Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️عباس کاظمی در خصوص جامعه‌شناسی در سفر سخن می‌گوید🔺

مشاهده در یوتیوب

@joreah_journal
@varijkazemi


https://www.group-telegram.com/parsehayeshahri
چگونه آیین‌ها و جشنها از" کاخ‌های صفوی" به خیابانهای عصر پهلوی منتقل شد؟
تجلیات آزادی و رهایی در زندگی درباری چگونه در خیابان‌های جدید شهر حلول کرد؟
☑️ گزارش سال پنجاه

رضا براهنی

▪️اگر قدمت را بخواهید برخ من بکشید،مرا به اصفهان ببرید. من از آن بنای قدیمی خوشم می‌آید که بوی مذهب از آن به مشامم بخورد. پوست قاجاریه را بکنید، معماری صفویه‌است. پوست این سلسله را هم بکنید معماری سلجوقیان، بعد زیر آن پوست، استخوان‌های درشت عضد‌الدوله است و سطح خارجی این استحوانها را که بردارید در آن اعماق، آتشکده است که ستون‌های بلافصلش در اعماق زمین قرار گرفته است.
▪️سلاله‌ها و سلسله‌ها و ادیان و مذاهب در اصفهان، پوست در پوست بهم فشرده شدند، و تاریخ در اینجا عینهو پیازی است لایه بر لایه افزوده و در حد کمال رسته و بیرون زده. اگر می‌خواهید قدمت را به رخ من بکشید، مرا به اصفهان ببرید.

▪️اصفهان وسیع است،غرضم مساحت نیست،...وسعت اصفهان از نوعی دیگر است. اصفهان دلگشاست. انسان دلش نمی‌گیرد‌ و به علاوه به یک معنا اصفهان دیدی از وسعت به آدم می‌دهد... از بالای یک ساختمان بلند مثلا عالی‌قاپو و یا هتل شراتون که اصفهان را بنگرید، شهر به فضای باز مدوری می‌ماند که به اطراف خود می‌چرخد.

🔺منبع: رضا براهنی، مجله فردوسی،۱۳ فروردین ۱۳۵۱


کانال عباس کاظمی

https://www.group-telegram.com/Varijkazemi.com



#اصفهان #شهر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آرزوهای محقق نشده پدران و آینده فروخته‌شده فرزندان

۹ تیر ۱۴۰۳

@varijkazemi
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی


عباس کاظمی

▪️یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳

🔻در جامعه امیدهای بزرگ وجود ندارد

زمان شنیدن : ۱۱ دقیقه




.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @varijkazemi
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
Audio
عباس کاظمی

تاریخ : چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

▪️عنوان سخنرانی: نبود خیر در آن خانه که عصمت نبود؛ اصفهان از کاخ تا خیابان

🔻مکان برگزاری: اصفهان، مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل


چگونه آیین‌ها و جشنها از" کاخ‌های صفوی" به خیابانهای عصر پهلوی منتقل شد؟
تجلیات آزادی و رهایی در زندگی درباری چگونه در خیابان‌های جدید شهر حلول کرد؟


کانال عباس کاظمی
https://www.group-telegram.com/Varijkazemi.com

#اصفهان #سخنرانی #شهر
کتاب را که پایان‌نامه‌ارشد در سال ۱۳۷۸ بود در رفت و آمد مستمر از تهران و قم نوشتم. در زمینه تفکرات اندیشمندان مسلمان یک پایان نامه لیسانس هم در دانشگاه تهران نوشتم که جایی منتشر نشد. اما پژوهش درباب روشنفکری دینی که در سال ۱۳۸۳ چاپ شد به همت دکتر یوسف اباذری ممکن شد و خودم اعتماد به نفس چاپ آن را در دهه هفتاد نیافتم. اواخر دهه ۷۰ عصر زایش جامعه‌پساانقلابی بود. پیکرهای برخاسته از گور آرمانها، در پی بازخوانی مدعیات دینی خود برآمدند، روشنفکران دینی همه جا "نقل مجلس" بودند، ایده‌ی "بازتفسیر دینی" هنوز در "گفتمانهای فرهنگی سیاسی" دست بالا را داشت.من هم در پی فهم این نکته بودم که روشنفکری دینی چگونه از طریق سازوکار تفسیر، در پی تغییر جامعه است. آن روزگاران، تفسیر جدید دینی که چهره‌ای دموکراتیک و لیبرال داشت، راهی برای دموکراتیزسیون ساختار سیاسی در نظر گرفته شده بود. در دهه‌ی ۸۰، همان‌طور که "دوران اصلاحات" به انتهای خود نزدیک می‌شد، ستاره‌ی روشنفکری دینی نیز کم فروغ می‌شد. این‌گونه، پرچم "روشنفکران سکولار" بر ویرانه‌های عمارت روشنفکران دینی مجددا به اهتزاز درآمد.

