group-telegram.com/PardanShah/601
Last Update:
زمینههای روانشناختی گرایش به قومگرایی (با تأکید بر تمامیتخواهیِ آن)
۳) زمینههای گرایش به تمامیتخواهی در جامعه سنتی / ۲
🔹 کنار گذاشتن تفکر، پیروی از جمع، پایبندی به سنتها، محدودیت آزادی و نگرش و انتخاب فردی؛ همهٔ مواردی هستند که منجر به ظهور توتالیتاریسم (تمامیتگرایی) میشوند. بنابراین، این توتالیتاریسم نیست که منجر به محدودیت اندیشهها میشود بلکه در حقیقت، این کنار گذاشتن اندیشیدن است که جامعه را به سوی توتالیتاریسم جهت میدهد.
🔹 در نتیجه، تمامیتگرایان هم برای حفظ نظام خویش، همان روندی را ادامه میدهند که منجر به ظهور آنها شده است. از این جهت، در نظامهای تمامیتگرا، تمامی درهای گفتگو بسته میشود و هیچ اجازهای برای پرسشهای صادقانه، قضاوتهای مستدل و انتقادهای سازنده وجود ندارد.
🔹 ما به صورت معکوس و با بررسی ریشههای گرایش به تمامیتخواهی، توضیح دادیم که چگونه تفکرات تمامیتگرا همچون نازیسم، فاشیسم، بلشویسم، بنیادگرایی مذهبی و موارد بسیار دیگری سربرمیآورند. قومگرایی نیز مانند سایر ایدئولوژیهای تمامیتخواه، در اثر عدم حضور فردگرایی پدید آمده است.
🔹 هنگامی که مردم با بحران روبهرو میشوند واکنشها نسبت به وضعیت جامعه متفاوت است. جایی که فردگرایی از بین رفته و مردم پیرو جمع و سنت هستند، بهجای این که آزادی واقعی خود را با اندیشیدن و مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی و حقخواهی به دست بیاورند، منتظر و تشنهٔ ظهور رهبران آرمانی و ایدئولوژیهای نجاتبخش و البته اقتدارگرا میمانند.
🔹 به هنگام مواجهت جوامع غیرفردگرا با بحرانهای سیاسی و بیثباتیها و مشکلات ناشی از آن، تعلق به زبان و فرهنگ مشترک ممکن است تنها یقین در جامعه باشد. و همین یقین هم تبدیل به ابزاری میشود برای ایدئولوژیهای تمامیتخواه که در نقش منجی برای یک جامعه منفعل و غیرعملگرا ظهور مییابند.
🔹 اینگونه است که دگرستیزی و نفرت از دیگران، مایهٔ اتحاد خودیها میشود و جامعه از درون درگیر تعصبها و نفرتها و تسلیم انگیزههای انتقامجویانه و تمایل به قدرت و اقتدار میشود. و چنین است که ملت یک کشور بحرانزده بهجای اتحاد و همبستگی برای رسیدن به اهداف خود، درگیر قومگرایی و کشمکشهای قومیتی میشود. کینهورزی قومگرایان، چرخهای از نفرتپراکنیها، خشونتها و خرابکاریها را در یک ملت پدید میآورد که میتواند آن ملت را به مرز فروپاشی و تجزیه هم برساند و یک کشتی را با تمام سرنشینانش غرق کند.
🟡 @pardanshah
BY انجمن پاردان (ایرانبان بلوچ)
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/PardanShah/601