group-telegram.com/jahatevents/72
Last Update:
📝مهارتهای هدف در بازیهای جدی (۶)
✅تفکر نقاد (Critical Thinking)
تفکر انتقادی، نحوهای از اندیشیدن است که محصول دوران مدرن است. به سخن درستتر شاید بتوان گفت: عصر مدرن، زائیده تفکر انتقادی است.
کسانی که وظیفه ترسیم چارچوب یادگیری در قرن ۲۱ را به عهده دارند تفکر انتقادی را یکی از چهار رکن آموزش درست میدانند. درواقع تفکر انتقادی نوعی اندیشیدن منطقی است که با طرح پرسشهایی درباره مفاهیم، فروض، قواعد و استنتاجها این امکان را به وجود میآورد تا مغالطهها (سخنهای غلط درستنما) آشکار گردند، خطای در اندیشیدن کاهش یابد و ماهیت استدلالها نیز روشن شود.
نیروی نقد اگر به خوبی هدایت نشود تبدیل به تهاجمات ویرانگری میشود که ممکن است بسیاری از ویژگیهای مثبت شرایط موجود را نیز از بین ببرد.
📌از جان دیویی، فیلسوف پراگماتیست قرن بیستم، به عنوان پدر تفکر انتقادی مدرن یاد میشود. او تفکر انتقادی را تفکری تأملی یا تفکر عمیق میدانست و آن را اینگونه تعریف میکرد: «بررسی فعال، پایدار و دقیق یک باور یا صورتی مفروض از دانش در پرتو زمینههای پشتیبان و نتایج بعدی آن». منظور از فعال بودن این است که ایدهها و اطلاعات از کس دیگری گرفته نشده باشد؛ در عوض، فرد باید خودش بیاندیشد، سؤال مطرح کند و به جمعآوری اطلاعات بپردازد. منظور از پایداری و دقیق بودن این است که بدون فکر کردن دربارهٔ چیزی به نتیجهگیری ناگهانی نپردازیم. مهمترین نکته در تعریف دیویی، زمینههایی است که از باور مورد نظر پشتیبانی میکند. در واقع، آنچه دیویی مهم میداند، دلایلی است که برای باورهایمان داریم و نتایجی است که این باورها به دنبال دارند.
📌ریچارد پاول تعریف نسبتاً متفاوتی از تفکر انتقادی ارائه میدهد: «تفکر انتقادی حالتی از فکر کردن دربارهٔ هر موضوع، محتوا یا مسئله است که فرد در آن، کیفیت تفکر خود را با بر عهده گرفتن ساختارهای درونی تفکر و اعمال استانداردهای عقلانی بر روی آنها بهبود میبخشد.» نکتهٔ جالب این تعریف این است که تنها راه واقعی برای رشد توانایی تفکر انتقادی، «فکر کردن دربارهٔ تفکر خود» و تلاش آگاهانه برای ارتقای آن با استفاده از برخی مدلهای تفکر خوب در آن حوزه است.
🏛به نوعی میتوان گفت فیلسوفانی مانند سقراط، افلاطون و ارسطو اینگونه به مفهوم تفکر انتقادی میپرداختند: توانایی آزمودن و تفکر دربارهٔ اندیشهها و ارزشها.
⭕️ انتقاد به معنای سنجیدن است نه ایراد گرفتن. غرغر کردن، بهانه گرفتن، عیبجویی و بدخویی را نباید به عنوان تفکر انتقادی در نظر گرفت. دو گونه اندیشهٔ انتقادی قابل تصور است: یکی خودخواهانه یا سفسطهای که فرد سعی میکند با استفاده از قدرت تحلیل خود به منافع شخصی برسد و دیگری درستبینی یا بیطرفی که در آن فرد سعی میکند تمام جوانب امر را به صورت یکسان و بدون ارجحیت دادن به دلایل احساسی و منفعتطلبانه ببیند.
♻️برای مخاطبین بازیهای جدی، تفکر انتقادی مرکزیت و محوریت دارد. برنده بازی کسی است که با تفکر نقاد پا به میدان بازی بگذارد یا لااقل بتواند این مهارت را در جریان بازی آموخته و تقویت کند. این نحوه از اندیشیدن موجب میشود مخاطبین بتوانند سایر مهارتها را نیز درون خود پرورش داده و تقویت نمایند.
#بازی_های_جدی
@jahatevents
BY جهت
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/jahatevents/72