Telegram Group Search
نشست ادبیات و سیاست
دکتر توانا
⭕️ نشست‌ ادبیات و سیاست:

🔷 موضوع جلسه نخست: ضد یوتوپیا و سیاست با تأکید بر آثار جورج اورول

🔺مهمان: دکتر محمد‌علی توانا (دانشیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شیراز)


🛜 @shzu_political_science
📜گزارش نشست ادبیات و سیاست:

⭕️ در این نشست که با موضوع ادبیات و سیاست برگزار گردید، مفهوم ضد یوتوپیا شرح داده شد و کتاب‌های زیادی در رابطه با آرمانشهر(یوتوپیا ) و ضد یوتوپیا معرفی گردید.

🔻دکتر توانا بیان کردند که آرمانشهر یا یوتوپیا در ترجمه‌ی لاتین به معنای ناکجا آباد است؛ جایی که هنوز تحقق پیدا نکرده است. در فارسی هم تحت عنوان مدینه فاضله یا آرمانشهر از آن یاد می‌کنند. آرمانشهر‌ها میتوانند چراغ راهنما باشند اما به نظر می‌رسد آرمان‌های دست نیافتنی هستند.

🔺سپس ایشان به مفهوم ضدیوتوپیا پرداختند و آن را وضعیتی نامیدند که اساساً نامطلوب است و نوعی هشدار به بشر، یک نوع پیش‌بینی‌ و آینده نگری است، یعنی اگر انسان‌ها وضعیت فعلی را ادامه دهند به یک وضع فاجعه بار دچار خواهیم شد.
🔻دکتر توانا همچنین به این موضوع اشاره کردند که یوتوپیا مختص به کمونیست‌ها و مارکسیست‌ها نیست و لیبرال‌ها هم یوتوپیا داشتند؛ مارکسیست‌ها از طریق انقلاب میخواستند یک جامعه آرمانی ایجاد کنند، نظام سرمایه داری هم از طریق توسعه و ایجاد رفاه چنین هدفی را در نظر داشت، در واقع همه‌ی ایدئولوژی‌ها یک آرمانشهر دارند اما با تعاریف متفاوت.

🔻در رابطه با جورج اورول نیز جناب دکتر بیان کردند که اورول اساساً شخصیتی ضد فاشیستی داشته و در اسپانیا علیه فاشیست مبارزه کرده است، برخی می‌گویند جورج اورول عضو سرویس مخفی انگلستان نیز بوده است. جورج اورول یک متفکر سیاسی است که تلاش می‌کند در قالب نوشتار بیاید نسبت به فجایعی که نظام کمونیستی می‌تواند ایجاد کند هشدار بدهد. یوتوپیاها معمولا باعث کنش رادیکال می‌شوند و تصور می‌شود که بعد از این کنش رادیکال، وضعیت کاملاً مطلوب می‌شود! جورج اورول به شدت نسبت به اینگونه تصورات هشدار می‌دهد.

🔻دکتر توانا سپس به شرحی مختصر از داستان «قلعه حیوانات» پرداختند و قابل توجه ترین بخش این داستان را در این جمله‌ که « همه حیوانات با هم برابرند ولی برخی برابرترند» دانستند.

🔻کتاب «۱۹۸۴» اثر دیگر جورج اورول مکانیسم‌های پیچیده قدرت را برای ما شرح می‌دهد، قدرت بیش از آنکه وجه خشونت آمیز داشته باشد( که دارد) می‌خواهد بگوید چطور امر شخصی شما را کنترل می‌کند و از طریق کنترل امر شخصی، شما را تبدیل به یک سوژه می‌کند و بدین نحو نظام توتالیتر را نقد می‌کند.

⚠️سوژه: مطیع و فرمانبردار، از درون تهی شده، شکل یافته.

🛜https://www.group-telegram.com/shzu_political_science
Forwarded from نشریه رهیافت
انجمن‌علمی‌علوم‌سیاسی‌دانشگاه شیراز
#معرفی_اندیشمند #آگوستین
❇️سنت آگوستین، متولد سال ۳۵۴ میلادی، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های الهیات و فلسفه سیاسی در غرب به شمار می‌رود. او که در قسمتی از آفریقای شمالی تحت تسلط امپراتوری روم ( الجزایر امروزی ) متولد شد و رشد یافت، به چشم خود شاهد زوال این امپراتوری قدرتمند و باشکوه و حملات متعدد به آن از جانب بربرها بود. این زوال، که مدافعین امپراتوری آن را به مسیحیت منتسب می‌کردند در اندیشه سیاسی او تأثیر بسیار گذاشت و او در تلاش برای دفاع از مسیحیت در برابر این اتهامات برآمد.
📚او که ضمن طی درجات عالیه در مسیحیت و رسیدن به مقام اسقفی در شهر هیپو، با فلسفه و یونان و روم قدیم به خوبی آشنایی داشت، دو کتاب بسیار مهم تألیف کرد که از مهم‌ترین آثار تاریخ اندیشه غرب به شمار می‌آیند؛ شهر خدا که در توضیح اندیشه‌های کلامی و فلسفی خود نوشته شده و اعترافات که از اولین نمونه‌های زندگینامه خودنوشت به شمار می‌رود.
اندیشه سیاسی او را فصل جدیدی در تاریخ اندیشه غرب و نقطه اتصالی میان تفکر یونان و روم باستان و اندیشه‌های سده میانه می‌دانند، آن‌جا که میراث فلسفی غرب با مسیحیت درآمیخته شد و مبنای تفکر فلسفی چند سده بعد در غرب را شکل داد.
✳️نظریه سیاسی او بر جدا کردن دو جامعه خاکی و آسمانی از یکدیگر مبتنی است؛ شهر خاکی یا زمینی این جهانی و گذراست و کمال انسانی و مطلوبیت کامل در آن تحقق پذیر نیست. در برابر آن شهر خدا یا شهر آسمانی به مثابه جامعه‌ای معنوی قرار دارد. انسان‌ها به دلیل گناه نخستین با زندگی در این شهر خاکی خود را برای زندگی در شهر آسمانی آماده می‌کنند. در این تلقی، دولت حتی با وجود نارسایی‌های احتمالی، شری ضروری به هدف ایجاد امنیت برای مومنان در طول زندگی در این شهر خاکی و کسب آمادگی برای جهان دیگر از جانب آنان است. چنانکه که گفته شد، در اندیشه وی جایی برای رسیدن به حد کمال نیست و وظیفه دولت تحقق کارکردهای محدود مادی و این جهانی است که همین اندیشه پایه‌ای برای جدایی و تفکیک بین حوزه دین از حوزه سیاست می‌شود. رویکردی به سیاست که حدود یک هزاره بعد از سنت آگوستین، بازیابی جایگاه آن در اندیشه غربی آغاز گشت.
📌با تشکر از آقای طاها سپهری دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه شیراز بابت نوشتن متن معرفی سنت آگوستین.

🔗کانال تلگرام نشریه رهیافت
https://www.group-telegram.com/nashreye_rahyaft
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ معرفی گرایش‌های مختلف علوم سیاسی:

🔹قسمت نخست (بخش دوم): رشته‌ی روابط بین‌الملل

🔸ارائه: دکتر فریبرز ارغوانی (دانشیار بخش علوم سیاسی دانشگاه شیراز)


🛜 @Shzu_political_science
📚 انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه شیراز با همکاری اتحادیه انجمن‌های علمی علوم سیاسی ایران (منطقه مرکز و جنوب) و گروهی از انجمن‌های علمی علوم سیاسی دانشگاه‌های برتر کشور برگزار می‌کند:

🎖کارگاه تخصصی «اصول و مبانی ویراستاری علمی»

🎁مینی‌دوره‌ی رایگان نگارش پژوهش با word

🖋مدرس: علیرضا رحمتی
عضو پیشین کمیتۀ ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم
مدیرمسئول پیشین نشریهٔ «جدال»
مدیرمسئول سال‌نامۀ «سیاست میان دولت‌ها»
دبیر سابق کارگروه ویراستاری دانشگاه شهید بهشتی تهران


⭕️دسترسی به جلسات آفلاین:
@Virastyar_Admin

🔴 به‌صورت برخط (آنلاین) و در بستر ادوبی‌کانکت؛

📜 همراه با اعطای گواهی پایان‌دوره

📚 سرفصل دوره

⭕️ جلسه‌های کارگاه ضبط می‌شود و در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

🔴 ظرفیت محدود

جهت نام‌نویسی و آگاهی از سرفصل‌های دوره، به شناسۀ تلگرامی زیر پیام دهید:
@ed_arman🧑🏻‍💻

🎖در پایان دوره براساس مباحث ارائه‌شده، آزمون اختیاری برگزار می‌شود و نفرات برتر به‌عنوان «ویراستار» به بخش نشریات انجمن‌های علمی معرفی می‌شوند.


🔴@Virast_Yar
🔵@shzu_political_science
⭕️ انجمن‌های علمی علوم سیاسی و جامعه‌ شناسی دانشگاه شیراز با همکاری انجمن‌های علمی زبان و ادبیات فارسی و روان‌ شناسی تربیتی دانشگاه شیراز برگزار می‌کنند:

❇️ سلسله جلسات ادبیات و سیاست (بررسی ابعاد جامعه‌شناختی و روان‌شناختی رمان قلعه حیوانات)

🔺مهمانان:
🔹علی مظفری سیرجانی(دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه شیراز)

🔸سحر زند( دانشجوی کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی دانشگاه شیراز)

🗓زمان: یکشنبه ۲۸ مرداد‌ماه ساعت ۲۰

🔗بستر برگزاری: ادوبی کانکت

💻آدرس:
https://vroom.shirazu.ac.ir/elmi34

🛜 @shzu_political_science
📝 دولت چهاردهم و تکنولوژی‌های حکمرانی در ایران امروز(بخش سوم)

✳️ دکتر ابراهیم عباسی(بوشهری)
🛑 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز

📲 [email protected]

⭕️ چرخش در اصل "پیروزی با جنگ" به اصل "پیروزی بدون جنگ"در سیاست خارجی ایران.

🔸بی‌گمان یکی از پرچالش‌ترین عرصه‌های دولت چهاردهم، حکمرانی در حوزه سیاست خارجی است. این عرصه که مهمترین متغیر تاثیرگذار بر سیاست‌ورزی داخلی است نزدیک به چند دهه‌ است که خصوصی‌ترین حوزه‌های زندگی ایرانیان را متاثر و با عقب‌ماندگی و توقف تکنولوژیکی که بر اثر تحریم‌های ناشی از آن ایجاد شده، ممکن است به فرسایش تمدنی ایران بیانجامد. بنابراین نظام حکمرانی باید راهی برای ترمیم آن و تعامل با جهان بیابد تا حداقل اقتصاد کشور که نزدیک به یک دهه است با میانگین نرخ رشد صفر و نرخ سرمایه‌گذاری منفی مواجه است نجات یابد. پر تکرار بودن مفهوم "قفس"و تکرار آن در مناظرات انتخاباتی و فضای مجازی، نشان از تقاضای ملی برای خروج از این وضعیت دارد.

🔺انتخاب وزیری نیز که خود مذاکره‌کننده ارشد مهمترین قرارداد تعاملی ایران با جهان بود، نشان از تصمیم حاکمیت برای تغییراتی در این عرصه دارد. بنابراین همه بر سر اینکه باید راهی در روابط خارجی برای تعامل متوازن با جهان یافت به اجماع رسیده‌اند. لذا وظیفه دولت است که تاکتیک‌هایی در این عرصه برای چرخش در تکنولوژی‌های حکمرانی بیابد. بدون شک این تاکتیک‌ها برای هر منطقه و زیر منطقه‌ای در جهان از همسایگان تا دیگران متفاوت است اما در این بین یک تاکتیک کلی لازم است که همه عرصه‌های دیگر سیاست خارجی متاثر از آن است: "تاکتیک پیروزی بدون جنگ" با ایالات‌متحده است. بر این مبنا باید برخورد از طریق قدرت سخت و "اصل پیروزی از طریق جنگ" با ایالات‌متحده به برخورد از طریق قدرت نرم و "اصل پیروزی بدون جنگ" تغییر یابد.

🔻این یکی از استراتژیهای چین برای خروج از قفس ژئوپلیتیکی زمان مائو و قطع کامل ارتباط با جهان بود. مبدع این طرح چوئن‌لای آخرین نخست وزیر زمان مائو بود که در یک چرخش 180 درجه‌ای با عنوان بازسازی چهار سطحی " بازسازی سطح صنعت، سطح کشاورزی، سطح خدمات و زیربناهای انرژی- ارتباطی و بازسازی سطح نظامی" از طریق اتصال تکنولوژیک با غرب و خارج شدن از سطح بازی امنیتی و برد-باخت ارائه داد. مائو با پذیرش این طرح عملا پذیرفت که مساله چین ویرانی و عقب‌ماندگی سطح تکنولوژیکی در صنعت، کشاورزی، زیربنایی و ارتباطی کشور است. تنها راه اتصال تکنولوژیکی با غرب و تغییر تاکتیک برد – باخت، تکیه بر قدرت نرم به جای قدرت سخت بود. او از چوئن لای خوشش نمی‌آمد، حتی در مراسم مرگ وی که چند سالی قبل از مرگ خود بود شرکت نکرد اما به این نتیجه رسید که نمی‌توان چین را که دیر زمانی یک تمدن محوری و مرکز تجارت و بازرگانی جهانی بوده، با قطع ارتباط با جهان خارج اداره کرد. آنها راه مبارزه با ایالات متحده را بازگشت به ویژگی‌های جغرافیای سرزمینی چین و نقش چین در مرکزیت تجارت جهانی و طراحی راه‌های دریایی و زمینی تجارت و قدرت نرم تمدن محوری چین فهم کردند. این تغییر تاکتیک با حفظ اصل دشمنی ژئوپلیتیکی چین با ایالات متحده بود.

🔺ما ایرانیان باید این اصل را بپذیریم که غرب و ایالات متحده دشمن ژئوپلیتیکی جغرافیای سرزمینی ایران از پانصد سال پیش و از شکل‌گیری راه‌های دریایی و تسلط غرب بر آن تا کنون است. غرب با تسلط بر راه‌های دریایی، جایگزین راه‌های زمینی شد که مبدع آن در نظم جهانی ایران(راه شاهی، راه ابریشم، راه ادویه و ...) بود. ایران بعنوان تمدنی میانی(در جهان از لحاظ جغرافیایی) با تکیه بر ویژگی‌های سرزمینی خود، شرق و غرب را با یکدیگر متصل می‌کرد. علت ایجاد آنتروپی و آشوب در این منطقه از جهان توسط غرب نیز ترس از شکل‌گیری و قدرت‌یابی مجدد ایران و بازگشت این کشور به ویژگی‌های جغرافیایی خود یعنی" ایران راه" است. عمق راهبردی آمریکا، حفظ آشوب در جغرافیای سرزمین "منطقه میانه" که فلات ایران است بوده و خواهد بود. همواره از پانصد سال اخیر از زمان ظهور امپراطوری تجارت بنیاد دریایی پرتغالی‌ها تا کنون، این منطقه رقیب و بزرگترین تهدید امنیتی برای غرب بوده‌است. اگر در فلات ایران یک نظم و سامانی شکل بگیرد و باز شاهد بازگشت به ویژگی‌های جغرافیای سرزمینی فلات ایران توسط کارگزاران ایرانی باشیم بار دیگر حلقه اتصال زمینی بین شرق و غرب با شبه‌قاره چین و هند با حوزه دریایی مدیترانه در خشکی شکل می‌گیرد. این امر می‌تواند آغازِ پایان پانصد سال هژمونی مسیرهای تجارت دریایی زیر سلطه امپراطوری‌های دریایی غربی در تاریخ جهان محسوب گردد، این اساس قدرت نرم ایران است.

🛜 @shzu_political_science
📜ادامه:

🔺تغییر تاکتیکی پیروزی با جنگ کنونی به "پیروزی بدون جنگ" در چارچوب ویژگی‌های سرزمین فلات ایران و میراث تاریخی تمدنی است که نتیجه آن خروج از انزوا و تله امنیتی قدرت‌های غربی است. با توجه با دشمنی استراتژیک ایالات‌متحده به عنوان امپراطوری دریایی تجارت بنیاد با جغرافیای سرزمینی ایران و نقش و میراث تاریخی -تمدنی ایران در جهان بعنوان مدالیته و میانجی شرق و غرب، و با توجه به رسیدن به مرحله‌ای مناسب در قدرت سخت به یُمن تلاش کارگزاران دفاعی ایران، نیاز به یک چرخش در تکنولوژی حکمرانی و بازگشت به ویژگی سرزمینی ایران مبتنی بر قدرت نرم در مواجهه با ایالات‌متحده داریم. بر این مبنا ما به جای گرفتار شدن در تله امنیتی ایالات‌متحده، در اتصال تکنولوژیکی با غرب، شرایط برای تحقق نقش و میراث تاریخی و تمدنی محوری ایران در تاریخ جهانی به عنوان میانجی ارتباطی بین شرق و غرب فراهم می‌گردد. تغییر "اصل پیروزی با جنگ" به اصل "پیروز بدون جنگ" در مواجهه با ایالات متحده به عنوان دشمن استراتژیک جغرافیای سرزمینی ایران، تنها راه بازگشت به نقش تاریخی تمدنی ایران برای رفع عقب‌ماندگی و توقف تکنولوژیکی است.

#دکتر_عباسی
#انجمن_علمی_علوم_سیاسی_شیراز

🛜 https://www.group-telegram.com/shzu_political_science
🔸انجمن‌های علمی علوم سیاسی دانشگاه شیراز و دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری گروهی از انجمن‌های علمی علوم سیاسی دانشگاه‌های برتر کشور برگزار می‌کنند:

⭕️سلسله میزگردهای بررسی مسائل روز

🔹موضوع: ارزیابی کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم: وفاق ملی؟

💬گفت‌و‌گوی دانشجویی با حضور:

🔸دکتر ابوالفضل دلاوری (دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)

🔹محمد‌حسن کمالی سروستانی (رئیس ستاد دانشجویان استان فارس دکتر مسعود پزشکیان)
🔹سید محمد‌مهدی نعمت‌اللهی (جانشین سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز)

🗓زمان برگزاری: چهارشنبه، ۳۱ مرداد‌ماه، ساعت ۲۱

💻 بستر برگزاری: مجازی در بستر ادوبی کانکت

🔗لینک جلسه: https://vroom.shirazu.ac.ir/elmi34

🛜 @shzu_political_science
🛜@ATU_PS
⭕️ روز معرفی دانشگاه:

غرفه‌ی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

✳️ آشنایی دانش‌آموزان با رشته‌های علوم‌سیاسی و حقوق

🔸 گفت‌ و گوی دانش آموزان با اعضای انجمن‌های علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی

⚠️ در بخش پنجم تصاویر، کتاب روان‌شناسی سیاسی( موقعیت‌ها، افراد و مصادیق) از دیوید پاتریک هاوتن (انتشارات قومس) که مورد پرسش یکی از عزیزان بود، قرار داده شده‌است.

#گزارش_تصویری
#انجمن_علمی_علوم_سیاسی_شیراز

🛜 @shzu_political_science
نشست ادبیات و سیاست (۲)
قلعه حیوانات
⭕️ نشست‌ ادبیات و سیاست:

🔷 موضوع جلسه دوم: بررسی ابعاد جامعه‌شناختی و روان‌شناختی رمان قلعه حیوانات

🔺مهمانان:
🔹علی مظفری سیرجانی (دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه شیراز)

🔸سحر زند( دانشجوی کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی دانشگاه شیراز)

🛜 @shzu_political_science
📜گزارش نشست ادبیات و سیاست(۲):

⭕️ در این نشست که با محوریت «بررسی ابعاد جامعه‌شناختی و روان‌شناختی رمان قلعه حیوانات» برگزار شد، خانوم سحر زند( دانشجوی کارشناسی ارشد روان‌شناسی بالینی دانشگاه شیراز) به تحلیل روان‌شناختی شخصیت‌ها و رویدادهای این رمان پرداختند. ایشان به این موضوع اشاره کردند که اکثر داستان‌های آقای اورول بی‌زمان هستند و مشخص نیست در چه زمانی دارند رخ می‌دهند و گویی متعلق به همین الان است.

🔺ایشان شخصیت‌های مختلف این رمان از جمله ناپلئون، اسنوبال، اسکویلر، موزز، باکسر، بنجامین و ... را به لحاظ روان‌شناختی تحلیل کردند و به این موضوع پرداختند که هر کدام از این اسامی، نماد کدام شخصیت یا بیانگر کدام مفهوم یا ابزار است؛ به طور مثال ناپلئون نمایانگر کنترل‌گری و سرکوب‌گری است، نماد غریزه مرگ است، او از مکانیسم‌های فرافکنی و انکار استفاده می‌کند، ناپلئون در واقع نماد استالین(یکی از رهبران اتحاد جماهیر شوروی) است. خیلی‌ها می‌گویند اسنوبال تروتسکی است، اسنوبال دارای شخصیت نارسیستیک است ولی آرمانهای زیادی دارد و کارهایش عوام‌فریبانه است، وعده‌های مبهم می‌دهد و او توسط شریکش(ناپلئون) شکست می‌خورد، اسنوبال توسط قدرت مطلق( ناپلئون) کنار می‌رود.

🔺شخصیت اسکویلر را باید به ابزار نسبت داد؛ مثل رسانه‌ها و مطبوعات که برای قدرت مطلق، تحریف واقعیت می‌کنند و به توجیه و تبیین می‌پردازند، در نظام توتالیتر رسانه‌ها خیلی در کنترل جامعه نقش دارند. یکی از نماینده‌های رسانه‌ها موزز کلاغ است که خبر چینی می‌کند یا باکسر نماینده طبقه کارگر است.‌ گوسفندان نماد کسانی هستند که بدون تفکر فقط حمایت می‌کنند؛ در پایین‌ترین سطح اندیشه هستند و فقط وابسته‌ قدرت‌اند. بنجامین( الاغ مزرعه) نماد روشنفکر افسرده و یک شخصیت نا امید است، درگیر هیچ حرکتی نمی‌شود(در واقع روشنفکران جامعه توتالیتر اینگونه‌اند).

🔸آقای علی مظفری سیرجانی(دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه شیراز) به خوانش انتقادی رمان قلعه حیوانات پرداختند و به پیوند میان ژانر و نظام اخلاقی حاکم بر اثر اشاره کردند، ایشان همچنین معتقد بودند این اثر رمان نیست.‌ در جامعه شناسی رمان، نخست فردیت اثر گفته می‌شود، سپس به نسبت فردیت اثر با امر اجتماعی پرداخته می‌شود. در داخل رمان انگار صدایی از فردگرایی به گوش می‌رسد. مسئله در رمان این است که فردی را داریم که مسئله دار می‌شود، این مسئله از اینجا می‌آید که دیگر دین، تاریخ، اندیشه‌های گذشته و ... نمی‌توانند جایگاه او را در جهان توضیح دهند و تلاش گسترده انسان برای یافتن جایگاه خویش آغاز می‌شود.

🔺اما در اینجا( اثر قلعه حیوانات) با جامعه شناسی رمان رو به رو نیستیم و باید مسیر دیگری را پیگیری کنیم. اهل تخصص می‌گویند این اثر ترکیب دو ژانر Fable و Fairy Tale است. فیبل(Fable) یادآور کلیله و دمنه است که در آنجا حکمت‌های اخلاقی از زبان حیوانات بیان می‌شود. یعنی ژانری داریم به نام فیبل که در شکل مدرن آن دارد در مزرعه حیوانات متجلی می‌شود. اینجا حکمتی وجود دارد که نویسنده به آن دست پیدا کرده و باید در قالب فیبل از زبان حیوانات به ما منتقل شود. نکته دیگر این است که این Fable ترکیبی با Fairy Taleهای مدرن است. در Fable، حکمت پیشا اثر وجود دارد برخلاف رمان که چنین چیزی در آن وجود ندارد.

🔺این رمان در زمانی که دارد نوشته می‌شود یک دشمنی به نام «نظام توتالیتر» را شناسایی کرده است، اورول می‌خواهد این اثر را بر مخاطب خود بگذارد که باید از نظام توتالیتر دوری کرد و از آن تبری جست. در مقابل دیده‌ی اورول علاوه بر نظام شوروی به رهبری استالین، آلمان نازی هم قرار دارد و هر دوی آنها را توتالیتر می‌داند و در پی توضیح ویژگی‌های آن است. برخی می‌گویند ویژگی مشترک این دو نظام «سوسیالیسم» است. اورول می‌گوید سوسیالیسم مقصر نیست، بلکه مبتلا به نازیسم شده است، نابرابری که جوهر نازیسم هست وارد سوسیالیسم شده و
اورول دارد از سوسیالیسم راستین در برابر کمونیسم شوروی دفاع می‌کند.

🔺حکمت پیشا اثر این است که اورول خودش می‌گوید من منتقد کمونیسم شوروی و مدافع سوسیالیسم دموکراتیک بودم که باید در هر جامعه‌ای مبتنی بر اقتضائات آن جامعه ایجاد شود. سوسیالیسم مانع تحقق آزادی و پدیدار شدن جامعه نیک نیست. اورول یک سوسیالیست است که دارد نظام کمونیستی شوروی را آسیب‌شناسی می‌کند تا از سوسیالیسم راستین خود دفاع کند. اورول مالکیت را تباه کننده می‌داند، گویی مالکیت دارد فساد را در این نظام رقم می‌زند. لیبرال‌ها برای اورولِ سوسیالیست، نمی‌توانند قهرمان داستان باشند.
🔻پس نظام اخلاقی حاکم بر اثر «سوسیالیسم» است، دنبال شخصیت نمی‌توانیم در این اثر باشیم چون این اثر رمان نیست.

#قلعه_حیوانات
#ادبیات_سیاست

🛜 @shzu_political_science
2024/09/21 14:56:20
Back to Top
HTML Embed Code: