group-telegram.com/NNQENERGY/1114
Last Update:
کسری گاز و ناترازی برق کمتر نمیشود
اجبار ایران برای حرکت به سمت تجدیدپذیرها
مسئله ناترازی انرژی در طول دو دهه گذشته مطرح بوده و در سالهای اخیر شدت گرفته است. باوجود این، طی ماههای اخیر شاهد شدتگرفتن بحران انرژی در کشور هستیم؛ بهگونهای که ظرف بیش از دو هفته اخیر فعالیت مدارس، دانشگاهها، ادارات و سازمانهای وابسته در بسیاری از شهرها متوقف شده و همزمان به بسیاری از فعالان بخش خصوصی، کسبوکارها و صنایع برای توقف فعالیت فشار وارد شده است. در این شرایط مطمئنترین راه برای دستیابی به انرژی پایدار نیروگاههای خورشیدی است.
ایران که با اتکای بیش از حد به سوختهای فسیلی و قطعی مکرر برق مشخص میشود در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه انرژی خورشیدی و بادی، پتانسیلهای محقق نشده زیادی دارد، اما در توسعه این منابع در مقایسه با کشورهای همسایه کند بوده است. بخش انرژیهای تجدیدپذیر ایران با ظرفیت عملیاتی تنها ۸۷۹ مگاوات، اکنون کمتر از یک درصد از کل برق کشور را تولید میکند. در سال ۲۰۲۳، ایران کمتر از ۷۵ مگاوات برق تجدیدپذیر ساخت، درحالیکه عربستان سعودی و ترکیه به ترتیب ۲۸۴۰ مگاوات و ۲۸۰۰ مگاوات به موجودی خود اضافه کردند. هدف ایران، تولید ۲۵۰۰ مگاوات از منابع انرژی تجدیدپذیر برای دستیابی به اهداف بلندمدت پایدار است.
ظرفیت فعلی انرژیهای تجدیدپذیر ایران برای رفع کمبودهای انرژی و افزایش تقاضا کافی نیست. با تشدید این موضوع، ایران باوجود برخورداری از دومین ذخایر بزرگ جهان، با کمبود گاز طبیعی مواجه است و مجبور است به واردات سوخت از همسایگان متوسل شود. نیروگاههای حرارتی که حدود ۹۳.۵درصد از برق کشور را تولید میکنند، سالانه بیش از ۷۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی مصرف میکنند. زیرساختهای قدیمی تولید برق، منجر به ازدسترفتن بیش از ۱۳درصد از برق تولیدی در طول انتقال و توزیع میشود.
#رفع_ناترازی_انرژی #برق
هر کیلووات ساعت برای NNQ مهم است!
🔗 NNQEnergy.com
Follow US:
@nnqenergy