Telegram Group Search
پله پله تا درمان 🪄

💊 سیستم ایمنی بدن در حمله به سلول‌های سرطانی، از سلول‌های T استفاده می‌کند که به کمک پروتئین‌های خاصی فعال می‌شوند. این مبارزه در کنار روش‌هایی مانند شیمی‌درمانی‌، به خوبی عمل می‌کند.

❗️ محیط میکرو تومور (TME)، شامل سلول‌ها و پروتئین‌هایی است که تومور را احاطه کرده‌اند. این محیط با ایجاد شرایط هیپوکسی (فقدان اکسیژن)، باعث اختلال در فعالیت سلول‌های T و رشد توده‌ی سرطانی می‌شود.

📍 با پیشرفت سرطان، پروتئین‌های مهار‌کننده، از فعالیت سلول‌های T جلوگیری می‌کنند. در درمانی جدید به نام مهارکننده‌های وارسی ایمنی (ICIs)، با جلوگیری از اتصال پروتئین مهار‌کننده به سلول‌های T، سبب ادامه فعالیت آن‌ها می‌شوند.

🧬 ژن HIF1a موثر در TME، با افزایش خون‌رسانی به سلول‌های سرطانی، مواد مغذی آن‌ها را تامین کرده و به‌عنوان مکانیزمی جهت انتقال به بافت‌های مختلف بدن عمل می‌کند.

👩‍🔬 مطالعات اخیر نشان‌ داده‌اند که ژن سالم HIF1a در تمایز سلول‌های T و عملکرد بهتر آن‌ها نقش دارد. در نتیجه، دانشمندان در تلاش برای یافتن روش‌هایی هستند تا درمان ICIs را در حضور ژن سالم HIF1a و با کمک توسعه سلول‌های T (در شرایطی که رشد تومور متوقف شده)، افزایش دهند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻فرشته دولتی
📝نسترن رضاپور

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#چهارم_فوریه
#روز_‌جهانی_‌سرطان

گرامی باد.

🗒️ روز جهانی سرطان یک‌ روز بین‌المللی است که  در تاریخ ۴ فوریه‌ی هرسال گرامی می‌دارند. در این روز  به‌منظور بالا بردن آگاهی از سرطان و تشویق برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن ایجاد شده است.  این روز توسط اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان «UICC» در سال ۲۰۰۸ پیشنهاد شد.

🧬 سرطان بیماری است که در آن سلول‌های بدن به‌طور غیر طبیعی و کنترل نشده شروع به تقسیم می‌کنند. این اتفاق منجر به تشکیل توده‌ای به‌نام تومور می‌شود؛ که درصورت عدم درمان، تومور‌ رشد کرده و در قسمت‌های دیگر بدن پخش می‌شود و ممکن است عملکرد آن‌ها را مختل کند.

🌍‌ اتحادیه کنترل بین‌المللی سرطان با همکاری بیش از ۱۰۰ کشور، تلاش می‌کند تا از فرصت‌های دیجیتالی، برگزاری کمپین‌های محلی و رسانه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی عمومی و پیشگیری و مراقبت از سرطان در این روز استفاده کند.

📋موضوع روز جهانی سرطان،  کاهش شکاف مراقبت است. این شعار نشان می‌دهد همه مستحق دسترسی مراقبت از سرطان هستند که نیاز به همکاری جهانی در مبارزه با سرطان را برجسته می‌کند.

سعید خان رمکی
📝 هدیه کاویانی

#مناسبت_های_جهانی
🦋 @NarchZis 🦋
🌊 شناسایی آکروباتیک‌کار اقیانوس

👀 نهنگ گوژپشت یکی از پستانداران آبزی است که شناسایی و تمایز آن از دیگر جانوران اقیانوس، همواره کار دشواری محسوب می‌شود. از این رو زیست‌شناسان‌ دریایی راه‌حلی برای این موضوع پیدا کردند.

💥محققان از چه ابزاری برای شناسایی نهنگ‌ها استفاده می‌کنند؟!

⁉️ آیا این ابزار برای شناسایی دیگر جانداران کاربرد دارد؟!
🌀 به دنبال غول‌پیکر آبی

🐋 نهنگ گوژپشت یک جانور آکروباتیک‌کار است و اغلب برای تنفس‌ به‌ سطح آب می‌آید. آن‌ها از کریل‌ها و ماهیان ریز تغذیه می‌کنند. امروزه ۸۰ هزار نهنگ گوژپشت در آب‌های سراسر جهان زندگی می‌کنند.

🧠 دانشمندان و بوم‌شناسان دریایی برای شناسایی نهنگ گوژپشت تلاش‌‌های بسیاری کردند و در‌نهایت ‌با کمک یکی از بنیان‌گذاران به‌نام Ted Cheesman، توانستند ابزاری را طراحی کنند.

🎯 نام این ابزار happy whale است که نشان می‌دهد نهنگ‌ها از اقیانوس‌‌ها عبور کرده و بیش از ۱۳۰۰۰ کیلومتر را طی می‌کنند. به‌ این شکل مسیر عبور نهنگ‌ها که ابتدا به اقیانوس آرام و سپس به اقیانوس هند می‌رسند، قابل تشخیص است.

📸 این ابزار قادر به ارسال عکس سریع از جانور و مقایسه آن‌ با بیش از نهصد‌هزار تصویر از سراسر‌جهان است. همچنین این ابزار قابلیت تشخیص چهره نهنگ‌ها از چهره‌ی دیگر پستانداران آبزی را دارد.

🧐 زیست‌شناسان دریایی به مهاجرت نهنگ‌ها و موجودات آبزی می‌پردازند و چالش بعدی آن‌ها کشف و درک عواملی است که سبب مهاجرت این موجودات می‌شوند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نسا سمیع پور
📝امیرحسین خلعتبری لیماکی

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🇮🇷 خانواده‌ی نـارکــزیـس با کمال مسرت و افتخار، انتخاب شایسته‌ی جناب پروفسور علیرضا رنجبر را در میان پزشکان برتر سال ۲۰۲۵ میلادی کشور آلمان به ایشان و جامعه‌ی پزشکی ایران تبریک و تهنیت عرض می‌نماید.
این موفقیت، نشان از تلاش‌های بی‌وقفه و دلسوزی‌های ایشان در راه خدمت به بشریت و ارتقاء دانش پزشکی دارد. امید است که این دستاورد بزرگ، الهام‌بخش دانشجویان در پیگیری اهداف عالیه‌ی پزشکی و خدمت به مردم باشد.

🦋 @NarchZis 🦋
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
اوتیسم از زبان ژن‌ها 🧬

💡 اوتیسم یکی از پیچیده‌ترین اختلالات عصبی است که همچنان بسیاری از جنبه‌های آن ناشناخته باقی مانده است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تفاوت‌های ژنتیکی ممکن است نقش مهمی در توضیح شیوع بیشتر این اختلال در مردان داشته باشند.

🧪 آیا عوامل ژنتیکی می‌توانند کلید درک بهتر این تفاوت باشند؟

🧑🏻‍🔬 چگونه می‌توانیم با انجام تحقیقات بیشتر در زمینه اوتیسم، به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا و خانواده‌های آن‌ها کمک کنیم؟


🦋 @NarchZis 🦋
اوتیسم؛ راز شیوع بیشتر در مردان

🧬 پژوهشی تازه نشان می‌دهد واریانت‌های ژن DDX53، که روی کروموزوم X قرار دارد، ممکن است در اوتیسم نقش مهمی داشته باشند.

👨‍👩‍👧 این مطالعه روی ۱۰ فرد مبتلا به اوتیسم از ۸ خانواده انجام شد و نشان داد که واریانت‌های ژن DDX53 اغلب از مادران به فرزندان منتقل شده‌اند. همچنین، اکثر این افراد مرد بودند که می‌تواند توضیحی برای شیوع بیشتر اوتیسم در مردان ارائه دهد.

🔬 در پایگاه‌های داده مرتبط با اوتیسم، ۲۶ فرد دیگر با واریانت‌های مشابه این ژن شناسایی شدند. محققان اشاره کردند که نبود معادل عملکردی ژن DDX53 در مدل‌های آزمایشگاهی استاندارد، چالشی برای مطالعات آینده ایجاد می‌کند.

🧩 علاوه‌بر DDX53، ژن‌های دیگری مانند FGF13، DMD، HDAC8 و کاندیداهای جدیدی از جمله ASB11 و ASB9 نیز بررسی شدند. این یافته‌ها نقش مهم کروموزوم X در اوتیسم را برجسته کرده و مسیرهای جدیدی برای تحقیقات باز می‌کنند.

📊 همچنین شواهدی از نقش احتمالی ژن PTCHD1-AS، که در نزدیکی ژن DDX53 قرار دارد، در اوتیسم به‌دست آمد. این نتایج بر اهمیت تجزیه‌ و تحلیل ژنتیکی برای درک بهتر اوتیسم و بهبود روش‌های تشخیصی و درمانی تأکید می‌کنند.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نیما قاسمی
📝زهرا عبادی‌نژاد

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
💡فناوری در ابعاد میکروسکوپی

❗️میکروربات‌ها پتانسیل زیادی در پزشکی دارند و می‌توانند در تشخیص، درمان بیماری‌ها، تحویل دارو و حتی در جراحی‌های کم‌تهاجم مفید باشند.

🔔 چالش‌هایی مانند حرکت پایدار در محیط‌های بیولوژیکی پیچیده و نیاز به تصویربرداری لحظه‌ای، استفاده گسترده از این ربات‌ها را دشوار کرده است.

چگونه میکروربات‌های آکوستیک می‌توانند دارو را تحویل دهند؟

🦋 @NarchZis 🦋
🤖 نانو ذرات مغناطیسی و درمان هدفمند

👩🏻‍🔬محققان، میکروربات‌های هیدروژل آکوستیک با قابلیت تجزیه زیستی ساخته‌اند. این فناوری‌، داروها را به‌طور دقیق به بافت‌های بدن منتقل می‌کند.

🔎 این میکروربات‌ها، از طریق کنترل آکوستیکی و مغناطیسی به‌طور دقیق به نواحی مورد نظر در بدن هدایت شده و در فرآیند تصویربرداری اولتراسوند و تحویل دارو به بافت‌های هدف، عمل می‌کنند.

🦠 آزمایش‌ها نشان می‌دهند که این میکروربات‌ها، قادرند داروهای ضد سرطان را به تومورها برسانند و به کاهش اندازه آن‌ها کمک کنند.

📌 این ربات‌های میکروسکوپی بدون اینکه آسیبی به بافت‌های سالم وارد کنند یا خطر باقی‌ماندن در بدن داشته باشند، به‌طور ایمن، در بدن تجزیه می‌شوند.

📢‌ این فناوری نوین در تشخیص بیماری، سم زدایی و جراحی‌های کم تهاجمی کاربرد دارد. همچنین می‌تواند با بهبود روش‌های درمانی و کاهش عوارض درمان‌های سنتی، انقلابی در حوزه پزشکی ایجاد کند.

🔎 عباس جمالی
✍🏼 پارمیدا عسگریان
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
#یازدهم_فوریه
#روز_جهانی_زنان_و_دختران_در_علم

گرامی باد.

👩🏻‍🔬 حضور زنان و دختران در عرصه علم، نقش اساسی در پیشرفت جوامع دارد. این روز، براهمیت مشارکت آن‌ها در حل مسائل جهانی و ضرورت برابری جنسیتی در علم و فناوری تاکید می‌کند.

🌟 بر‌اساس گزارش یونسکو، تنها ۳۳ درصد پژوهشگران جهان را زنان تشکیل می‌دهند و حضور آن‌ها در حوزه‌های پیشرفته، محدود است. این نابرابری نشان می‌دهد که حمایت از زنان در علم، همچنان یک ضرورت محسوب می‌شود.

📚 ایجاد برنامه‌های حمایتی، افزایش آگاهی و تغییر نگرش‌های اجتماعی می‌تواند فرصت‌های برابر را برای مشارکت زنان در علوم فراهم کند. هر گام کوچک در این مسیر، آینده‌ای روشن‌تر و عادلانه‌تر را رقم خواهد زد.

✍🏻 نیما قاسمی
📝 نرگس علیزاده

#مناسبت‌_های‌_جهانی

🦋 @Narchzis 🦋
🌊 تاریخچه پنهان حیات

🌏 کف اقیانوس، گنجینه‌هایی از جنس زیستگاه‌ها و گونه‌های کشف‌نشده را در خود جای داده است.

🔎 تحقیقات بیشتر به ما کمک می‌کند تا درک بهتری از چگونگی زندگی جانوران مختلف در شرایط زیست‌محیطی، داشته ‌باشیم.

چه داستان‌هایی در این اکوسیستم بزرگ نهفته است؟

🦋 @NarchZis 🦋
کتیبه‌های زنده دراقیانوس‌ها 🌎

🪱 محققان کرم‌های دریایی غول‌پیکری را کشف کرده‌اند که همراه با موجودات دیگری مانند حلزون‌ها و باکتری‌ها در حفره‌های اقیانوس‌ آرام، رشد می‌کنند.

🛳 آن‌ها از یک زیر‌دریایی و با کنترل از راه دور، برای بلند‌کردن قطعات پوسته اقیانوس استفاده کردند. این دسترسی غیرمستقیم، به آن‌ها اجازه داد تا ببینند چه گونه‌هایی در فضاهای تنگ و تاریک زندگی می‌کنند.

🔎این کشف نشان می‌دهد که ممکن است اکوسیستم بزرگ‌تری از حیات در زیر بستر اقیانوس وجود داشته باشد. نه‌تنها میکروب‌ها، بلکه کرم‌ها و سایر موجودات نیز با کمک باکتری‌های شیمیولیتوتروف، در این شرایط دشوار قادر به حیات هستند.

📄 یافته‌ها نشان می‌دهد که هنوز اطلاعات کمی در مورد زیستگاه‌های اعماق اقیانوس و سازگاری موجودات در شرایط سخت محیطی وجود دارد.

✌🏻 اهمیت حفاظت از این گنج پنهان به‌خاطر داشتن منافع تجاری، مانند استخراج معادن در اعماق دریا، تهدیدی برای از بین‌بردن اکوسیستم‌های حساسی که ممکن‌ است گونه‌های کشف‌نشده را در خود جای داده باشد.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 زینب تبریزی
📝 هدیه کاویانی

مشاهده لینک خبر
🦋 @NarchZis 🦋
#زیست_ابزار🔎💻

یادگیری آسان با Khan Academy 💯


🌐 سایت Khan Academy با تدریس یک مرد به پسرعمویش کار خود را آغاز کرد و هم‌اکنون به سازمانی با بیش از ١۵٠ نفر عضو تبدیل‌شده است. اعضای این آکادمی همواره می‌کوشند تا به مردم جهان برای یادگیری کمک کنند.

🎬 این سایت برای یادگیری هرچه بهتر مطالب درسی با روش‌های نوین و تاثیرگذار، تمامی مطالب را در قالب ویدیوهای آموزشی و به‌طور رایگان در اختیار مخاطبان خود قرارمی‌دهند.

🗓 باتوجه به رشته‌ی مورد علاقه‌ی خودتان می‌توانید با استفاده از یک ایمیل در سایت، حساب کاربری بسازید و یادگیری را شروع کنید. زیست‌شناسی از جمله درس‌هایی است که در این سایت برای دانش‌آموزان در سطوح مختلف تحصیلی ارائه می‌شود.

از مزایای آن می‌توان ترجمه‌ی بی‌نقص به چندین زبان زنده‌ دنیا ازجمله زبان فارسی و ارائه‌ی گواهی حضور در برخی از دوره‌ها، اشاره کرد. علاوه‌بر این‌ وجود هوش‌مصنوعی برای ایجاد چالش‌های سرگرم‌کننده، از امکانات جالب سایت خان‌ آکادمی است.

کانال یوتوب / سایت

✍🏻 فرزانه گلیج
📝 امیرحسین خلعتبری لیماکی

#معرفی_سایت
🦋 @NarchZis 🦋
#اینجا_ایران_است🕊🇮🇷

پرنده‌ای، از سرزمین افسانه‌ها
🏜

🌍 شبگرد بلوچی، یکی از گونه‌های پرندگان شبگرد است که در مناطق مختلفی از جنوب آسیا و خاورمیانه، ازجمله بلوچستان در ایران، یافت می‌شود. این پرنده به‌خاطر توانایی استتار، در طول روز به‌سختی دیده می‌شود.

🪶 ویژگی‌های ظاهری این پرنده، شامل بدن باریک و بال‌های بلند و هماهنگی رنگ پرها با محیط اطراف، به آن‌ها کمک می‌کند تا در برابر شکارچیان پنهان بمانند. شبگردها به‌دلیل پرواز آرام و بی‌صدا، شکارچیان ماهری هستند و حشرات را در شب شکار می‌کنند.

🌱 این پرنده‌‌ی کوچک، با اندازه‌ای حدود ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر در اکوسیستم‌های مختلف شامل درختان و بوته‌ها زندگی می‌کند. اما از بین‌ رفتن زیستگاه‌ها، به‌دلیل جنگل‌زدایی و شهرنشینی می‌تواند تهدیدی برای جمعیت آن‌ها باشد‌.

✍🏻نرگس خاتمی
📝هدیه کاویانی

#نارکزیس
#گونه_های_جانوری

🦋 @NarchZis 🦋
قهرمانان بقا🪽

💡می‌دانیم هیچ یک از انسان‌هایی که در قرن نوزدهم به دنیا آمده ‌بودند، هنوز زنده نیستند.

🦉درحالی‌که برخی از گونه‌های حیوانات توانسته‌اند به‌طرز شگفت‌انگیزی، عمر طولانی‌تری نسبت به انسان‌ها داشته ‌باشند.

⁉️چگونه تکامل باعث تنوع در شکل و رفتار حیوانات‌شده‌ است؟

⁉️چه شواهدی برای تنوع در رفتار جانوران وجود دارد؟

🦋 @NarchZis 🦋
سفری به دنیای جانوران شگفت‌انگیز 🗺

🦖حیوانات، از کوچک‌ترین حشرات تا بزرگ‌ترین پستانداران، همواره در حال تکامل و سازگاری با محیط اطراف خود هستند. برخی از گونه‌ها به دلایلی منقرض‌شده‌اند، اما بسیاری دیگر توانسته‌اند تا به امروز زنده باقی بمانند.

🦈 در دل اقیانوس‌های شمال آتلانتیک و قطب شمال، کوسه گرینلندی به‌عنوان قدیمی‌ترین جانور مهره‌دار شناخته می‌شود. به‌طوری که دمای پایین آب، با کاهش سرعت فرآیند‌های بیولوژیکی، منجربه افزایش طول‌عمر آن‌ از ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال می‌شود.

🐋 در سواحل آلاسکا، نهنگ بوفهد با طول‌عمر بیش‌از ۲۰۰ سال مشاهده‌شده است. شواهد نشان می‌دهد که ویژگی‌های ژنتیکی منحصربه‌فرد آن‌ها، از سلول‌هایشان در برابر آسیب محافظت می‌کند و اثرات پیری را به‌تاخیر می‌اندازد.

🦎 کنار نهرهای زلال در نیوزلند، خزنده‌‌ی بومی به‌ نام توتارا وجود دارد؛ که این حیوان می‌تواند بیش‌از یک قرن زنده باقی بماند. طول عمر توتارا‌ها، به‌طور قابل‌توجهی از سن برخی بستگان آن‌ها فراتر رفته است.

🍃 این حیوانات هر یک داستانی برای گفتن دارند؛ داستان‌هایی از مقاومت، زیبایی و همزیستی. آن‌ها نه‌تنها بخشی از اکوسیستم زمین هستند بلکه به‌عنوان معلمانی ما را در مسیر شناخت هر آنچه در گذشته اتفاق افتاده، راهنمایی می‌کنند.

🌐 مشاهده لینک خبر

🔎 عباس جمالی
✍🏻 نرگس خاتمی
📝 نسترن رضاپور

🦋 @NarchZis 🦋
💥‌‌ از درد تا آرامش!

💊‌ درمان دردهای مزمن یکی از چالش‌های اساسی در حوزه پزشکی و بهداشت است که اثرات زیادی بر‌کیفیت زندگی افراد می‌گذارد.

😣 درد مزمن، یک وضعیت پیچیده است که سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع درد، اغلب بیشتر از سه‌ماه ادامه دارد.

⁉️ چه عواملی می‌تواند باعث ایجاد درد مزمن شود؟

🤔 چه راهکارهایی برای درمان دردهای مزمن وجود دارد؟


🦋 @NarchZis 🦋
📎 انقلابی در درمان دردهای مزمن

📌 درد یک مکانیسم دفاعی است که با ایجاد احساسی قوی، ما را وادار می‌کند به یک محرک، پاسخ دهیم تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود.

🔬 پژوهشگران با استفاده از ابزاری که توسط پروفسور Roth در اوایل دهه ۲۰۰۰ طراحی‌شده بود، یک سیستم جدید ایجاد کردند که درد التهابی حاد موش‌ها را کاهش می‌دهد.

👨🏻‍🔬 پروفسور Roth با استفاده از مخمر، یک گیرنده مصنوعی را طراحی کرد. این گیرنده پس از فعال‌شدن، قادر است نورون‌ها را روشن یا خاموش کند. با استفاده از این فناوری، محققان می‌توانند تغییرات هدفمند در سیستم عصبی ایجاد کنند.

🧪 اکنون که فناوری شیمی‌زایی به سیستم عصبی محیطی گسترش یافته، محققان توانستند به مطالعه نورون‌هایی بپردازند که مسئول درک حس‌ لمس، دما، وضعیت بدن و درد هستند.

🔑 طبق گفته دانشمندان، ده‌ها دسته از نورون‌‌ها وجود دارد که برای ما قابل درک نیستند. اما با استفاده از این ابزار نوآورانه، می‌توانیم به درمان بیماری‌ها بپردازیم.

🔎 عباس جمالی
✍🏻 فاطمه بابائی
📝 نرگس علیزاده

🌐 مشاهده لینک خبر

🦋 @NarchZis 🦋
🎓 دوره جامع مهندسی ژنتیک

🔬 تاریخ برگزاری:۳ اسفند
💸 مبلغ دوره:۱۰۸ هزار تومان
👩‍🏫 مدرس:خانم مهتاب ملکی

📚 سرفصل‌ها:
1.کلونینگ و خالص سازی DNA
آشنایی با تکنیک‌های کلونینگ و روش‌های خالص سازی DNA برای کاربردهای مختلف تحقیقاتی و صنعتی.

2.برش آنزیمی یا Digestion
مبانی و روش‌های استفاده از آنزیم‌های محدود کننده برای برش DNA و تهیه قطعات مناسب برای کلونینگ.

3.الحاق یا Ligation
آموزش فرآیند الحاق قطعات DNA با استفاده از آنزیم‌های لیگاز و ایجاد ساختارهای نوترکیب.

4.انتقال DNA نوترکیب به میزبان یا Transformation
معرفی روش‌های مختلف انتقال DNA نوترکیب به میزبان‌های مختلف از جمله باکتری‌ها و سلول‌های یوکاریوتی.

5.بررسی تست‌های تاییدی کلونینگ
ارائه روش‌های مختلف برای ارزیابی و تایید کلونینگ موفقیت‌آمیز و بررسی صحت نوترکیب‌ها.

مزایای شرکت در دوره:
- یادگیری تکنیک‌های پایه و پیشرفته در زمینه مهندسی ژنتیک
-دریافت گواهی معتبر از آکادمی تخصصی علوم پایه ایران(درصورت درخواست هزینه ای جداگانه دارد)

🔗 برای ثبت نام به پی وی مراجعه نمایید:
@SAOBSO_IR

📢 برگزار کننده:آکادمی تخصصی علوم پایه ایران
2025/02/18 09:23:54

❌Photos not found?❌Click here to update cache.


Back to Top
HTML Embed Code: