group-telegram.com/exeer_e_aazam/20457
Last Update:
1.
حضرت علیهالسلام فرمود: «منظور خدا ما (اهلبیت علیهمالسلام) هستیم. بهطوری که امام اوّل ما، کتابها، دانش و سلاحی که در دست دارد را به امام بعد از خود بدهد».(1)
محمّدبنفضیل نقل میکند امام رضا علیهالسلام در مورد کلام خداوند متعال: ﴿إِنَّ اللهَ یأْمُرُکمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها﴾ فرمود: آنها امامانی از آل محمّد علیهمالسلام هستند، امام، امانت را به امام پس از خود واگذار میکند و به هیچکسی جز او نمیدهد و او را از آن دور نمیسازد.(2)
﴿وَ الْبابُ الْمُبْتَلى بِهِ النّاسُ﴾ یعنی شما ائمه (علیهمالسلام) دری هستید که همه مردم به آن محتاجند.
این جمله اشاره است به قول پیامبر صلیاللهعلیهوآله که فرمود: «مَثَلُ اهلبیتی مَثَلُ بَابِ حِطَّة»،(3) «مَثَل اهلبیت من علیهمالسلام، مَثَل باب حطه است.
باب حطّه در تاریخ، همان دری است که خداوند متعال براى امتحان بنیاسرائیل دستور مىدهد که از آن در برای بخشوده شدن گناهانشان و قبول توبه آنها با تواضع و فروتنی وارد شوند. اما بنیاسرائیل بر خلاف آن، از پشت وارد شدند و به جاى حطّه که به معناى طلب مغفرت و آمرزش است، واژه حنطه را بر زبان جارى مىکردند و در نهایت در این امتحان مردود شدند.(4)
خداوند متعالى در این باره مىفرماید: ﴿وَإِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هذِهِ الْقَرْیَه فَکلُوا مِنْها حَیْثُ شِئْتُمْ رَغَدًا وَادْخُلُوا الْبابَ سُجَّدًا وَقُولُوا حِطَّه نَغْفِرْ لَکمْ خَطایاکمْ وَسَنَزیدُ الْمُحْسِنینَ﴾(5)
«و (به خاطر بیاورید) زمانى را که گفتیم: در این شهر(بیت المقدس) وارد شوید! و از نعمت هاى فراوان آن، هر چه میخواهید بخورید! و از درب (معبد بیت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: خداوندا! گناهان ما را بریز! به دنبال آن، خطاهاى شما را خواهیم بخشید و به نیکوکاران پاداش بیشترى خواهم داد».
در ذیل این آیه، حدیث «علی باب حطّه» علیِ امیر علیهالسلام دری است که از آن گناهان بخشیده میشود است.
اللهم عجـــل لولیک الفـــرج
🅰️@exeer_e_aazam
BY اکسیر اعظم
Share with your friend now:
group-telegram.com/exeer_e_aazam/20457