Telegram Group Search
راه نهادینه‌سازی احترام به خداناباوران

یکی از مسائل مهم در جوامع امروزی، همزیستی مسالمت‌آمیز میان افراد با باورهای مذهبی و خداناباوران است. برای ایجاد احترام متقابل و دوری از تعصب‌های مذهبی، بازنگری در برخی از مفاهیم و واژگان مرسوم در ادبیات مذهبی ضروری به نظر می‌رسد.

به نظر می‌رسد یکی از بهترین راه‌ها برای این‌که بتوانیم احترام به خداناباوران را نهادینه کنیم، پیراستن ادبیات مذهبی از مفاهیم نفرت‌پراکنانه است؛ مفاهیمی چون "کافر."

با اصلاح و به‌روزرسانی ادبیات مذهبی و حذف واژگان توهین‌آمیز، می‌توان به تقویت همزیستی، همدلی، و احترام متقابل در جامعه کمک کرد. این رویکرد نه‌تنها باعث ایجاد انسجام اجتماعی می‌شود، بلکه از افراط‌گرایی و تعصب‌های غیرضروری نیز می‌کاهد.

نظر شما چیست؟

درباره نکته بالا این ویدئو را در وبسایت گفت‌وشنود از دست ندهید:
https://dialog.tavaana.org/disbelieving/

#حقوق_خداناباوران #نفرت_پراکنی #همزیستی #تعصب #گفتگو_توانا
@dialogue1402

در بند ۱۶ از فروردین‌یشت از یشت‌های اوستا به کلمه گئوتمه (Gaotema) که نام یکی از دیویسنان و از رقبای زردشت است برمی‌خوریم که بعضی از اوستاشناسان آن را با گئوتمه بودا یکی دانسته‌اند. بند مزبور در فروردین‌یشت چنین است:

«از فروغ و فر آنان مردی پدید خواهد شد که زبان‌آور باشد کسی که در انجمن، سخن خود را به گوش‌‌ها فروتواند برد و او که از دانش برخوردار است بر گئوتمه چیره خواهد شد.»

از این عبارت چنین پیداست که زردشت یا یکی از موبدان زرتشتی که زبان‌آور و دانشور است پدید آید و با گئوتمه که ظاهرا همین بودا باشد به مناظره بپردازد و در سخن‌آوری بر وی چیره گردد.

دارمستتر در ترجمه اوستای خود عقیده دارد که گئوتمه همان بوداست و از مناظره مذکور مناظره‌ای از طرف زردشت با پیروان بودا مقصود می‌باشد.

تیل از مستشرقان اوستاشناس آلمانی می‌نویسد که:

«ممکن نیست که گئوتمه در اوستا با گوتمه بود مناسبتی داشته باشد ولی ممکن است با گوتمه که یکی از سرودگویان بوداست مربوط بوده باشد.»

چون گوتمه‌بودا همعصر زردشت نبوده و ثانیا به ایران نیامده سهل است که به شمال غربی هند هم سفر نکرده، و ثالثا آغاز تبلیغ دین بودایی از آشوکا پادشاه هند بوده است، لذا این مناظره نمی‌تواند با زردشت یا یکی از شاگردان او روی داده باشد. از نظر اینکه اوستا در دوره‌های مختلف به رشته تحریر درآمده، شاید می‌توان گفت که این قسمت از اوستا راجع به مناظره یکی از موبدان زرتشتی با یکی از پیروان گوتمه بود در زمان اشکانیان، یعنی پس از انتشار دین بودا در مشرق ایران روی‌داده و شرح آن را به فروردین یشت افزوده و به شخص زردشت و گوتمه‌بودا نسبت داده باشند. باید مقصود از این عبارت آن باشد که یکی از مبلغان بودایی که در زمان آشوکا یا بعد از او، برای تبلیغ آن دین به ایران و خراسان آمده با یکی از موبدان بزرگ زردشتی درباره حقانیت دین خود مناظره کرده و بر مبلغ بودایی چیره گردیده باشد.

- شادروان محمدجواد مشکور
از کتاب: «دین بودا در ایران باستان»
صص۱۰۲-۱۰۴

#رواداری #گفتگو #بین_ادیانی #بین_ایمانی #مناظره_دینی #نقد_دین

@dialogue1402
حسینعلی منتظری به‌عنوان یکی از چهره‌های برجسته فقه شیعه در ایران، در سال‌های واپسین عمر خویش دیدگاه‌های شمول‌گرایانه نسبت به دیگر مذاهب پیدا کرده بود.

فتواهای او، به‌ویژه در مورد حقوق بهاییان ایران، بازتابی از تلاش او برای ایجاد جامعه‌ای عادلانه و شمول‌گرا است.

منتظری که مقلدان مذهبی بسیاری داشت، در فتوای خود تأکید کرد که از آن‌جا که بهاییان اهل ایران هستند، حق آب و گل دارند و بایستی از حقوق شهروندی برخوردار باشند.

دیدگاه‌های منتظری درباره حقوق بهاییان، گامی جسورانه در راستای شمول‌گرایی مذهبی و تلاش برای بهبود وضعیت حقوق شهروندی اقلیت‌ها در ایران بود.

به نظر شما نگاه منتظری به بهاییان قابل تعمیم به خداناباوران نیز است؟

درباره نکته بالا این ویدئو را در وبسایت گفت‌وشنود از دست ندهید:
https://dialog.tavaana.org/disbelieving/

#حقوق_خداناباوران #حقوق_شهروندی #حقوق_اقلیت‌ #عدالت_اجتماعی #حسینعلی_منتظری #گفتگو_توانا

@dialogue1402
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
ارزش‌های فراگیر، ضامن هم‌زیستی مسالمت‌آمیز در جامعه است

«ارزش‌هایی مثل برابری جنسیتی، در عرصه عمومی باید به صورت مداوم تقویت شود. ارزش‌هایی مثل آزادی دین و مواردی از این دست، باید گسترش پیدا کنند و پذیرش یا عدم پذیرش شهروندان خدشه‌ای در اصالت این ارزش‌ها وارد نمی‌کند.»

ایقان شهیدی، پژوهشگر، ، در برنامه بگو_بشنو ۶۸ با موضوع «دین در عرصه عمومی در فردای ایران» می‌گوید: «اندیشه سیاسی ارزش‌های فراگیر، ضامن هم‌زیستی مسالمت‌آمیز در جامعه است.»

تجربه‌ تاریخ بنی‌بشر می‌گوید: سکولاریسم، شرط لازم برای دموکراسی است – گرچه شرط کافی نیست. موضوع بحث اصلی این برنامه این است که بی‌خدایی، بی‌دینی یا انواع باورهای آسمانی، در آینده‌ ایران، چه جایگاهی خواهد داشت؟

این برنامه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ با حضور پویا موحد، مترجم و جامعه‌شناس، ایقان شهیدی، پژوهشگر اندیشه سیاسی، و شماری از صاحب‌نظران و کنشگران در اتاق کلاب‌هاوس آموزشکده توانا برگزار شده است.

لینک وبسایت:
https://dialog.tavaana.org/tolerance-in-iran/

لینک ساندکلاد:
https://soundcloud.com/tavaana/89c73284-9a57-4c39-a86e-18dca7362c5f

لینک یوتیوب:
https://youtu.be/35AeYCzbhxs

#گفتگو_توانا #همزیستی_مسالمت_آمیز #سکولاریسم #دموکراسی_سکولار #مذهب

@dialogue1402
@dialogue1402

کارل سیگن (Carl Sagan) یک اخترشناس، کیهان‌شناس، نویسنده علمی و مروج علم آمریکایی بود که در نهم نوامبر ۱۹۳۴ به دنیا آمد و در بیستم دسامبر ۱۹۶۶ درگذشت.

او بیشترین شهرت خود را به خاطر مجموعه تلویزیونی Cosmos: A Personal Voyageبه دست آورد که کیلیون‌ها نفر در سراسر جهان را به عام علاقه‌مند کرد. سیگن نویسنده کتاب‌های پرفروشی مانند «کیهان» (Cosmos) و «نقطه‌ی آبی کمرنگ» (Pale Blue Dot) بود و تلاش‌های او در ترویج علم و عقلانیت، تأثیر عمیقی بر دیدگاه عمومی نسبت به علم و کاوش‌های فضایی داشت.

او همچنین نقش مهمی در پروژه‌های ناسا داشت و در طراحی و مدیریت مأموریت‌های وویجر برای کاوش سیارات خارجی منظومه‌ی شمسی فعالیت کرد. سیگن به خاطر تلاش‌های خود در ترویج علم و ارتباطات علمی، جوایز و افتخارات بسیاری را دریافت کرد.

#رواداری #خداناباوری #گفتگو #علم

@dialogue1402
رادیو فردا خبر داده، رشید دهقانی و پدرام دهقانی، ساکن تهران، و یک نوجوان ۱۸ ساله به نام پارسا دهقانی، ساکن کرج، به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در شهر تیران استان اصفهان بازداشت شده‌اند.

منابع مطلع گفته‌اند نیروهای امنیتی روز شنبه ۱۲ آبان با ورود به منزل یکی از بهائیان در روستای محمدیه از توابع تیران در استان اصفهان تمام مردان بهائی حاضر در این منزل، شامل ۱۱ نفر را بازداشت کردند.

بر این اساس تا امروز هشت نفر از افراد بازداشت‌شده آزاد شده‌اند اما رشید، پارسا و پدرام دهقانی هنوز در بازداشت به سر می‌برند و از وضعیت و دلیل ادامهٔ بازداشت آن‌ها اطلاعی در دست نیست.

به گفته این منابع روز شنبه یکی از اعیاد بهائیان بوده و شهروندان بهائی که اکثراً از بستگان یکدیگر هستند در این منزل حضور داشتند. این سه شهروند بهائی نیز در این روز از تهران به این شهر مسافرت کرده بودند.

این منابع گفته‌اند پدرام دهقانی «داروهای خاصی را مصرف می‌کند و خانواده تا امروز نتوانسته‌اند این داروها را به دست او برسانند».

#بهائی #بهائیان #رواداری #گفتگو_توانا
@dialogue1402

در ایران، حکومت برای ترویج اطاعت‌پذیری مردم از مفاهیم دینی به‌طور ابزاری استفاده می‌کند.

آموزه‌هایی که بر "اطاعت از ولی‌فقیه" و پذیرش تصمیمات حکومتی تأکید دارند، به گونه‌ای ارائه می‌شوند که مخالفت با رهبری به‌عنوان مخالفت با اصول دینی و مذهبی قلمداد شود.

در مدارس، دانشگاه‌ها، و رسانه‌های رسمی، چنین مفاهیمی به عنوان بخشی از وظایف دینی تبلیغ می‌شود تا مردم به تبعیت بی‌چون‌وچرا از نظام حاکم عادت کنند.

این رویکرد به حکومت کمک می‌کند که به هرگونه انتقاد و اعتراض برچسب مخالفت با دین بزند و از این طریق فضا را برای مخالفت‌های عمومی و شکل‌گیری اندیشه‌های انتقادی ببندد.

استفاده از دین برای مشروعیت‌بخشی به اطاعت محض، از نظر اجتماعی فشار شدیدی ایجاد می‌کند و استقلال فکری و آزادی عقیده را محدود می‌سازد.

چنین رویکردی به فاصله بیشتر مردم از آموزه‌های دینی منجر شده است.

#حکومت_مذهبی #نقد_دین #گفتگو_توانا

@Dialogue1402

تعصب بر باورها می‌تواند جامعه را به سمت عدم تحمل و تعارض هدایت کند.

این نوع تعصب افراد را وادار می‌کند که ارزش‌ها و دیدگاه‌های خود را بی‌چون‌وچرا بپذیرند و دیگران را برای تفاوت‌های اعتقادی سرزنش کنند.

افراد ناباورمند در چنین فضایی بیشتر در معرض تبعیض، بی‌عدالتی و انزوا قرار می‌گیرند.

تعصب می‌تواند گفت‌وگوهای سازنده را مسدود و فرصت‌های همدلی را از بین ببرد و فضای خصمانه‌ای ایجاد کند که در آن تفاوت‌ها تهدید تلقی شوند.

برای مقابله با این پدیده، باید فرهنگ احترام به تنوع و قبول تفاوت‌ها تقویت شود.

آگاهی‌بخشی، آموزش تحمل و گفت‌وگوهای بین‌فرهنگی از جمله راه‌هایی است که می‌تواند به کاهش تعصبات کمک کند و به جامعه‌ای بازتر و پذیراتر بیانجامد.

بدین ترتیب، می‌توان به همزیستی مسالمت‌آمیز و پیشرفت اجتماعی دست یافت و از آثار مخرب تعصب بر افراد و جامعه کاست.

#تعصب #باورمندان #ناباورمندان #خداناباوران #رواداری #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
‌عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اخیراً از جهاد کوانتومی و آمادگی برای جنگ کوانتومی سخن گفته است،عباراتی پرطنین که بیش از هر چیز بوی تبلیغات و نمایش قدرت علمی می‌دهد تا گامی استوار در راه توسعه دانش. این روند، ادامه همان سیاست دیرپای بهره‌گیری از مفاهیم علمی برای مشروعیت‌بخشی به قدرت است. از برنامه‌های هسته‌ای و نانو گرفته تا ادعاهای فضایی و اکنون فناوری‌های کوانتومی، حکومت همواره کوشیده است با پوشاندن رخت علم بر تن سیاست، تصویری پیشرفته و نیرومند از خود به نمایش بگذارد،در حالی که نبود آزادی‌های علمی و فقدان بسترهای مناسب، به‌روشنی راه تحقق این ادعاها را دشوار ساخته است.

در جهان امروز، دستیابی به فناوری‌های پیچیده‌ای همچون کوانتوم نیازمند فضایی آزاد و اندیشه‌ای بی‌طرف است؛ فضایی که در آن، پژوهشگر بتواند بی‌هراس از سایه سنگین سیاست، به جستجو و کشف بپردازد. اما در ایران، بسیاری از نخبگان به‌دلیل فشارهای امنیتی و نبود آزادی‌های بنیادین، یا ترک وطن کرده‌اند یا در صورت ماندن، با محدودیت‌های طاقت‌فرسایی روبه‌رو شده‌اند. در این میان، رسانه‌های حکومتی نیز به‌گونه‌ای پروژه‌های علمی را بزرگ‌نمایی می‌کنند که گویی ایران بر قله‌های علم ایستاده است، حال آنکه این تلاش‌ها اغلب نه به‌قصد پیشرفت واقعی دانش، که در جهت کنترل نخبگان و هدایت ایدئولوژیک صورت می‌گیرد.
خسروپناه از تدوین سند کوانتومی نیز سخن به میان آورده است، اما در فضایی که عرصه برای پژوهش آزاد بسته است، این سند بیشتر بهانه‌ای برای نظارت و کنترل هر چه بیشتر بر جامعه علمی است تا گامی واقعی برای پیشرفت. در حالی که کشورهای پیشرو با فراهم‌سازی شرایطی آزاد و امن، دانشمندان خود را به سوی نوآوری هدایت می‌کنند، حکومت ایران در حصار تنگ محدودیت‌ها و فشارها، نمی‌تواند ادعاهای پرطمطراق خود را محقق سازد. تنها در سایه‌ی احترام به حقوق بنیادین، آزادی اندیشه و امنیت خاطر برای پژوهشگران است که می‌توان امید داشت استعدادهای علمی ایرانی درخشان‌تر از پیش بدرخشند،اما این مسیر، با سیاست‌های سخت‌گیرانه و اقتدارگرایانه حاکمیت در تضاد است و جز با تغییر بنیادین مسیرها و نگرش‌ها میسر نخواهد شد.


#محمد_خوش_بیان #کوانتوم #علم #گفتگو_توانا

@Dialogue1402

چهار سوار آتئیست‌ها (Four Horsemen of Atheism) عنوانی است که به چهار اندیشمند برجسته بی‌خدا، یعنی ریچارد داوکینز، سم هریس، کریستوفر هیچنز، و دنیل دنت، داده شده است.

این چهار نفر در سال ۲۰۰۷، در یک بحث ضبط شده شرکت کردند که به نقطه عطفی در جنبش نوین آتئیسم تبدیل شد.

هرکدام از آنها با دیدگاه‌ها و تخصص‌های متفاوت خود، انتقادات شدیدی نسبت به ادیان و باورهای مذهبی دارند و از جهان‌بینی علمی و انسان‌گرایانه حمایت می‌کنند.

ریچارد داوکینز، زیست‌شناس برجسته، بیشتر به نقد تئوری‌های دینی از دیدگاه علمی و تکامل پرداخته است.

سم هریس بر آثار مخرب مذهب بر اخلاق و اجتماع تاکید دارد.

کریستوفر هیچنز که روزنامه‌نگار و منتقد اجتماعی بود، اغلب دین را به عنوان نیرویی خطرناک و مضر برای جامعه می‌دید.

دنیل دنت فیلسوف و متخصص علوم شناختی نیز به تحلیل‌های فلسفی درباره مذهب پرداخته است.

این گروه با تألیفات و سخنرانی‌های خود نقش بسزایی در ترویج تفکر نقادانه و افزایش آگاهی نسبت به شک‌گرایی دینی داشته‌اند.

#چهارسوار #خداناباوران #ناباورمندان #دنیل_دنت #سم_هریس #ریچارد_داوکینز #کریستوفر_هیچنز #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
تاملی در چگونگی مسلمان‌شدن ایرانیان

فروپاشی شاهنشاهی ساسانی، دلایلی به مراتب پیچیده‌تر از آن داشته که تصور می‌کرده‌ایم. این دلایل بیشتر از آنکه به تزلزل سیاسی داخل خاندان‌های اشرافی پارسی بازگردد، احیاناً به یک ریزش ایدئولوژیک در میان ایرانیان راجع است که مبتنی بر آن، اقبال به بهدینی (زرتشتی‌گری)‌ کم، و اقبال به مسیحیت نسخه‌ی ایرانی افزوده شده است.

تلاش شاهنشاهان ساسانی برای به رسمیت شناختن مسیحیت، در حقیقت نوعی امتیازدهی برای حفظ انسجام جهان ایرانی بوده است. امتیازدهی‌ای که پس از فروپاشی سیاسی، از ناحیه‌ی اشراف‌زادگان ایرانی ادامه پیدا کرد و نتیجه‌ی آن متمایز شدن دینی به نام «اسلام» از مسیحیت بیزانسی بود.

لنگرودی در خصوص سیاست هویتی این دبیران و دیوان‌سالاران ایرانی در بارگاه خلیفه‌ی عباسی می‌نویسد: «برای استقلال از ایدئولوژی بیزانس، می‌بایستی وابستگی دین عربی از مسیحیت قطع می‌شد. نگاه به غرب، می‌بایستی از این به بعد، به سمت شرق معطوف می‌گشت. این امر شامل تمامی جوانب این ایدئولوژی می‌شد. از پیامبر گرفته تا جهت قبله برای عبادت.»

کتاب «چگونه مسلمان شدیم: پژوهشی مستند در تاریخ پیدایش و گسترش اسلام» نوشته‌ آرمین لنگرودی، به این ترتیب دیدگاهی رادیکال (ریشه‌ای) را معرفی می‌نماید که بعضی درونمایه‌های محوری آن، اول‌بار توسط پژوهشگران اروپایی طرح شده است.

متن کامل در معرفی این کتاب را در وبسایت «گفت‌وشنود» بخوانید:
https://dialog.tavaana.org/die-entstehung-islams-in-persien/

#گفتگو_توانا #اسلام_ایرانی #شاهنشاهی_ساسانی #پیامبر_اسلام #فروپاشی_ساسانیان

@Dialogue1402
بسیاری از ایرانیان به درستی می‌گویند جمهوری اسلامی دغدغه‌های اخلاقی و مذهبی ندارد.

اما در عین‌حال شاهد هستیم جمهوری اسلامی بنا به دلایل مذهبی بسیاری از مردم را آزار می‌دهد و خداناباوران را به اتهاماتی مانند سب‌النبی اعدام می‌کند.

به نظر شما چرا؟ چرا جمهوری اسلامی به استبداد مذهبی و آزار خداناباوران نیازمند است؟

#گفتگو_توانا #استبداد_مذهبی #حقوق_خداناباوران #خامنه_ای

@Dialogue1402
محمد علی ایازی مدرس حوزه: مراجع نجف به حجاب اجباری معترضند. مراجع تقلید قم نیز همگی با گشت ارشاد مخالفند

چرا این مخالفت الان اعلام می شود؟

به نظر شما اگر این ادعا درست است، چرا در این چند دهه از عمر جمهوری اسلامی به صورت جدی از طرف حوزویان مطرح نشده‌است؟

چرا در زمان خیزش ملی ۱۴۰۱ که تعداد زیادی از نوجوانان و جوانان ایران به خاطر شرکت در اعتراضات پس از قتل مهسا امینی کشته‌شدند، شاهد بروز مخالفت حوزه با حجاب اجباری نبودیم؟


#حوزه_علمیه #روحانیت_شیعه #حجاب_اجباری #گفتگو_توانا


@Dialogue1402
@dialogue1402

انجیل یهودا: روایت خائن!
برگرفته از کتاب «پشت سر نهادن خدا» اثر دوکینز

داوکینز در بخشی از کتاب خود گزارش می‌کند که انجیلی منسوب به «یهودا» کاراکتر مشهور داستان‌های انجیل‌های چهارگانه در قرن بیستم به دست آمد که تمامی ماجرای عیسی مسیح را از دید «یهودا» روایت می‌کند. یهودا کسی‌ست که مطابق با روایت انجیل‌های رسمی، به عیسی مسیح خیانت کرد و در قبال دریافت پولی، عیسی را به ماموران فروخت.

داوکینز می‌گوید که این انجیل از دست رفته بود؛ اما پدران کلیسای صدر مسیحیت، چنین اثری را نکوهش کرده بودند و بنابراین از وجود چنین اثری اطلاع داشتیم تا اینکه اصل سند به زبان قبطی به دست آمد.

شورای نیقیه، شورای بزرگی از علمای مسیحی در ابتدای قرون مسیحیت بوده است که به تعیین آموزه‌‌های معتبر مسیحیت پرداخت و انجیل‌های معتبر از نامعتبر را متمایز کرد. روایت یهودا در انجیل یهودا می‌گوید که سوءنیتی در کار نبوده است. یهودا چون دانست که مطابق با طرح الهی، عیسی مسیح باید مصلوب شود تا گناهان انسان آمرزیده گردد، بنابراین با لو دادن او، در واقع به تحقق نقشه الهی کمک کرد!

منازعاتی از این دست در تاریخ ادیان سابقه دارد. به عنوان یک نمونه مشهور، تفسیر صالحی نجف‌آبادی از قیام حسین‌بن علی در کتاب «شهید جاوید» معطوف به تقویت روایتی بود که می‌گوید امام سوم شیعیان بدون علم غیب، و بدون اطلاع از سرنوشت خود قدم به صحرای کربلا گذاشت. اهمیت تقویت این روایت در دوران شاه، سیاسی بوده و برای انگیزه‌بخشی به انقلابیون تدارک می‌شد. قابل درک است که تفاسیر مبتنی بر جبرانگاری به بعد تاریخی و سیاسی آموزه‌های دینی صدمه می‌زند.

برای مطالعه پرونده‌ای در مورد صالحی نجف‌آبادی به صفحه گفت‌وشنود مراجعه کنید:

https://dialog.tavaana.org/nematollah-salehi-najafabadi/

#رواداری #گفتگو #دین #نقد_دین #خداناباوری #جبرانگاری

@dialogue1402
‌‌


در جریان آشوب‌های اخیر در آمستردام و اقدامات ضد اسرائیلی، پنج نفر راهی بیمارستان شده و ۶۲ نفر دستگیر شدند.

این‌رویداد منجر به جریحه‌دار شدن احساسات عمومی و انتشار بیانیه‌های رسمی از سوی سازمان‌ها و شخصیت‌های برجسته شد.

با‌توجه‌به نگرانی‌های امنیتی، وزارت امور خارجه اسرائیل اعلام کرد که ۱۰ تن از شهروندان اسرائیلی حاضر در آمستردام هنوز با مقامات تماس نگرفته‌اند و احتمال می‌رود تلفن‌های آنها به سرقت رفته باشد. این بیانیه، نگرانی‌ها نسبت به وضعیت امنیتی جامعه یهودی در اروپا را افزایش داده است.

سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی شدید از حمله به هواداران فوتبال اسرائیلی در آمستردام، این حادثه را "بسیار نگران‌کننده" خواند و آن را تهدیدی برای امنیت افراد یهودی در جامعه اروپا دانست.

سخنگوی سازمان ملل ضمن محکوم کردن این حملات، بر ضرورت تلاش‌های بین‌المللی برای جلوگیری از هر گونه خشونت و نفرت علیه گروه‌های مذهبی و قومی تأکید کرد.

#یهودستیزی #یهودی_ستیزی #رواداری #گفتگو_توانا

@dialogue1402
میردامادی امام جمعه اصفهان: به زودی آمریکا هم به سرنوشت شوروی دچار می‌شود

به نظر شما کدام حکومت به شوروی شبیه‌تر است؟

سرکوب و سانسور و خفقان، حاکمیت ایدئولوژی و سیستم تک‌حزبی، ضدیت با سرمایه‌داری و غرب‌ستیزی از ویژگیهایی هستند که جمهوری اسلامی نیز مانند شوروی دارا می‌باشد و با این حال این معمم آمریکا را در معرض فروپاشی از نوع شوروی می‌داند!


#روحانیت_شیعه #شوروی #ایدئولوژی #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
2024/11/15 04:31:54
Back to Top
HTML Embed Code: