Telegram Group Search
این وسط فقط هزینه‌های مردم زیاد شد!

حبیب رمضانخانی

داستان قطعی برقی این شکلی هست که دولت به بهانه و شعار «هوای پاک در تاریخی بهتر از آلایندی در روشنایی هست» مازوت رو از چرخه سوخت نیروگاه ها قطع و ناگزیر دو ساعت قطعی برق رو اعلام میکنه.

از آنسو با جدی‌تر شدن و ادامه‌دار بودن قطعی‌ها، تقاضا برای خرید موتور برق توسط مجتمع‌های مسکونی و تولیدی زیاد میشه، چون قطعی آب، گیر کردن در آسانسور و در پارکینگ، کاهش تولید و ... کلی ضرر و مشکل رو متوجه مردم می‌کنه.

نهایت استفاده گسترده از موتورهای برق، به‌جز تحمیل هزینه‌های زیاد، نه تنها آلایندگی بیشتری از مازوت‌سوزی نیروگاه‌ها ایجاد می‌کنه، بلکه مصرف سوخت رو هم بالاتر از قبل می‌بره.

نتیجه اینکه بعد از مدتی، بدون تغییر با گذشته، آلایندگی و مصرف سوخت بالاتر که سرجایش هست، قطعی برق و هزینه‌های زیاد هم به مشکلاتمان اضافه شده.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
ترامپ قدرت را قبضه می‌کند؛ جمهوری‌خواهان پس از سنا کنترل مجلس نمایندگان را هم در دست می‌گیرند

حزب جمهوری‌خواه در آمریکا اکثریت شکننده خود در مجلس نمایندگان را حفظ می‌کنند و این یعنی اینکه دونالد ترامپ و حزب متبوع او بر تمامی نهادهای فدرال که توسط مردم انتخاب می‌شوند، کنترل کامل خواهند داشت و نگرانی‌ها در خصوص سنگ‌اندازی‌های حزب دموکرات در خصوص قدرت و اختیارات رئیس جمهوری آینده کاهش می‌یابد.

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
پیشنهاد راه اندازی  چند کلینیک بسیار ضروری و مهم

محمدباقر تاج الدین

🔗حالا که مقرر شد کلینیک ترکِ بی حجابی راه اندازی شود در همین راستا پیشنهاد می شود چند کلینیک زیر که از قضا بسیار کلیدی و ضروری نیز هستند راه اندازی شود.

🔗 یادآور می شود که با راه اندازی این کلینیک ها هم خداوند از شما راضی و خشنود خواهد شد و هم خلق خداوند یعنی مردمانی که از طریق راه اندازی این کلینیک ها مشکلات و گرفتاری های شان تاحدودی حل می شود و نتیجه اَش با اجازه شما می شود توسعه و آبادانی هر چه بهتر و بیش تر کشور. البته موارد  فراوان است که اگر به تمام آن ها پرداخته شود لیست بلند بالایی خواهد شد لذا  فقط به تعدادی از مهم ترین آن ها اشاره می شود.

1.کلینیکِ رفعِ بی کاری؛  این دوستان  اگر نمی دانند بدانند که درصد زیادی از جوانان کشور که از قضا دانش آموختگان رشته های مختلف از دانشگاه های کشور هستند دچار بلیه ای بزرگ به نام بی کاری اَند و به هر دری می زنند نمی توانند شغلی مناسب برای خودشان فراهم کنند به گونه ای که کسر قابل توجهی از آنان به مشاغل کاذب مانند دستفروشی، اسنپ، مسافرکشی، کولبری، دادزنی، و مواردی مشابه روی آورده اند.

2.کلینیکِ رفعِ بی خانمانی (رفع مشکل مسکن)؛ باز هم اگر این دوستان خبر ندارند خوب است باخبر شوند که کسر قابل توجهی از شهروندان به دلایل گوناگون از خانه و کاشانۀ مناسبی برای زندگی برخوردار نبوده و دچار بی خانمانی اَند. یا مستأجر در خانه های کوچک یا سرگردان درون شهرهای بزرگ و خیابان خواب و ماشین خواب و چادر خواب و کانکس خواب. قصّۀ دردناک مسکن در این کشور گوش فلک را هم پُر کرده است اما چگونه است که این دوستان از این مشکل بی خبرند خود موضوعی قابل تأمّل و صد البته تعجب است!!!

3.کلینیکِ رفعِ بی پولی و بی درآمدی (رفع فقر و محرومیت)؛ به اطلاع این بزرگواران می رساند که در اثر شرایط ناگوار و دردناک اقتصادی هر روز بر تعداد فقرا و محرومین جامعه افزوده می شود تا جایی که حالا طبقۀ متوسط جامعه به جمع طبقۀ پایین و در واقع طبقۀ محروم و فقیر نیز اضافه شده است. در برخی مناطق محروم که فقر و محرومیت خانوارها بیداد می کند به گونه ای که از شدت فقر در بدترین وضعیت ممکن روزگاران خود را سپری می کنند!!!

4.کلینیکِ رفعِ بی دارویی؛ به سمع و نظر این دوستان می رسد که هم اکنون بسیاری از بیمارانی  که دچار بیماری های مزمن و حادّی چون سرطان هستند به شدت از فقدان دسترسی به داروهای مطلوب و مفید محروم هستند به گونه ای که نسخه به دست از این  داروخانه به آن داروخانه می روند تا شاید دارویی بیابند که مرهمی بر زخم های جانکاه شان باشد!!

5.کلینیکِ رفعِ بی عدالتی؛ بسیار دور از انتظار است که این دوستان خبر نداشته باشند که بی عدالتی در این کشور در زمینه های گوناگون بیداد می کند و از این منظر نوعی شکاف طبقاتی بروز نموده است که ثروتمندان هر روز   ثروتمند تر و فقیران هر روز فقیرتر می شوند. عده ای  اندک به بسیاری از قرصت ها، خدمات و امکانات رنگارنگ به هر نحو ممکن دسترسی آسان دارند و در مقابل  بسیاری از شهروندان  از بسیاری از فرصت ها، خدمات و امکانات موجود محروم اَند!!!

6.کلینیکِ رفعِ  بی حمایتی؛ خوب است این دوستان بدانند که گروه های آسیب  پذیر  مختلف جامعه از کارگران گرفته تا بازنشسنگان و سالمندان و زنان سرپرست خانوار و معلمان و روستاییان و معلولین از حمایت های  ضروری و مفید برای برخورداری از یک زندگی معمولی محروم اَند به گونه ای که در اثر چنین وضعیتی دچار مشکلات و مسائل گوناگونی شده اند و به تنهایی و بدون حمایت های لازم امکان رفع مشکلات خود را ندارند!!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
‏توییت این کاربر، طبق بند (ب) ماده ۱۵ قانون جرایم رایانه‌ای می‌تواند مصداق «تحریک به ارتکاب خودکشی» باشد.

این ماجرا امنیت و آرامش اجتماعی را به خطر انداخته و شوخی بردار نیست؛ شایسته است که دادستانی ورود کند.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔵🔵 پشت پرده رانت بی‌سوادهایی که با بورس عضو هیئت علمی بهترین دانشگاه ها شدند


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
📸 سهم ۴۴۴ شرکت زیرمجموعه تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در تامین منابع فقط ۵ تا ۶ درصد

🔸به گزارش «اقتصاد ۱۲۰» براساس گزارش دیوان محاسبات از عملکرد صندوق‌های بازنشستگی، این صندوق در سال ۱۴۰۲ درمجموع ۴۷۸ شرکت در زیرمجموعه خود داشته‌اند که سازمان تامین اجتماعی با ۲۸۱ شرکت، صندوق بازنشستگی کشوری با ۱۶۳ شرکت، صندوق فولاد با ۲۱ و صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح با ۱۳ شرکت، به ترتیب بیشترین شرکت‌ها را داشته‌اند.

🔸گزارش دیوان محاسبات نشان می‌دهد، ۲۸۱ شرکت تامین اجتماعی فقط ۵/۳ درصد از منابع این سازمان را تامین کرده است.

🔸در صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶۳ شرکت سهم ۶/۱ درصدی در تزریق منابع داشته‌اند.

🔸در صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح این میزان ۱۰ و در صندوق فولاد نیز این مقدار ۱۵ درصد بوده است
.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴🔴🔴 چه گناهی کردیم!

✍️ رحیم قمیشی

پنجشنبه صبح رفته بودم تنها شعبه بانک شهر کوچکی، که برقش طبق برنامه، رفته بود. کارمندان نشسته و ارباب رجوع تنها قدم می‌زدند و همزمان غر؛
- این چه مصیبتی است که بر سر ما آمده!؟
- چه گناهی کرده‌ایم که به این روز افتادیم.
- نگاه کن مدارک رفقایش را می‌گیرد تا بعداً انجام دهد، مدارک ما را نه!
- حالا ساعتی که برق می‌آید بانک تعطیل نشود!!
و کارمند بانک با خنده جواب می‌داد، نگران نباشند، تا دو ساعت دیگر حتماً برق می‌آید.
و البته معلوم نیست آنجا که باید پول برود آیا آن موقع برق دارد!!
واقعا ما چه گناهی کرده‌ایم که تقاص آن را پس می‌دهیم؟

برادرم، اگر ما در آلمان و انگلیس هم به دنیا آمده بودیم، شک نکنید آنجا را هم جهنم می‌کردیم! امروز آنجا هم برقش قطع بود، کارمندش به ما می‌خندید، دولت آنجا هم دنبال عیشش بود و حاکمانش به ما مردم می‌خندیدند!!
چرا از آنکه سواری می‌دهد سواری نگیرند.
کدام عقل سلیمی می‌گوید ملتی که بزرگترین منابع خداداد را در اختیار دارد، نه فریاد می‌کشد، نه حقش را مطالبه می‌کند، نه با هم هستند، نه شجاعت اعتراض دارند را، تا آخر حقش را نخورند.
بله، ما گناه کرده‌ایم!

وقتی خلخالی اعدام می‌کرد و با تمسخر می‌گفت ما می‌کُشیم، اگر گناهکار نبوده بهشت می‌رود! و گناهکار بوده چه بهتر، و خودش تا پایان عمر به پزشکان آویزان ماند شاید یکروز دیرتر به بهشتش ببرند!! و ما تنها نگاه کردیم، گناه کردیم و نتیجه‌اش همین است.
وقتی دستور دادند در زندان چند هزار نفر اعدام شوند، چون ممکن است آزاد شوند و خلاف کنند، و ما هیچ کاری نکردیم، گناه کردیم.
وقتی گفتند ما می‌خواهیم تا رفع مشکلات جهان فقط بجنگیم، و نگاه کردیم، گناه کردیم.
وقتی مطبوعات را بستند.
وقتی در کهریزک جنایت کردند.
وقتی انسان‌ها را به جرم اندیشیدن زندان کردند.
وقتی احکام اعدام صادر شد، پنج اعدام برای یک قتل نفر، بدون دادگاه علنی، بدون وکیل مدافع.
ما گناه کردیم.
وقتی به زنان‌مان اهانت شد
وقتی گفتند حکومت حق ابدی آنهاست
و ما تنها نگاه کردیم و پچ‌پچ
گناه کردیم.
ما گناه کاریم!
و این کمترین سزای ماست.
ما حق اعتراض را از خود سلب کردیم...

هوای آلوده، قطع برق، بنزین آلوده، ماشین‌های فرسوده، طبیعت بی‌جان، دل‌های مرده، حاکمانی مستبد و شادمان، طبقه‌ای ده درصدی مسلط بر همه کشور...
این تاوان مسلم گناهان ماست.

اینکه هر روزمان با اخبار ناخوش شروع می‌شود
اینکه هر روز حکم جدید اعدام داریم
هر روز یک خودکشی از سر استیصال و اعتراض
هر روز با دلهره بیدار می‌شویم
هر صدای بلندی حس شروع جنگ و خونریزی در ما ایجاد می‌کند.
تحریم هستیم و با نداری زندگی می‌کنیم
خزانه‌مان صرف آبادی بیگانگان می‌شود
دقیقاً تاوان گناه خود ماست.

و ما گناهکاران
در جهنم خودساخته‌مان
هر روز باید بسوزیم و باز زنده شویم
تا باز سوزانده شویم...
مگر بدانیم
هیچ ملتی به پیشرفت و رفاه و ازادی نرسید
مگر آن را خواست
و به پای خواسته‌اش ایستاد
و از هزینه دادن هم نترسید!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
‏این آدم «مشاور وزیر بهداشت» بود.
فعال رسانه‌ای «حوزه پزشکی و درمان»
تاریخ ایران این رذالت و بی‌شرافتی شما را هرگز از یاد نخواهد برد.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
.
قابل توجه فرقه ولاییون؛

نرخ فقر در عراق به ۱۷ درصد کاهش یافته است


وزارت برنامه ریزی عراق ضمن اعلام کاهش نرخ فقر به دنبال برخی اقدامات دولت، پیش بینی کرد که جمعیت این کشور از ۴۴ میلیون نفر فراتر برود.

«عبدالزهره الهنداوی»، سخنگوی وزارت برنامه ریزی این کشور در رابطه با نرخ فقر در کشورش و اقدامات دولت برای کاهش آن اظهار داشت: عراق طی دو سال گذشته شاهد
اقدامات مهمی در زمینه کاهش فقر به ویژه در رابطه با شبکه حمایت اجتماعی بوده که منابع مالی برای خانواده های فقیر را تامین کرده و اقدامات مذکور به کاهش سطح فقر در عراق از نزدیک ۲۳ درصد در دو سال پیش به نزدیک ۱۷ درصد در حال حاضر منتهی شده است.

وی در رابطه با افزایش جمعیت در این کشور نیز تصریح کرد: عراق شاهد افزایش جمعیت سالانه ۲.۶ درصدی بوده و این بدان معنی است که جمعیت کشور هر سال به میزان یک میلیون یا بیش از یک میلیون نفر افزایش می‌یابد. الهنداوی همچنین عنوان کرد: برآورد جمعیت عراق تا پایان سال ۲۰۲۳ از مرز ۴۳ میلیون نفر گذشت و پیش بینی می شود این عدد تا پایان سال ۲۰۲۴ از ۴۴ میلیون نفر فراتر رود
.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
خیابان طالقانی شیراز

📸 : Ehsan razmahang

• Iran land •

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
‍ .
🟧سخنگوی دولت مصاحبه کرده و گفته خودروی کارکرده سوار شدن در شأن ملت نیست، شما لازم نیست برای ملت شأن مشخص کنید!

جلال رشیدی کوچی نماینده سابق مجلس:
🔸 همین الان به خانم مهاجرانی بگویند لندکروز دست دوم ارزان شده است، با کله می‌رود و آن را می‌خرد و به شأن خودش هم فکر نمی‌کند.
🔸مردم دو سال در صف خودروی بی‌کیفیت ایرانی بایستند شأنشان رعایت می‌شود یا یک خودروی دست دوم باکیفیت بخرند؟ / اقتصاد ۱۲۰

🟥پی‌نوشت تحلیل و رصد:

اگر بقدرِ نیم‌جویی نگران شان مردم ایران بودید، به همان پیر و پیغمبری که رئیس‌الوزرا وِرد زبانش هست، وضعیت‌مان چُنین جانکاه و سبب‌ساز شرمساری نبود.

تا دیروز غصه‌ی ۱۰سال رشد اقتصادی با کمینه‌ای میان صفر و یک درصد را می‌خوردیم و عقربک ساعتِ توسعه را می‌شمردیم که کِی به کره جنوبی و مالزی خواهیم رسید، و امروز چهارمین و دومین کشور به لحاظ دارندگیِ منابع نفت و گازِ جهانیم، اما در تب و تابِ خاموشی‌های مکرر برق هستیم و لابُد عنقریب گاز مصرفیِ خود بسر خواهیم بُرد. نمیدانم کفاره کدام گناه‌مان را پس می‌دهیم که خداوند بر بندگانِ ناسپاسش این‌گونه خشم گرفته، آن‌چنان‌که یهوَه بر بنی‌اسرائیل!/ غلامرضا علیزاده


#فرتور: خودروهای صادراتی ژیان (مونتاژ از شرکت سیتروئن) به شیخ‌نشین ابوظبی، از گمرکِ بندر خرمشهر به‌سال ۱۳۵۰ خورشیدی.
البته میدانید که خیابان‌های دبی و ابوظبی، این‌روزها جولانگاه لامبورگینی و تویوتاست و جاده‌های ما هم که اظهر من الشمس است.

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴 باز هم کارگری جان داد

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
صداوسیما درحالی پنجمین شرکت زیان ده دولتیست که هم هزاران میلیارد تومان درآمد تبلیغاتی دارد .هم هزاران میلیارد تومان مالیات مان را هدر میدهدو هم بی خاصیت ترین شرکت دولتی ست.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
محمد مهاجری: شریعتمداری گفت من تو دهن ملتی که به آقای خاتمی رای دادند می‌زنم

خاطره طنز #محمد_مهاجری، از روزگار همکاری با مدیرمسئول روزنامه #کیهان و فردای پیروزی سیدمحمد #خاتمی بر علی‌اکبر ناطق‌نوری:
فردای دوم خرداد۷۶، در اتاق سردبیری نشسته بودیم. منشی دفتر آمد گفت مردم دائم دارند زنگ می‌زنند و تسلیت و دری‌وری می‌گویند.

آقای شریعتمداری گفت من تو دهن ملتی که به آقای خاتمی رای دادند و به آقای ناطق رای ندادند، می‌زنم.

ایشان بسیار بذله‌گو است. بسیار جوک بلد است. بسیار مردمدار و متدین است.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴اگر نبود،
الان داشتیم به کرسنت امارات گاز صادر میکردیم،
اگر نبود،
و اون قطعنامه های تحریمی لعنتی صادر نمیشد،
امروز شرکت های جهانی در حال استخراج گاز و نفت بیشتری در کشور بودند،
اگر نبود،
نیروگاههای بیشتری ساخته بودیم،
خودرو های به روز تولید میکردیم،
و قطعی برق نداشتیم
اگر نبود…

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔺تسنیم :
فرزین و همتی از دلار ۷۰ هزار تومانی راضی هستند


#دلار

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
نقاشی کمتردیده‌شده از حمله روسیه به قلعه ایرانی سردارآباد (در ارمنستان کنونی)
سال 1827
جنگ ایران و روس
اثر Vladimir Moshkov
موزه دولتی تاریخ روسیه


« مجله‌ی ملانصرالدین »


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
ایرباس : همه هواپیماهای ما قطعات ساخت امارات دارند


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
🔴 برق از کجا می‌رود
    
کامبیز نوروزی

👈 نشانه‌ها را باید دریافت، پیش از آنکه مجالی نمانده باشد.

وقتی دندان درد می‌گیرد، چند روز با مُسکن جلوی درد را می‌گیریم. درد آرام می‌شود.
خیلی‌ها در این مرحله باقی می‌مانند، به خیال اینکه خلاص شده‌اند و مشکلی نیست. یادشان می‌رود که آن درد نشانه شروع خرابی دندان است. مدتی می‌گذرد و ناگهان می‌فهمند که دندان از بین رفته ‌ و جز کشیدن راهی باقی نمانده است. یا اگر اقبال داشته باشند، باید با هزینه زیاد و رفت‌و‌آمدهای فراوان و کارهای مفصل تخصصی شاید بتوان آن را درمان کرد.
دردها نشانه‌های مرض‌اند.

حکایت اغلب مشکلات و بحران‌هایی که سال‌ها گریبان ما را گرفته است، حکایت درد و مُسکن است.

ماجرای کمبود برق، نوک کوه یخ بحران‌ها و ماجرای سلسله‌ای از دردهاست که با مسکن موقتا آرام می‌شوند و فراموش می‌شوند.

سه نیروگاه از مدار خارج شده‌اند، چون مازوت می‌سوزانند که هوا را بسیار می‌آلاید. مازوت می‌سوزانند، چون کشور دچار کمبود گاز است. کمبود گاز به خاطر وجود بحران فرسودگی در صنایع نفت و گاز و برق است. بحران و فرسودگی دارند، چون سوءمدیریت طولانی‌مدت و تا حدی تحریم‌ها مانع از به‌روز‌رسانی آنها شده است. سوءمدیریت است، چون این صنایع در ایران از بزرگ‌ترین منابع تولید رانت‌اند و تسلط بر آنها از عسل شیرین‌تر. تصدی این مجموعه‌های عظیم نه تابع معیارهای تخصصی، بلکه تابع منفعت‌طلبی قدرت‌های سیاسی است.

سال‌هاست که درد کمبود برق را مثل دیگر دردها با مسکن‌های مختلف می‌خواهند آرام کنند. گاه با استفاده از سوخت‌های آلاینده در نیروگاه‌ها و گاه دادن برنامه‌های خاموشی، گاهی نیز با قطع برق کارخانجات. آن‌قدر استفاده از مسکن‌ها زیاد شده ‌ که دیگر اصل درد و منشأ آن به فراموشی سپرده شده است. در آرامشی ویرانگر دندان‌ها یک به یک به سوی خراب‌تر‌شدن می‌روند.

هرگاه بحث کمبود برق به میان می‌آید، کارشناسان مختلف به بیان راه‌حل‌های متعدد می‌پردازند؛ شیوه‌های افزایش تولید برق، روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق، استفاده از انرژی‌های نو مانند باد و آفتاب و راه‌های تخصصی دیگر.

اینک از زاویه‌ای دیگر به موضوع نگاه کنیم.

تقریبا در تمام برنامه‌های توسعه پنج‌ساله کشور، موضوع افزایش تولید برق و اصلاح نیروگاه‌ها مورد توجه قانون‌گذار بوده و در بودجه‌های سالانه هم ردیف‌های بودجه‌ای برای آن پیش‌بینی شده است. علاوه‌براین بیش از 30 سند بالادستی در همین حوزه در سطوح عالی تصویب شده‌اند که هرکدام ضوابطی برای این صنعت تعیین کرده‌اند تا برق مورد نیاز ‌ برای انواع مصارف کشور تأمین شود. در سال‌های 93 و 94 که سند چشم‌انداز صنعت برق در افق 1404 تصویب شد، «تأمین برق مطمئن و پایدار» اولین هدف استراتژیک از اهداف 12گانه این سند بود. اگر این قوانین و این اسناد اجرا می‌شدند، الان کشور دچار چنین بحران سنگینی برای تولید برق نبود که نقطه پایان هم معلوم نباشد.

گفته می‌شود کمبود گاز یکی از دلایل بروز بحران در صنعت برق است.
ایران دومین ذخایر طبیعی گاز جهان را دارد‌ اما نمی‌تواند برای نیروگاه‌ها گاز مورد نیاز را تأمین کند. درباره تولید و مصرف گاز هم مقررات زیادی وجود دارد که اگر اجرا شده بودند، این سال‌ها کشور دچار این بحران‌ها نمی‌شد.

این مقدمه نسبتا طولانی ما را به این نتیجه می‌رساند که پرسش اصلی این نیست که چرا کشور در کمبود برق به سر می‌برد. کارشناسان صنایع نفت و گاز و برق دلایل فنی و تخصصی را  می‌دانند و گفته‌اند.

پرسش اصلی و مهم‌تر این است که چرا و چگونه قوانین و مقررات مربوط به صنایع نفت و گاز به اجرا درنیامده‌اند تا براساس آنها صنایع برق و گاز بتوانند به‌درستی به اجرا درآیند و کشور وارد چنین بحران‌های بزرگی نشود. ریشه اینجاست. برق از جای دیگر است که می‌رود. تا به این سؤال پاسخ داده نشود و براساس پاسخ اقدام اصلاحی نشود، هر راه‌حل فنی برای بهبود وضعیت تولید نفت و گاز و برق بی‌اثر است و حداکثر اینکه باز مسکنی خواهد بود که درد اصلی را از یاد می‌برد.

ریشه دندان که خراب باشد، هر درمانی روی دندان بیهوده است، مگر درمان از ریشه آغاز شود.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
📝📝 اهمیت زمان در پیشرفت ایران و خواب حاکمیت ایران ...

محمود سریع القلم


♈️ یک ویژگی مشترکِ حکمرانی میانِ چهار قدرتِ اول جهان، (آلمان، چین، آمریکا و ژاپن)، نگاه های دراز مدت در واکنش ها و تصمیم سازی هاست. اصولاً وقتی حکمرانان، اولویت اول خود را رشد و توسعۀ اقتصادی تعریف کنند، بر اساس بازه های زمانی طولانی مدت تصمیم می گیرند. آلمانی ها برای آنکه بیهوده نگران ناامنی از ناحیۀ روس ها نشوند، پروژه ای چند میلیارد دلاری برای انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان تعریف کردند تا با ایجاد نوعی وابستگی متقابل، هم در تامین امنیت و هم تامین منابع گاز و انرژی برای دراز مدت برنامه ریزی کنند. این پروژه علیرغم مخالفت آمریکا در حال تکمیل است.

♈️ ژاپنی ها که برتری اقتصادی چین را نهایی می دانند با نادیده گرفتن اختلافات عمیق تاریخی، به روابطِ گسترده ای با چینی ها به خصوص در دهۀ اخیر اهتمام ورزیدهاند.برای آنکه انگیزۀ مهاجرت ازآفریقا به اتحادیه اروپا به تدریج کاسته شود، این اتحادیه تصمیم گرفته سرمایه گذاری و فعالیت های گسترده ای را در اقتصاد کشورهای آفریقایی شروع کند تا در یک بازۀ زمانی 10 ساله که پیش بینی می شود200 میلیون نفر به جمعیت آفریقا اضافه شود، مهاجرت آفریقا یی ها به اروپا را به حداقل برساند.آمریکا برای آنکه برتری خود را نسبت به چین در چند دهۀ آینده حفظ کند، به دنبالِ روابطِ استراتژیک با کشورهایی است که یکی از این ویژگی ها را داشته باشد: بازار مصرفی و سرمایه (برزیل و هند)، سرمایه (عربستان، آلمان، کانادا و انگلیس) و فناوری (سنگاپور، هند، اسراییل و کرۀ جنوبی). عموم این کشورها به تثبیتِ موقعیت خود در حدودِ سال 2050 فکر و برنامه ریزی می کنند.

♈️ عربستان که 80 سال به درآمدهای نفتی وابسته بوده، در تلاشی همه جانبه در پی عملیاتی کردن چندین استراتژی موازی برای کسب درآمد های غیرنفتی است.اگر کاهشِ تقاضایِ انرژی در جهان را مبنا قرار دهیم، کیفیتِ حیات اقتصادی در ایران که عمدتاً به صادرات انرژیهای فسیلی وابسته است، تابع کدام درآمدهای ارزی خواهد بود؟ در میان عمومِ متغیرهای موفقیتِ اقتصادی، «عنصر زمان» علیه ماست. هرچند ناکارآمدی داخلی بخشی ازمشکل است ولی درعین حال، بیش از 15 سال است که تبعاتِ ناشی از مسائل خارجی و مذاکرات هستهای، رشد اقتصادی را به صفر و در دورِۀ کرونا به زیر صفر رسانده است.

♈️ تامین امنیت اقتصادی نه به سمینار نیاز دارد و نه جلسات طولانی و سخنرانی. تابع 10 اصل زیر است:

🔰 اجماعِ عمومِ جریان های سیاسی حولِ اولویتِ رشد و توسعۀ اقتصادی؛
🔰 تبدیل دستگاهِ دیپلماسی به وزارت خانه ای جهت تسهیل تجارت و سرمایه گذاری اقتصادی؛
🔰 سیاستِ خارجی یعنی روابط اقتصادی خارجی؛
ثباتِ سیاسی؛
🔰 تمرکز بر چندین مزیت نسبی برای کسبِ سهم بازارِ منطقه ای و جهانی؛
🔰 پیوستن به سازمانِ تجارت جهانی؛
🔰 روابطِ عادی و قابل پیش بینی با عموم همسایگان؛
🔰 اندونزیایی کردن سیاست خارجی(روابطِ متعادل با ژاپن، هند، روسیه، چین، آمریکا، استرالیا و اتحادیۀ اروپا)؛
🔰 نظامِ حقوقی و بوروکراتیک شفاف؛
🔰 مصونیت کاملِ رسانه ها در مبارزه با فساد اقتصادی.

♈️ این ده اصل تابع 5 مفروض بنیادی زیر هستند: بدون ارتباطات بین المللی نمی توان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛بدون روابط عادی و امن با همسایگان نمیتوان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛ امنیت داخلی، امنیت ملی، انسجام اجتماعی و وفاداری به کشورعمدتاً تابع امنیتِ اقتصادی و مازاد هستند؛
ثبات اقتصادی به ثبات سیاسی می انجامد؛با توجه به واقعیت های منظومه جهانِ فعلی، مادامی که نخبگان سیاسی به اولویت 80 % رشد و توسعه اقتصادی در نظام فکری و استنباطی خود دست نیابند، از یک بحران به بحرانی دیگر حرکت خواهند کرد.

♈️ یکی از خطاهای تحلیلی درمحافلِ علوم انسانی کشور این است که ایران را یک «مورد خاص» می بیند در حالی که مطالعۀ مقایسه ای نشان می دهد که: کشورهای چند قومی هم پیشرفت کرده اند (مالزی)؛ کشورهای مستقر در مناطق  ژئوپلیتیک هم پیشرفت کرده اند (کرۀ جنوبی)؛ کشورهایی که با استعمار مبارزه کرده اند هم پیشرفت کرده اند (ویتنام)؛ کشورهایی که همسایۀ قدرتمند دارند هم پیشرفت کرده اند (مکزیک)؛ کشورهایی که سوابق ایدئولوژیک دارند هم پیشرفت کرده اند (چین)؛ کشورهایی که به آنها حمله شده و مستعمره شده اند هم پیشرفت کرده اند (هند).

هیچ کشوری بدون بین المللی شدن اندیشه و عملکرد نخبگان سیاسی آن نتوانسته است پیشرفت کند.

♈️ بعضی با مطالعه و تشخیص بین المللی می شوند (سنگاپور و مالزی)؛ بعضی با تعددِ بحران ها بین المللی می شوند (چین) و بعضی ها بدون بین المللی شدن، نسل های آیندۀ خود را فقیرتر می کنند (بولیوی، کوبا و کرۀ شمالی).



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
2024/11/15 06:07:50
Back to Top
HTML Embed Code: