Telegram Group Search
Channel photo updated
بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
به نام خداوند جان‌آفرین

🔹️ "زنانی‌ که می‌خواهند مرد باشند، زنانی هستند که نمی‌دانند زن هستند."

🔺️ با یک پرسش شروع کنیم: چند درصد از ما نمی‌دانیم زن هستیم یا حتی از یاد برده‌ایم؟ نادانی‌ای از جنس هویت و شناخت خود، که امروزه روز، چه "زنان ما" و چه "زنان دیگری" گرفتارش شده‌ایم. زنانی که خود حقیقی و حتی فطرت خود را زیر چرخ سخت صنعت از یاد برده‌اند و آنچه که به عنوان "زن" بودن باورش کرده‌اند، جناسی تام بیش نیست! این کجا و آن کجا؟!

🔹️ در همین دوران بود که به سرمان زد بزنیم زیر میز و به خود بجنبیم، چون نه می‌خواستیم تن به انفعال و نقش سنتی زن عهد عتیق بدهیم، نه اجازه دهیم جسم و روحمان به کلی خود را فراموش کند و ندانسته زیر بار نظام مردسالارانه‌ی نوین برویم، معنی حقیقی زن را، با کمک هم پیدا و نمایان کنیم و بالاخره برسیم به این کلیشه مقدس و ارزشمند "الگوی سوم". الگویی که هربار نامش را می‌شنویم، تکرار می‌شود و سر تایید تکان می‌دهیم اما باز هم از کنارش می‌گذریم: خیلی تاثیرگذار بود!

🔹️ این‌بار بیایید به همین عبارت ختم نشود؛ کمی بیشتر تلاش می‌طلبد، اما این تلاش یا هیجان‌انگیزتر، این مبارزه، ارزشش را خواهد داشت. امید است در جناس، با صبر، توکل به خدا و اراده‌ای استوار و "زنانه"، راهی بسازیم نه از جنس چوب و نه از جنس فلز؛ مسیری سبز برای عبور امن زنان از جاده زندگی، بی آنکه خود را فراموش کنند: چه انسان بودن خود فارغ از زنانگی و چه زنانگی خود را جدا از نقش‌های گوناگون اجتماعی

🌐 با جناس همراه باشید
@Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ وقتی هم دانشجوی شریفی هم مادر ۳ تا بچه!

🔺️ #تیزر اولین قسمت از سلسله مصاحبه‌های جناس با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل پسا‌دکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🎙 روایت آن‌ها که #خواستند_و_شد

🔻 ویدیوی کامل این مصاحبه به زودی در کانال جناس منتشر خواهد شد.

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ وقتی هم دانشجوی شریفی هم مادر ۳ تا بچه!

🔺️ بخش اولِ #گفتگو با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل کارشناسی تا پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
«فمینیسم؟ نه ممنون»

🔹️ یک اشتباه رایجی وجود دارد و آن هم برچسب فمینیسم زدن به هر دیدگاه و عقیده‌ای است که بیانگر مقاومت و خودکفایی زنان است. برای مثال وقتی از توانستن در حد مردان صحبت می‌کنیم، که این موضوع خود جای بحث جداگانه‌ای دارد که اصلا "در حد مردان" عبارتی به حق و درست است یا تبعیض آمیز و نشان‌دهنده ضعف زنان؟ ولی حالا از بحث تخصصی و ملا لغتی بگذریم و بحثمان را جلو ببریم: آیا مقاومت و خودکفایی نشان دادن زنان از خود و ابراز آن، یا به قولی "مثل یک مرد روی پای خود ایستادن"_که باز هم از کاربرد درست یا غلط این عبارت بگذریم، در این مقال نمی‌گنجد _ نشان‌دهنده فمینیست بودن آنهاست؟ قطعا خیر.

🔸️ یک حقیقتی که وجود دارد این است که خوشبختانه یا متاسفانه بخشی از حرف‌ها و آرمان‌های فمینیسم با مال ما مشترک است. اما به این معنی نیست که هرکدام حرف‌های دیگری را می‌زند. برای مثال اهمیت دادن به نقش مادری، قبول کنیم چه فمینیست باشیم چه نباشیم، یک زن که از قضا مادر هم هست، دلش می‌تپد برای گذراندن اوقاتش کنار فرزند؛ هر کس خواستار این باشد آیا نام خاصی باید رویش بگذاریم؟ قطعا خیر، تنها نامی که می‌شود رویش گذاشت "مادر" است.

🔹️ به هرحال نقاط مشترک وجود دارند و نقاط اختلاف هم، بسیارند اما آنچه که باید توجه داشته باشیم در دنبال کردن مسئله زنان، قضاوت زودهنگام نگاه‌ها و عقاید است. تا وقتی که اصول اسلامی را کامل و کافی ندانید، نمی‌توانید به اهمیت و حساسیت موضوع الگوی سوم و زن تراز انقلاب پی ببرید، همانطور که تا وقتی که به حقانیت این اصول ایمان داشته باشید، امکان ندارد فمینیست باشید!

🔸️ پس خیرخواهانه خواستاریم زود قضاوت نکنید! اگر جایی احساس کردید که اسلام نمی‌تواند پاسخگو باشد، سریع جا نزنید و دل به فمینیسم و اصولش نبندید؛ این لبه باریک است و چه قدم‌ها که نلغزیده. البته خیلی هم خوب است که به دنبال مطالب جدید باشید، با دید نقادانه دوباره عقاید و باورهایتان را وارسی کنید، اما نه کورکورانه. ناکارآمدی وجود دارد، در جامعه، فرهنگ، عرف و باید تغییر کنند اما به چه وسیله‌ای، مهم است: به یاد داشته باشیم هرگز هدف، وسیله را توجیه نمی‌کند.

🔻 اینجا هستیم که هم هدف درست را پیدا کنیم و هم ابزار آن را. پس صبور باشید.

🌐 با جناس همراه باشید.
🆔️ @Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ احساس موفقیت می‌کنی؟!

🔺️ بخش دومِ #گفتگو با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🎙 «#زن_موفق، زنیه که حال خودش خوب باشه و از خودش راضی باشه... زنی که احساس نرسیدن و ناکامی نداشته باشه»

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ قائل به تفاوت نقش خانم‌ها و آقایون نیستم!

🔺️ بخش سومِ #گفتگو با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🎙 «شتاب‌زدگی خانم‌ها رو در اینکه بخوان همه مشاغل صنعتی رو تجربه کنن نمی‌پسندم»

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ تلاش کردم توازن برقرار بشه...

🔺️ بخش چهارمِ #گفتگو با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🎙 «هم‌زمان مقاله می‌نوشتم، باردار بودم و پسر بزرگ‌ترم هم ۳ ساله بود و خیلی شرایط سختی بود؛ اینکه تلاش بکنی کم‌ترین آسیب به فرزندت برسه، خانواده کم‌ترین تلاطم رو تجربه کنه و در عین حال تلاش کنی کار علمیت رو هم جلو ببری، برقراری این توازن واقعا کار سختی بود»


🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹️ می خواستی زن نباشی؟

🔺️ بخش پنجمِ #گفتگو با دکتر #مریم_زارع، فارغ‌التحصیل پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف و استاد دانشگاه خواجه نصیر

🎙 «نمی تونم کسانی که به جایگاه مرد بودن در کشور یا کل دنیا غبطه می خورند رو درک کنم، اتفاقا به نظرم خانم ها ظرفیت روحی خیلی گسترده ای دارند، قدرت ادراک خیلی از حوّاسی رو دارند که آقایون بخواهند هم نمی تونند درک کنند...»

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
🎥 اکران مستند « ?What is a Woman »
سفر تحقیقاتی یک مرد برای پاسخ به این سوال: «زن چیست؟»

🔰 به همراه جلسه تحلیل و بررسی مستند
با حضور:
👤 خانم معصوم‌زاده
دانشجوی مقطع دکتری روانشناسی و پژوهشگر حوزه هویت

🗓 سه‌شنبه ۲۹ فروردین
🕐 ساعت ۱۳
📍 مجمع دختران - همکف ساختمان معارف

🔺️ ویژه دختران

🆔️ @Jenas_sut
«من تشخیص می‌دهم، پس هستم!»

🔸️ «هر کس واقعیت خودش را دارد؛ اگر فکر می‌کنی که زن هستی، پس هستی و کسی نمی‌تواند تو را «قضاوت» کند...»؛ این عبارتیست که در جای‌جای مستند می‌شنویم و تکرار می‌شود؛ چه از زبان یک نماینده جامعه دانشگاهی، چه از زبان یک پزشک و مشاور اطفال و مهم‌تر از همه، از زبان «مردم» یک جامعه به اصطلاح مدرن...

🔹️ پس اینکه ما بخواهیم اصل اعمال و کردار خود را واقعیت‌های ذهنیمان قرار دهیم، نه تنها اشتباه کرده‌ایم و در مقابل خود و خداوند مسئولیم، بلکه جنایتی در حق بشریت و آینده جامعه مرتکب شده‌ایم؛ چراکه این دقیقا همان "خودخواهی" است...

🔻 متن کامل تحلیل مستند «زن چیست؟» را می‌توانید در ویرگول بسیج دانشجویی بخوانید.

🆔️ @Jenas_sut
🔰 « سلسله جلسات مجانس »

🔺️ میز گفتگو حول مشکلات ساختاری موجود در مسیر نقش‌آفرینی بانوان در محیط‌های آکادمیک

👤 دکتر مریم زارع
- فارغ‌التحصیل کارشناسی تا پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف
- استاد دانشگاه خواجه نصیر
- استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف

📆 سه‌شنبه ۵ اردیبهشت
ساعت ۱۳:۳۰
📍 مجمع دختران - همکف ساختمان معارف

🆔️ @Jenas_sut
🔰 برای آشنایی با دکتر مریم زارع، مدعو اولین برنامه از سلسلسه جلسات مجانس، می‌توانید مجموعه‌ مصاحبه‌های زیر را تماشا کنید:

1⃣ وقتی هم دانشجوی شریفی هم مادر ۳ تا بچه!

2⃣ احساس موفقیت می‌کنی؟!

3⃣ قائل به تفکیک نقش خانم‌ها و آقایون نیستم!

4⃣ تلاش کردم توازن برقرار بشه...

5⃣ می‌خواستی زن نباشی؟

🌐 با جناس همراه باشید:
🆔️ @Jenas_sut
• جناس •
🔰 « سلسله جلسات مجانس » 🔺️ میز گفتگو حول مشکلات ساختاری موجود در مسیر نقش‌آفرینی بانوان در محیط‌های آکادمیک 👤 دکتر مریم زارع - فارغ‌التحصیل کارشناسی تا پسادکتری رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف - استاد دانشگاه خواجه نصیر - استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف …
#پوشش_زنده

دکتر مریم زارع:

🔸️ خانم‌ها نسبت به آقایون یه امتیازی دارند و اون هم جزئی‌نگری و اهمیت به جزئیات و کیفیت کار هست. برای مثال اهمیت و حساسیتی که خانم‌ها به موعد تحویل پروژه‌ها و ددلاین‌ها می‌دهند. اما باید بپذیریم که اگر کارها و پروژه‌های سنگین رو به خانمی که مخصوصا مادر هم هست بسپرند، ممکنه کار با تاخیر انجام بشه و اون هم به دلایلی کاملا اجتناب‌ناپذیر که در این موقعیت ویژه وجود داره و مسئولیت مادر بودن و یا حتی متاهل بودن این شرایط رو ایجاب می‌کنه.

🔹️ سعی کردم در نگاه اساتید تثبیت کنم که فرزند دارم و نمی‌خوام این موضوع رو پنهان کنم، گرچه اوایل خیلی اذیت شدم و احساس می‌کردم بین دانشجوها نگاه مثبتی وجود نداشت ولی آوردن فرزندانم به دانشگاه، به مرور توی ذهن دانشجوها اثر گذاشت. مهمه که محیط دانشگاه با این نگاه همراه باشه که ممکنه خانمی با فرزند بیاد دانشگاه. در همکاران خانم کسانی رو داریم که میترسن برای اینکه جایگاه کاریشون رو از دست بدن صاحب فرزند بشن و شکستن این نگاه و فضا خیلی ارزشمنده.

🆔️ @Jenas_sut
#پوشش_زنده

دکتر مریم زارع:

🔸️ استاد راهنمای من در جهت بحث تاهل و مادر بودنم خیلی همراه بود ولی برخی از اساتید همراه نیستن. اینکه می‌گیم اساتید نگاه حمایتی داشته باشن منظور اینه که مانعی برای فرزندآوری و متاهل شدن ایجاد نکنن و در عین حال اگه یک زن دارای توانمندی هم بود نباید بخاطر زن بودنش نسبت به یک آقا امتیاز ویژه‌ و برتری بهش داده‌ بشه و نباید تضییع حقی اتفاق بیفته.

🔹️ البته دید اساتید، بستگی به عملکرد علمی خانم‌ها هم داره و باید این نگاه بشکنه که یک خانم بخاطر تاهل یا فرزندآوری عملکرد علمیش افت می‌کنه.

🆔️ @Jenas_sut
2025/02/25 03:32:27
Back to Top
HTML Embed Code: