کدام واقعا مؤثر نیستند.
ادامه مطلب...
👁 چشمان ما در اثر بریدن پیاز به‌دلیل ماده‌ی شیمیایی به نام «سوبرین» می سوزند. این ماده‌ی شیمیایی از اسیدهای چرب و ترکیبات معطر موجود در بافت چوب‌پنبه‌ی گیاهان، تشکیل شده است. سوبرین برای ترمیم شکستگی‌ها و پارگی‌های گیاه و همچنین محافظت از سطوح گیاه در برابر از دست دادن آب و حملات میکروبی عمل می‌کند.

🔪 وقتی پیاز را برش می دهید، در واقع سلول‌ها را برش داده‌اید. این سلول‌ها دو بخش دارند:
بخش آنزیمی که به آلیناز معروف است و بخش گوگردی.

💥آنزیم آلیناز، ترکیبات گوگردی پیاز را تجزیه کرده و ترکیبات ناپایدار گوگردی ایجاد می‌کند که به گاز فراری تبدیل می‌شوند، این گاز که حاوی ترکیبات گوگردی بوده، وارد هوا شده و به چشم انسان می‌‌رسد. (البته ابتدا وارد مجرای بینی می‌شود). در چشم انسان، این گاز با آب واکنش نشان داده و اسید سولفوریک تولید می‌کند. اسید سولفوریک، بر پایانه‌های اعصاب چشم اثر کرده و سبب سوزش چشم می‌شود. 

از دلایل اشک ریختن در زمان پیاز پوست کندن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) خارج کردن سموم:
گریه کردن علاوه بر اینکه احساس و ذهن ما را پاکسازی می‌کند، بدن ما را نیز پاک‌سازی می‌کند، اشک ریختن به بدن کمک می‌کند تا از مواد شیمیایی موجود در بدن که سبب افزایش کورتیزول و هورمون استرس رها شود.
🦠 ۲) از بین بردن باکتری‌ها:
اشک حاوی لیزوزیم مایع است که می‌تواند 90 تا 95 درصد از باکتری‌های بدن را تنها در 5 تا 10 دقیقه از بین ببرد.
👓 ۳) بهبود دید چشم:
اشک‌هایی که توسط غده اشکی ساخته می‌شود، درواقع می‌تواند به روشن‌تر کردن دید و مرطوب شدن چشم و پلک کمک کند.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، در رابطه با موضوع روی منابع اول و دوم کلیک کنید

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
🎨گرافیک: مبینا روح‌الامینی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
کاهش پیشرفت بیماری‌های کبد

📉دانه‌های کربن ابداعی که توسط محققان دانشگاه UCL اختراع شده‌اند، باکتری‌های مضر و التهاب را در مدل‌های حیوانی کاهش می‌دهند که با سیروز کبدی و سایر مشکلات جدی سلامتی مرتبط هستند.
ادامه مطلب...
🌱 این مطالعه که در Gut منتشر شد، نشان داد که دانه‌های کربن دارای مجوز UCL-spinout Yaqrit، در بازگرداندن سلامت روده مؤثر بوده و تأثیر مثبتی بر عملکرد کبد، کلیه و مغز در موش‌ها و موش‌ها دارد. همچنین مشخص شد که آن‌ها برای استفاده انسان ایمن هستند.

🩺 گام بعدی این است که ببینیم آیا می‌توان راه را برای استفاده از آن‌ها در درمان بیماری‌های مرتبط با سلامت ضعیف روده هموار کرد؟  تخمین زده می‌شود که در سراسر جهان حدود 100 میلیون نفر با سیروز کبدی و 10 میلیون نفر مبتلا به سیروز و یک عارضه اضافی زندگی می‌کنند.

👨🏻‍🔬پروفسور راجیو جالان، نویسنده ارشد، از مؤسسه سلامت کبد و گوارش UCL، در توضیح چالش های بالینی کنونی، گفت: "وقتی تعادل میکروبیوم بر هم می‌خورد، باکتری‌های مضر می‌توانند تکثیر شده و با باکتری‌های خوب که روده را سالم نگه می‌دارند، رقابت کنند.

💊 یکی از راه‌های انجام این کار، دفع اندوتوکسین، متابولیت‌های سمی و سیتوکین‌هایی است که محیط روده را تغییر می‌دهند و تا این محیط را برای آن‌ها مساعدتر کرده و با باکتری‌های خوب دشمنی کند.

💉یکی از درمان‌های استاندارد سیروز، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هایی است که با هدف کنترل باکتری‌های مضر انجام می‌شود، اما این درمان، با خطر ایجاد مقاومت آنتی‌بیوتیکی همراه است و فقط در مراحل پایانی بیماری استفاده می‌شود.»

🔬 برای غلبه بر این مشکل، دانشمندان دانشگاه UCL، با همکاری Yaqrit، دانه‌های کربنی دهانی کوچکی ساختند که ساختار فیزیکی میکروسکوپی خاصی دارند که برای جذب مولکول‌های بزرگ و کوچک در روده طراحی شده است. در این مطالعه، محققان UCL اثربخشی دانه‌های کربنی که با نام محصول CARBALIVE شناخته می‌شوند را برای بازگرداندن سلامت روده آزمایش کردند و تأثیر آن را بر عملکرد کبد، کلیه و مغز در موش‌ها و موش‌ها ارزیابی کردند.

📊 آن‌ها دریافتند که وقتی این دانه‌ها به مدت چند هفته هر روز مصرف می‌شوند، در جلوگیری از پیشرفت اسکار و آسیب کبدی در حیوانات مبتلا به سیروز و کاهش مرگ و میر در حیوانات مبتلا به نارسایی حاد بر مزمن کبد (ACLF) موثر هستند. این دانه‌ها همچنین بر روی 28 بیمار مبتلا به سیروز آزمایش شدند و با عوارض جانبی ناچیز بی خطر بودند. اگر همان فواید مشاهده شده در مدل‌های حیوانی در انسان نیز رخ دهد، دانه‌ها می‌توانند ابزار جدید مهمی برای کمک به مقابله با بیماری کبد باشند.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
🎨گرافیک: ملیحه ترابی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
توقف باکتری‌های روده مضر و محرک آلزایمر

🥗 عبارت "شما همان چیزی هستید که می‌خورید" تقریباً یک قرن قبل از پیشرفت آلوئیس آلزایمر در شناسایی بیماری های مغزی ابداع شد، حالا شواهد امروزه تایید می‌کنند که رژیم غذایی و همچنین سن بر مغز تأثیر می‌گذارد.
ادامه مطلب...
🧪 تحقیقات فراوان نشان می‌دهند که بین بیماری آلزایمر و روده‌ی ناسالم، ارتباطاتی وجود دارد و دانشمندان استرالیایی امیدوارند با بررسی چگونگی دسترسی باکتری‌های مضر روده به مغز و ایجاد زوال عقل، قدمی فراتر بردارند.

👨🏻‍🔬 دکتر ابراهیم جاوید، زیست‌شناس نانویی دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید:« متابولیت‌های کوچکی که توسط باکتری‌های مضر روده آزاد می‌شوند، می‌توانند به مغز بروند و باعث التهاب و شروع بیماری آلزایمر شوند که هیچ درمانی برای آن وجود ندارد».

👨🏻‍🦳 در افراد جوان این احتمال کمتر است زیرا سد خونی - مغزی بسیار قوی تر است، اما با افزایش سن، این سد ضعیف تر شده و به مواد مضر اجازه می دهد به نورون‌ها آسیب برسانند. هنگامی که میکروبیوم در روده پیر می شود، توانایی مبارزه با بیماری را نیز از دست می‌دهد.

🧫 امید است با شناسایی اینکه چگونه متابولیت‌های آزاد شده توسط باکتری‌های مضر به نورون‌ها آسیب می‌رسانند، درمان‌های دارویی جدیدی برای مسدود کردن آن‌ها یافت شود. دکتر جاوید همچنین می‌گوید:«باید بتوان پیشرفت آلزایمر را کاهش داد یا متوقف کرد».

🔎 هدف دوم این پروژه‌ی تحقیقاتی سه ساله، بررسی این موضوع است که چگونه پروبیوتیک‌ها و مکمل‌های غذایی، که هر دو حاوی باکتری‌های مفید هستند، می‌توانند باکتری‌های مضر را از بین ببرند. باکتری‌های مضر روده می‌توانند باعث زوال عقل زودرس شوند و همچنین زوال عقل را در بیمارانی که قبلاً با بیماری‌های عصبی مبارزه می‌کنند، تسریع کنند.

🔬 دکتر جاوید اضافه می‌کند:«تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌های مضر روده می‌توانند باعث زوال عقل زودرس شوند و همچنین زوال عقل را در بیمارانی که قبلاً با بیماری تخریب‌کننده عصبی مبارزه می‌کنند، تسریع کنند».

🍟 رژیم غذایی نامناسب یکی از چندین عاملی است که به باکتری‌های روده آسیب می‌رساند و شانس ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد. پیری، ورزش نکردن، قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و ژنتیک نیز در این امر نقش دارند اما در بیشتر موارد، زوال عقل قابل پیشگیری است.

🧠 بیشتر انواع باکتری ها بی ضرر هستند و بسیاری از آن‌ها حتی برای بقای ما ضروری هستند اما باکتری‌های مضر، بیوفیلم هایی ایجاد می‌کنند که باعث عفونت دستگاه گوارش، بیماری‌های مزمن، سرطان روده و بیماری‌های مغزی می‌شوند.

📈 بیماری آلزایمر بیش از 55 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و با توجه به جمعیت بین المللی آلزایمر، انتظار می‌رود این تعداد هر 20 سال دو برابر شود.
زوال عقل زودرس (زیر 65 سال) در جمعیت جهانی شایع تر می‌شود که به عوامل قابل پیشگیری مانند رژیم غذایی نامناسب و سبک زندگی کم تحرک، سیگار کشیدن، مصرف بیش از حد الکل، انزوای اجتماعی، قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و آلودگی هوا نسبت داده می‌شود.

👩🏻 تیم دکتر جاوید همچنین با لاریسا بوبروسکایا، دانشیار عصب شناس UniSA، در مورد ارتباط بالقوه بین استرس و بیماری آلزایمر و اینکه آیا زنان بیشتر در معرض خطر هستند، همکاری می کنند.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
🎨گرافیک: رومینا خوش‌سیر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
جلوگیری قهوه از رشد سلول‌هاى سرطانى

☕️ نظرات در مورد قهوه بسیار متفاوت است؛ برخی آن را سالم و انرژی‌زا می‌دانند، درحالی‌که برخی دیگر ادعا می‌کنند که اعتیادآور و مضر است. بااین‌حال، وقتی به شواهد نگاه می‌کنید، بیشتر مطالعات در مورد قهوه و سلامتی، مفیدبودن آن را نشان می‌دهند. به‌عنوان مثال، قهوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری‌های کبدی و آلزایمر مرتبط است.
ادامه مطلب...
🌱 بسیاری از اثرات مثبت قهوه بر سلامتی ممکن است به‌دلیل محتوای چشمگیر آن از آنتی‌اکسیدان‌های قوی باشد. در واقع، مطالعات نشان می‌دهند که قهوه یکی از بزرگترین منابع آنتی‌اکسیدان در رژیم غذایی انسان است.

🛡 بدن ما تحت حمله‌ی مداوم رادیکال‌های آزاد است که می‌توانند به مولکول‌های مهمی مانند پروتئین‌ها و DNA آسیب برسانند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به‌طور موثر رادیکال‌های آزاد را خلع سلاح کنند؛ بنابراین از ما در برابر پیری و بسیاری از بیماری‌هایی که تا حدودی ناشی از استرس اکسیداتیو از جمله سرطان هستند، محافظت می‌کنند.

🫀 قهوه به‌ویژه سرشار از چندین آنتی‌اکسیدان قوی از جمله اسیدهای هیدروسینامیک و پلی‌فنول‌ها است. اسیدهای هیدروسینامیک در خنثی‌کردن رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از استرس اکسیداتیو بسیار موثر هستند. علاوه‌بر این، پلی‌فنول‌های موجود در قهوه ممکن است از تعدادی از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ جلوگیری کنند.

🫖 بیشتر مردم روزانه حدود ۱ تا ۲ گرم آنتی‌اکسیدان مصرف می‌کنند که عمدتاً از نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و چای است. نوشیدنی‌ها در رژیم غذایی غربی، دارای مقدار بسیار بیشتری از آنتی‌اکسیدان‌ها نسبت به غذا هستند.

🧋 این، به‌این‌دلیل است که مردم تمایل دارند وعده‌های بیشتری از نوشیدنی‌های غنی از آنتی‌اکسیدان را نسبت به غذاها مصرف کنند.

🔬 در یک مطالعه، محققان محتوای آنتی‌اکسیدانی غذاهای مختلف را با توجه به اندازه‌ی وعده‌، مورد بررسی قرار دادند.

🫐 قهوه پس از چندین نوع توت، در رتبه یازدهم لیست قرار گرفت. با‌ این حال، از آن‌جایی که بسیاری از مردم توت‌های کمی می‌خورند اما چندین فنجان قهوه در روز می‌نوشند، مقدار کل آنتی‌اکسیدان‌های ارائه‌شده توسط قهوه بسیار بیشتر از انواع توت‌ها است؛ حتی اگر توت‌ها حاوی مقادیر بیشتری در هر وعده باشند.

🧑🏼‍🔬 در مطالعات نروژی و فنلاندی، قهوه بزرگترین منبع آنتی‌اکسیدانی است که حدود ۶۴ درصد از کل آنتی‌اکسیدان مصرفی افراد را تامین می‌کند. در این مطالعات، متوسط ​​مصرف قهوه ۴۵۰ تا ۶۰۰ میلی‌لیتر در روز یا به عبارتی، ۲ تا ۴ فنجان بود.

🧑🏻‍🔬 علاوه‌بر این، مطالعات اسپانیا، ژاپن، لهستان و فرانسه به این نتیجه رسیدند که قهوه تا حد زیادی بزرگ‌ترین منبع غذایی آنتی‌اکسیدان است.

🧪 انواع مختلفی از آنتی‌اکسیدان‌های رژیمی وجود دارد و قهوه منبع بسیار خوبی برای برخی از آن‌ها است. با این حال قهوه، آنتی‌اکسیدان‌های مشابه غذاهای گیاهی کامل مانند میوه‌ها و سبزیجات را ارائه نمی‌دهد؛ بنابراین اگرچه قهوه ممکن است بزرگترین منبع غذایی آنتی‌اکسیدان باشد، هرگز نباید تنها منبع باشد.

🥗 برای سلامتی مطلوب، بهتر است انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات گیاهی را از منابع مختلف دریافت شوند.

🔹برای مشاهده‌ی منبع خبر و مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: حدیث پرهیزگاری
🎨گرافیک: رومینا خوش‌سیر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
ویژه نامه شماره ۷ سیناپس .pdf
23.1 MB
#ويژه_نامه بیست و دوم خرداد ماه ۱۴۰۳

-نشریه علمی سیناپس

📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی


کارگروه #ژنتیک

Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
synapse - Ep6
<unknown>
🎙گروه گویندگی: هلیا ضرابی، ملیحه ترابی، طناز فرازمند، یاسمن وهاب، هدیه شاهین‌پر
💻تنظیم و تدوین: محمد‌صادق تیموری‌فر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پادکست ویژه نامه شماره ۶
کارگروه #میکروبیولوژی

Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
تشخیص سرطان روده بدون آزمایش مدفوع

🧫 یک تیم بین‌المللی از محققان از آدلاید و ایالات متحده آمریکا با نشان دادن اینکه یک باکتری پروبیوتیک که قبلاً برای درمان اختلالات روده استفاده می‌شد، می‌تواند برای آشکار کردن وجود تومورهای اولیه مؤثر باشد، راه را برای تشخیص سرطان روده بدون آزمایش مدفوع باز کرده‌اند.
ادامه‌ی مطلب...
🔍 یک تیم بین‌المللی از محققان، روی مطالعه‌ی باکتری Escherichia coli Nissle متمرکز شدند. این سویه برای اولین‌بار در سال 1917 توسط پزشک آلمانی آلفرد نیسل از روده یک سرباز آلمانی جدا شد.

هنگامی که اسهال خونی در طول جنگ جهانی اول در سنگرها شیوع پیدا کرد، نیسل، میکروبیوم مردی که به نظر می‌رسید در برابر این بیماری مقاوم است را مورد مطالعه قرار داد و سویه منحصر به فردی را یافت که بعداً ثابت شد که باکتری‌های بد را مسدود می‌کند و با آن مبارزه می‌کند و اکنون سابقه‌ی طولانی استفاده ایمن در افراد دارد.

🧪محققان اخیراً یک ویژگی عجیب دیگر از اشریشیا کلی نیسل را نیز کشف کردند. این باکتری، به جای زندگی در بافت طبیعی، ترجیح می‌دهد زمانی که تومورها در روده هستند، آنجا زندگی کند.

💊 رادفورد گفت: "مطالعه ما نشان می‌دهد که پس از دوز خوراکی، این باکتری ها به‌طور انتخابی در روده در هر دو ضایعات پیش‌ساز خوش‌خیم سرطان روده به‌نام پولیپ و همچنین سرطان روده زندگی می‌کنند.
ما از این جذب شدن طبیعی این باکتری به سمت تومورها استفاده کرده‌ایم و آن را مهندسی کرده‌ایم تا مولکول‌هایی آزاد کنند که سرطان‌های اولیه را مشخص می‌کند."

💉 وودز می‌گوید: "از این روش می توان برای تشخیص زودهنگام و غیرتهاجمی سرطان استفاده کرد.
زمانی که باکتری محل تومور را پیدا کرد، نشانگری آزاد می‌کند و می‌توانیم آن را در ادرار تشخیص دهیم که نشان می‌دهد سرطان وجود دارد.
در آینده، هدف ما این است که بتوانیم این نشانگر را در آزمایش خون تشخیص دهیم."

🔬تیم تحقیقاتی مطمئن است که باکتری‌ها همچنین می‌توانند برای ارائه درمان‌های مستقیم برای تومور‌ها به‌کار برده شوند و به‌عنوان گزینه دیگری برای درمان سرطان‌های اولیه ارائه شوند و در عین حال عوارض جانبی فعلی ناشی دارو در بدن را به شدت کاهش دهند.

🔹برای مطالعه‌ی جزئیات بیشتر، کلیک کنید.

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
🎨گرافیک: ملیحه ترابی
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
ویژه نامه شماره ۸ سیناپس.pdf
31.6 MB
#ويژه_نامه دوم مرداد ماه ۱۴۰۳

-نشریه علمی سیناپس

📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی


کارگروه #نانوبیوتکنولوژی

Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
🏟 مبارزه با دوپینگ در پاریس 2024

🏆 همه‌ی ورزشکاران، شایسته‌ی رقابت در یک محیط عادلانه و پاک در بازی‌های المپیک هستند و با حضور خود، ورزش را به کانون توجه تبدیل می‌کنند.
ادامه‌ی مطلب...
🧪 آژانس بین‌المللی تست (ITA) اعلام کرده است که برنامه آزمایشی قبل از بازی‌ها برای پاریس 2024 وارد مرحله نهایی خود شده و و ورزشکاران پرخطر مورد توجه زیادی قرار خواهند گرفت و 50 درصد از این گروه از ماه ژانویه حداقل یک آزمایش ویژه انجام داده‌اند.

📆 اکثر تست‌های قبل از بازی بین‌ ماه آوریل و جولای بر روی ورزشکاران عازم پاریس انجام شده‌است. شرکت کنندگان المپیک پاریس 2024 باید با قوانین ضد دوپینگ آشنا شوند. برنامه ضد دوپینگ بازی‌های المپیک، توسط آژانس بین‌المللی تست به نمایندگی از کمیته بین‌المللی المپیک مدیریت می‌شود.

💊 دوپینگ اصطلاحی عمومی است که برای توصیف طیف گسترده ای از اعمال ممنوعه یا غیراخلاقی که شامل استفاده از دارو یا فرآورده خونی برای بهبود غیرمنصفانه عملکرد ورزشی و کسب برتری نسبت به رقبا تعریف می‌شود.

🌍آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (WADA) تعریف می‌کند که دوپینگ عبارت است از: وقوع یک یا چند مورد از نقض قوانین ضد دوپینگ مندرج در ماده 2.1 تا 2.11 قانون جهانی ضد دوپینگ.

💉ترکیبات به‌کار برده شده در دوپینگ :
-استروئیدهای آنابولیک: هورمون‌های مصنوعی که به عضله‌سازی سریع‌تر کمک می‌کنند (رشد عضلانی را تقویت می کنند).
-پپتیدها، هورمون‌ها و آنالوگ‌های پپتیدی: مواد مصنوعی هستند که هورمون‌های طبیعی را در بدن کپی می‌کنند.
-ضد درد و مسکن‌ها: داروهای اعتیاد‌آوری که می‌تواند خوراکی یا تزریقی باشد.
-محرک‌ها: محرک‌ها بر روی سیستم عصبی مرکزی و محیطی عمل می‌کنند تا تعدادی از اعمال محرک روانی احتمالی مانند افزایش هوشیاری، بیش فعالی و تغییر در خلق و خو را ایجاد کنند.
-دیورتیک‌ها: داروهایی که سرعت از دست‌دادن آب از بدن را افزایش می‌دهند.

🔬 دو نوع گسترده از آزمایش دوپینگ انجام می‌شود. «تست مسابقه» آن دسته از آزمون‌هایی هستند که تحت اختیار سازمان‌دهندگان رویداد انجام می‌شوند. مانند: مسابقات المپیک، جام جهانی، یا مسابقات تور دو فرانس. این رویداد‌ها از قبل قوانین خود را در مورد اینکه چه کسی، برای چه موادی و در چه شرایطی آزمایش می‌شود، منتشر می‌کنند.

🏃🏻‍♂معمولاً در مسابقات دو و میدانی، معیارهایی از تست تصادفی رقبا و همچنین تست مشخصی از برترین‌ها در هر مسابقه وجود دارد.

🏀در ورزش‌های تیمی، بیشتر تست‌ها از طریق انتخاب تصادفی اعضای تیم برای تست بعد از هر بازی، مشخص می‌شود.

🔹برای مطالعه‌ی جزئیات بیشتر به منبع اول و دوم مراجعه کنید.

✍🏻نویسنده: آیسان اعلاباف صباغى
📝ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
🎨گرافیک: رومینا خوش‌سیر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پست_علمی
Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
Forwarded from پرایمر | Primer
📍اتصالات سیناپسی: نه‌ تنها یک اتصال، بلکه یک بغل محکم! 🫂

👨‍🔬 در مطالعه‌ای جدید پژوهشگران مولکولی به‌نام‌ "KIBRA" را کشف کردند که همانند یک "چسب" عمل کرده و باعث تقویت اتصالات بین نورون‌ها و تشکیل حافظه قوی‌تر می‌شود.

♻️ قبلاً مشخص شده بود که نورون‌ها خاطرات را از طریق قدرت اتصالات بین خود ذخیره می‌کنند. بااین‌حال، با قرارگیری این مولکول‌ها در نورون‌ها، این ارتباطات شروع به تغییر کردند‌.

🖇 دلیل تمرکز محققان بر روی "KIBRA"، ارتباط بین تغییرات ژنتیکی در این مولکول با عملکرد حافظه قوی و ضعیف در انسان است.

🧪 پروتئین کیناز (PKMzeta) برای تقویت سیناپس‌ها ضروری و مرتبط با حافظه است، اما به سرعت تجزیه می‌شود.

🧠 این مطالعه نشان می‌دهد که KIBRA به‌عنوان "حلقه مفقوده" برای حافظه بلندمدت عمل کرده و به سیناپس‌های قوی و "PKMzeta" متصل می‌شود؛ این مولکول همچنین از اتصالات ضعیف نیز ممانعت می‌کند.

⚗️ این فرآیند برچسب‌گذاری به "PKMzeta" اجازه می‌دهد تا سیناپس‌ها را قوی نگه دارد، حتی اگر مولکول‌های منفرد در طول زمان جایگزین شوند.

📊 در آزمایشات نهایی محققان متوجه شدند که برهم زدن پیوند بین KIBRA و PKMzeta می‌تواند خاطرات گذشته را پاک کند.

📚 منبع

#کاری_از_گروه_نوروساینس

✍️ نویسنده: بیتا امیری

🖋 ويراستار: یگانه دیناروند - شایان جمالی مهر

پرایمر؛ برای شما| @Primer_Journal 💡🌱
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تولید مثل مرجان ها

🔸 برای زاده‌های حاصل تولیدمثل جنسی مرجان‌ها فضا مسئله‌ای حیاتی هست. در حالیکه ممکنه تصور کنیم در دریا فضای زیادی وجود داره به علت رقابت بالا هر فرصت کوچیک برای زاده‌ها بسیار با ارزش هست و از هر فرصتی برای داشتن فضای متعلق به خودشان استفاده می‌کنند.

#علی_کریمی
#دانشگاه_شهید_بهشتی
#جوانان_برای_حفاظت

-------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
synapse
🎙گروه گویندگی: حسنا طهرانی، طناز فرازمندنیا، مونا اکبری
💻تنظیم و تدوین: محمد‌صادق تیموری‌فر
👤مدیر مسئول: ارشیا جهانگیری
👤سردبیر: آناهیتا قادری
📄صاحب امتیاز: انجمن علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
-نشریه علمی سیناپس

#پادکست ویژه نامه شماره ۷
کارگروه #ژنتیک 🧬

Telegram | LinkedIn
┏━━━━━━━━
@BioSBU ⚡️
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
درخت تو گر بار دانش بگيرد
به زير آورى چرخ نيلوفرى را

دانشجويان و اساتيد عزيز و همكاران گرامى
آغاز سال تحصيلى نو را تبريك ميگوييم.
از خداوند منان برای تمامی خانواده ها توفیق روز افزون همراه با شکوفایی و سربلندی مسئلت داریم.🌟🌳📚👩‍🎓👨‍🏫

يكم مهرماه ١٤٠٣

┏━━━━━━━━
@sbubiosociety 🧬
┗━━━━━━━━
جایزه نوبل🥇| هوش مصنوعی⌨️ | بیوانفورماتیک🧬

دست در دست هم🤝

👤بنیان‌گذار و مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند و ایزومورفیک لبز، سر دمیس هاسابیس، و مدیر گوگل دیپ‌مایند، دکتر جان جامپر، به‌خاطر کارشان در توسعه AlphaFold، یک سیستم هوش مصنوعی پیشگام که ساختار سه‌بعدی پروتئین‌ها را از توالی‌های آمینواسید پیش‌بینی می‌کند، برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۴ شدند. دیوید بیکر نیز به خاطر کارش در طراحی پروتئین محاسباتی مشترکاً این جایزه را دریافت کرد.

🧪قبل از AlphaFold، پیش‌بینی ساختار یک پروتئین فرایندی پیچیده و زمان‌بر بود. پیش‌بینی‌های AlphaFold که به‌طور رایگان از طریق پایگاه داده ساختار پروتئین AlphaFold در دسترس قرار گرفته‌اند، به بیش از ۲ میلیون دانشمند و محقق از ۱۹۰ کشور ابزاری قدرتمند برای کشف‌های جدید ارائه داده است. مقاله AlphaFold 2 که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، یکی از پر استنادترین مقالات در تمام دوران‌ها باقی مانده است.

🏆مشارکت‌های AlphaFold به علم به‌طور گسترده‌ای مورد تحسین قرار گرفته و از جمله جوایز آن می‌توان به جایزه تحقیقات پزشکی پایه آلبرت لاسکر ۲۰۲۳، جایزه پیشرفت در علوم حیات ۲۰۲۳، جایزه بین‌المللی گاردنر کانادا ۲۰۲۳، جایزه اعتبارسنجی کلاریوات ۲۰۲۴ و جایزه علوم پزشکی کلئو ۲۰۲۴ اشاره کرد.

🧠هوش مصنوعی (AI) مدت‌هاست که پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای استفاده در تحقیق علمی نشان داده است و AlphaFold گواهی بر این ادعا بود. با پذیرش بیشتر علممندان از AI برای استفاده در همه چیز، از ساخت داده‌ها تا شبیه‌سازی آزمایش‌ها، طراحی دارو، مدل‌سازی پیچیدگی‌ها، کشف راه‌حل‌های جدید برای مشکلات موجود و ساخت بر دانش موجود، ما همچنان در سال‌های آینده شاهد پیشرفت‌های بنیادین علمی خواهیم بود.

✔️منبع خبر

🌱در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/12/27 09:09:50
Back to Top
HTML Embed Code: