group-telegram.com/Zist_Fouri/13248
Last Update:
بخشی از جنگلهای هیرکانی رصد ناپذیر شد/ سازمان محیط زیست از ارزیابی پارک ملی گلستان هراس دارد؟
🔹✍ پایگاه خبری جماران، لیلا مرگن: پارک ملی گلستان بهعنوان ذخیرهگاهی ارزشمند از سال 1336 سابقه حفاظت دارد. این پارک در ابتدا به اسم منطقه حفاظت شده «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت کانون شکار واقع شد و در 22 فروردین ماه 1343 به اسم پارک وحش معرفی و نامگذاری شد. در نهایت در سال 1354 اولین پارک ملی ایران نام گرفت و از 1977 توسط یونسکو به نام ذخیره گاه زیست کره در فهرست یونسکو به ثبت رسید. بیشتر سطح این پارک در استان گلستان، حدود 34 درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش کمی از آن در استان سمنان قرار دارد.
🔹منطقهای که نزدیک به هفت دهه سابقه حفاظت دارد و در قالب قوانین پارک ملی صرفا انجام فعالیتهای گردشگری سبک در بخشی از آن مجاز است، به نظر نمیرسد که حال و روز خوشی داشته باشد.
🔹در حالی که جنگلها را بهعنوان سدی طبیعی در برابر سیلاب میشناسیم، اگر از سیلاب سالهای 80، 81 و 84 پارک ملی گلستان بگذریم، در دو سال متوالی یعنی امسال و سال گذشته در زون جنگلی پارک ملی گلستان شاهد سیلاب و از بین رفتن جاده این پارک ملی بودیم. این یعنی یک جای کار ایراد دارد و جنگل کارکردهای طبیعی خود را از دست داده است.
🔹 گزارش منابع محلی نشان میدهد در بخشهایی از زون جنگلی پارک ملی گلستان بهویژه در مناطق نزدیک به سکونتگاهها علاوه بر وجود گردشگری بیقاعده و از بین رفتن لاشبرگ کف جنگل، شاهد تبدیل شدن عرصه جنگلی به کانون ریزگردهای محلی هستیم.
🔹برخی منابع محلی از چرای دام در پارک ملی گلستان خبر میدهند و گروهی دیگر هم خطر ترافل یابان حرفهای که با سگهایشان تا عمق جنگل به دنبال این قارچ میروند را گوشزد میکنند.
🔹گاهی گزارشهایی از خزان زودرس درختان جنگلی پارک ملی گلستان به گوش میرسد و خلاصه اینکه گویا درختان در این پارک ملی از نگاه سازمان حفاظت محیط زیست موجود زنده به حساب نمیآیند و کسی نگران سلامتیشان نیست./ جماران
☘️ @Zist_Fouri
BY محیط زیست فوری
❌Photos not found?❌Click here to update cache.
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/Zist_Fouri/13248