group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20440
Last Update:
🔻لغت نامه سیاسی🔻
#لابی_گری
در علوم سیاسی، لابیگری یک عمل و حرفه ویژه است که منظور آن تلاش برای گسترش نفوذ یک دیدگاه و دیدگاه مشخص در دستگاه حکومتی یک کشور یا در افکار عمومی است.
در برخی از کشورها دفترهای ویژهای به نام "دفاتر لابیگری" وجود دارد که در ازای دریافت پول به تلاش برای پیشبرد حمایت از یک دیدگاه خاص بهوسیله نفوذ در دولت و یا افکار عمومی میپردازند.
لابیگرها با کمک و بکارگیری روشهای حقوقی مجاز و غیر مجاز و مدیریت مفید روابط اجتماعی کوشش در رسیدن به اهداف خود دارند.
گروههای لابی به گروهی گویند که در اوضاع سیاسی کشوری از طرق مختلف قانونی سعی در اعمال نفوذ و پیشبرد دیدگاه خود را داشته باشد.
لابی به معنی راهرو استخراج شدهاست (از این رو الفاظی مانند لابی هتل لابی مجلس و...در اخبار و محاورات روزنامه نگاری به کار برده میشود). و چون در مجلس ایالات متحده پس از بررسی تصویب قانون اشخاصی از نماینده های سازمان ها و سندیکاها حضور داشتند که در تصویب آنها نقش ایفا میکردند ، هر نفوذی در مجاری قانونی را اصطلاح لابی گری میدهند.
این واژه در ادبیات سیاسی به معنی اعمال نفوذ بر سیاستمداران بویژه بر نمایندگان مجالس است. اولین بار کلمه لابی و لابی گری در فرهنگ سیاسی ایالات متحده آمریکا بکار گرفته شد. لابی در ایالات متحده آمریکا بسیار گسترده و فراگیر است.
در یک تعریف کلی، گروههای ذینفوذ لابی به آن دسته از گروههایی گفته میشود که برای تاثیرگذاری بر روند تصمیمگیریهای سیاسی و اجتماعی و تامین منافع خاص خود عمل میکنند.
در این میان آنچه که یک گروه ذی نفوذ را از یک حزب مجزا میکند، بیعلاقگی این گروهها برای معرفی نامزد درانتخابات است. به عبارت دیگر در حالی که احزاب در تلاش هستند از طریق شیوههای مسالمت آمیز قدرت وارد ساخت قدرت شوند، گروههای فشار تنها بهدنبال تأثیر گذاری بر دولتمردان و روند تصیم گیری هستند.
https://www.group-telegram.com/ar/khosrovanooshiravan.com/20425
✍ #فرهاد
BY خسرو انوشیروان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20440