group-telegram.com/Mashrootiyat/1363
Last Update:
سخن آخر
🔹جامعه شناسان افکار عمومی را «نتیجه تعامل اجتماعی انسانها میدانند که ممکن است به تغییرات رفتاری یا گفتاری در سطح جامعه منجر شود». سیاستمداران نیز آن را «تبلور اراده ملی میخوانند که میتواند به یکباره انقلابی را پدید آورد و گاه نیز پیوسته و آهسته اصلاحاتی را در پی داشته باشد».
🔹ازاین رو «افکارعمومی» را باید برآیند گرایشها و باورهایی شهروندان یک کشور دانست که بر سر اندیشه یا رویدادی به هم پیوند خورده٬ میتوانند زمینهساز دگرگونیهای اجتماعی٬ فرهنگی٬ سیاسی٬ اقتصادی و....شوند.
🔹 بیگمان «افکار عمومی، پدیدهای نوین است که ریشهی آن را باید در آموزههای نوخواهانه اروپا جستجو کرد. آنجا که با رنسانس آغاز شد٬ با انقلاب صنعتی رشد کرد و با انقلاب بزرگ فرانسه به اوج خود رسید، سراسر جهان را در نوردید. چنانکه برخی آن را برگرفته از دیدگاه ژانژاک روسو میدانند که گفت:« حاکمیت از آن ملت است» هابز نیز اندیشهی «افکار عمومی» را رواج داد: «نظر بر جهان حکومت میکند»
🔹با نگارش فرمان مشروطیت در ۱۴ امرداد سال ۱۲۸۵ خورشیدی به دست مظفرالدین شاه قاجار، دگراندیشان و میهن دوستانی ایرانی بر سنتگرایان و خودکامگان پیروز شدند تا راه برای« اندیشهی ترقی» هموار شود. اگر چه در یکصد سال گذشته بعضی از آرمانها و ویژگیهای مشروطه بر باد رفته و تنها نامی از آنها به جا ماند اما بیگمان پیدایی «افکار عمومی» را باید بزرگترین و ماندگارترین دستاورد مشروطه دانست.
🔹زیرا پرسیدن، خواستن و مطالبهگری در نگرش و بینش ایرانی نهادینه شد و آفریننده خیزشها، جنبشها و رویدادهای ریز و درشت بسیاری تا به امروز بوده است.»
BY مشـــروطیــت
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Mashrootiyat/1363