group-telegram.com/jahatevents/71
Last Update:
📝مهارتهای هدف در بازیهای جدی (۵)
✅حل مسئله
یان رابرتسون، روانشناس بالینی اسکاتلندی، در کتاب «حل مساله»، مسئله را به این صورت تعریف میکند:
وقتی وضعیت فعلی (Current State) خود را میشناسید و نیز میدانید که وضعیت مطلوب و هدف شما (Goal State) چیست؛ اما نمیدانید که با طی کردن چه مسیری میتوانید از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب برسید، عملاً با یک مسئله مواجه هستید.
📌هنگام بروز مسئله، همه افراد به یک شکل با آن مقابله نمیکنند و فرآیند حل مسئله برای افراد مختلف، متفاوت است. بعضی از افراد با بروز احساسات قوی و شدید به مسئله واکنش نشان میدهند که این کار مانع از تصمیمگیری عقلانی میشود و به این نوع روش حل مساله، واکنش ناسازگار گفته میشود. برخی افراد نیز هنگام برخورد با مسئله سکوت میکنند و آن را حلنشدنی میپندارند که این نوع واکنش را هیجانمدار یا سازگارانه مینامیم. بعضی افراد نیز با تلاش، برنامهریزی، جمعآوری اطلاعات و مشورت و صبر با مسائل مقابله میکنند که این افراد را در دسته مسئلهمدار قرار میدهیم. این نوع مقابله، یک نوع مهارت است که با یادگیری آن میتوانیم مسائل را به شکل بهتری حل کنیم.
📌در فرایند حل مسئله و رسیدن به بهترین راهحل، چهار گام مهم وجود دارد؛
۱- کشف مسئله و علل بروز آن
برای حل مسئله، ابتدا فهم مسئله بسیار مهم است؛ سپس باید آن را به شیوه صحیح و شفاف تعریف کنیم و عوامل آن را تشخیص دهیم. در این گام نیاز است که اطلاعات زیادی را جمعآوری کنیم و با افراد آگاه مشورت کنیم.
۲- تعیین راه حل
بهتر است برای حل مسئله، راهحلهای متفاوتی تصور کنیم؛ این کار باعث میشود تفکرات خلاقانه داشته باشیم و راحتتر راهحل مناسب را انتخاب کنیم. هدف از این مرحله، آزاد بودن فکر و تخیلات فرد است تا روشهای متفاوتی به ذهن او برسد.
۳- ارزیابی راهحلهای مختلف مسئله و انتخاب راهحل برتر
برای حل مسئله از بین راهحلهای مختلفی که پیدا کردهایم، تنها یک راهحل مناسب وجود دارد که باید آن را انتخاب کنیم. به همین علت باید همه راهحلهای موجود را بررسی و ارزیابی کنیم.
۴- اجرای راهحل و بازبینی
در این گام، راهحلی را که در مرحله قبل انتخاب شده است اجرا میکنیم و پس از اجرای آن، به پیامدهای آن توجه میکنیم. اگر این پیامدها مورد رضایت قرار گرفت، فرایند حل مسئله پایان مییابد؛ اگر مورد رضایت نبود، ممکن است در آینده برای ما مشکل ایجاد کند. در این شرایط، برای حل مسئله باید دوباره از گام اول شروع کنیم. این کار زمانی تمام میشود که این مسئله دیگر برای ما دردسرساز نباشد.
♻️ در بازیهای جدی آنچه مخاطب را ناگزیر به پیشروی میکند، فرایندهای حل مسئله است. مخاطبین نیاز است ابتدا مسئله یا مسائل را به درستی و دقت تشخیص داده و بعد از اینکه شناخت حاصل شد، با استفاده از ابزارها و اطلاعاتی که دردسترسشان قرار میگیرد، به حل آن مسئله بپردازند.
معمولا مسائل در بازیها به صورت یک چالش، معما یا بحران مطرح میشوند.
#بازی_های_جدی
@jahatevents
BY جهت
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/jahatevents/71