group-telegram.com/politicalmag/276
Last Update:
📄متن
➕ سیمایِ صالحِ دولتِ مسعود
🔻 نگاهی به گزینههای وزارتخانههای علوم و ارشاد
📝 «حامد زارع»
🧰مدیر و سردبیر سیاستنامه
▫️ سه سال گذشته سختیهای زیادی بر اهالی علم و فرهنگ کشور گذشت. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری محدودیتهای قابل توجهی برای استادان، دانشجویان و هنرمندان بود. این دو وزارتخانه در دولت سیزدهم همه امکانات ستادی خود را دربست در اختیار دیدگاهی قرار داده بودند که معطوف به استراتژی جبهه پایداری بود. علاوه بر این، هر دو وزیر اختیارات اندکی داشتند و شایعه تصمیمگیری جمیله علمالهدی در وزارت علوم و نیز نفوذ براداران نیلی در وزارت ارشاد همواره به گوش میرسید.
▫️ اخراج استادان منتقد و دانشجویان معترض از دانشگاه و همچنین ممنوعالفعالیتهای گوناگون برای هنرمندان بخشی از عملکرد دولت سیزدهم در عرصه علم و فرهنگ کشور است که کما بیش در رسانهها بازتاب یافته است. اما پرپیدا است که عقبرفتهای متعددی در حوزه کاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ داده است که جبران آنها نیازمند مدیران مدبر و میانهرویی است که هم به سیاستبازی در علم و فرهنگ کشور پایان دهند، هم تکریم استادان، دانشجویان و هنرمندان را در سرلوحه کار خود قرار دهند. هر چند با نظر به بحرانهای جاری در عرصه علم و فرهنگ کشور، بازگشت این دو وزارتخانه به جایگاهی که متولی امور حرفهای پیشبینی شده در قانون باشد، کار سهل و آسانی نیست. با این حال در چارچوبی اعتدالمحور و با در نظر گرفتن مختصاتی که برای فراهم شدن دولت وفاق ملی ترسیم شده است. بهترین گزینههای ممکن برای اداره این دو وزارتخانه در نظر گرفته شده است.
▫️ حسین سیمایی صراف در دو نهاد علمی قدیم و جدید ایران تحصیل کرده است. او دانشآموخته حوزه و دانشگاه و نخستین فردی است که در میان فارغالتحصیلان علوم انسانی به مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میرسد. شخصیت سیمایی به خاطر موانست با سنت (تحصیل فقه و اصول در حوزه علمیه قم) و مواجهه با تجدد (تحصیل علم مدرن در دانشگاه)، آمیزهای از معارف جدید و قدیم است. رویکرد مدیریتی او نیز به تبعیت از تیپ فکری او معطوف به میانهروی و اعتدال است. سیمایی با همین رویکرد در جایگاه دبیری هیئت دولت در کابینه حسن روحانی عملکرد موفقی داشت و ابراهیم رئیسی نیز خواهان ادامه فعالیت او بود که با مخالفت سیمایی روبرو شد. مخالفتی که نشانی نمادین از فاصلهگذاری او با هر گونه تندروی و افراطیگری در عرصههای مدیریتی کشور است. یکی از محسنات سیمایی کسب تجربه در جایگاه معاونت پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که همراه با تجریه دبیری هیئت دولت، ذهنی ورزیده و دستی توانمند به او برای تعامل با کمیسیونهای مختلف دولت و مجلس برای ارتقاء وضعیت کیفی آموزش عالی کشور و توقف هزینهتراشیهای بیمورد در قالب ارتقاء وضعیت کمی دانشگاهها و پژوهشگاهها بخشسده است. میتوان امیدوار بود که شلختی کنونی که در ساختار اداری آموزش عالی ایران حاکم است با نگاه حرفهای و ستادی سیمایی برطرف شده و فراتر از آن با بازگشت عقلانیت و رواداری به عرصه دانشگاهی کشور، روند نادرست برخورد با استادان و دانشجویان متوقف شود.
▫️ سید عباس صالحی مدیری چندجانبه است. هم مقامات عالیه نظام به او اعتماد دارند، هم با عملکردی که در دوره معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کابینه اول حسن روحانی و در وهله بعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کابینه دوم حسین روحانی داشت، تا حد زیادی مورد تایید اهالی فرهنگ و هنر کشور نیز قرار دارد. در دوره او کتابهای متعددی پس از سالها اجازه نشر گرفت و سهلگیری در موسیقی و سینما تا اندازه قابل قبولی رعایت شد. در دوره مدیریت او در روزنامه اطلاعات در دو سال اخیز نیز بار دیگر شاهد برونداد روحیه اعتدال و میانهروی او بودیم. توئیتهای او در جریان اعترضات پائیز 1401 و همچنین مسائل و بحرانهایی که پس از آن کشور دچار آن شده است، نشاندهنده راهبرد روادارانهای است که در صورت حضور در سطح عالی مدیریت فرهنگ و هنر ایران مثمر ثمر خواهد بود.
📍متن کامل در روزنامه سازندگی
🎲@politicalmag
BY سیاستنامه پلاس
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/politicalmag/276