Telegram Group Search
داروها راز آرامش ذهن 🧠💊

🌎 در دنیای پیچیده‌ی سلامت روان، بیماری‌های مختلف می‌توانند تأثیرات عمیق و غیرقابل پیش‌بینی بر زندگی افراد داشته باشند.

💊 این اختلالات نه‌تنها بر جنبه‌های شناختی و عاطفی فرد تأثیر می‌گذارند، بلکه می‌توانند روابط اجتماعی و کیفیت زندگی او را تحت‌تأثیر قرار دهند. درمان‌های دارویی به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در مدیریت این اختلالات شناخته می‌شوند.

💡داستانی که می‌تواند از امید و بهبودی آغاز شود و گاه تا چالش‌ها یا ناامیدی‌ها پیش رود. بنابراین آگاهی از این مسیر می‌تواند راه را ‌هموارتر کند.

⁉️ چگونه می‌توان تأثیر داروهای ضد روان‌پریشی را بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اختلالات شناختی ارزیابی کرد؟

🦋 @Narchzis 🦋
آلزایمر و اسکیزوفرنی ↔️ دو سایه در یک باغ تاریک

🧠 تحقیقات نشان می‌دهند که آلزایمر و اسکیزوفرنی با علائم پارانویا و روان‌پریشی همراه هستند. بسیاری از بیماران مبتلا به آلزایمر ممکن است در مراحل پیشرفته بیماری، علائم روان‌پریشی را تجربه کنند که می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

💊 امروزه داروهایی برای درمان اسکیزوفرنی تایید شده‌اند که می‌تواند در درمان روان‌پریشی ناشی از آلزایمر نیز مؤثر باشند. این داروها شامل زانوملین و تروسپیوم هستند.

🧪 زانوملین بر روی بیماران آلزایمری آزمایش شده که می‌تواند علائم روان‌پریشی را کاهش دهد. با این حال، عوارض جانبی در این بیماران مشاهده شده است.

🔎 تروسپیوم، یک داروی مسدودکننده است که نمی‌تواند از سد خونی-مغزی عبور کند و عوارض جانبی کمتری نسبت به زانوملین دارد و گزینه‌ی مناسب‌تری برای درمان بیماران است.

📚 درنهایت، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی این داروها در بیماران مبتلا به آلزایمر لازم است تا بتوان به یک راهکار درمانی مؤثر دست یافت.

معصومه حیدری
📝 هدیه کاویانی

🌐مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
📸 برگزاری چهارمین جلسه نـارکــزیـس‌کلاب: مسیری نوین

🗓️ سه‌شنبه ۴دی ماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
#بیست‌وهفتم_دسامبر
#روزجهانی_آمادگی_برای_مقابله‌_با_اپیدمی

گرامی‌باد.

😷اپیدمی به‌معنای گسترش و شیوع سریع یک نوع عارضه یا بیماری است که افراد زیادی از یک جمعیت معین به‌آن مبتلا می‌شوند. اگر این پدیده به‌درستی کنترل نشود، ممکن است باعث بروز پاندمی یا جهان‌گیری شود.

🌎 به‌همین منظور سازمان ملل متحد روز ۲۷ دسامبر (ششم دی‌ماه) را به‌عنوان روز‌جهانی‌ آمادگی برای مقابله با اپیدمی اعلام کرد. این امر موجب شد، مردم با آگاهی بیشتر در امور‌ بهداشت‌فردی و حفظ سلامت خود بکوشند.

🍎 برای جلوگیری از وقوع اپیدمی، انجام اقداماتی مانند بهبود وضعیت تغذیه و دسترسی به آب آشامیدنی سالم، مقابله با حشرات ناقل بیماری، واکسیناسیون و آموزش مردم در مورد نحوه سرایت بیماری ضروری است.

✍🏻 نسا سمیع پور
📝نرگس علیزاده

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
کلید طلایی مبارزه با سرطان کشف شد! 🧬

📢 در جهانی که علم و فناوری با سرعت بی‌سابقه‌ای پیشرفت می‌کند، شناخت و پیشگیری از بیماری‌های مرموز همچنان در مرکز توجه قرار دارد.

🩸 سرطان، این دشمن خاموش و پیچیده، هر روز زندگی‌ بسیاری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علم و تحقیقات در نبرد با این حریف قدرتمند، هر بار به دستاوردهای جدیدی می‌رسند.


⁉️ آیا می‌توان رژیم غذایی را سلاحی در برابر بیماری دانست؟!


🦋@NarchZis🦋
فیبر؛ حامی پنهان در نبرد با سرطان خون 🩸

🥗 نتایج جدید تحقیقات مرکز سرطان مموریال سلون کترینگ (MSK) نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از فیبر می‌تواند یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در برابر سرطان نادر مولتیپل میلوما باشد.

🥈 مولتیپل میلوما یک نوع سرطان نادر خون است که به دلیل تراکم زیاد سلول‌های پلاسما در مغز استخوان ایجاد می‌شود. این وضعیت منجر به تشکیل تومورهای چندگانه و در نهایت آن را به یکی از شایع‌ترین انواع سرطان‌های خون تبدیل می‌کند.

🥙 این سرطان به دلیل رژیم غذایی نامناسب و کمبود سبزیجات در سبک زندگی، به‌سرعت در حال افزایش است. در این میان، افراد با شاخص توده بدنی بالا، دو برابر بیشتر از افرادی که BMI نرمال دارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان میلوما هستند.

📚 مطالعه اخیر نشان می‌دهد که فیبر در رژیم غذایی می‌تواند مانند سدی محافظ، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بهبود میکروبیوم و متابولیسم بدن کمک کند.

🏩 دکتر چاندریما شاها، یکی از پژوهشگران این تحقیق، می‌گوید: «این یافته‌ها به پزشکان کمک می‌کند تا روش‌های نوینی برای پیشگیری از سرطان، به‌ویژه در افرادی که در معرض خطر قرار دارند، ارائه دهند.» محققان با استفاده از این اطلاعات به دنبال راه‌هایی برای مداخله پیش از پیشرفت این بیماری هستند.


🔎 عباس جمالی
✍🏻 عالیه کاظمی گزیک
📝امیرحسین خلعتبری لیماکی

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋@NarchZis🦋
Audio
سلام به بایوکستی های عزیز🤩
عصر زمستونی شما بخیر❄️☃️

به سراغ شما اومدیم باز با بیوتکنولوژی👻
اما این دفعه هدف نقش بیوتکنولوژی در انتقال ژنه🧬

با تشکر از گروه بایوکست: خانم فاطمه مرادی نیا ، خانم زهرا مرادی نیا ، آقای پارسا رستمی ، خانم ستاره علمی
گوینده پادکست : آقای محمد رضا نظرنژاد

📌انجمن علمی زیست شناسی دانشگاه شیراز

@biocast1
@biocast1
@biocast1
اندامی با رشد نامتعارف!

🧠 انسان‌ها در مقایسه با خویشاوندان نخستین خود، مغزهای بسیار بزرگ‌تری دارند.

🧪 دانشمندان ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهند سلول‌های مغزی انسان چگونه استرس ناشی از کارکرد یک مغز بزرگ را کنترل می‌کنند.

چگونه نورون‌ها می‌توانند یک مغز بزرگ را کنترل کنند؟

چرا مغز ما نسبت به سایر موجودات بزرگ‌تر است؟

🦋 @Narchzis 🦋
همکاری محیط با مغز ‼️

📌 مغز انسان به‌طور نامتناسبی بزرگ است. این اندازه به‌واسطه‌ی حل مسائل مختلف، باعث تجمع ماده‌ خاکستری برای رشد فکری می‌شود.

👨‍🦰 گونه‌های جانوری دیگر با مغز‌های کوچک رشد می‌کنند؛ در حالی که انسان درجه‌ای از رشد بدن را قربانی ظرفیت مغزی بیشتر می‌کند. حدود یک‌پنجم انرژی بدن صرف این کار می‌شود.

🧠 دانشمندان کشف کرده‌اند که مغز انسان در پاسخ به استرس‌های محیطی، به‌منظور یافتن غذا و سرپناه، گسترش یافته‌ است.

🌏 تعاملات پیچیده اجتماعی و زندگی در محیط‌های چالش‌برانگیز همچون خشکسالی و قحطی باعث رشد مغزی می‌شوند. در حالی که همکاری افراد می‌تواند باعث کوچک‌شدن مغز و صرفه‌جویی در مصرف انرژی شود.

🧾 این یافته‌ها می‌تواند الهام‌بخش تحقیقات جدیدی در زمینه‌ی بیماری‌هایی مانند پارکینسون و اسکیزوفرنی باشد.


🔎 عباس جمالی
✍🏻 سعید خان‌‌رمکی
📝 نسترن رضاپور

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @Narchzis 🦋
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
باز نشر گوشه ای از گفتگوی پروفسور علیرضا رنجبر، رئیس و دبیر علمی " آکادمی پزشکان و دندانپزشکان ایرانی در آلمان " در چهارچوب نود و هفتمین همایش علمی آکادمی پزشکان و دندانپزشکان ایرانی در آلمان با موضوع " پیوند ناگسستنی فرهنگ در دانش پزشکی در بستر میراث فرهنگ کهن ایران ". ۲۱ مارچ ۲۰۱۵ میلادی، کلن، آلمان


کانال بنیاد مکتب پروفسور یلدا:

   @ipyaf
لمس، زبان احساسات! 🫱🏻‍🫲🏽

🧠 تحقیقات جدید نشان می‌دهد حس لامسه انسان بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم. در این فرآیند، شبکه‌ای از نورون‌های تخصصی به شکل هماهنگ کار می‌کنند.

💥 چرا بعضی لمس‌ها آرامش‌بخش و برخی دیگر دردناک هستند؟

⁉️ چه عواملی در پس این احساسات پنهان وجود دارد؟


🦋 @NarchZis 🦋
پیچیدگی‌های نهفته در حواس و ادراک

🧑🏻‍🔬 دانشمندان موفق به شناسایی ۱۶ نوع نورون مؤثر در حس لامسه بدن انسان شده‌اند. این نورون‌ها تنها لمس را شناسایی نمی‌کنند، بلکه به دما و حتی مواد تند مانند کپسایسین (ماده‌ای که در فلفل وجود دارد) نیز واکنش نشان می‌دهند.

🧬 با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته زیستی، محققان کشف کرده‌اند که برخی نورون‌های مسئول احساسات خوشایند، علاوه‌بر واکنش به تحریکات لمسی، به سرمای غیر دردناک و مواد خاصی مانند منتول نیز پاسخ می‌دهند.

🔥 بررسی عملکرد این نورون‌ها حاکی از آن است که حواس مختلف در بدن با یکدیگر تداخل دارند. برای مثال، نورونی که احساس خوشایند را منتقل می‌کند، می‌تواند همزمان به گرما و سرما واکنش نشان دهد.

🌡 همچنین، محققان دریافتند که نورون‌های درد در انسان سریع‌تر از موش‌ها واکنش نشان می‌دهند؛ زیرا بدن بزرگ‌تر انسان نیاز به واکنشی فوری‌تر به آسیب‌ها دارد.

🧠 این تحقیق برای اولین بار ارتباط دقیق میان ژن‌ها و عملکرد نورون‌ها را روشن کرده است. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به درک بهتر سیستم حسی و توسعه درمان‌های نوین برای مشکلات عصبی و حسی کمک کند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نیما قاسمی
📝 زهرا عبادی نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر
🦋 @NarchZis 🦋
پیشگامان ناشناخته در دنیای اقیانوس‌ها 🌊

🔍 محققان با کشف بزرگ‌ترین مرجان مستقل جهان در جزایر سلیمان، انقلابی در فهم اکوسیستم‌های دریایی به‌وجود آورده‌اند.

🔗 این مرجان شگفت‌انگیز با اندازه و ویژگی‌های خاص خود می‌تواند اطلاعات جدیدی درباره‌ی تنوع زیستی و پایداری محیط‌های دریایی ارائه کند.

❓️کشف این مرجان غول‌پیکر چه اطلاعاتی درباره‌ی اکوسیستم‌های دریایی می‌تواند آشکار کند؟
دنیای مرجان‌های غول‌پیکر 🪸

👩‍💻 کشف مرجان‌های غول‌پیکر، نقطه عطفی در زیست‌شناسی دریایی است که امکان درک بهتر و عمیق‌تر از اکوسیستم‌های پیچیده را فراهم می‌آورد.

📝 پاوونا کلائوس (Pavona clavus) موجودی شگفت‌انگیز است که برجستگی‌هایی مشابه کتف ماهی‌ها دارد. این ویژگی خاص، آن را به زیستگاهی مهم برای موجودات دریایی تبدیل می‌کند.

🐋 مرجانی که طولش به اندازه یک نهنگ آبی می‌رسد، می‌تواند زیستگاهی ارزشمند برای بسیاری از موجودات دریایی باشد. این ویژگی نشان‌دهنده‌ی اهمیت فراوان مرجان‌ها در حفظ و تعادل محیط‌های دریایی است.

🌍 سن این مرجان، تاریخی طولانی‌تر از ایالات متحده دارد و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره‌ی تغییرات آب و هوایی و شرایط محیطی در طول زمان ارائه دهد.

⚠️ با توجه به تهدیداتی همچون تغییرات آب و هوا، آلودگی و فعالیت‌های انسانی که جان مرجان‌ها را به خطر می‌اندازند، حفاظت از این اکوسیستم‌های حیاتی بیش از پیش ضروری است.


🔎عباس جمالی
✍️ نرجس رزاقی حیدری
📝هدیه کاویانی

🌐 مشاهده لینک خبر
📸 برگزاری آخرین جلسه نـارکــزیـس‌کلاب: مسیری نوین

🗓️ شنبه ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳

🦋 @Narchzis 🦋
تنفس آگاهانه

😌 آیا تا به حال پیش آمده برای کاهش هیجان‌های منفی خود و یا اطرافیان درموقعیت‌های حساس توصیه کنید که نفس عمیق بکشند ؟

🧘‍♀از گذشته‌های دور انسان‌ها از تنفس آهسته برای تنظیم احساسات خود استفاده می‌کنند. درحال حاضر هم فعالیت‌هایی مانند یوگا و تکنیک‌های تمرکز حواس برای کنترل احساسات مورد توجه عموم مردم قرار گرفته‌است.

📑 با این حال، شناخت علمی کمی در مورد فعالیت آگاهانه تنفس وجود دارد.

آیا واقعا بین تنفس آگاهانه و کنترل احساسات رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد؟
کلید کاهش اضطراب؛ نفس‌های آرام

🌀 محققان موسسه Salk مدار مغزی خاصی را شناسایی کرده‌اند که تنفس آگاهانه و آهسته را به کاهش اضطراب مرتبط می‌کند. این مدار در بخش قدامی لوب پیشانی مغز است که به نواحی کنترل‌کننده در ساقه مغز تنفس متصل می‌کند.

🧠 هنگامی که این مدار مغزی فعال می‌شود، مرکز تنفس ساقه مغز را مهار می‌کند و تنفس را آرام می‌کند. این کار یک اثر آرام بخش دارد و احساسات منفی مانند اضطراب را کاهش می‌دهد. برعکس، اختلال در این مدار منجر به تنفس سریع‌تر و رفتارهای شبیه اضطراب می‌شود.

🧘‍♀ این یافته‌ها پایه‌ای علمی برای مزایای تمرین‌هایی مانند یوگا و تمرکز حواس است که از کنترل تنفس برای تنظیم خلق‌وخو و احساسات استفاده می‌کنند.

📑 این مطالعه نشان داد که مغز چگونه با کنترل آگاهانه‌ی تنفس می‌تواند در کاهش اضطراب و کنترل احساسات کمک کند‌. محققان امیدوارند این کشف بتواند به رویکردهای درمانی جدیدی برای درمان اختلالات اضطراب، هراس و استرس منجر شود.

🌐 مشاهده لینک خبر
🦋 @NarchZis 🦋
از تشخیص تا درمان‌های نوین 🧪

💡 سرطان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشتی در جهان معاصر است و به‌عنوان یک بیماری پیچیده و چندعاملی شناخته می‌شود.

🎗️ این بیماری باعث رشد غیرقابل کنترل سلول‌های بدن می‌شود و توانایی آسیب‌زدن به بافت‌های سالم را دارد که می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن گسترش یابد.

⁉️ سرطان چیست و چگونه شکل می‌گیرد؟
🤔 چه چیزی موجب توسعه‌ی این بیماری می‌شود؟

🦋 @NarchZis 🦋
شناسایی‌ زود هنگام،‌ نجات‌ زندگی! 🦠

📌 سرطان‌ روده‌ بزرگ یک نوع سرطان کشنده به شمار می‌رود و بروز این بیماری به‌ویژه در میان افراد جوان در حال افزایش است.

🔬 میکروب‌های دستگاه گوارش انسان می‌توانند نقش مستقیمی در بروز این نوع سرطان ایفا کنند.

👩🏼‍🔬 👩🏼‍🔬 دانشمندان کشف کرده‌اند که سم باکتریایی تولید شده توسط باکتری اشریشیا‌کلی می‌تواند به DNA سلول‌های روده آسیب بزند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

🔍 محققان روشی را آزمایش کرده‌اند که با استفاده از مولکول‌های خاص، جلوی اتصال باکتری E.coli به سلول‌های روده را می‌گیرد. این روش می‌تواند از عفونت و آسیب‌های ناشی از این باکتری پیشگیری کند.

💊 تحقیقات نشان می‌دهد این روش می‌تواند آسیب DNA و رشد تومور را مهار کند و بدون آسیب به میکروب‌های مفید، فقط سویه‌های مضر E.coli را هدف قرار دهد.

🔎عباس جمالی
✍🏻 فاطمه بابائی
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی


🌐مشاهده لینک خبر
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

جستجوگر کوچک‌‌ جنگل‌های‌ زاگرس 🐿

📍سنجاب ایرانی، بومی غرب کشور است و در مناطق جنگلی زاگرس از سردشت در آذربایجان‌ تا مناطق چهارمحال و بختیاری، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و برخی کشورهای همسایه دیده‌ می‌شود.

🔅سنجاب‌های‌ ایرانی به خاطر رفتار اجتماعی و فعالیت‌ روزانه خود شناخته می‌شوند.آن‌ها اغلب در درختان زندگی می‌کنند و از دانه‌ها،‌ میوه‌ها و حتی حشرات تغذیه می‌کنند. سنجاب‌ها به‌عنوان یکی از اجزای مهم‌ اکوسیستم، نقش مهمی در انتشار بذرها و حفظ تنوع‌زیستی ایفا می‌کنند.

🌱 آن‌ها اغلب در فصل بهار و تابستان فعال‌تر هستند و در فصل زمستان به خوابی عمیق می‌روند. وضعیت بقا این جانور به‌دلیل تهدیداتی مانند شکار، قاچاق به‌عنوان حیوان‌خانگی و تخریب زیستگاه‌هایشان در معرض خطر قرار دارد.

✍🏻 نرگس‌خاتمی
📝 نرگس علیزاده

#نارکزیس
#گونه_های_جانوری

🦋 @NarchZis 🦋
2025/01/19 02:02:30
Back to Top
HTML Embed Code: