Telegram Group Search
👤 روز جهانی کودک، که هر سال در ۲۰ نوامبر برگزار می‌شود، روزی است برای گرامیداشت کودکان. این روز در سال ۱۹۵۴ توسط سازمان ملل متحد بنیان‌گذاری شد و هدف آن، افزایش آگاهی درباره‌ی نیازها و حقوق کودکان در سراسر جهان است.

🕊 این روز به ویژه مورد توجه سازمان‌های حقوق بشر، مدارس و خانواده‌ها قرار دارد. برنامه‌های مختلفی در این روز برگزار می‌شود، از جمله کمپین‌های آگاهی‌بخش برای حمایت از حقوق کودکان، جلسات آموزشی و فرهنگی در مدارس، مسابقات و فعالیت‌های تفریحی، و رویدادهایی که کودکان را تشویق به خلاقیت و یادگیری می‌کند.

🪴 روز جهانی کودک فرصتی است برای بزرگ‌ترها تا بر اهمیت مراقبت و پرورش کودکانی سالم، شاد و آگاه تاکید کنند و تلاش کنند که دنیا را به جای بهتری برای آن‌ها تبدیل کنند. در این لینک متن فارسی پیمان‌نامه حقوق کودک (مصوب ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مجمع عمومی سازمان ملل) آورده شده است. ایران در سال ۱۳۷۲ این پیمان‌نامه را پذیرفت اما برای برخی از بندهای این پیمان‌نامه حق شرط قائل شد تا در مواردی که با قوانین اسلامی و مقررات کشور مغایرت دارد، تصمیم‌گیری‌های متفاوتی را انجام دهد.

علی رحیمی

#بهانه
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
« اینشوشی‌ناک »

خدایگان شوش، پایتخت تمدن عیلامیان در جنوب غرب بود، بسیاری از مناسک و آیین هایی که از آثار برجامانده به ما رسیده گواه بر نقش محوری اینشوشی‌ناک به عنوان ایزد نگاهبان شوش، حامی و پاسدار تبار شاهی و سلطنت می‌باشد.

🏛 در اکثر نیایش‌گاه‌ها و معابدی که در جنوب غرب ایران واقع است نشانی از این یگانه ایزد برتر عیلام موجود است. زیگورات چغازنبیل که از عجایب معماری و هنر در هزار دوم پیش از میلاد است در نکوداشت وی ساخته شده است.


او همانند ایزد بین‌النهرینی شاماش (شمس) یا همچون ایزد مهر (میترا) زرتشتی، شاهد بر پیمان‌ها بوده است و به باورهای مربوط به زندگی پس از مرگ نیز ارتباط نزدیکی داشته است. در کتیبه هایی که از شوش کاوش شده است وی میزبان مردگان، دادگر و قضاوت کننده اعمال انسان هاست.


شایان مرادی

#دیوان_ایرانشهر
#سلسله_متن
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
بنابراین فرهنگ مجموع آن آگاهی‌هایی است که به هیچ کار عملی نمی‌خورند، اما اگر شخص بخواهد انسان باشد و نه ماشینی متخصص، باید از آن برخوردار باشد. فرهنگْ تجملِ ضروری است.

📚اخلاق نوشتن
حسین معصومی همدانی

#برش_کتاب

🆔 @ToranjSUT
« دیوان ایرانشهر »
کشف گنجینه‌های پنهان ادبیات کهن ایران


📣 واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی با هدف ترویج ادبیات غنی ایران و آشنایی عمیق‌تر با سیر تحولات آن، سلسله جلسات "دیوان ایرانشهر" را برگزار می‌نماید.

🗂 در این مجموعه نشست‌ها، با حضور اساتید برجسته و صاحب‌نظر، به بررسی همه جانبه‌ آثار ادبی ایران در دوره‌های مختلف تاریخی خواهیم پرداخت. از ادبیات کهن ایران پیش از اسلام تا آثار معاصر، هر فصل از این دیوان ارزشمند، با نگاهی دقیق مورد واکاوی قرار خواهد گرفت تا میراث صاحبان اندیشه و سخن را ارج نهیم.

📕 در سومین نشست این سلسله جلسات، با همراهی استاد حامد خرازیان، کارشناس ارشد زبان‌های باستانی ایران از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، به اعماق تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام سفر خواهیم کرد. در این جلسه، به بررسی جایگاه متون و دستور زبان پارسی میانه در شکل‌گیری اندیشه و فرهنگ ایران پرداخته و ادبیات مذهبی زرتشتی را نیز مورد تحلیل قرار خواهیم داد.

🏠 مکان: سالن کنفرانس معاونت فرهنگی

زمان: ۶ آذر سه شنبه، ۱۲.۳۰ _ ۱۳.۳۰

⭕️ جهت اطلاعات بیشتر، ثبت‌نام و هماهنگی با شناسه ارتباط بگیرید

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مجسمه موسی، شاهکار میکل آنژ، نمایانگر تسلط بی‌نظیر این هنرمندِ ژرف‌نگر بر جزئیات آناتومیکی انسان است.برای مثال ماهیچه کوچکی در بازوی موسی، که تنها هنگام تکان دادن انگشت کوچک منقبض می‌شود، با دقتی شگفت‌انگیز تراشیده شده است.

موسی در اینجا انگشت کوچک خود را حرکت داده و این نشان از توجه مجسمه‌ساز به کوچک‌ترین جزئیات در ساخت و خلق اثر هنری است.

اَسرار

#قلم_ما
#هنرهای_تجسمی

🆔 @ToranjSUT
چاقوی خود را بیش از حد تیز کنید؛ کند می‌شود.
کاسه خود را بیش از اندازه پر کنید؛ لبریز می شود.
در پی پول و راحتی باشید؛ دلتان هرگز آرام نمی گیرد.
دنبال تایید دیگران باشید؛ برده آن ها خواهید بود.

کار خود را انجام دهید،‌ سپس رها کنید.
این تنها راه آرامش یافتن است.


📚 تائو تِ جینگ
لائو تزو

#برش_کتاب

🆔 @ToranjSUT
اگر می‌دانستم عشق اینقدر خطرناک است، عاشق نمی‌شدم

اگر می‌دانستم دریا این‌ همه عمیق است، به دریا نمی‌زدم

اگر عاقبتم را می‌دانستم
شروع نمی‌کردم


نزار قبانی

#شعر

🆔 @ToranjSUT
🪈نی‌نوا

آلبومی از حسین علیزاده نوازنده و موسیقی‌دان ایرانی است که در ۱ مهر ۱۳۶۲ منتشر شد. آلبوم را می‌توان از جمله آثار درخشان موسیقی معاصر به شمار آورد، نوای تار چنان دلآرام بود که توانست در آن سال‌های بحبوحه جنگ و نزاع‌های گسترده، مرهمی باشد بر زخم‌هایی باز و خون‌آلود.


🎼 نی‌نوا بر گوش مخاطبان چون نای بود بر داغ دل سوختگان.
اثر چنان شور برانگیز و سرشار از غنا بود که برداشت های مختلفی چه بسا مذهبی را در پی داشت، اما علیزاده تنها آن را نوعی خاطره‌نویسی موسیقایی از سال‌های آغازین دههٔ ۱۳۶۰ در نظر می‌گیرد و ساخت قطعهٔ مذهبی را رد می‌کند، هرچند که آئین مذهبی را الهام بخش خود می‌داند.

🎶 به گفته علیزاده، نی‌نوا واژه‌ای است که می‌توان معناهای متفاوتی را برای آن قائل بود. هم «نینوا» است، هم «نوای نی» و همچنین قطعه‌ای که این نی می‌نوازد؛ که در دستگاه موسیقایی نوا قرار می‌گیرد؛
از نگاه نوازنده این انعطاف در انتخاب نام پابه‌پای ترکیب آوایی نوآورانه و گیرا از دلایل برداشت‌های متفاوت از دشت پهناور نیزار نی‌نوا است.


💢سخنان استاد حسین علیزاده در باب سرایش قطعه:

« روزهای خاصی بود که هنوز هم تمام چیزهایش از جمله تلخی‌ها و شیرینی‌ها، که تلخی‌هایش بیشتر بود، برایم زنده است؛
ولی برای من، نی‌نوا مانند نوشتن خاطرات روزانه بود و وقتی می‌گویند که انگیزه و منظورت چه بود می‌گویم که هیچ منظوری جز اینکه خاطرات روزانه‌ام را در سال ۶۲ به زبان موسیقی بنویسم نبود »

شایان مرادی

#موسیقی
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف اکران می‌کند:

🎥 مشق شب (Homework)
📌سال ساخت: 1989/۱۳۶۷

🔎 با حضور پژوهشگر سینما جناب آقای مازیار چشمه‌علائی

📆 سه‌شنبه ۱۳ آذر
🏠 آمفی تئاتر مرکزی
🕟 ساعت ۱۶:۳۰

📜 مشق‌شب، یک فیلم‌مستند از عباس کیارستمی است که به بررسی موضوع تکالیف شب دانش‌آموزان ایرانی می‌پردازد. کیارستمی با رویکردی واقع‌گرایانه و با مصاحبه با دانش‌آموزان از طبقات اجتماعی مختلف، به بررسی چالش‌های ناشی از حجم بالای تکالیف، عدم درک والدین از روش‌های جدید تدریس و تأثیر این مسائل بر زندگی روزمره کودکان می‌پردازد. همچنین این فیلم را می‌توان به عنوان ادامه‌ای بر جهان سینمایی خاصِ عباس کیارستمی، که در فیلم‌های "کلاس اولی‌ها" و "خانه دوست کجاست؟" شکل گرفته است، دانست که جملگی به شکل هنرمندانه ای به دنیای کودکان و نگاه بی‌واسطه آن‌ها به جهان اطرافشان می‌پردازند.

🏷 ورود به شرط ثبت‌نام برای عموم آزاد و رایگان است.

📤 برای ثبت نام می‌توانید از این لینک استفاده کنید.

⭕️ جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این شناسه ارتباط بگیرید.

🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
« دیوان ایرانشهر »

کشف گنجینه‌های پنهان ادبیات کهن ایران
( زن در آینه داستان )


📣 واحد فرهنگ و هنر انجمن اسلامی با هدف ترویج ادبیات غنی ایران و آشنایی عمیق‌تر با سیر تحولات آن، سلسله جلسات "دیوان ایرانشهر" را برگزار می‌نماید.

🗂 در این مجموعه نشست‌ها، با حضور اساتید برجسته و صاحب‌نظر، به بررسی همه جانبه‌ آثار ادبی ایران در دوره‌های مختلف تاریخی خواهیم پرداخت. از ادبیات کهن ایران پیش از اسلام تا آثار معاصر، هر فصل از این دیوان ارزشمند، با نگاهی دقیق مورد واکاوی قرار خواهد گرفت تا میراث صاحبان اندیشه و سخن را ارج نهیم.

📕 در چهارمین نشست این سلسله جلسات، با همراهی آقای سیفدار، به اعماق تاریخ ادبیات ایران پیش از اسلام سفر خواهیم کرد. در این جلسه، به بررسی جایگاه زنان در متون باستانی و کهن و تأثیر آن در فرهنگ ایران باستان می‌پردازیم.

🏠 مکان: سالن کنفرانس معاونت فرهنگی

زمان: ۱۲ آذر دوشنبه، ۱۶:۳۰ الی ۱۸

⭕️ جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این شناسه ارتباط بگیرید.


🆔 @ToranjSUT
🆔 @AnjomanSUT
نابینا! غصه نخور...

در دنیا چیز قشنگی برای دیدن وجود ندارد.
ما هم که می‌بینیم خود را به کوری زده‌ایم.
باور کن...

ماهی‌ها گریه‌شان دیده نمی‌شود،
عقاب‌ها سقوطشان،
گرگ‌ها خوابشان و انسان‌ها درونشان...

صادق هدایت

🆔 @ToranjSUT
مرگ
آنچنان به سایه‌ات نزدیک آمیخته‌ست
که روشناییِ صد آفتاب نیز
از رگانت
باز نمی‌شناسد.

محمد مختاری از قربانی‌های قتل‌های زنجیره‌ای آذر ۱۳۷۷

#بهانه

🆔 @ToranjSUT
🕊 آزادم کن!
آزاد بسان مرغان جنگلی
بسان آوارگان راه‌های نرفته.

آزادم کن!
بسان سیلاب باران!
بسان طوفانی که زنجیر گسسته به سوی انتهای مجهول خویش می‌شتابد.

آزادم کن!
آزاد بسان حریق جنگل
بسان تندری که قهقهه می‌زند و تن به تاریکی نمی‌دهد.

رابیندرانات تاگور
📚 نجواهای جهان‌های ناپیدا


🆔 @ToranjSUT
زنگ‌ها برای که به صدا در‌ می‌آیند؟
-اثر ارنست همینگوی

📚 در هیاهوی جنگ داخلی که شورشیان فرانکو با حمایت نازی‌های هیتلر و فاشیست‌های موسولینی پیش و پیش‌تر می رفتند ، چه کسی بیشتر از همینگوی ، کهنه‌سرباز جبهه جمهوری‌خواه بوی جنگل وتخته سنگ وباروت می داد؟

🔍 قطعا هیچ‌کس بهتر از همینگوی نمی‌توانست حال و هوای آن روزهای اسپانیا را به تصویر بکشد.
روایت ساده اما عمیق است؛ رابرت جوردن ، مرد آمریکایی متخصص مواد منفجره، در آستانه مهمترین عملیات زندگی‌اش درگیر عشقی حقیقی با ماریا می‌شود.

♦️ عشقی آنقدر عمیق که مخاطب در پس برگه های کاغذی نیز آن را لمس می‌کند و بر شیرینی داستان رفاقت رابرت و همرزمانش می‌افزاید.

🌄 در درون غار ها که به مخفیگاه جمهوری‌خواهان مبدل گشته ، هر شخصیت داستانی دارد و داستان اصلی این است:
آیا آزادی ارزش آن را دارد که انسان عشق و حتی جانش را فدا کند؟

- زنگ ها برای که به صدا در می‌آیند؟ بله، پاسخ همینگوی است.



صدرا برادران

#معرفی_کتاب
#قلم_ما

🆔 @ToranjSUT
2025/01/01 04:15:59
Back to Top
HTML Embed Code: