Telegram Group Search
تصاویری از تداوم مقاومت مدنی زنان ایران در تن‌ندادن به حجاب اجباری

- الکساندر سولژنیتسین در مقاله «زندگی نه با دروغ» می‌گوید:
«ساده‌‌ترین و دستیافتنی‌ترین شاه‌کلید دستیابی به آزادی اهمال شده‌مان این است:
خودداری فرد از دروغ.
دروغ همه‌چیز را می‌پوشاند، دروغ همه‌چیز را
در بر می‌گیرد... اما نه به تنهایی، نه بدون «من»

وقتی مردم از دروغ می‌پرهیزند، در واقع دروغ را از چرخه هستی خارج می‌کنند. مثل عفونتها، دروغ تنها در موجودات زنده امکان حیات دارد.

اگر جسم و پوست مرده ایدئولوژی‌ها را به زور به هم نچسبانیم، خود از شتاب نشست و تجزیه وامانده دروغ‌ها به شگفت خواهیم آمد.»

تصاویر از اکانت کولکاپیس در شبکه اجتماعی ایکس

#زن_زندگی_آزادی #نه_به_جمهوری_اسلامی #نه_به_حجاب_اجباری #مقاومت_مدنی #مقاومت_زندگیست #نافرمانی_مدنی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در پی درگذشت یک دانشجو و اعتراض به اهمال‌کاری مسئولین خوابگاه

دانشجویان پردیس رضایی‌نژاد در پی درگذشت زنده‌یاد امیرمهدی چگینی دانشجو کارشناسی رشته شیمی کاربردی ورودی ۱۴۰۳ دانشگاه خواجه نصیر تجمع و تحصن کردند.

امیرمهدی چگینی دانشجو کارشناسی رشته شیمی کاربردی ورودی ۱۴۰۳ دانشگاه خواجه نصیر پس از سقوط در خوابگاه پسرانه دانش ۱ به دلیل ضربه مغزی و خونریزی شدید در پی تأخیر اورژانس پس از چند عمل ناموفق در شب گذشته، صبح امروز سه‌شنبه مورخ ۲۲آبان‌ماه۱۴۰۳ جان خود را از دست داد.

دانشجویان نبود واحد اورژانس و عدم هماهنگی مسئولین حراست خوابگاه جهت باز نمودن درب ماشین‌رو به خوابگاه را مسبب اصلی تاخیر در رسیدگی پزشکی و جان‌باختن امیرمهدی چگینی می‌دانند.

هنوز اطلاعی از علت حادثه سقوط این دانشجو از طبقه چهارم خوابگاه در دست نیست.

#دانشجو #دانشگاه #امیرمهدی_چگینی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
به گزارش خبرگزاری انتخاب، پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران اعلام کرد: به همت اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف، کلنیک ترک بی حجابی در تهران با هدف درمان علمی و روان شناختی بی حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح می‌شود.

برای نخستین بار در کشور به همت اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف کلنیک ترک بی حجابی در تهران با هدف درمان علمی و روان شناختی بی حجابی ویژه نسل نوجوان، جوان و بانوان جویای هویت اجتماعی و اسلامی افتتاح می‌شود.

مهری دازستانی، رئیس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران،اعلام کرد: این مرکز به عنوان بخشی از نقشه جامع راهبردی «زیست بوم غیرت، حیا، عفت، حجاب» با رویکرد فرهنگی نوین و با هدف ارائه خدمات روان‌شناختی، مشاوره‌ای و مددکاری به افرادی که تمایل به رعایت حجاب دارند و ممکن است به دلیل فشار‌های اجتماعی یا تأثیرات محیطی در این زمینه دچار چالش شده باشند، طراحی و به مرحله‌ی اجرا رسیده است.


ـ این خبر با واکنش‌های زیادی بین کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.
بسیاری این مرکز را وسیله‌ای برای بلعیدن بودجه مملکت دانسته‌اند. برخی گفته‌اند که بعد سرنگونی ما هم برای شما کلینیک ترک خودشیرینی، چاپلوسی، مزدوری، آدم‌فروشی و ... تاسیس می‌کنیم!
برخی از کاربران این روش‌ها را گامی دیگر برای سرکوب شهروندان و نوعی از دیگری‌سازی به سبک فاشیسم و نازیسم دانسته‌اند.

نیکی محجوب نوشت:
«ما زنان مخالف حجاب اجباری هیچ اختلالی نداریم، اتفاقا در صحت کامل عقل انتخاب کردیم لچک بر سر نگذاریم، اما خب از فهم شما خارج است.»


نظر شما چیست؟

#نه_به_پوشش_اجباری #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پدر. جاویدنام یلدا آقافضلی این ویدیو را منتشر کرد و نوشت:

«مراسم به این آرومی رو بهم زدن،تا این حد از این بچه ها میترسن✌️


چند روز پیش نیروهای امنیتی به مراسم سالگرد یلدا آقافضلی بر سر مزارش حمله‌ور شدند و ضمن بر هم زدن مراسم، چند نفر از جمله حسین نادربیگی از مصدومان چشم را ساعاتی بازداشت کردند.


#یلدا_آقافضلی #متهم_اظهار_پشیمانی_نکرد #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲۰ آبان زادروز جاویدنام حمیدرضا صیادی بود

حمیدرضا صیادی؛ جان‌باخته خیزش انقلابی ۱۴۰۱
حمیدرضا صیادی، یکی از کشته‌شدگان انقلاب ملی ایران است. روز سوم آذر ۱۴۰۱ زمانی‌که از اعتراضات خیابانی در فردیس کرج به خانه برگشته، همسرش متوجه کبودی‌های بسیاری بر بدن او شده که آثار ضرب‌وجرح شدید با باتوم به وسیله نیروهای سرکوبگر جمهوری اسلامی بوده است.
با وجود شدت جراحات، حمیدرضا صیادی، دو شب بعد،پنجم آذر هم برای شرکت در تجمع‌های خیابانی فردیس کرج از خانه خارج می‌شود. یک منبع مطلع به ایران‌وایر گفته بود:
«آن شب حمیدرضا با وجود این که آن‌طور بدنش کبود بوده و زیاد حال خوبی نداشته، برای تظاهرات بیرون می‌رود. وقتی به خانه می‌آید، به خانمش چیزی نمی‌گوید که چه اتفاقی برایش افتاده است. فردا صبح هم مثل همیشه حاضر می‌شود که برود سر کارش. روز ششم آذر می‌رود سر کار. حوالی ظهر همسایه‌ها متوجه می‌شوندکرکره مغازه‌اش تا نصفه بالا رفته و هرچه درمی‌زنند نمی‌فهمند کسی داخل هست یا نه! بعد بعضی همسایه‌ها وارد مغازه می‌شوند می‌بینند که جنازه او همین‌طور افتاده وسط مغازه.سریع او را می‌برند بیمارستان ولی اعلام می‌کنند او فوت شده است.»
نیروهای امنیتی برای تحویل پیکر حمیدرضا به خانواده،همسر او را تهدید کرده بودند که نباید درباره علت مرگ اطلاع‌رسانی کند. نکته مهم این‌که سازمان ثبت احوال کشور که در گواهی وفات،علت مرگ را درج می‌کند،در این مورد از ذکر دلیل مرگ حمیدرضا صیادی، خودداری کرد. به گفته خانواده «حمیدرضا خونریزی داخلی کرده بوده ولی به دلیل این‌که نگران بوده با رفتن به بیمارستان، بازداشت شود، درد را تحمل کرده تا سرانجام دیگر نتوانسته ادامه دهد و جان باخته است.»
حمیدرضا صیادی ۳۹ساله پدر کودک خردسالی بود که از هیچ تظاهرات و اعتراضی چشم‌پوشی نمی‌کرد و صفحه اینستاگرامی خود پست‌هایی در حمایت از انقلاب زن زندگی آزادی منتشر می‌کرد.
حمیدرضا پس از مرگ هم الهام‌بخش بود.پس از این‌که به خانواده اطلاع می‌دهند او جان باخته است،خانواده خواهان اهدای اعضایش می‌شوند. به گفته منابع آگاه با تصمیم همسر حمیدرضا، «آیرین بهرامی» چشم‌های حمیدرضا اهدا شوند: «همسرش تصمیم گرفت چشم‌هایش را اهدا کند. این روزها خبرهای زیادی می‌شنویم که ماموران با شلیک ساچمه، مردم را کور می‌کنند. این‌طوری چشم‌های حمیدرضا زنده می‌مانند تا روز آزادی را ببینند.»
#یاری_مدنی_توانا
#زن_زندگی_آزادی
#حمیدرضا_صیادی

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نامش روشنک است. زنی که روشنی شب‌های تاریک شد، زنی که به تاریکی تاخت.

روشنک مولایی عالیشاه، زنی که در خیابان در برابر فرد آزارگر جنسی مقاومت کرد، اما به دلیل انتشار ویدیوی ایستادگی جانانه‌اش و به اتهام عدم رعایت حجاب اجباری، بازداشت شد!

اینجا ایران است و حکومت تاریکی علیه روشنایی ...
اما به زودی با تداوم مقاومت مردم، نور بر تاریکی چیره خواهد شد و پایان شب سیه سپید خواهد شد.


از سرنوشت روشنک پس از بازداشت خبری در دست نیست.

کاربران می‌گویند او در پنجم مهر ماه ۱۴۰۱ در جریان خیزش انقلابی نیز بازداشت و محکوم شده بود.

#روشنک_مولایی_علیشاه #روشنک_ملایی_عالیشاه #مقاومت_زندگیست #مقاومت_مدنی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
متین فروغی، از بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی ۱۴۰۱، برای تحمل پنج سال حبس راهی زندان شد

روز گذشته رضا شفاخواه، وکیل دادگستری، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود:

«برای برخی سال ۱۴۰۱ و وقایعش تمام شده و در پی وفاق و توافقند.
ولی برای متین فروغی جوان ۲۳ ساله که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران و در پرونده علی رضایی به ۵ سال حبس محکوم شده و باید خود را فردا به زندان معرفی کند، تازه شروع مصیبت و بند و فراق و درد و آهست.
ایکاش بشود کاری کرد.»

به گزارش «دادبان»، متین فروغی از جمله بازداشت شدگان پرونده علی رضایی، نوجوان ۱۷ ساله بازداشتی در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، است. علی رضایی خود در این پرونده در ابتدا با اتهام محاربه روبرو بود؛ اما این اتهام بعدتر به اجتماع و تبانی و ضرب و جرح عمدی تغییر کرد و او به دو سال زندان محکوم شد.

این افراد در این پرونده به ضرب و شتم یک بسیجی متهم شده بودند.

جزییات رسیده به دادبان نشان می‌دهند، هیچ مدرکی در پرونده وجود ندارد که ثابت کند متین فروغی از جمله افرادی بوده که به بسیجی مورد نظر حمله کرده‌اند. به ویژه اینکه مامور بسیج، خود ععاملان ضرب و شتم خود را به چشم ندیده و اساسا در مواجهه با بازداشت‌شدگان آنها را شناسایی نکرده است.

با این حال اما فشارهای وارده از سوی ضابط پرونده و صرفا به دلیل حضور متین فروغی در میان مردم معترضی که در صحنه حضور داشتند، چنین حکم سنگینی برای این جوان ۲۳ ساله صادر شده است.

#متین_فروغی #علی_رضایی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
رشد عدم اعتقاد به باورهای ایمانی در جامعه ایران

ایران به عنوان یک کشور با سابقه‌ای طولانی در اعتقادات دینی و مذهبی، همواره محل مباحث و بحث‌های گسترده‌ای پیرامون دین و ایمان بوده است. با این حال، در سال‌های اخیر نشانه‌هایی از تغییر در رویکردها و باورهای دینی در جامعه به چشم می‌خورد. موسسه گمان در سال ۱۳۹۹، آماری را ارائه کرده که تغییراتی قابل توجه را در زمینه‌ی باورهای دینی و اعتقادی میان ایرانیان نشان می‌دهد.

طبق نظرسنجی موسسه گمان در سال ۱۳۹۹، حدود ۲۲ درصد جمعیت ایران خود را متعلق به هیچ دینی نمی‌دانند. بیش از ۸ درصد خداناباور و حدود ۶ درصد ندانم‌گرا محسوب می‌شوند که به طور کلی ۳۸ درصد از جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند. جالب توجه این‌که ۶ درصد این افراد در خانواده‌های خداباور مذهبی، ۳۲ درصد در خانواده‌های خداباور غیرمذهبی و ۳ درصد در خانواده‌های خداناباور و یا ضدمذهبی رشد کرده‌اند؛ این موارد به نوعی از رشد نرخ عدم اعتقاد به باورهای ایمانی در جامعه حکایت دارد.

نظر شما چیست؟ آیا مشاهدات شما نیز حاکی از رشد بی‌باوری به ادیان است؟

در وبسایت گفت‌وشنود بیشتر بخوانید:

https://dialog.tavaana.org/nonbelieving/

#خداناباوری #حقوق_خداناباوران #اسلام #گفتگو_توانا

@dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مسعود علیزاده، نمی‌گذارد همبندی‌های مظلومش در بازداشتگاه کهریزک، فراموش شوند. او ضمن انتشار دکلمه‌ای از جاویدنام امیر‌جوادی‌فر، نوشت:


«امیر جوادی‌فر، جوانی که عاشق ترانه‌سرایی، شعر و ادبیات بود و علاقه زیادی به بازیگری داشت، ولی ضحاک تمام آرزوهایش را از او گرفت

امیر جانم ، برادر شجاع و قهرمانم :  هنوز بعد از گذشت پانزده سال شب ناله‌هایت  برایم زنده می‌شود که از مادرت چشم های زیبایت را میخواستی ، هنوز تصویر لب‌های خشک و تشنه‌ات را فراموش نکردم که وقتی که ناباورانه خون بالا آوردب و در اوج مظلومیت با ما وداع کردی.

جاویدنام امیر جوادی‌فر پیش از دستگیری در روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ توسط لباس شخصی به شدت از ناحیهٔ سر و گردن،  بینی، چشم، فک و دنده هایش مجروح شده بود و یک شب در بیمارستان فیروزگر بستری شد و فردای آن روز ۱۹ تیر تحویل پلیس پیشگیری داده شد و به دستور دادستان تهران (سعید مرتضوی) به همراه ما به بازداشتگاه کهریزک منتقل شود.

امیر روزهای خیلی سختی را در بازداشتگاه کهریزک سپری کرد. وقتی وارد کهریزک شد گردنش، فکش و دنده هایش خرد شده بود و بینایی یکی از چشم هایش را بر اثر ضرب شتم مامورین از دست داده بود و همش به فکر این بود که چرا یکی از چشمانش نمیبیند. چند روز گذشت و چشمانش بخاطر شرایط غیر بهداشتی بازداشتگاه کهریزک به شدت عفونت کرده بود. یک بار در کنار دستشویی وقتی امیر می خواست آب بخوره دیدمش و بهم گفت نمیدونم چرا چشم سمت چپم نمیبینه؟ گفتن واقعیت برایم سخت بود و نتوانستم بگویم بینایی یکی از چشم هایت را از دست داده‌ای، در آن لحظه تنها کاری که از دستم بر آمد دل داری بود.

امیر همیشه با صدای بلند ناله میکرد و از مادرش کمک میخواست که مادرم! چرا یکی از چشم هایم نمی بیند چشم هایم را به من باز گردان. بعد از اینکه از زندان اوین آزاد شدم متوجه شدم مادر امیر پنج سال پیش از دستگیری‌اش بر اسر سرطان فوت کرده بود و داغ مادرش بر دلش مانده بود و در آخرین روزهای زندگیش همش از مادرش کمک می‌خواست و در آخر هم به سوی مادرش شتافت.

روز آخر بود داشتیم از جهنم کهریزک به زندان اوین منتقل میشدیم، امیر حالش از چند روز پیش خیلی وخیم‌تر شده بود و در آن آفتاب سوزان تیر ماه در کنج سایه ای در حیاط نشسته بود. در همان لحظه (سرهنگ کمیجانی رئیس بازداشتگاه کهریزک) به جرم اینکه امیر در سایه نشسته بود و در زیر آفتاب سوزان نبود شروع کرد با پوتین بر سر و صورت و دنده‌های شکسته‌اش چند ضربه ای زد که امیر از شدت درد پوتین مجبور شد از سایه بیرون بیاد و با تنی بی جان کنار ما بشیند.

قبل از اینکه سوار اتوبوس بشیم دست های پلاستیکی به دستمان زدند، انقدر محکم بستند که دست همگی خون مرده شده بود و دست بعضی ها را پاره کرده بود. راننده اتوبوس و مامورین نیروی انتظامی از بوی گند ما همگی ماسک زدند.هوای داخل اتوبوس خیلی گرم بود و هر چی التماس کردیم پنجره ها را باز کنند این کار رو نکردند، نامرد ها جلوی ما آب خنک میخوردند ولی یک قطره آب هم به ما نمی دادند. چند تا سرباز در اتوبوس ما بود که باتوم بر دست داشتند و هر کسی ناله میکرد با باتوم پذیرایی میکردند.

امیر در راه کهریزک به اوین در اتوبوس حالش خیلی بد شده بود و خیلی هم تشنه بود و لب هایش از تشنگی خشک شده بود، دوستانم به مامورین خیلی التماس کردند که تو رو خدا به او آب بدهند ولی دریغ از یک قطره آب. امیر با لب‌های تشنه مرتب خون بالا می‌آورد، تنفس کم کم برای امیر سخت و سخت‌تر میشد. یکی از دوستانم به امیر تنفس مصنوعی داد ولی متأسفانه هیچ کاری از دستش بر نیامد تا امیر زنده بماند. وقتش بود که امیر در اوج مظلومیت از این دنیا برود و به سوی مادرش بشتابد. امیر جان ما رو ببخش که نتوانستیم برایت کاری انجام دهیم و تو در اخر مظلومانه از این دنیا رفتی و داغت را بر دل پدر ،  برادر ، لبخند و ما گذاشتی.

یاد و خاطره.ات تا همیشه در قلب ما زنده و گرامیست.💔»


#امیرجوادی_فر #جنایت_کهریزک #کهریزک #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
جی. ال. مکی (J. L. Mackie)، فیلسوف استرالیایی قرن بیستم، به‌ویژه به خاطر استدلال‌هایش علیه وجود خداوند در زمینه فلسفه دین شهرت دارد. مکی با بهره‌گیری از «مساله شر» استدلال کرد که وجود شر در جهان با وجود خدایی که خیرخواهی و قدرت مطلق دارد، ناسازگار است. او در کتاب خود، «معجزه خداباوری: استدلال علیه وجود خداوند» مسئله شر را به عنوان دلیلی برای تناقض ذاتی در باور به خداوند مطرح می‌کند. صورت کلی استدلال مکی را می‌توان به این شکل خلاصه کرد:

۱. اگر خداوند قادر مطلق، دانای مطلق و خیرخواه مطلق است، باید هم بخواهد و هم بتواند که از وقوع هرگونه شر در جهان جلوگیری کند.
۲. با این حال، شر به وضوح در جهان وجود دارد.
۳. بنابراین، یا خداوند نمی‌خواهد از شر جلوگیری کند (که با خیرخواهی او ناسازگار است)، یا نمی‌تواند (که با قدرت مطلق او در تناقض است)، و یا ممکن است از وقوع آن ناآگاه باشد (که با دانایی مطلق او ناسازگار است).

برتراند راسل هم در آثار خود از جمله «چرا مسیحی نیستم؟» همین خط استدلال را تعقیب می‌کند: وجود شر در جهان با فرض یک خداوند خیرخواه و قادر مطلق ناسازگار است. اگر خداوند هم قدرت مطلق دارد و هم خیر مطلق است، چرا باید شر و رنج در جهان وجود داشته باشد؟

راسل می‌داند که خداباوران می‌توانند به شیوه‌های مختلف به این اشکال پاسخ دهند؛ مثلا اینکه زندگی انسان، نوعی امتحان الهی یا آزمایش است و خداوند علیرغم توانایی یا دانایی خود عمل می‌کند چون می‌خواهد به انسان فرصت دهد.  اما راسل می‌گوید که توضیحاتی این‌چنینی تنها موضوع خداوند را پیچیده‌تر می‌کند و مسائل تازه‌ای به مسائل قبلی می‌افزاید.

او در بحث‌های فلسفی‌اش به این نکته اشاره می‌کند که فرض «طراح هوشمند» یا همان خداوند برای توضیح نظم جهان نیز به چرخه‌ای بی‌پایان از توجیه‌ها منجر می‌شود.

در میان الهی‌دانان و متکلمان دوره اسلامی مساله‌ای طرح شده بود که میان دو جریان کلامی، یعنی معتزلی و اشاعره اختلاف جدی ایجاد کرده بود. به طور مختصر سوال این بود که آیا فعل خداوند معیار تشخیص عدل از ظلم است در این معنا که خداوند هر چه بکند، عین عدالت است، و یا خداوند همواره منطبق با معیارهای عقلانی عدالت رفتار خواهد کرد؟ در این حالت دوم، قدرت خداوند محدود به عقل و معیارهای عقلانی‌ست و مانند این می‌ماند که دست و پای یک فرمانروای قدرقدرت را با زنجیرهای عقلانی بسته باشند! در حالت اول، هم تناقض‌های دیگری پیش می‌آید؛ مثلا آیا انسان‌هایی که با نقص‌های مادرزادی به دنیا می‌آیند، و یا آنها که محکوم‌اند که رنج بکشند، حق ندارند وضع خود را ناعادلانه قلمداد کنند چون خداوند چنین خواسته است؟!

شما چه فکر می‌کنید؟
اگر خداباورید بگویید چگونه می‌توان به رویکردی که مدعی تناقض در ایده خداوند است پاسخ داد و در معرض اشکالات بعدی قرار نگرفت؟

همکاران ما در گفت‌وشنود بهترین و موجزترین پاسخ‌های خداباورانه را بازتاب خواهند داد.

#گفتگو #رواداری #خداباوری #خداناباوری #دین #نقد_دین

@dialogue1402
Forwarded from گفت‌وشنود
اخیرا ‏گزارش جدیدی با عنوان «بیگانگان: خشونت چندوجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» در نیویورک توسط بنیاد برومند تهیه و منتشر شده است.

این گزارش خشونت‌هایی را که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ در طول ۴۵ سال آزار و سرکوب مستمر در تمامی جنبه‌های زندگی بر بهائیان تحمیل شده مورد توجه قرار داده است.

سفیر و معاون نمایندۀ دائم آلمان در سازمان ملل، آقای توماس پیتر زاهنیسن در مراسم رونمایی از گزارش که در محل نمایندگی آلمان در سازمان ملل برگزار شد ، با اشاره به آزار سیستماتیک بهائیان در ایران گفت: بهائيان تنها به دليل استفاده از حق‌شان درانجام آیین‌هاى دينى خود از آزادی‌هايشان محروم شده‌اند ... ما از گزارش‌هاى متعددی از شكنجه، اعترافات اجباری وديگر انواع آزار و اذیت مطلع هستیم که نشان می‌دهد این رویه‌ها متاسفانه رایج‌اند.

برای ما حقوق بشر امری عمومی است که نمی‌توان آن را تفکیک کرد.
ما همچنان از ایران می‌خواهیم که تعهدات بین‌المللی خود را در زمینه حقوق بشر ادا کند.

#گفتگو_توانا#ایران#بهائی#حقوق_بشر#داستان_ما_یکیست

@Dialogue1402
Forwarded from گفت‌وشنود
@dialogue1402

داستان مشهوری در مورد نیوتن و دوست خداناباورش وجود دارد با این مضمون که نیوتن باورمند، دوستش را قانع کرده که جهان نمی‌تواند بدون یک خداوند توضیح داده شود:

نیوتن مدل ساده‌ای از منظومه شمسی می‌سازد و وقتی رفیقش با آن برخورد می‌کند، مصرانه می‌پرسد که سازنده این مدل شگفت‌انگیز کی‌ست!؟ نیوتن هر بار پاسخ می‌دهد که هیچ‌کس! اما وقتی با اعتراض دوستش مواجه می‌شود که می‌گوید تو من را احمق فرض کرده‌ای، قبول می‌کند که پاسخش واقعا نامعقول بوده است و چنین دستگاه فیزیکی ساده‌ای باید حتما سازنده داشته باشد؛ اما این موضعی‌ست که دوستش در مورد دستگاه پیچیده‌تر و بزرگ‌تری که در کیهان وجود دارد، نمی‌پذیرد!

سندیت این روایت را پژوهشگران تایید نمی‌کنند. اما این واقعیت دارد که بسیاری از اهالی علم (scientists) ادعا می‌کنند که می‌توان کیهان در ابعاد وسیع، و حیات روی زمین را بدون توسل به ایده وجود یک خداوند توضیح داد. در داستانی که از یک منبع دینی نقل کردیم، نیوتن به عنوان یکی از پیشگامان علم در معنای جدید کلمه، در جای دفاع از ایده خدا نشسته است. منابع عموما گزارش می‌کنند که نیوتن واقعا خداباور بوده است! 

در واقع یک دسته استدلال خداناباورانه داریم که تاکید می‌کند برای فهم و تبیین پدیده‌ها احتیاجی به فرض یک «صانع» نیست؛ به عنوان نمونه آزمایش‌هایی که زیر عنوان Abiogenesis (پیدایش حیات از مواد غیرزنده) انجام می‌شود معطوف به تحقیق همین امر است: یکی از معروف‌ترین این آزمایش‌ها آزمایش میلر یوری‌ست که در دهه ۱۹۵۰ انجام شد. در این آزمایش شیمی‌دان‌ها شرایط فرضی جو اولیه زمین را شبیه‌سازی کردند و توانستند برخی از امینواسیدهای پایه که بلوک‌های سازنده حیات هستند را تولید کنند.

البته شبیه‌سازی شرایط دقیق لازم برای تولید یک سلول زنده در آزمایشگاه هنوز محقق نشده است. پژوهشگران معتقدند که این روند با پیشرفت‌های بیشتر در شیمی و زیست‌شناسی قابل دسترس خواهد بود.

شما چه فکر می‌کنید؟
آیا برمبنای مطالعاتی که داشته‌اید موضع نیوتن و خداباوران را محکم‌تر تلقی می‌کنید یا خیر؟

#گفتگو #رواداری #خداباوری #خداناباوری #ایمان #نقد_دینی

@dialogue1402
خبر دومی می‌تواند حرکتی برای زمینه‌سازی خبر اولی در آینده ایران باشد.

#طالبان
#ستاد_امر_به_معروف_و_نهي_از_منكر
#زنان
#زنان_ایرانی
#زنان_افغانستان

از اینستاگرام مسعود احمدی شامکانی

زنان افغانستانی در حال حاضر نمی‌توانند فراتر از مقطع ابتدایی تحصیل کنند، نمی‌توانند به پارک‌ها، سالن‌های ورزشی یا آرایشگاه‌ها بروند و تقریباً بدون همراه مرد نیز نمی‌توانند از منزل خود خارج شوند.

طبق قانونی جدید، زنان از خواندن آواز یا شعرخوانی منع شده‌اند؛ این قانون و سایر محدودیت‌ها بر اساس تفسیری سخت‌گیرانه از شریعت اسلامی اعمال می‌شود. همچنین به زنان توصیه شده که صدای خود و بدن خود را در خارج از خانه «پوشیده» نگه دارند.

سعیدالاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در افغانستان گفت: «یک زن می‌تواند با زن دیگری صحبت کند، زنان باید در اجتماع با یکدیگر تعامل داشته باشند و نیازهای خاص خود را دارند.»

اخیراً رسانه‌های خارج‌نشین افغان و برخی رسانه‌های بین‌المللی دیگر با استناد به یک فایل صوتی گزارش داده بودند که محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صحبت زنان با یکدیگر را ممنوع اعلام کرده است.

#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تنت فریاد خشمی شد چو آتش زیر خاکستر
قدم‌هایت چراغی شد به جان خسته میهن

تو تنها نیستی آهو، تو یک موجی از این دریا
نهیب خشم ما روزی به آتش می‌کشد شب را

به عریانی شعر من، به عریانی جسم تو
به خون پاک ژیناها، به اشک و آه مادرها

به نام انقلاب زن، به نام پاک این میهن
طلوع صبح ازادی، به مبهن بازخواهد تافت

شعر و صدا از یکی از شاعران داخل میهن
در حمایت از آهو دریایی

بیش از ۳۴۵ نفر از فعالین کارگری، معلمان، زنان و اجتماعی و مدنی در محکومیت اقدامات خشونت آمیز و بدور از انصاف
علیه #دختر_علوم‌_تحقيقات (آهو دریایی ) و حمایت از آزادی‌های فردی بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کردند؛

ما، جمعی از شهروندان و کنشگران مدنی، اقدامات سرکوبگرانه علیه آهو دریایی #دختر_علوم‌_تحقيقات را به شدت محکوم می‌کنیم.
بستری کردن اجباری دانشجوی ترم هفتم زبان، در بیمارستان روانپزشکی، اقدامی آشکار در جهت خاموش کردن صدای اعتراض، و نقض آشکار حقوق بشر است.
تلاش نابخردانه و بزدلانه شما برای خاموش نمودن صدای ملت با پروپاگاندا، مجنون‌سازی و حبس، ما را از مبارزه برای آزادی خواهی و عدالت طلبی باز نمی‌دارد. اگر از قیام مهسا و جنبش #زن_زندگی_آزادی درس عبرت نگرفته‌اید، بدانید که تاریخ پر است از درس های عبرت آموز.
بدون هیچ کاستی، اقدام آهو دریایی، خط بطلانی است بر رویکرد لجوجانه حکومت درباره نوع پوشش زنان و دختران، بی شک، او نماد جسارت و ایستادگی در برابر خشونت و تحقیر زنان است؛ آهو دریایی با اقدامی شجاعانه، بعد از پاره‌ شدن لباس‌هایش توسط نیروهای حراستی، به حق خود، برای انتخاب پوشش اعتراض کرد و به صدای میلیون‌ها زن ایرانی تبدیل شد.
ما از جامعه جهانی می‌خواهیم، تا در برابر این بی‌عدالتی سکوت نکنند، و از حکومت جمهوری اسلامی بخواهند، تا به حقوق اساسی شهروندان ایران احترام بگذارد.
در پایان، از همه آزادی‌خواهان و فعالان صنفی و مدنی، که به ارزش‌های انسانی پایبندند، درخواست می‌کنیم، تا با امضا این بیانیه، صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.
ما خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط #آهو_دریایی هستیم و از شما می‌خواهیم هرچه سریعتر، #دختر_علوم_تحقیقات  را آزاد کنید و نسبت به اقدامات سرکوبگرانه و خشونت آمیز درباره حجاب اجباری پایان دهید، پیش از آنکه "خیلی زود دیر شود".
با هم برای آزادی و عدالت تلاش کنیم.

اسامی امضاکنندگان را در لینک زیر بخوانید
https://tinyurl.com/2p9keze2

#بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اعتراض شهروندان به قطعی برق

حتما همه به یاد داریم که خمینی گفته بود «ما علاوه بر این که زندگی مادی شما می‌خواهیم مرفه باشد، زندگی معنوی شما را هم می‌خواهیم مرفه باشد، دلخوش نباشید که مسکن فقط می‌سازیم، آب و برق را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، اتوبوس را مجانی می‌کنیم برای طبقه مستمند، دلخوش به این مقدار نباشید، معنویات شما را، روحیات شما را ... هم دنیایتان را آباد می‌کنیم و هم آخرت را...»

حالا نه دنیا آباد شده و نه آخرت! در ایران در سایه فقر و فلاکت، جرم و جنایت بیشتر شده است. اخلاق؟ چه عرض کنیم.... معنویت؟!... چه بگوییم؟!... سعید طوسی‌ها فراوانند ...

شهروندان ایران، در اعتراض به بی‌برقی این تصویر را به دیوارها چسبانده و نوشته‌اند:

«برق ما رو دزدیده، ضحاک علی ماردوش»


راستی اینهمه هزینه برای غنی‌سازی اورانیوم که به ایران تحمیل کردند و گفتند برای تامین برق و نیروگاه اتمی است، به چه کار آمد؟!
از ابتدا هم برای همه روشن بود که دنبال بمب اتم هستند و دروغ می‌گویند.


متن از مخاطبان توانا

ویدیو از صفحه اتحاد جوانان محلات ایران


#قطع_برق #نه_به_جمهورى_اسلامى #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پدر جاویدنام مهرشاد شهیدی، ضمن انتشار این ویدیو، نوشت:

«حالا که مانده‌ایم و این حجم از عکس‌ها و فیلم‌ها، با خود می‌گویم شاید تو جایی در اعماق وجودت در ضمیر ناخودآگاهت می‌دانستی، شاید باخبر بودی از فرصت کوتاهی که داری و ظلمی که قرار است بودت را نابود کند، شاید آنهمه شور زندگی را از آن آگاهی داشتی، نمی‌دانم.
تو برایمان عکس‌ها و تصاویر زیبایت را به یادگار گذاشتی تا خاطراتت ما را زنده نگاه دارد و به یادمان آورد ارزش سرشاری که زندگی برای تو داشت.
مهرشاد جان بدان که ما در راه تو قدم می‌گذاریم و خاطراتی که تو مشتاق ثبتشان بودی را همواره عزیز می‌داریم. تو نیستی اما مهرشاد عزیزم آسوده بخواب که ما و تمام دوست دارانت همیشه یاد و نام عزیز تو را گرامی خواهیم داشت.»

ترانه یادگاری از سیاوش قمیشی
ghomayshi

amir_shahidi_nezhad

#مهرشادشهیدی
#مهرشاد_شهیدی
#mehrshadshahidi


- خانواده‌های بسیاری از کشته‌شدگان ۴۶ سال گذشته توسط جمهوری اسلامی، نه تنها ویدیو بلکه عکس هم از عزیزانشان ندارند و با یاد آن‌ها سر می‌کنند.

#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
دلبر توکلی، خبرنگار مستقل که خبر از کشته‌شدن یکی از بازداشتی‌های خیزش انقلابی ۱۴۰۱ داده بود، حالا اطلاعاتی تکمیلی به شرح زیر منتشر کرده است:

«لازم میدونم در مورد خبری که نوشتم اطلاعات تکمیلی و تصحیحی که به دستم رسید را منتشر کنم. #پرنیان_دلیری متولد سال ۱۳۶۳ بود و در تاریخ ۲۷ مهر سال ۱۴۰۱ در حوالی میدان فلسطین دستگیر شد. خانواده پرنیان طی دو سال گذشته از سوی سازمان‌های امنیتی جمهوری اسلامی، تحت فشار قرار گرفتند که اگر اطلاع رسانی کنند خواهر پرنیان را هم دستگیر خواهند کرد.. پرنیان در بازجویی مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت. چند هفته قبل به خانواده پرنیان اینطور گفتند که «دخترشان اعدام شده» و چند روز با تاخیر و تحت فشار امنیتی مراسم خاکسپاری انجام شد. ظاهرا عموی پرنیان را هم در مراسم خاکسپاری دستگیر کردند. این اطلاعات از طرف یکی از نزدیکان پرنیان به دست من رسیده است. حفظ امنیت فردی که این خبر را به من داده در اولویت هست و هر خبر تکمیلی که بدستم برسد منتشر می‌کنم. برداشت من از اطلاعات تکمیلی اینست :«حکومت به خانواده پرنیان، دروغ گفته‌که پرنیان اعدام شده و احتمالا پرنیان را در شرایط شکنجه و آزار در زندان کشته‌اند، آنهم بدون طی شدن روند قضایی و بعدا جسد را به خانواده تحویل دادند. » لطفا هر کسی خبر تکمیلی و اطلاعاتی در این مورد داره در دایرکت پیام بدهد.»

delbar.tavakoli

ـ خانم توکلی، خبرنگار تحقیقی و با سابقه است که نامش با اطلاع‌رسانی درباره جاویدنام ندا آقاسلطان و ممانعت از تحریف واقعیت درباره قتل او گره خورده است.
از نوشته خانم توکلی چنین بر می‌آید که پرنیان دلیری احتمالا فارغ‌التحصیل دانشگاه هنر بود. لطفا اگر از ورودی‌های سال‌های ۱۳۸۰ به بعد هستید و چنین فردی را می‌شناسید با ما تماس بگیرید و اگر اطلاعاتی دارید، بگویید.

در تمام سالیان گذشته، جمهوری اسلامی افراد زیادی را کشته است، ولی هیچ اطلاعاتی در خصوص آن‌ها منتشر نشده است. در جریان کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸, در اعتراضات سال‌های ۸۸، ۸۹، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸، ۱۴۰۱ و ... همه می‌دانیم که تعداد جان‌باختگان بسیار بیشتر از آماری است که تا کنون منتشر شده است.

لذا برای راستی‌آزمایی و جمع‌آوری اطلاعات جان‌باختگان به یاری هموطنان نیازمندیم.

اگر عزیزی از نزدیکان شما بازداشت می‌شود، لطفا اطلاعات کامل او را برای رسانه‌ها و نهادهای حقوق بشری ارسال کنید و نگذارید در گمنامی بماند.

#پرنیان_دلیری #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
نامه احمدرضا حائری از زندان قزلحصار در واکنش به افزایش غیرقانونی حکم به شش سال و سه ماه:

عصبانیم از قلدری شما که زندگی ملتی را گروگان گرفته!


دیوان عالی حکم سه سال و هشت ماه زندانم را که دو سال پیش شعبه ۲۶ صادر و عباسعلی خوزان در شعبه ۳۶ تجدیدنظر تایید کرده را نقض کرده بود، و پرونده برای رسیدگی مجدد و احتمالا آزادی موقتم با وثیقه به شعبه ۲۱ تجدیدنظر رفته بود.

شب‌ها در زندان، داخل اتاق دو در یک‌ونیم متری که «قبر زندگان»‌ش می‌خوانم، بار عشق به همسرم و دخترکم «هستی»، عشق به پدرم و مادرم و عشق به زندگی ضریب می‌خورد و صدها برابر می‌شود و قرار را از دل و خواب را از چشمانم می‌رباید.
اما این اواخر با نقض حکم ظالمانه، فکر به آزادی و اینکه پس از یک‌ونیم سال دوری، به خانه برگردم و بروم پیش دخترکم و به تلافی غصه ۶۰۰ روز دوری، ساعت‌ها در آغوشش گرفته و برایش قصه بخوانم قلبم را جلا می‌دهد و چشمم دیگر کمتر متوجه دیوارهای این «قبر زندگان» و نزدیکی غریب‌شان به هم می‌شود.
در چنین حالاتی بودم که وکلا خبر آوردند، شعبه ۲۱ اعاده را رد کرده است!
چرا؟
چون یک سال پیش وقتی شعبه یک اجرای احکام دادسرای امنیت حکم ۹۱ روز زندان(شکایت سازمان زندان‌ها به دلیل اینکه مرگ زنده یاد ساسان نیک‌نفس و امیرحسین حاتمی در زندان را «قتل سیستماتیک» نامیده بودم) را برای ادغام با حکم اصلی نزد شعبه ۳۶ می‌فرستد، این شعبه به‌ جای ادغام دو حکم، هر دو را باطل کرده و با افزودن ۲۰ماه حکم زندان در مجموع، حکم تازه‌ای صادر می‌کند.(متن حکم پیوست است)
سه سال و هشت ماه حبس اقدام علیه امنیت ملی می‌شود چهار سال؛ هشت ماه حبس تبلیغ! می‌شود یک سال، ۹۱ روز حبس نشر اکاذیب! نیز می‌شود ۱۵ ماه زندان!
تاریخ صدور حکم جدید کی بوده؟
۱۵ مهر ۱۴۰۱، یعنی درست چهار روز پس از انتشار نامه سرگشاده من به محسنی اژه‌ای رئیس عدلیه! که در جایی از آن نوشته بودم:«حکم یک خطی شعبه ۳۶ دادگاه انقلاب که بر اساس آن این‌جانب به چهار سال و چهار ماه زندان محکوم شده‌ام، از مصادیق بارز آپارتاید قضایی است. حکمی شرم‌آور که به صراحت حق آزادی بیان و آزادی قلم را به سخره گرفته و مصاحبه‌ها و نوشتن نامه سرگشاده به گزارشگران سازمان ملل را مصادیق عمل مجرمانه دانسته است!»

بله!
به همین سادگی!
آقای عباسعلی خوزان در شعبه ۳۶ از فرط عصبانیت بابت اینکه حکمش را «شرم‌آور» خوانده‌ بودم، ۲۰ ماه حکم اضافه برایم برید! و از آن بدتر در عملی غیرقانونی به مدت یک سال یعنی از مهر پارسال تا همین چند روز پیش حکم فراقضایی و کینه‌ورزانه خود را از من، دو وکیل محترم و حتی قضات دیوان عالی کشور پنهان می‌دارد! تا اگر احیانا رای «بی‌پایه و اساس» قبلی‌اش در دیوان نقض شد؛ با توجه به عدم اطلاع وکلا و دیوان از رای تازه، روند اعاده دادرسی مختل و مانعی ایجاد کند بر سر راه آزادی من!، البته در مسیر انجام این تخلف و رفتار غیرقانونی و تحقق این هدف از یاری شعبه یک اجرای احکام دادسرای امنیت نیز بهره‌مند می‌شود که رای آخر پرونده یک سال در خفا بماند!

بله!
به همین سادگی!
گوئی نه چیزی به نام قانون وجود دارد و نه دستگاه عریض و طویلی به نام قوه قضائیه! زورشان می‌رسد که همه موازین قانونی و انسانی را نادیده بگیرند و می‌گیرند!

‏بسیار عصبانی هستم، در داخل بند رفقای هم‌بندیم که ۴۱ هفته است سه‌شنبه‌ها همراه با هم علیه «اعدام» دست به اعتصاب غذا می‌زنیم، دلایل اصلی عصبانیتم را می‌دانندِ اما رفیقی شفیق تلفنی می‌گوید:
«مجموع حکمت الان شش سال و سه ماه است اما اشد‌ش که چهار سال است قابل اجراست و....!»
می‌گویم:
«برادر! من برای خودم و بی‌قانونی که در حق‌ام شده و مانع از آزادی احتمالی‌ام شده ناراحت نیستم! عصبانیتم بابت این است که وقتی با ما که خبری از حال و روزمان به بیرون از این زندان می‌رود، چنین بی‌پروا رفتار می‌کنند و حقوق‌مان را نادیده می‌گیرند، گویی که «شهر هرت است» این مملکت! وای به حال آن‌ها که بی نام و نشانی در دست این‌ها اسیر می‌شوند.

من عصبانی‌ام برای حکم اعدام «عیدو؛ سلیمان‌ و عبدالغنی شه‌بخش و عبدالرحیم گرگیج که الان اجرای‌شان به شعبه یک دادسرای امنیت ابلاغ شده!
من عصبانی‌ام برای وضعیت چهار هموطن عربی که در اهواز به اعدام محکوم شده و چندین روز است به انفرادی منتقل شده‌ و هیچ خبری از آن‌ها نیست.

من عصبانی‌ام از دادگاه بچه‌های اکباتان که پشت درهای بسته برگزار شده و بیش‌تر به قرعه‌کشی می‌ماند که در آن گردن انسانی را انتخاب می‌کنند برای به دار کشیدن!»

متن کامل نامه را اینجا بخوانید:
https://tavaana.org/ahmadrea-haeri_letter/

احمدرضا حائری
زندان قزلحصار
۲۱ آبان ۱۴۰۳

#احمدرضا_حائری #بیانیه #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یاشار تبریزی فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، این ویدیو را در کانال تلگرام خود منتشر کرد و نوشت:

«امروز بیش از ۱۱ تن از سربازان گمنام امام زمان سازمان اطلاعات سپاه عاشورای تبریز موقع خروج از خانه به زور وارد خانه‌ام شدند تمام خانه را تفتیش و گوشی همراه مرا با خود بردند.

۲۸ آبان ۱۴۰۳ بنا به احضاریه و دستور نانوشته دادستان تبریز باید در مقر قرارگاه این سازمان حضور پیدا کنم.»

لازم به ذکر است، صفحه اینستاگرام و توئیتر آقای یاشار تبریزی فعلا از دسترس ایشان خارج شده است.

یاشار تبریزی از جمله فعالان مدنی است که همواره نظرات انتقادی خود را با صراحت و البته به مسالمت‌ترین شکل بیان می‌کند. جمهوری اسلامی اما تحمل شنیدن هیچ نظر انتقادی‌ای را ندارد.


#یاشار_تبریزی #نه_به_جمهوری‌_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود

جامعه جهانی بهائی روز دوشنبه ۲۱ آبان از ارائه گزارشی جدید با عنوان «بیگانگان: خشونت چندوجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» خبر داد و اعلام کرد مراسم رونمایی از این گزارش در نمایندگی دائم آلمان در سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد.

به گفته جامعه جهانی بهائی، این گزارش خاطرنشان می‌کند که روحانیون شیعۀ ایران از زمان شکل‌گیری دیانت بهائی تاکنون، در تلاش برای «توجیه تبعیض و ستم خود» بهائیان را «نجس» خوانده‌ و از همین رو بهائیان ایران در طول تاریخ، با جنایت علیه بشریت در زمینۀ سرکوب دینی مواجه بوده‌اند.

در این گزارش آمده است: «سرکوب بهائیان در ایران مبتنی بر یک ایدئولوژی چندوجهی است که تکیه بر روایت‌های دینی، سیاسی و تاریخی دارد. این ایدئولوژی، مخالفت‌های الهیاتی را با نظریه‌های توطئه و احساسات ملی‌گرایانه ترکیب کرده، در قانون گنجانده و در قالب شکل‌های مختلف تبعیض و سرکوب نهادینه کرده است.»

بر اساس اعلام جامعه جهانی بهائی، رویا برومند، مدیر اجرایی «بنیاد عبدالرحمن برومند» که تهیه‌ این گزارش را برعهده داشته است، در مراسم رونمایی از گزارش «بیگانگان» گفت: «با شکل‌گیری آیین بهائی در ایران در میانۀ قرن نوزدهم، بهائیان از همان ابتدا با تبعیض مواجه شدند و تاکنون با آزار و سرکوب مداوم و شدیدی مواجه بوده‌اند که در دوره‌هایی مثل اکنون، با خشونت افراطی و محرومیت سیستماتیک از حق زندگی همراه بوده است.»

کریستوفر الکساندر یکی از پژوهشگران این گزارش هم گفته است: با وجود فشارهای حکومت‌ها، مردم ایران به شکل فزاینده‌ای در مقابل سیاست تبعیض علیه جامعۀ بهائی «ایستادگی» کرده‌‌اند و با وجود تلاش‌های مکرر برای القای احساسات ضدبهائی در جامعه، عموم مردم، در برابر اثرات تبلیغات یا پروپاگاندای حکومتی مقاومت کرده و می‌کنند.

مای ساتو، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل در زمینۀ حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران نیز در مراسم رونمایی از گزارش «بیگانگان»، بهائیان ایران را به‌دلیل شهامت و استقامت‌شان ستود و با اشاره به حذف بهائیان از قانون اساسی ایران به عنوان یکی از راه‌های توجیه آزار و سرکوب توسط مقامات جمهوری اسلامی گفت: «آنچه این گزارش نشان می‌دهد این است که جامعۀ ایران در مقابل خشونت ساختاری تحمیل‌شده توسط حکومت، مقاومت می‌کند و آن را نپذیرفته است. این پایانی امیدبخش و دلگرم‌کننده برای این گزارش است.»

#داستان_ما_يكيست #گفتگو_توانا #بهائی

@dialogue1402
2024/11/13 00:07:08
Back to Top
HTML Embed Code: