group-telegram.com/Dadjo_law/1103
Last Update:
#مفاهیم_سیاسی
🔸 دموکراسی:
🔹 خاستگاه اصطلاح دموکراسی را میتوان در یونان باستان جستوجو کرد. دموکراسی، مانند اصطلاحات دیگری که به «-کراسی» ختم میشوند (مثل اتوکراسی، آریستوکراسی و بوروکراسی)، از واژه یونانی "کراتوس" (kratos) به معنای قدرت یا فرمانروایی مشتق شده است. از این رو، دموکراسی یعنی فرمانروایی "دموس" (demos). دموس به معنای «مردم» است، گرچه یونانیها در اصل آن را به معنای «تهیدستان» یا مردمی که تعدادشان زیاد بود به کار میبردند. اما تعبیر ساده فرمانروایی مردم خیلی به ما کمک نمیکند.
🔹 مشکل اساسی دموکراسی، محبوبیت بسیار زیاد آن است؛ محبوبیتی که موجب شده این اصطلاح در مقام یک مفهوم سیاسی معنادار شکست بخورد. این اصطلاح که تقریباً همگان آن را چیزی خوب میدانند، بیشتر به عنوان عبارتی تحسینآمیز برای تأیید مجموعه خاصی از اندیشهها یا نظام فرمانروایی به کار برده شده است.
🔹 بعضی از معناهای نسبت داده شده به دموکراسی عبارتاند از:
1. نظام فرمانروایی تهیدستان و محرومان؛ هر شکلی از حکومت که در آن مردم به طور مستقیم و مستمر، بدون نیاز به سیاستمداران حرفهای یا مقامات عمومی، بر خود فرمانروایی میکنند.
2. هر جامعهای که بر پایه فرصت برابر و شایستگی فردی بنا شده باشد، نه بر مبنای سلسلهمراتب و امتیازات.
3. نظامی از رفاه و توزیع ثروت با هدف کمتر کردن نابرابریهای اجتماعی.
4. وسیلهای برای رسیدن به مقامات دولتی از راه مبارزه رقابتآمیز برای به دست آوردن آراء مردم.
🔹 شاید بهترین نقطه آغاز برای درک ماهیت دموکراسی، خطابه گتیزبرگ (Gettysburg Address) آبراهام لینکلن (Abraham Lincoln) در اوج جنگ داخلی آمریکا در سال ۱۸۶۴ باشد. لینکلن برتریهای چیزی را ستود که خود آن را «حکومت مردم، بر مردم و برای مردم» مینامید. گفته او این نکته را روشن میکند که دموکراسی حکومت را به مردم پیوند میزند، اما این پیوند را میتوان به چند راه شکل داد: حکومت مردم، حکومت به وسیله مردم، و حکومت برای مردم. درباره ماهیت دقیق و درست فرمانروایی دموکراتیک، بحثهای ایدئولوژیک و سیاسی تندی وجود داشته است.
🕊️ @dadjo_law⚖️
BY کانون دانشجویی دادجو
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Dadjo_law/1103