۳ مهر ۱۴۰۳

عباس کاظمی
@varijkazemi
جامعه_شناسی_روشنفکری_دینی_در_ایران_از_عباس_کاظمی.pdf
13.3 MB
فایل کتاب جامعه‌شناسی روشنفکری دینی در ایران،

👆👆👆👆
عباس کاظمی

تاریخ انتشار: ۱۳۸۳

@varijkazemi

🔹عباس کاظمی

▪️سال ۱۳۸۲ بود، نسخه‌ای از برگه‌های تایپ شده پایان‌نامه‌ی کارشناسی‌ارشد خودم را به دفتر "طرح نو" بردم، بعد از ملاقات با آقای پایا به امید سیدکاظمی معرفی شدم. برگه‌ها از نو در نرم‌افزار زرنگار، تایپ شدند و یادم می‌آید آقای سیدکاظمی با حساسیت و دقت بالایی کار رو جلو می برد(آن زمان هنوز تایپ‌کردن، امری معمولی نبود)‌. تا جایی که یادم می‌آید دو چاپ از کتاب بیرون آمد. بعدها که طرح نو کارش به پایان رسید، دیگر هیچ‌وقت سراغ چاپ مجدد کتاب نرفتم. زندگی با کتابها پیچیده‌است. سخت است در آن دست ببرم و بازنویسی کنم و گذشته‌ی خود از آنچه فکر می کردم/فکر می‌کردیم را تغییر بدهم و همین‌طور سخت است که به کل آن را کنار بگذارم.
▪️دلم می‌خواهد بگویم، روزگاری خواهد شد (شاید کمی دور)که روشنفکری دینی مجدد برخیزد اما با شکل و شمایل کاملا متفاوت و البته نه برای مجادله با نهادهای سنتی مذهبی، بلکه در مواجهه با نهادهای سکولار! روشنفکران دینی همیشه غریبه خواهند ماند. چه در جامعه‌ی دینی و چه جامعه‌ی سکولار.


سوم مهر ۱۴۰۳
لیست درس‌گفتارهای سال ۱۴۰۲ در کانال خصوصی آکادمی سپنتا

برای عضویت و خرید اشتراک دائمی با ادمین در تماس باشید
@kazhemi


۱. جامعه‌شناسی فروطبقه در ایران ، عباس کاظمی

۲. نوکیسگی و تعینات فرهنگی، آرش حیدی

۳. جرج هربرت مید و جامعه‌شناسی روابط روزمره، فاطمه علمدار

۴. گرامشی در زمانه فقدان سوژه جمعی، محمدرضا کلاهی

۵. جامعه‌شناسی وجودی جک داگلاس، حسن محدثی

۶.کارگاه راه و رسم نگارش متون علمی، مسعود زمانی‌مقدم

۷. کارگاه موضوع پژوهش و پایان‌نامه، مهدی سلیمانیه و افسانه کامران

۸. نقد زندگی‌روزمره در ایران معاصر ۱ : عباس کاظمی

۹. تجربه بیگانی، فضای شهری و زندگی روزمره: نیلوفر باغبان

۱۰ گفتارهایی در جامعه‌شناسی سلیبریتی‌ها، فردین علیخواه

۱۱.دورتی اسمیت، جنسیت و روابط قدرت، شیوا علینقیان

۱۲. رمان و حیات ذهنی جامعه، شهرام پرستش

۱۳. مردم‌شناسی برای مردم، شیوا علینقیان

۱۴. آشنایی با تثلیث سکولار جامعه‌شناسی، مسعود زمانی‌مقدم

۱۵. نشانه‌شناسی اجتماعی، افسانه کامران



▪️برای عضوریت در کانال خصوصی درس‌گفتارهای سال ۱۴۰۲ سپنتا به ادمین زیر پیام دهید.

🔻عضویت برای افرادی که توان پرداخت اشتراک ندارند، و همین‌طور دانشجویان و فارغ التحصیلان ساکن در افغانستان رایگان است.


@kazhemi
#خبرانتشارکتاب

خواندن فراسوی مرز‌ها؛ افغان‌ها، ایرانی‌ها و ملی‌گرایی ادبی / آریا فانی، ترجمه علی قاسمی‌منفرد / نشر شیرازه، ۳۲۰ صفحه، ۳۶۵ هزار تومن

اسم اصلی:
Reading across Borders; Afghans, Iranians, and Literary Nationalism

پشت جلد:
«موضوع کتاب بررسی دگرگونی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران در یکصد‌و‌پنجاه سال اخیر است از منظر الزامات دولت‌ـ‌ملت‌سازی. آنچه این تجربه را به عنوان مثال از تجربه مدرنیزاسیون متفاوت می‌کند، محل ثقل توجه کوشندگان در این مسیر است. اگر به هنگام اهتمام برای مدرن کردن سازوکارهای حکمرانی کشور، نگاه فعالان بیشتر به سمت بیرون و الگوبرداری از تجارب دیگران بود، تلاش‌ و ‌تکاپو برای دولت-‌ملت‌سازی نگاهی بود درونی. در این کتاب تبعات پویایی‌های این نگاه به درون مورد تعمق قرار گرفته‌اند از طریق بررسی حوزه زبان و ادبیات فارسی در ایران و افغانستان و استناد به مراودات گسترده و گفت‌وگوهای انتقادی میان ادبا، روشنفکران و صاحب‌نظران ملی‌گرای دو کشور که بیش و پیش از همه به استقبال شناسایی نقطه نظرات یکدیگر در این برهه سرنوشت‌ساز شتافتند.»

سفارش به @bahmanbooks یا خرید حضوری از کتابفروشی دماوند
.
دوشنبه هجدهم ربیع الاول ۱۳۱۸ [۱۲۷۸ ه. ش]

▪️تفلیس

باغ مختصری جلوی هتل بود، آن جا بودیم که کم کم خارج شدیم به خیابان. باران هم بنا کرد باریدن. آمدیم رد بشویم. دیدیم در موزه‌ی نظامی باز است. رفتیم تماشا. غیر از چهل پنجاه پرده‌ی نقاشی چیزی نبود. آن هم تمام صورت سلاطین روس و جنگ‌های روس بود. چیزی که خیلی اسباب تاسف من شد تمام بیدق‌های ایران را با شمشیرهایی که در جنگ با نایب‌السلطنه عباس‌میرزا گرفته بودند، آن جا بود. و یک تابلو هم صورت جنگ روس و ایران بود.


▪️گزارش سفر به اروپا، میرزا حسن‌خان مستوفی‌الممالک، ص ۵۹

🔻کلمه بیدق در متن کتاب آمده بود. منطقی‌تر است که بیرق باشد.



کانال عباس وریج‌کاظمی
https://www.group-telegram.com/Varijkazemi.com
عباس کاظمی

جنگ درون مراسم

▪️ فرهنگ مکان منازعه است.مراسم و آیین‌ها هم حیات فرهنگی متفاوتی را پشت سر می‌گذرانند. مناسکها گاهی دربست در خدمت "قدرت معنایی مسلط‌" قرار می‌گیرند، گاهی معانی سلطه‌یافته در فرهنگ را به چالش می‌کشند. در مورد قالی‌شویان اردهال از اساس مکان و فضایی از نبرد تدارک دیده‌شده.
▪️به چوب‌دستی‌هایی که بالای سر می‌رقصند، صرفا خیره نشوید، چوب‌‌دستی‌های واقعی در کلیت مناسک پنهان شدند، آنان راه درازی را از جشن مهرگان و ترکیب آن با عناصر شیعی و زیارت طی کرده‌اند، برخی عناصر به تدریج رنگ باختند اما برخی در برابر فشارهای "گفتمان رسمی شریعت"، مقاومت می‌کنند.
▪️بازاری که در حول این روز شکل می‌گرفت تعطیل شد چون می‌توانست "معنای مسلط" را به چالش بکشد، مهمترین مشکل در تاریخ شمسی این آیین است که ربطی به زمان مذهبی قمری ندارد. اکنون جنگ بر سر تصاحب زمان است. زمان است که بر فضا، رنگی مذهبی می‌زند. عنصر دیگر تماشاست که شکلی متفاوت با تماشاگری مراسم مذهبی رایج دارد. در اینجا اما تماشاگری همه چیز را به تئاتری مردمی تبدیل کرده‌است.
▪️به تعبیر فیسک، فرهنگ سیاسی است.

۱۴ مهر ۱۴۰۳

https://www.group-telegram.com/Varijkazemi.com
"جنبیدن بر دو نوع است: یکی را شکنجه می‌کنند، ...از زخم چوب می‌جنبد، و آن دگر در لاله‌زار و ریاحین و نسرین می‌جنبد، پی هر جنبش مرو!"

مقالات شمس
مهاجرت بزرگ در عصر شاه‌طهماسب صفوی

عباس کاظمی

▪️یکی از مهاجرت‌های بزرگ  در ایران، ذیل‌حکومت صفوی در اواسط(۱۵۳۲ میلادی به بعد) سلطنت شاه طهماسب اتفاق افتاد، بعد از رخداد معروف به توبه‌ی شاه و اعمال محدودیتهای فقهی و نیرو گرفتن بیشتر روحانیون جبل عامل، اتفاقات جدیدی در صفویه در‌حال‌ظهور بود.

▪️در نتیجه‌ی قدرت‌گرفتن سادات‌مرعشی مازندران و پیوند مستحکم آن با محقق کرکی که از جبل‌عامل به دولتخانه صفوی کوچ‌کرده بود، طیفی از هنرمندان زمان از جمله خطاطان، نگارگران، و دیگر مشاغل چون کاتبان، دیوانیان، پزشکان، شاعران و صحافان از ایران به هند‌گورکانی مهاجرت کردند، برخی از محققان، گستره‌ی این کوچ را "هراس‌انگیز "توصیف‌کرده‌اند.

▪️اولین جایی که از این مهاجرت لطمه دید دبیرخانه صفوی بود. با برکناری دیوانیان با تجربه ایرانی، طبقه‌جدیدی از منشیان و دبیران که از روحانیون بودند جایگزین‌ شدند. به تعبیر کالین میچل در کتاب سیاست‌ورزی در عصر صفوی "تنها به گزاف می‌توان ادعا کرد که تشیع عرب‌تبار انحصارطلبی توانست فرهنگ ادبی چندوجهی ایرانی_اسلامی کسانی مانند قاضی‌جهان قزوینی را ریشه‌کن کند"ص ۲۱۶.

https://www.group-telegram.com/Varijkazemi.com
عباس وریج کاظمی pinned «لیست درس‌گفتارهای سال ۱۴۰۲ در کانال خصوصی آکادمی سپنتا برای عضویت و خرید اشتراک دائمی با ادمین در تماس باشید @kazhemi ۱. جامعه‌شناسی فروطبقه در ایران ، عباس کاظمی ۲. نوکیسگی و تعینات فرهنگی، آرش حیدی ۳. جرج هربرت مید و جامعه‌شناسی روابط روزمره، فاطمه…»
2024/11/14 10:47:48
Back to Top
HTML Embed Code: