group-telegram.com/Biotechnology_yazd/3110
Last Update:
🌳🐁همسترهای فتوسنتز کننده!
پژوهشگران ژاپنی برای اولین بار موفق شدند کلروپلاستهای فتوسنتزی را از جلبکها جدا کرده و به سلولهای جانوری منتقل کنند. کلروپلاستها اجزایی در سلولهای گیاهی و جلبکی هستند که فتوسنتز را امکانپذیر میکنند. این انتقال در سلولهای تخمدان همستر چینی(CHO) انجام شد و کلروپلاستها توانستند برای مدت کوتاهی فعالیت فتوسنتزی طبیعی خود را حفظ کنند. پیشتر تصور میشد که چنین انتقالی غیرممکن است، زیرا سلولهای جانوری کلروپلاستها را بهعنوان اجسام بیگانه شناسایی کرده و هضم میکردند.
در این پژوهش، تیم تحقیقاتی از فرآیند فاگوسیتوز برای وارد کردن کلروپلاستها به سلولهای CHO استفاده کرد. آنها سپس با استفاده از روشهای پیشرفته تصویربرداری، مشاهده کردند که کلروپلاستها درون سیتوپلاسم سلولها قرار گرفته و حتی برخی اطراف هسته سلول تجمع یافته بودند. نتایج نشان داد که سلولهای CHO پس از جذب کلروپلاستها بهطور طبیعی تقسیم میشدند و عملکرد کلروپلاستها نیز تا دو روز حفظ شده بود!
فعالیت فتوسنتزی کلروپلاستهای منتقلشده از طریق اندازهگیری انتقال الکترون و بررسی ساختار تیلاکوئید تایید شد. اما پس از چهار روز، ساختار غشای تیلاکوئید فروپاشید و فعالیت فتوسنتزی کلروپلاستها بهشدت کاهش یافت. این یافتهها نشان میدهد که برای استفاده عملی از این فناوری، باید راهی برای حفظ طولانیمدت عملکرد فتوسنتزی کلروپلاستها در سلولهای جانوری یافت.
این پژوهش چشماندازهای جدیدی در مهندسی بافت و تولیدات زیستی ایجاد میکند. برای مثال، میتوان از سلولهای حاوی کلروپلاست در تولید اندامهای مصنوعی، گوشت مصنوعی و بافتهای چندلایه استفاده کرد. این سلولها میتوانند با تامین اکسیژن از طریق تابش نور، رشد این بافتها را در شرایط کماکسیژن ارتقا دهند.
پژوهشگران امیدوارند با توسعه این فناوری، سلولهای "پلنیمال" را ایجاد کنند که ترکیبی از قابلیتهای گیاهی و جانوری هستند. چنین سلولهایی میتوانند کاربردهای گستردهای در صنایع پزشکی، غذایی و انرژی داشته باشند و تحولی بزرگ در این حوزهها ایجاد کنند.
🖋نویسنده: امید مونسطوسی
🖌ویراستار: فاطمه هاشمبیکی
📡 #bionews
⛑ #Red_biotech
🌱 #Green_biotech
🔸انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد🔸
BY انجمن بیوتکنولوژی دانشگاه یزد
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Biotechnology_yazd/3110