Telegram Group Search
🔴 از این سه مرد و آن دو ساختمان دیگر خبری نیست.

📌 میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی امروز به خاک سپرده شد.


@HamedMazaherian
🔴 تجربه حکمرانی در ایران

📌 سلسله گفتگوهایی با تعدادی از مدیران در پایان دوره مسئولیتشان از سوی دکتر "علی سرزعیم" صورت پذیرفته که هدف از آن مستندسازی تجربیات و ناگفته های این افراد از حضور در عرصه کارهای اجرایی و مدیریتی در بدنه دولت است.

📌 بخش اول گفت و گو، به تجربیات شخصی‌ام در وزارت راه و شهرسازی و بخش دوم به حضورم در شهرداری تهران می‌پردازد.

یادآور آنکه مصاحبه ها در سال ۱۴۰۰ انجام شده است.

@HamedMazaherian
🔴 گستره نوروز در کشورهای جهان


همه‌ساله بخت تو پیروز باد
همه روزگار تو نوروز باد

"حکیم ابوالقاسم فردوسی"

@HamedMazaherian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 امروز را میبینم که سر به شانه فردا نهاده
و آهسته می‌گرید
.

پژوهشی درباره مهاجرت رتبه‌های برتر رشته ریاضی و فیزیک در سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵ نشان می‌دهد:
🔹 همه ۱۰رتبه برتر سال‌های ۸۷ و ۸۸ رشته ریاضی و فیزیک از ایران رفته‌اند.
🔹 همین بررسی نشان می‌دهد که از میان رتبه‌های یک تا ۱۰رشته ریاضی و فیزیک در سال‌های ۱۳۸۰تا ۱۳۹۵، تعداد ۱۱۴نفر، دیگر در ایران حضور ندارند.

@HamedMazaherian
🔴 کجایند مردان بی‌ادعا ...

نیست در شهر نگاری که دلِ ما بِبَرَد
بختم ار یار شود رختم از این جا ببرد

باغبانا ز خزان بی‌خبرت می‌بینم
آه از آن روز که بادَت گلِ رعنا ببرد

حافظ
@HamedMazaherian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مث قلبم واسه ایران
مث قلبت واسه ایران
مث قلبش واسه ایران

* سعید انصادیان، شاعر و بنیان‌گذار "بنیاد الگن" استارتاپی محیط زیستی

@HamedMazaherian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 انسانیت کجاست؟

اِلهان عمر* (زادهٔ ۱۹۸۲) سیاست‌‌مدار متولد سومالی و ساکن آمریکا است. او که از اعضای حزب دموکرات است، در سال ۲۰۱۶ با رای مردم به عضویت مجلس نمایندگان از مینه‌سوتا انتخاب شد.

*Ilhan Omar

@HamedMazaherian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اولین خودروی جهان:
به صدا درآمدن ناقوس کلیسا در جست و جوی شیطان نامرئی


🔺سال ۱۸۸۸‌ میلادی مردم آلمان شاهد صحنه‌ای غیر منتظره بودند: زنی سوار بر کالسکه‌ای بدون اسب. زنگ کلیسا‌ به صدا در آمد و مردم گردآمدند تا زن جادوگر را ببینند!

🔺ناگهان کالسکه متوقف شد. زن، کالسکه را بازرسی می‌کند و به سمت داروخانه روستا می‌رود و تقاضای ده لیتر لگروین (Ligroin) می‌کند. لگروین ماده نفتی بود که برای از بین بردن لکه های لباس استفاده میشد. صاحب داروخانه به او میگوید لگروین برای جنس لباس شما مناسب نیست. اما زن می‌گويد برای لباسم نمیخواهم.

🔺این داستان تاریخی روایت اولین سفر جاده‌ای "برتا بنز" همسر آقای بنز و پسرانش ریچارد و اوون می‌باشد. برتا با اولین اتومبیل تاریخ، مسافت ۱۰۶ کیلومتری رسیدن به منزل پدریش را در ۱۲ ساعت پیمود.

🔺ویدیوی فوق ساخت "شرکت بنز" برای گرامی‌داشت این واقعه در آن سال است. برای بشر بسیاری از اختراعات و نوآوری‌ها عجیب و شگفت انگیز بوده است. گاه آن را نادیده گرفته و گاه به دشمنی با آن برخواسته است، اما نهایتا دانش و ایده‌های نو راه خود را باز کرده است.

حامد مظاهریان - ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲

@HamedMazaherian
http://B2n.ir/z82016

🔴 قانون پارکینسون

📌 قانون پارکینسون یکی از مفاهیم رایج در مدیریت است که بیان می‌کند: کار به اندازه زمان اختصاص داده شده، طول خواهد کشید و زودتر از آن تمام نخواهد شد. به عنوان مثال اگر تکمیل پروژه‌ای ۴ روز زمان مفید نیاز داشته باشد و برای آن ۱۴ روز وقت داشته باشیم، دچار دلهره و استرس طولانی تری برای به کمال رساندن آن خواهیم شد و احتمالاً انجام کار به روزهای آخر موکول شده و در نهایت، کیفیت کار نیز بیشتر نخواهد شد. باور نادرستی وجود دارد که هر چه انجام دادن کاری بیشتر طول بکشد، کیفیت بالاتری حاصل خواهد شد، پارکینسون نشان داد که این گزاره لزوما درست نیست.

📌 پارکینسون این قانون را با توجه به تجربه کاری خود در سازمان‌های مختلف وضع کرد. اگر کاری را که یک نفر می‌تواند انجام‌ دهد، به ۳ نفر واگذار کنید، بعد از مدتی مشاهده خواهید کرد که کار واقعاً به ۳ نفر نیاز داشته است؛ زیرا آنها به اندازه زمانی که در اختیار دارند، برای خودشان کار درست می‌کنند و احتمالا بهره‌وری نه، ولی بوروکراسی افزایش خواهد یافت.

📌 مثال‌های زیادی از قانون پارکینسون در زندگی روزمره نیز قابل مشاهده است: تهیه فلش مموری بزرگتر، به افزایش حجم داده‌ها؛ خرید کمد بزرگتر، به نگهداری لباس بیشتر؛ ساخت بزرگراه‌های بیشتر، به ایجاد ترافیک بیشتر؛ و استخدام کارمند بیشتر، به کار بروکراتیک بیشتر منجر خواهد شد.

📌 یکی از مصادیق این قانون به انجام تکالیف دانشجویی بر می‌گردد، درحالی که دانشجویان همواره آرزو می‌کنند مهلت تحویل کار یا برگزاری زمان امتحان تا حداکثر ممکن به تعویق بیافتد، تجربه‌های حاصله نشان میدهد کش آمدن ضرب‌الاجل‌ها تفاوت معناداری در کیفیت ایجاد نمی کند. از ابتدای نیمسال تحصیلی زمان امتحانات و تحویل پروژه‌ها تقریبا مشخص است ولی فرد در طی ۴ ماه و نیم موفق به برنامه ریزی لازم برای اتمام کار در زمان مقرر نمی‌شود، حال اگر فرض کنیم از ابتدا بجای ۴ ماه و نیم ۶ ماه وقت داده شود در پایان ۶ ماه همچنان تقاضا برای زمان بیشتر باقی خواهد بود. به عبارت دیگر تعیین سررسید طولانی‌تر، تنها باعث به تعویق افتادن کارها می‌شود و دانشجویان همان هفته‌های پایانی را به انجام کار البته با توان بیشتر اختصاص خواهند داد.

📌 انجام موارد زیر به منظور استفاده بهینه از این قانون توصیه می‌شود:

- ضرب‌الاجل انجام کارها را به کمترین میزان ممکن برسان
- ضرب‌الاجل‌های خود را سخت و جدی دنبال کن و آن‌ها را پشت گوش نیانداز.
- از فناوری برای مدیریت زمان استفاده کن.

حامد مظاهریان - ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲

@HamedMazaherian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 چگونه این دنیا را باور کنم؟
قدرت موسیقی

📌 پدیده سحرآمیز موسیقی و آواز به شكلی کاملاً منحصر به‌فرد احساسات ما را تحت تأثیر قرار داده، بر این متوقف نشده و می‌تواند جسم، عملکرد و شخصیت مان را نیز به نحوی دلپذیر متاثر کرده و در نتیجه کیفیت زندگی را ارتقا دهد.

📌 در کنار این درجه از اهمیت، و علی‌رغم عنوان انتزاعی‌ترین هنر، فعالیت در حیطه موسیقی مسئولیت نیز با خود به همراه می‌آورد. جامعه از خنیاگران انتظار دارد به مسئولیت اجتماعی خود در برابر مردم عمل کنند و ابزاری شوند برای بیان آلام انسانی.

📌 از بتهوون نقل است: آنجا که سخن از گفتن بازمی‌ماند موسیقی آغاز می‌شود. گوش فرا دهیم به آهنگ زیبای "امیر عید" خواننده راک مصری به‌نام "تلک القضیه" که نمونه‌‌ بارزی است از قدرت موسیقی در بیان احساسی انسانی‌.

حامد مظاهریان - ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۲

@HamedMazaherian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 جان شیرین

📌 یکی از غم‌بارترین جلوه های فرهنگی ما ایرانیان به شیوه ای رانندگی‌مان برمی‌گردد. آمار سالانه حدود ۲۰ هزار کشته و ۳۶۰ هزار مجروح، ایران را در رتبه هفتمین کشور جهان در میزان تصادفات و مرگ و میر جاده‌ای قرار داده است. تنها در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین سال گذشته ۱۲۱۷ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند. پس جای تعجب نیست که سوانح رانندگی پس از سکته و سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران شمرده می‌شود.

📌 از میان سه عامل اصلی تصادفات جاده ای شامل ایمنی جاده‌، نقص فنی خودرو و خطای انسانی، خطای انسانی با ۶۸ درصد بیشترین نقش را در بروز سوانح برعهده دارد. این شرایط زیبنده مردم ما نیست. اگر شما نیز چنین دغدغه‌ای دارید دعوت می‌کنم به "پویش مردمی جان شیرین" به‌پیوندید.

همان‌گونه که حکیم سخن، فردوسی در داستان "کاموس کشانی" سراییده است:

یکایک بران گونه رزمی کنیم
که این ننگ از ایرانیان بفگنیم


حامد مظاهریان - ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۲

@HamedMazaherian
🔴 بیداری شکفته پس از شوکران مرگ

از سرِ شاخِ این برهنه چنار
مرغکی با ترنمی بیدار
می‌زند نغمه

نیست معلومم
آخرین شِکوِه از زمستان است
یا نخستین ترانه ‌های بهار
"شفیعی کدکنی"

بهاری و سالی‌نو در پیش است.
نوروز مبارک باد 💚🤍❤️

@HamedMazaherian
🔴 ایران دوست داشتنی

خلوت کریم‌خانی،
کاخ گلستان
طهران

مجموعه کاخ گلستان با قدمتی بیش از ۴ قرن یکی از منحصر به فردترین مجموعه‌های تاریخی ایران است.

روز معمار مبارک

@HamedMazaherian
🔴 جور استاد به ز مهر پدر

📌 روز معلم نخستین بار به سبب کشته شدن ابوالحسن خانعلی در تجمع ۱۲ اردی‌بهشت ۱۳۴۰ معلمان این سرزمین نام‌گذاری شد و بار دیگر با ترور استاد اخلاق شهید مرتضی مطهری مجددا نام گذاری و به تجلیل مقام معلمی تاکید بیشتری شد.

📌 این فرخنده روز را به یکایک همکارانم در دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران تبریک می‌گویم. باشد تا این جمع چون این روزها هم‌دل و هم‌صدا باقی‌بماند.

یاد می‌کنم از این ابیات سعدی شیراز که چه نیکو گفت:

پادشاهی، پسر به مکتب داد
لوح سیمینش بر کنار نهاد

بر سر لوح او نبشته به زر
جور استاد به ز مهر پدر

حامدمظاهریان - ۱۲ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۳


@HamedMazaherian
🔴 دکتر شريعتی می‌گويد، در حادثه کربلا با سه‌ نمونه شخصيت روبرو می‌شويم:

📌اول: حسين(ع)
حاضر نيست تسليمِ حرفِ زور شود. تا آخر می‌ايستد. خودش و فرزندانش شهيد می‌شوند. هزينه انتخابش را می دهد و به چیزی که نمی‌خواهد تن‌ نمی‌دهد. از آب می‌گذرد، از آبرو نه‌.

📌دوم: يزيد 
همه را تسليم می‌خواهد. مخالف را تحمل نمی‌کند. سرِ حرفش می‌ايستد. نوه‌ پيغمبر را سر می‌برد. بی‌آبرویی را به جان می‌خرد تا به چيزی که می‌خواهد برسد.

📌سوم: عُمرِ سعد
به روايتِ تاريخ تا روز ٨ محرّم در ترديد است. هم خدا را می‌خواهد هم خرما، هم دنيا را می‌خواهد هم آخرت. هم می‌خواهد حسين (ع) را راضی کند هم يزيد را. هم اماراتِ ری را می‌خواهد، هم احترامِ مردم را. نه‌ حاضر است از قدرت بگذرد، نه‌ از خوشنامی، هم آب می‌خواهد هم آبرو. دستِ آخر اما عُمرِ سعد تنها کسی است که به هيچکدام از چيزهایی که می‌خواهد نمی‌رسد. نه سهمی از قدرت می‌برد نه‌ از خوشنامی.

ما آدمهای معمولی راستش نه جرات و ارادهِ حسين (ع) شدن را داريم، نه قدرت و ابزارِ يزيد شدن را اما در درون همه ما یک عمر سعد وجود دارد!

من بيش از همه از عُمر سعد شدن می‌ترسم ...

عاشورای حسینی تسلیت باد

حامدمظاهریان - ۲۶ تیرماه ۱۴۰۳

@HamedMazaherian
🔴 گردهمایی استادان و فارغ‌التحصیلان دانشکدگان هنرهای زیبا به مناسبت نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران

📌 در دل تاریخ پربار دانشگاه تهران، امسال نغمه‌ای نو به گوش می‌رسد؛ نغمه‌ای که با صدای دلنشین استادان و فارغ‌التحصیلان هنرهای زیبا طنین‌انداز شده است. به مناسبت نودمین سالگرد تأسیس این نهاد علمی و فرهنگی، گردهمایی خاطره‌انگیزی در فضایی مملو از عشق به علم و هنر و خلاقیت برگزار خواهد شد.

📌 این مراسم، فرصتی است برای قدردانی از هنرمندان بزرگ و اندیشمندان برجسته‌ در قید حیات که در طول تاریخ پرفراز و نشیب این دانشگاه خوش درخشیده‌اند. استادان با تجربیات گرانبهای خود و فارغ‌التحصیلان با آرزوها و رویاهایشان دور هم جمع می‌شوند تا یادها و خاطرات گذشته را به یاد آورند.

📌 هر گوشه از فضا پر از رنگ و نور است؛ نمایشگاه‌هایی از آثار هنری فارغ‌التحصیلان و دانشجویان، اجراهای زنده موسیقی و پرفرمنس و گفتگو و خاطره بازی. مراسم در حین سادگی به‌گونه‌ای طراحی شده است که نه تنها یادآور خاطرات باشد، بلکه آینده‌ای روشن و امیدوارکننده را نوید دهد.

📌 استادان با چشمان پر از افتخار به نسل جدید نگاه می‌کنند؛ نسلی که با شوری بی‌پایان در پی خلق آثاری هستند که نه در دل مردم جاودانه شود. فارغ‌التحصیلان نیز با دلی پر از احساس، به یاد روزهایی می‌افتند که نخستین قدم‌های خود را در این مکان بی‌نظیر برداشتند.

📌 این گردهمایی نه تنها تجلیلی از نود سال تلاش و کوشش است، بلکه دعوتی است به همه هنرمندان و اندیشمندان تا در کنار هم، دنیایی زیباتر بسازند. بی‌شک، این لحظات شیرین و پر از عشق، آغاز فصل جدیدی در تاریخ هنرهای زیبا خواهد بود؛ فصلی سرشار از نوآوری، خلاقیت و همکاری.

📌 در پایان این جشن بزرگ، حاضرین با قلب‌هایی پر از امید و آرزو، به سوی آینده‌ای روشن گام برمی‌دارند؛ آینده‌ای که در آن هنر همچنان زبان گویای انسانیت خواهد بود و دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران، همچون نگینی درخشان در تاج علم و فرهنگ ایران زمین خواهد درخشید.

📌 بیایید با هم این شب را جشن بگیریم؛ شبی که در آن تاریخ، هنر و عشق گرد هم می‌آیند تا یادآور شوند که چراغ خلاقیت همواره روشن است و همچنان دانشگاه تهران قلب تپنده هنر در ایران زمین خواهد ماند.

حامد مظاهریان - ۱۶ آذرماه ۱۴۰۳

@HamedMazaherian

https://B2n.ir/u87394
🔴 اهمیت تأسیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در ارتقاء فرهنگ و هنر ایران زمین

📌 در جهان ایرانی یکی از لایه های هویتی دوستداران هنر و معماری مکانی آموزشی و پژوهشی است که هنرهای زیبا نامیده می‌شود. این مجموعه به تعدادی ساختمان‌ خوش‌ترکیب که در کنار یک کلوناد زیبا قرار گرفته‌اند خلاصه نمی‌شود. هنرهای زیبا بیش از همه با استادان و دانش‌آموختگان گران‌قدری که پرورش داده است باید مورد قضاوت قرارگیرد. تأسیس دانشکده هنرهای زیبا، بی‌گمان یک نقطه عطف در تاریخ آموزش عالی کشور به شمار می‌آید و به مثابه پیوندی حیاتی بین علم، فرهنگ و هنر، در تاریخچه معاصر ایران برآیندگاهی ارزنده محسوب می‌شود.

📌 گردهمایی بزرگ استادان و دانش‌آموختگان دانشکدگان هنرهای زیبا به مناسبت نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران هفته گذشته به همت بنیاد حامیان برگزار شد. در این مراسم با شکوه، جمعی از استادان با سخنان کوتاه ولی عمیق و تأثیرگذار خود به بیان نکات ارزشمندی پرداختند. یکی از نکات کلیدی بیان شده در این مجمع، اهمیت جایگاه کنونی دانشکدگان هنرهای زیبا به‌ویژه در ارتباط میان رشته‌های مختلف هنر، از تئاتر و موسیقی، نقاشی، مجسمه‌‌سازی، گرافیک و عکاسی و تا طراحی‌صنعتی، شهرسازی و معماری بود. یکی از سخنرانان گرامی ابراز داشتند که چگونه تمامی هنرها آخرسر در بستر شهر تجلی و نمود می‌یابند. در حقیقت هر یک از رشته‌ها نقش بسزا و منحصر به فردی در تربیت هنرمندان و متخصصان توانمند ایفا می‌کنند. این تنوع رشته‌های هنری موجب شده که هر یک در تکامل و شکوفایی دیگران سهیم بوده و به غنای فرهنگی و هنری جامعه یاری برسانند.

📌 از اهداف اصلی این مجموعه آموزشی و پژوهشی، ایجاد فضایی مساعد برای پژوهش و نوآوری در عرصه‌های مختلف هنری است. این فضا به هنرجویان امکان می‌دهد تا نه تنها در مهارت‌های فنی خود پیشرفت کنند، بلکه در بستر تفکر انتقادی و خلاقیت هنری، راهی نو بیابند وآثار و تجربیات نوینی بیافرینند.

📌 دانشکدگان هنرهای زیبای دانشگاه تهران، با بهره‌مندی از دانش استادان مجرب و استفاده از امکانات مدرن، می‌تواند به عنوان پلی برای ارتباطات بین‌المللی هنر ایرانی با سایر فرهنگ‌ها محسوب شود. این تبادل می‌تواند به غنای هنر ایرانی و ارتقای شناخت جهانی از آن کمک شایانی کند.

📌 از منظر جامعه نیز، هنرهای زیبا مسئولیت اجتماعی گسترده‌ای دارد. هنر به عنوان ابزاری قدرتمند برای برقراری ارتباط، می‌تواند به ایجاد حساسیت و آگاهی در خصوص مسائل اجتماعی و فرهنگی مدد رساند. بدین ترتیب، هنرمندان تربیت‌شده به عنوان سفیران ایران، در تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی جامعه نقشی مؤثر ایفا می‌کنند. بدین ترتیب دانش‌آموختگان هنرهای زیبا علاوه بر آفریدن زیبایی جز مهمترین گروه‌های مرجع در جامعه نیز محسوب می‌شوند.

📌 در پایان، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تأسیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، نه تنها در ارتقاء سطوح علمی، بلکه در مسیر تقویت هویت فرهنگی و هنری ایران معاصر، اقدامی استراتژیک و ضروری به شمار می‌آید. بدون تردید، همچون گذشته هنرهای زیبا افق‌های نوینی برای هنر و فرهنگ کشور رقم خواهد زد.

📌 در خاتمه، لازم می‌دانم از همه عزیزانی که در این مراسم حضور داشتند سپاسگزاری کنم و یاد تازه مرحومان جمع هنرهایی استاد مصطفی میرفندرسکی و مهندس خلیل شمشیری را گرامی بدارم. اینان، با آگاهی و عشق به آموزش، نقش خود در تربیت نسل‌های آینده را به خوبی ایفا کردند. تسلیت قلبی‌ام را به خانواده و دوستان این عزیزان ابراز می‌دارم و امیدوارم یاد ایشان، چراغی باشد برای آینده‌نگری در عرصه هنرهای زیبای ایران.

با تقدیم احترام,

حامد مظاهریان
رئیس دانشکدگان هنرهای زیبا
دانشگاه تهران

۲۸ آذرماه- ۱۴۰۳
@HamedMazaherian


https://B2n.ir/x76268
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 وقتی دردها حمله می‌کنند

📌بسیاری از ما در دوره هایی از زندگی افسردگی را تجربه‌ کرده ایم. افسردگی بیماری مرتبط با سلامت روان است که باعث احساس غم و اندوه فراوان و مداوم می‌شود، به نحوی که فرد حتی علاقه به فعالیت‌هایی که در گذشته از آن‌ها لذت می‌بُرد را از دست می‌هد.

📌تشخیص افسردگی به‌راحتی از ظاهر فرد امکان‌پذیر نیست، چه بسا کسی که رفتار اجتماعی از خود بروز می‌دهد و حتی در جمع می‌خندد، در درون دور از شادی بوده و در معرض این بیماری قرار داشته باشد.

📌افراد مبتلا به افسردگی غالباً نمی‌توانند به خود کمک کنند. اطرافیان باید شنونده خوبی بوده و از او پشتیبان کنند. حس زیبایی است وقتی افسردگی تو را احاطه کرده است، یک فرشته پیدا شود و به تو انگیزه ادامه دادن دهد.

📌فقدان ابراهیم نبوی، نویسنده و طنزپرداز محبوب، یادآور عواقب جدی افسردگی است.  این نشان می‌دهد که افراد موفق ممکن است در حال مبارزه با چالش‌های جدی باشند. افسردگی نباید نادیده گرفته شود و نیاز به درمان دارد.

*انیمیشن بالا به‌همراه موسیقی گروه "او و دوستانش" تلاش دارد تا افسردگی را آنگونه که هست به تصویر بکشد

حامد مظاهریان-۲۷ دی‌ماه ۱۴۰۳

@HamedMazaherian
2025/02/21 21:32:53
Back to Top
HTML Embed Code: