Telegram Group Search
📌 ویروس H5N1، یک تهدید جهانی

🧬 ویروس قدرتمند آنفولانزای پرندگان (H5N1)، که با نام آنفولانزای مرغی نیز یاد می‌شود، اغلب در پرندگان بروز می‌کند. همانند ویروس کرونا، تغییرات کوچک در ساختار ژنتیکی این ویروس می‌تواند منجربه ایجاد نسخه‌های جدیدی از این بیماری شود.

🦤 پرندگان آبزی مانند اردک‌ها و غازها بیشتر حامل ویروس H5N1 هستند. این ویروس از طریق تماس با پرندگان آلوده یا ترشحات آن‌ها منتقل می‌شود. نتیجه‌ی این انتقال می‌تواند بروز بیماری‌های شدید تنفسی و حتی مرگ در انسان‌ها باشد.

😷 افرادی که به این ویروس مبتلا می‌شوند، اغلب با علائمی شبیه به آنفولانزای معمولی مانند تب، سرفه، گلودرد و درد‌های عضلانی همراه است. هرچند موارد انسانی نادر هستند، اما این ویروس می‌تواند منجر‌به مرگ شود.

🧪 ویروس H5N1 با قابلیت جهش و انتقال‌پذیری به انسان‌ها، سلامت جهانی را تهدید می‌کند. بنابراین کنترل و پیشگیری از ایجاد همه‌گیری، اهمیت فراوانی دارد.

💊 برای کندکردن یا متوقف‌کردن انتقال این ویروس، باید بهداشت فردی را رعایت کنیم. همچنین، بستری‌کردن بیماران مشکوک در بخش ایزوله برای پیشگیری از گسترش آن، ضروری است.


مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فاطمه مرادی‌نیا
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی


🦋 @Narchzis 🦋
8
#سوم_مارس
#روزجهانی_حیات_وحش

گرامی‌باد.

🫎 روز جهانی حیات‌وحش، فرصتی برای گرامیداشت تنوع‌زیستی و جلب توجه به اهمیت حفاظت از گونه‌های جانوری و گیاهی است. این روز که از سوی سازمان ملل نام‌گذاری‌شده، نقش حیات‌وحش را در حفظ تعادل اکوسیستم‌های زمین یادآوری می‌کند.

⚠️ تغییرات اقلیمی، تخریب زیستگاه‌ها و شکار بی‌رویه تهدیدات جدی برای گونه‌ها محسوب می‌شوند. آموزش، کاهش مصرف محصولات مضر برای محیط‌زیست و حمایت از مناطق حفاظت‌شده می‌توانند در مقابله با این مشکلات مؤثر باشند.

👥 هر فرد با آگاهی و انتخاب‌های مسئولانه می‌تواند در حفاظت از حیات‌وحش نقش مهمی ایفا کند. حمایت از محصولات پایدار و مشارکت در برنامه‌های محیط‌زیستی از جمله اقداماتی هستند که به حفظ گونه‌ها کمک می‌کنند.

✍🏻 محمدجواد وادی‌زاده
📝 معصومه حیدری

#مناسبت_های_جهانی
#نارکزیس

🦋 @Narchzis 🦋
6
#پانزدهم_اسفند
#روز_درخت‌کاری

گرامی باد.

🌳 روز درختکاری نماد زندگی و پایداری است. در این روز اهمیت درختان را به‌عنوان ریه‌های زمین، بیش از پیش درک می‌کنیم. درختان علاوه‌بر اینکه به زیبایی طبیعت می‌افزایند، با تولید اکسیژن و جذب دی‌اکسیدکربن، به بهبود کیفیت هوا نیز کمک می‌کنند.

🌿 آن‌ها به‌عنوان زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری، تنوع‌ زیستی را حفظ می‌کنند. بر‌اساس تحقیقات سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)، هر ساله حدود ۱۰ میلیون هکتار از جنگل‌های جهان از بین می‌روند. این موضوع ضرورت کاشت درختان و حفظ جنگل‌ها را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

🌍 افزایش تعداد درختان همچنین بر کاهش فرسایش خاک و تنظیم چرخه آب اثر می‌گذارد. کاشت هر درخت، گامی کوچک اما مؤثر در جهت حفظ محیط‌زیست برای نسل‌های آینده است.

✍🏻 ملیکا شیاسی
📝 ریحانه داوری

#مناسبت‌_ملی
#نارکزیس
🦋@Narchzis🦋
7
📌 نگاهی به کتاب زندگی

🧬 امروزه‌ فناوری‌های نوین، در حال کشف رازهای نهفته در DNA و چگونگی ارتباط آن با بیماری‌ها و فرآیند تکامل هستند.

🧫 این پیشرفت‌ها، می‌توانند به ما کمک کنند تا از روش‌های مؤثرتری برای حفظ و بهبود سلامتی خود، استفاده کنیم.

چگونه تغییرات ژنتیکی در DNA می‌تواند به بروز بیماری‌های خاص منجر شود؟

🔑 قسمت‌های ناشناخته ژنوم، چگونه می‌توانند به پیشرفت‌های پزشکی و درمانی کمک کنند؟

🦋@Narchzis🦋
9
🪁 سفر به‌سوی سلامتی

🧠 ژنوم انسان، حاوی تعداد زیادی از عناصر تنظیم‌کننده به‌نام CRE است که نقش مهمی در کنترل رونویسی ژن‌ها دارد. یکی از این وظایف، تعیین زمان و مکان بیان ژن‌ها است.

🌡 این توالی‌های ژنومی، می‌توانند به‌عنوان عوامل موثر بر سلامت و بیماری‌ها عمل کنند.
همچنین همانند تقویت‌کننده‌ها و پروموتورها، در تنظیم فعالیت ژن‌ها نقش مهمی ایفا می‌کنند.

🔎 در طی تحقیقات مشخص شد که جهش‌های موجود در مناطق CRE، تاثیر زیادی بر بیماری‌ها و تکامل انسان دارند.
این مناطق می‌توانند فرآیند جهش را هدایت و به حفظ سلامتی کمک کنند.

🛎 سلول‌هایی که تحت تاثیر CRE قرار می‌گیرند، شامل هپاتوسیت‌ها، لنفوسیت‌ها و سلول‌های بنیادی پر‌توان هستند.

👩‍🔬 امروزه، محققان در تلاش برای کشف ناشناخته‌های ژنوم انسان و درک پیچیدگی‌های ژنتیکی آن هستند.

🌐 لینک مشاهده خبر

🔎 عباس جمالی
✍️ آتنا رمضان‌نیا‌ کوهی
📝 زهرا عبادی‌نژاد

🦋@Narchzis🦋
8
#زیست‌ابزار 🔎💻

یادگیری آسان با Anki 📑


🧠 نرم‌افزار Anki ابزاری کارآمد است که به شما کمک می‌کند اطلاعات را سریع‌تر و راحت‌تر به‌خاطر بسپارید. نام این برنامه از واژه‌ای ژاپنی به‌معنای «حفظ‌کردن» گرفته‌شده است.

با بهره‌گیری از آن و تکنیک‌های علمی، زمان مطالعه کاهش یافته و یادگیری به شکلی کارآمدتر و هدفمندتر پیش می‌رود. این روش به‌طور چشمگیری از شیوه‌های سنتی عملکرد بهتری دارد.

📱 پس از ساخت فلش‌کارت‌های دلخواه، می‌توانید مطالب را در فواصل زمانی مشخص مرور کنید. این روش علاوه‌بر ساده‌تر کردن فرآیند یادگیری، به تقویت حافظه بلندمدت و تثبیت اطلاعات نیز کمک می‌کند.

📋 کاربردها:
• یادگیری زبان‌های مختلف
• مطالعه برای آمادگی آزمون‌ها
• به‌خاطر سپردن نام‌ها و چهره‌ها
• آشنایی با جغرافیا
• تسلط بر اشعار بلند

✍🏻 فاطمه بابایی
📝 نسترن رضاپور

#معرفی_سایت
#یادگیری

🦋@NarchZis🦋
8
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

گیاهی سمی، اما دارویی! ☘️


🪴 گیاه مامیران با نام علمی Chelidonium majus، بخشی از خانواده خشخاش محسوب می‌شود. این گیاه دوساله، کم‌کرک، با برگ‌های پرک‌دار و لوب‌های پهن و گل‌های زرد است که می‌تواند تا حدود ۹۰ سانتی‌متر رشد کند.

🌲 پراکندگی این گیاه در مناطق معتدل اروپا و آسیا، شمال غرب آفریقا و همچنین در مناطق جنگلی ایران، به‌ویژه جنگل‌های هیرکانی است.

🔆 این گل زرد زیبا، به خاک‌هایی با رطوبت متوسط نیاز دارد اما ترجیح آن خاک‌های لومی غنی است. گیاه مامیران بهترین رشد را در مکان‌های سایه‌دار دارد، اما می‌تواند نور آفتاب را نیز تحمل کند.

💊 مامیران گیاهی بسیار خطرناک و سمی است و شیرابه‌ای به رنگ زرد متمایل به نارنجی دارد که می‌تواند از روی پوست جذب شود. بنابراین، با وجود داشتن خواص‌های دارویی، در دسته گیاهان سمی قرار می‌گیرد.

فرهاد یوسفی
📝 معصومه حیدری

#نارکزیس
#گونه‌های_گیاهی
🦋 @NarchZis 🦋
8
Uğur Şahin
تیم نـارکــزیـس ٩
✍🏻 ریحانه داوری، عباس جمالی
🎙 نسترن رضاپور
💻 فاطمه مرادی‌نیا

مرحله‌ی دهم #علم_کاوی

🦋 @NarchZis 🦋
12
🔬چالش‌های تولید و تجاری‌سازی محصولات سلولی

👤با ارائه: دکتر ناصر اقدمی
مدیرعامل شرکت زیست‌بازساختی تسکین و مدیرعامل سابق شرکت Cell Tech Pharmed (اولین و بزرگترین مرکز تولید سلول درمانی در غرب آسیا)
متخصص بیماری‌های عفونی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکترای ایمونولوژی از دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار دپارتمان پزشکی بازساختی پژوهشگاه رویان

زمان: دوشنبه ۲۰ اسفند، ساعت ۲۱
💻به صورت مجازی در اسکای‌روم

💠لینک شرکت در جلسه در کانال انجمن علمی بیوتکنولوژی پزشکی شبکه نخبگان ایران منتشر خواهد شد. برای شرکت در وبینار، در کانال عضو شوید.

📌افزودن رویداد به گوگل کلندر

💰شرکت برای عموم علاقمندان آزاد و رایگان است.

در کانال انجمن علمی بیــوتکنـولــوژی پزشـکی با ما همراه باشید💊
|
@MedBiotech_Association |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍6🔥1
Audio
✍🏻 امیرحسین خلعتبری لیماکی، فاطمه دیلمانی‌نژاد
🎙 تینا حاجیلو مهاجران
💻 سیده زهرا موسوی

مرحله‌ی دهم #علم_کاوی

🦋 @NarchZis 🦋
13
پرواز یا زمین‌گیر شدن؟

🦇 سال‌ها بر این باور بودیم که خفاش‌ها به‌دلیل توانایی پرواز، با پرندگان مرتبط‌اند و اجداد مشترکی با آن‌ها دارند.

📑 اما تحقیقات در این زمینه سوالات مهمی برای دانشمندان به‌وجود آورده است، تکامل برای خفاش‌ها چه تغییر مهمی را در آن‌ها ایجاد کرده؟


🦋 @NarchZis 🦋
6
🦇 راز تکامل هماهنگ

📊 محققان در تحقیقات اخیر نشان دادند که بال‌ها و پاهای خفاش‌ها به‌صورت هماهنگ تکامل می‌یابند و این موضوع نقش اکولوژیکی آن‌ها را در مقایسه با سایر پرندگان که اندام‌هایشان به‌طور مستقل تکامل پیدا می‌کند، محدود می‌شود.

🦇 برخلاف پرندگان، خفاش‌ها با یک ارتباط قوی بین رشد بال‌ها و پاهایشان تکامل یافته‌اند. این وابستگی شدید ممکن است توانایی آن‌ها را برای انطباق با نقش‌های مختلف زیست‌محیطی محدود کند.

📈 چندی پیش تصور می‌شد که تکامل خفاش‌ها شبیه به پرندگان است و بال‌ها و پاهای آن‌ها به‌طور مستقل از یکدیگر شکل می‌گیرند. اما این فرض با پژوهش‌های دو دانشمند به نام‌های Andrew Orkney و Brandon Hedrick نقض شد.

📑 تحقیقات نشان می‌دهد که خفاش‌ها و پرندگان اجداد پروازی مشترک ندارند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که در خفاش‌ها، بال‌ها و پاها به‌طور جداگانه تکامل یافته‌اند و تغییر در شکل بال‌ها بر پاها تأثیر می‌گذارد.

مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
سیدعلی عامری‌
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

🦋 @NarchZis 🦋
9
#سیزدهم_مارس
#روز_جهانی_کلیه

گرامی باد.

👨‍⚕کلیه‌ها، به‌عنوان اعضا‌ی حیاتی، وظیفه‌ تصفیه‌ی خون و دفع سموم بدن را برعهده دارند. این اندام‌ها با فرستادن مواد زائد به مثانه، آن‌ها را از طریق ادرار دفع می‌کنند.

🏥 به‌دلیل اهمیت بالای این اندام، روز جهانی کلیه (World Kidney Day)، در سال ۲۰۰۶ توسط انجمن بین‌المللی نفرولوژی و بنیاد جهانی کلیه، نام‌گذاری شد.

🍱 هدف اصلی این روز، افزایش آگاهی عمومی درباره‌ی اهمیت مراقبت از کلیه‌ها و پیشگیری از بیماری‌های کلیوی است. این هدف با مصرف آب کافی، تغذیه‌ی سالم و فعالیت‌ بدنی منظم میسر می‌شود.

✍🏻 فاطمه ‌مرادی‌نیا
📝نسترن رضاپور

#مناسبت‌_های‌_جهانی
#نارکزیس

🦋 @NarchZis 🦋
7
🦠 تهدیدی فراتر از بیماری‌ها

🌍 در دنیایی که باکتری‌ها به‌سرعت درحال مقاوم‌شدن در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها هستند، سلامت جهانی با تهدیدی جدی روبه‌رو‌شده ‌است!

🔬 امروزه تحقیقات علمی به دستاوردهای جدیدی رسیده که مسیر را برای درمان‌های نوین هموارتر می‌کند.

⁉️ آیا می‌دانید باکتری‌ها چگونه در برابر داروها مقاوم می‌شوند؟


🦋 @Narchzis 🦋
6👍1
💊 شکست مقاومت آنتی‌بیوتیکی!

🧑‍🔬 یک تیم بین‌المللی از محققان به پیشرفت بزرگی در درک مکانیسم مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها دست یافتند که می‌تواند راه را برای توسعه‌ی درمان‌های جدید و مؤثرتر هموار کند.

🧬 باکتری‌ها می‌توانند با استفاده از مولکول‌های کوچک DNA به‌نام پلاسمید، ژن‌های مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها را منتقل کنند. در نتیجه این مولکول‌ها باعث مقاوم‌شدن باکتری‌ها در برابر داروها می‌شوند.

🧫 محققان با مطالعه پلاسمید RK2، نقش دو پروتئین کلیدی به نام‌های KorB و KorA را کشف کردند. این دو پروتئین با همکاری یکدیگر، بیان ژن‌های باکتریایی را خاموش می‌کنند تا پلاسمیدها بتوانند درون باکتری زنده بمانند.

🔬 مطالعات محققان بر روی KorB نشان داد که KorA به‌عنوان قفل عمل می‌کند؛ به‌طوری‌که KorB را در جای مناسب قرار می‌دهد. کشف این مکانیسم، بینشی متفاوت نسبت به چگونگی کنترل ژن‌ها در باکتری‌ها ارائه داد.

🪄 امید است با‌توجه به تحقیقات انجام‌شده و هدف قراردادن پلاسمیدها، بتوان باکتری‌های مقاوم را به باکتری‌های حساس تبدیل کرد. این مطالعات، گامی مهم در مبارزه با بحران جهانی مقاومت آنتی‌بیوتیکی هستند.

🌐 مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 ملیکا شیاسی
📝 نسترن رضاپور

🦋 @Narchzis 🦋
6
راز جدیدی از طبیعت فاش شد 🏝

گیاه مورینگا (Moringa oleifera)، به‌عنوان یک راه‌حل جدید برای کنترل جلبک‌های مضر در آب‌ها شناخته می‌شود و می‌تواند به حفظ سلامت اکوسیستم‌های آبی کمک کند.

🌿 این درخت می‌تواند راهی طبیعی برای جلوگیری از تجمع جلبک‌ها باشد. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده از روش‌های طبیعی در حفاظت از محیط‌زیست بسیار ضروری است.

⁉️ تجمع جلبک‌های مضر چه تاثیری بر سلامت انسان و محیط‌زیست دارد؟

🦋@NarchZis🦋
7
درخت معجزه ⚡️

♻️ آلودگی آب یکی از چالش‌های جدی در دنیای امروز محسوب می‌شود، اما طبیعت همیشه راه‌حل‌هایی دارد. یکی از این راهکار‌ها، استفاده از درخت مورینگا است.

🌴 درخت مورینگا به‌عنوان یک فیلتر طبیعی عمل می‌کند. برگ‌ها و دانه‌های این درخت سرشار از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان هستند که می‌توانند به کاهش آلودگی آب کمک کنند.

تحقیقات اخیر نشان دادند که استفاده از این درخت نه‌تنها می‌تواند کیفیت آب را بهبود بخشد، بلکه به تنوع‌زیستی و حفظ محیط‌زیست نیز کمک می‌کند.

🫧 درخت مورینگا فقط یک منبع غذایی نیست. از آن می‌توان به‌عنوان ابزاری موثر در مبارزه با آلودگی آب استفاده کرد. عصاره‌های آن می‌توانند برخی آلاینده‌ها و باکتری‌های مضر را از آب پاک کنند.

💥 این کشف جدید نشان می‌دهد که ما باید به منابع طبیعی توجه کنیم و از آن‌ها به‌خوبی بهره ببریم. با استفاده درست از این منابع، می‌توانیم مشکلات زیست‌محیطی را کاهش دهیم و به‌حفظ سلامت آب و محیط زیست کمک کنیم.

مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نرگس خاتمی
📝 نرگس علیزاده

🦋 @NarchZis 🦋
7👍1
🤖 سفر به آینده

🌟 علم هر‌ روز پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی را تجربه می‌کند و یکی از جذاب‌ترین آن‌ها، ترکیب فناوری و زیست‌شناسی است.

🔖 با استفاده از هوش‌مصنوعی، پژوهشگران به کشف مسیر‌های نوین برای بررسی و باز‌آفرینی ساختارهای زیستی دست یافته‌اند.

🔍 هوش مصنوعی چگونه می‌تواند به مدل‌سازی توالی، ساختار و عملکرد پروتئین‌ها کمک کند؟

⚙️ چه تکنیک‌هایی در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرند؟


🦋 @Narchzis 🦋
4
🧬 کشف‌های نوین با ESM3

📑 پژوهشگران با بهره‌گیری از مدل هوش‌مصنوعی ESM3، موفق به شبیه‌سازی ۵۰۰ میلیون سال از تکامل بیولوژیکی شدند و توانستند پروتئین فلورسنت جدیدی با درخشندگی بالا طراحی کنند.

🎯 این مدل، با استفاده از ۷۷۱ میلیارد توکن منحصربه‌فرد و ۹۸ میلیارد پارامتر آموزش داده‌شده است.
توکن‌ها شامل توالی‌های پروتئینی، ساختارها و  توصیفات عملکردی پروتئین‌ها هستند که برای یادگیری و شبیه‌سازی به‌کار می‌روند.

🕹️ مدل ESM3، اکنون در دسترس پژوهشگران قرار دارد و آن‌ها را قادر می‌سازد تا پروتئین‌ها را به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده یا از طریق برنامه‌های تعاملی مبتنی‌بر مرورگر، طراحی و مهندسی کنند. این مدل به ارتقای دانش و فناوری کمک می‌کند.

🔅 این روش نوآورانه به‌طور چشمگیری در جستجو و درک پروتئین‌ها مؤثر است و قابلیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های پزشکی، محیط‌زیست و دیگر حوزه‌ها دارد.

📶 مدل ESM3 با استفاده از هوش‌مصنوعی و داده‌های پیچیده، تحولی در زمینه‌ی طراحی پروتئین‌ها به‌وجود آورده. این فناوری با ارائه روش‌های دقیق و کارآمد، افق‌های جدیدی در علم زیست‌فناوری گشوده و امکان دست‌یابی به دستاوردهای نوآورانه و کاربردی در حوزه‌های مختلف را فراهم کرده است.

مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فاطمه ‌مرادی‌نیا
📝 زهرا عبادی‌نژاد

🦋 @Narchzis 🦋
4
#بیستم_مارس
#روز_جهانی_گنجشک

گرامی باد.✨️

🕊 گنجشک‌ها یکی از موجوداتی هستند که در کنار ما زندگی می‌کنند و نقش مهمی در اکوسیستم پرندگان همواره بخشی از خاطرات کودکی ما بوده‌اند و حضور آن‌ها در زندگی روزمره‌مان ملموس است.

🌳 لانه‌های گنجشک‌ها را می‌توان بر روی درختان یا در مکان‌های عمومی مشاهده کرد. با این حال، کاهش جمعیت این گونه در محیط‌زیست می‌تواند به زنگ خطری برای تنوع زیستی تبدیل شود و به همین دلیل، حفاظت از آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

🌟 روز جهانی گنجشک به منظور جلوگیری از کاهش جمعیت و فراهم کردن شرایط مناسب برای بقای این پرندگان برگزار می‌شود. هدف از این رویداد، افزایش آگاهی عمومی و تشویق افراد به ایجاد محیطی مناسب و محافظت از گنجشک‌ها است.

✍🏻 فرزانه گلیج
📝 نرگس علیزاده

#مناسبت‌_های_جهانی
#نارکزیس
🦋 @NarchZis 🦋
😍8
2025/07/14 15:57:48
Back to Top
HTML Embed Code: