group-telegram.com/PPSLab_guasnr/182
Last Update:
◀️ خلا کودی بزرگ در کشاورزی کشور
🔸 بر اساس سطح زیر کشت و عملکردهای برداشت شده در دوره مطالعه، به طور میانگین سالانه 1064 هزار تن نیتروژن، 156 هزار تن فسفر و 790 هزار تن پتاسیم از مزارع، باغات و گلخانه های کشور خارج شده است. در مقابل 956 هزار تن نیتروژن، 99 هزار تن فسفر و 163 هزار تن پتاسیم به صورت کودهای شیمیایی و حیوانی به کار رفته است. بنابراین، سالانه 109 هزار تن نیتروژن (معادل 10 درصد)، 56 هزار برای فسفر (معادل 36 درصد) و 627 هزار تن پتاسیم (معادل 79 درصد) خلا (کمبود) مصرف کود وجود داشته است.
🔸 بنابراین، برخلاف تصور عمومی مبنی بر مصرف بیرویه کودها در کشور، کمبود مصرف کود وجود دارد و در صورت استفاده از آمار فائو، مقادیر خلأ مصرف کود افزایش خواهد یافت. مقادیر خلأ کودی ذکر شده برای همه گیاهان به یک اندازه نمیباشد و ممکن است برای برخی گیاهان و مناطق مصرف کودها در حد نیاز، برای برخی بیش از حد نیاز (گیاهان پرسود) و برای بقیه کمتر از حد نیاز باشد. بنابراین علاوه بر کمبود کاربرد کود، این غیریکنواختی موجب بدتر شدن شرایط میگردد.
🔸 باید توجه داشت که کمبود کاربرد کود نیز می تواند موجب آسیب به محیط زیست شود. خلا کودی میتواند منجر به تخلیه عناصر غذایی خاک شده، باعث کاهش ماده آلی و تنوع زیستی خاک و افزایش فرسایش خاک گردد و در دراز مدت پایداری اکوسیستم های کشاورزی به خطر افتد.
📚 منبع: تز دکتری تکنم خسرویان
@PPSLab_GUASNR
BY AfshinSoltani
Share with your friend now:
group-telegram.com/PPSLab_guasnr/182