group-telegram.com/Ir_Academy_astrobiology/955
Last Update:
🧬 متانوژنها، کلید احتمالی حیات در مریخ!
💡 تا بهحال به این فکر کردهاید که مریخ میتواند مکانی برای زندگی باشد؟
🧑🏻🔬 تحقیقات جدید نشان میدهد که بهترین امید ما برای یافتن حیات در مریخ، نه بر روی سطح آن، بلکه در اعماق پوستهاش نهفته است.
چندین سال پیش، مریخنورد کنجکاو ناسا، آثار متان را در جو مریخ اندازهگیری کرد. اما چند ماه بعد، متان ناپدید شد و در اواخر سال دوباره ظاهر گردید. این کشف نشاندهندهی امکان جالبی برای وجود حیات در مریخ است، زیرا میتواند تغییرات فصلی در حضور متان را توضیح دهد.
🌊 با این حال، در حالی که مریخ زمانی زیستگاه اقیانوسهای آب مایع و دارای جوی قابل سکونت بود، اکنون به سرزمینی متروک تبدیل شده است. چه نوع حیات میتواند سیاره سرخ را خانه بنامد؟ بیشتر اشکال حیات روی زمین در چنین شرایطی دوام زیادی نخواهند آورد، اما زیرگروهی از حیات زمینی وجود دارد که احتمالاً مریخ را مکانی مناسب برای زندگی میداند.
🧫 این زیرگروه، متانوژنها هستند؛ نوعی ارگانیسمهای تکسلولی که هیدروژن را برای انرژی مصرف کرده و متان را به عنوان محصول زائد دفع میکنند. متانوژنها را میتوان در انواع مکانهای غیرقابل سکونت بر روی زمین یافت و ممکن است چیزی شبیه به آنها مسئول تغییرات فصلی در سطوح متان در مریخ باشند.
🧪 در مقالهای که اخیراً منتشر شده است، تیمی از دانشمندان زمین را برای یافتن مشابههای بالقوه محیطهای مریخی جستوجو کردند و متانوژنهایی را مورد بررسی قرار دادند که در شرایط مشابه آنچه ممکن است در مریخ وجود داشته باشد، زندگی میکنند.
🌍 محققان سه شرایط بالقوه شبیه به مریخ را در زمین شناسایی کردند که در آن متانوژنها میتوانند وجود داشته باشند. اولین مورد در اعماق پوسته زمین است، گاهی تا عمق چندین کیلومتری، جایی که شکافهای کوچک در سنگها اجازه نفوذ آب مایع را میدهند. دومی، دریاچههایی هستند که در زیر کلاهک یخی قطب جنوب مدفوناند و به دلیل فشارهای زیاد، حالت مایع خود را حفظ میکنند. سومین مورد، حوضههای فوق شور و فاقد اکسیژن در اعماق اقیانوس است.
🛰️ هر سه این محیطها دارای آنالوگهایی در مریخ هستند. مریخ نیز مانند زمین احتمالاً مقداری آب مایع مدفون در پوستهاش دارد و کلاهکهای قطبی آن ممکن است دارای دریاچههای آب مایع زیر خود باشند. همچنین شواهدی از ظاهر شدن آب شور بر روی دیوارههای دهانههای مریخی وجود دارد.
📝 نویسنده: صدف الوندیپور
✍🏻 ویراستار: آناهیتا خاکسارطهرانی
منبع
🔭🪐سفر به اعماق کیهان با آکادمی اخترزیستشناسی ایران📖✨
BY آکادمی اخترزیستشناسی ایران
Share with your friend now:
group-telegram.com/Ir_Academy_astrobiology/955