group-telegram.com/Satim_SSRC/95
Last Update:
#بررسی_مقاله
#آموزشی
..............................................................
✅ هدفگذاری دقیق مبتنی بر mRNA در نئوآنتیژنها و آنتیژنهای مرتبط با تومور های بدخیم مغزی
.............................................................
🕐 مدت زمان مطالعه: سه دقیقه
.................................................................
🧠 با وجود پیشرفتهای قابل توجه در استفاده از ایمونوتراپی برای درمان انواع تومورهای solid، کاربرد این روشها در درمان تومورهای مغزی بهطور قابل توجهی عقبافتاده است. این امر بهویژه بهدلیل کمبود آنتیژنهای شناسایی شده در تومورهای مغزی است که در صورت شناسایی میتوانند به رد تومور کمک کنند. همچنین میزان پایین جهش در این تومورها، فراوانی نئوآنتیژنهای قابل هدفگذاری را محدود میکند و عامل ایجاد ریز محیط توموری "cold" می باشد که مانع از ایجاد پاسخهای ایمنی پایدار و مؤثر میشود. پس از تأیید جهانی واکسنهای mRNA COVID-19، حوزه درمانهای مبتنی بر mRNA شاهد رونق قابل توجهی بوده است. درمانهای ایمونوتراپی مبتنی بر mRNA بهدلیل پتانسیلشان در تغییر بنیادین روشهای درمان سرطان، مورد توجه گستردهای قرار گرفتهاند. در این مطالعه رویکرد جدیدی برای تولید درمانهای شخصیسازیشده مبتنی بر mRNA مطرح شده است که چندین آنتیژن مربوط به رد تومور را برای درمان تومورهای مغزی مقاوم هدف قرار میدهد.
نئوآنتیژنهای خاص تومور و آنتیژنهای مرتبط با تومور که بهطور غیرطبیعی بیان میشوند، برای تومورهای گلیوبلاستوم و مدولوبلاستوم با استفاده از ایمونوجنومیکس سرطان به نام Open Reading Frame Antigen Network (O.R.A.N) شناسایی شدند. برای هر مدل تومور، واکسنهای mRNA خاص آنتیژن تومور شخصیسازیشد.
🐭 ایمنیزایی و اثربخشی این واکسنهای mRNA شخصیسازیشده در ترکیب با درمان مهارکننده PD-1 یا درمان سلولی القایی با استفاده از لنفوسیتهای خاص تومور گسترشیافته در خارج از بدن، در مدلهای موشی تهاجمی گلیوبلاستوم ارزیابی شد.
💾 نتایج این مطالعه نشان داد که واکسنهای mRNA خاص آنتیژن بهطور مؤثری پاسخهای ایمنی قوی ضد توموری را در میزبانهای گلیوبلاستوم ایجاد میکنند. این یافتهها تأیید میکند که تعداد لنفوسیتهای مهاجم به تومور، که با عملکرد مؤثر در داخل تومور و بهصورت سیستمیک مشخص میشوند، پس از ایمونوتراپی و در حضور mRNA خاص آنتیژن افزایش مییابد و این امر منجر به تغییر مطلوب ریز محیط تومور از وضعیت ایمنی "cold" به "hot" میشود.
✍️ بنابراین این مطالعه یک رویکرد درمانی شخصیسازیشده و قابل تنظیم مبتنی بر mRNA مطرح کرده است که بهطور مؤثری تعدادی از آنتیژنهای توموری را هدفگذاری میکند و پاسخهای قوی ضد توموری را در مدلهای پیشبالینی تومور مغزی نشان میدهد. این فناوری mRNA بهطور خاص به چالشهای ناشی از ناهمگونی تومور و بار کم آنتیژن میپردازد، که دو نقص کلیدی در درمان هدفمند بدخیمیهای CNS مقاوم به ایمونوتراپی هستند، و احتمالاً چالش درمانی انواع دیگر تومورهای "سرد" نیز میباشد.
...................................................................
💻لینک مقاله:
https://link.springer.com/article/10.1186/s13073-024-01281-z
..............................................................
#مرکز_پژوهش__های_علمی_دانشجویی
#دانشکده_فناوری__های_نوین_پزشکی
#دانشگاه_علوم_پزشکی_تهران
🆔 @Satim_SSRC
🆔 @SSRC_News
BY مرکز پژوهش های علمی دانشجویان SATIM
Share with your friend now:
group-telegram.com/Satim_SSRC/95