group-telegram.com/C_B_SHAHZADEH/179151
Last Update:
♈️ هنر زیست در زندان
✍ فرکوش موسی نژاد فرکوش
نوشتار دوم
چرا نام این کتاب مجازی را هنر زیست در زندان گذاشتم ؟
به تجربه این سرباز کوچک راه آزادی ، زندگی در زندان معنی حقیقی ندارد چرا که زندگی دارای ، زمان ، روح و معانی جاری میباشد اما در زندان علیرغم وجود بعضی اقلام و اسباب زندگی ، زمان متوقف است و جسم در قفس اما روح سرگردان است .
من زندان را به عالم برزخ مردگان تشبیه میکنم
جسم در خاک و روح سرگردان و بلاتکلیف .
روزهای ملاقات در زندان را به هدیه زندگان در حق مردگان در روزهای پنجشنبه و یا جمعه می پندارم و یا سر زدن بازماندگان به اهل قبور.
آنچه من تجربه کردم زندانی وقتی خواب می بیند مکان خواب معمولا متعلق به دوران گذشته و بیشتر مربوط به دوران کودکی است . یعنی زمان و مکان خواب و رویا برای زندانی به لحاظ سرگردانی و بلاتکلیفی روحی در گذشته متوقف میباشد در حالیکه او زنده است نفس می کشد و به زعم خود زندگی می کند و به همین دلیل من هویت زندگی در زندان را به زیست نباتی تعبیر می کنم.
چرا که وقتی زندانی از زندان آزاد می شود همانند بازگشت از زندگی نباتی به زندگی حیاتی است. انگار روح به جسم بازگشته است و دوران زندان همانند دوران زندگی نباتی در سلسله زندگی روزمره معنا و مفهومی ندارد طوریکه دوران پس از آزادی از زندان همانند دوران نقاهت پس از بازگشت از کماست و شاید زندانی تاب و تحمل دوران نقاهت را نداشته باشد.
زندانی بعد از آزادی نیز مدتها به لحاظ روحی به هم ریخته است اما همانند یک فرد به کما رفته در دوران زندگی نباتی تصاویری را به خاطر دارد که توسط روح سرگردان خود به تصویر کشیده است. به همین منظور از واژه زندگی در زندان اجتناب نموده و عنوان زیست را بر آن واقعی تر دانستم.
اما چرا هنر زیست در زندان ؟
بایستی بگویم در زندانهای جمهوری اسلامی ایران ، زیست در زندان بعبارتی هنر است و به نوعی می توان گفت بر اساس توانایی افراد زندانی ، زیستن در زندان نیز متفاوت است.
هر چند به نوعی تفکیک جرائم در بعضی از زندانهای جمهوری اسلامی صورت پذیرفته اما ارتباط و اطلاعات با بندهای دیگر میسر بوده و گاهی معاملات و تبادلات بین زندانیان در بندهای مختلف نیز صورت می پذیرد .
زندان و زندانبانی در جمهوری اسلامی دچار ضعف و نقصان و بی مدیریتی عمیق بوده و به عبارتی با استانداردهای خود جمهوری اسلامی نیز که همواره بر پایه ظلم و ستم و شکنجه استوار بوده اکنون بیشتر از بی کفایتی و ناکارآمدی برخوردار است . طوریکه سازمان زندانها با کمبود نیرو مواجه شده و نیروی موجود نیز از شرایط و وضعیت حاکم نارضایتی شدید و به نافرمانی و سرپیچی دامن می زند. در سالهای گذشته شاهد اعتراضات و اعتصابات کارکنان زندانها و زندانبانان و پرسنل سازمان زندانها بودیم.
گاهی زندانبان و پرسنل زندان خود مرتکب جرم می شود و گاهی با زندانی تبانی می کند و باند بازی و مافیایی و مواد مخدر و قاچاق در زندان از کنترل خارج می شود. در بخش بعدی با سند زنده در خصوص تخلفات زندانبانان سخن خواهم گفت.
وکیل بند :
وکیل بند که به لحاظ قانونی خود مجرم و در حال سپری کردن محکومیت خود در زندان است و از سوی زندان به عنوان مسئول بند انتخاب می شود بعنوان عامل زندانبان در داخل بند با دیگر زندانیان چالش های متعدد و گاهی تنش ها و درگیریهایی دارد .
باج می خواهد زور می گوید باند دارد باند بازی می کند آدم فروشی می کند خرید و فروش خلاف می کند و ...
بنابراین زیستن در زندانهای جمهوری اسلامی هنر است
بعضی از کلاهبرداری های اینترنتی ، هک حسابهای بانکی و تخلفات سایبری در جامعه آزاد توسط زندانیان جرائم خشن از داخل زندان صورت می پذیرد.
در سال ۱۳۹۹ اگر یک گوشی موبایل هوشمند در بازار یک میلیون تومان ارزش داشت همان گوشی در بعضی از بندهای زندان با بیست میلیون تومان معامله می شد.
بعضی از زندانیان جرائم فساد دوست ندارند از زندان آزاد شوند چرا که با درآمد مواد مخدر ، به اصطلاح زندانیان ، کلاه زنی ( کلاه برداری اینترنتی) خرج خانواده خود در بیرون از زندان را نیز تامین می کنند و این شرحال کلی زندان در جمهوری اسلامی فاسد و ضد بشری در ایران است.
اما بعضی از کشورهای آزاد و پیشرفته در صدد جمع آوری زندان در کشور خود می باشند چرا که بر اساس خدمات اجتماعی و ملی و رفاه شهروندان خود با تکیه بر تکنولوژی و علوم ،جرم و جنایت را به صفر رسانده اند .
در ایران پسا جمهوری اسلامی نیز می توان از الگوهای جوامع مدرن بهره برد.
ما نیز می توانیم بتدریج نه تنها نه به اعدام بلکه نه به زندان را در ایران سکولار دمکرات به واقعیت پیاده کنیم .
این نوشتار را با یک رباعی از حکیم عمرخیام نیشابوری به پایان می رسانم .
از رنج کشیدن آدمی حُر گردد
قطره چو شد حبس صدف دُر گردد
گر مال نماند سر بماند به جای
پیمانه چو شد تهی پر گردد
۲۵ دیماه۲۵۸۳
ادامه در نوشتار بعدی
BY کمپین بازگشت شاهزاده
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/C_B_SHAHZADEH/179151