Telegram Group Search
پرسش دوباره؛‌ استاندار گلستان ضمانت می‌دهد؟
| حنیف‌رضا گلزار |

🔺پنجشنبه، ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۱ و در کشاکش انجام طرح لایروبی کانال‌های ارتباطی میان دریاچه کاسپین و خلیج گرگان، و درست در همان روزهایی که استاندار پیشین گلستان با ادبیاتی نامتعارف آن دسته از کارشناسان مخالف اجرای این طرح را مورد خطاب قرار می‌داد، یادداشتی با این سرنویس در روزنامه پیام ما منتشر کردم. «استاندار گلستان ضمانت می‌دهد؟»

🔺در آن یادداشت از استاندار وقت گلستان پرسیدم باتوجه‌به اینکه برآوردهای کارشناسی، چشم‌انداز روشنی برای اجرای این طرح پرهزینه متصور نیست، آیا حاضر است در قبال اثرگذاری و مفید بودن این طرح گران قیمت به ملت ایران ضمانت دهد؟ پیش‌بینی‌پذیر بود که این درخواست نشنیده و نادیده گرفته شود و چنین هم شد.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/122684

#تالاب_میانکاله #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
چطور ۱۵ هکتار جنگل‌تراشی نادیده گرفته می‌شود؟

پشت پرده تله‌کابین گرگان
|‌ الهه موسوی |

🔺«صفرعلی پایین‌محلی»، نایب‌رئیس شورای اسلامی‌شهر گرگان، در مصاحبه با خبرگزاری مهر استان گلستان گفته است «برای ساخت تله‌کابین گرگان هیچ درختی قطع نمی‌شود.» یا آقای پایین‌محلی معنای احداث تله‌کابین، سایت پشتیبان، پارکینگ، آماده‌سازی محیط زیر دکل‌‌ها برای اجرای عملیات امدادونجات درصورت بروز خطر و … را نمی‌داند یا در زندگی خود به جنگل‌‌های هیرکانی با دقت نگاه نکرده و در آنها راه نرفته‌ است. وگرنه واضح است این گفته باور پذیر نیست

🔺در این باره یادآوری چند نکته قابل‌تأمل است:
نخست: این ادعا در جلسه ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ «شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور» مورد توجه و بررسی قرار گرفت و رد شد. ورود متخصصان جنگل به جمع بررسی‌کنندگان محتوای طرح تله‌کابین گرگان مشخص کرد این ادعاها نادرست است و باتوجه‌به دلایلی که اقامه شد، قطعاً تکرار این ادعا در برابر افکار عمومی، خسارت‌‌های مادی و معنوی به بار می‌آورد و بی اعتمادی را دامن خواهد زد.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/122816

#گرگان #هیرکانی #قطع_درختان #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 بخش نخست از صحبت های حنیف رضا گلزار، کنشگر محیط‌زیست و منابع طبیعی در نشست معاونت راهبردی ریاست جمهوری که از سوی #پایگاه_خبری_جماران سانسور شد.

🔻پشت پرده بهره برداری چوبی از جنگل های هیرکانی چیست که از یکسو جامعه مدنی مخالف بهره برداری چوبی  را متهم به اغتشاشگری! می کنند و از سوی دیگر در جلسه ای رسمی، سخنان نمایندگان جامعه مدنی را سانسور می کنند؟
🔰 شماره ۲۶ و ۲۷ فصلنامه صنوبر که به واکاوی چالش های حوزه محیط زیست و منابع طبیعی مازندران پرداخته، منتشر شد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹در موضوع بهره برداری از منابع طبیعی، بزرگترین سودجو دولت و خود سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است. مردم را به سودجویی متهم نکنید!

🎤 گفتگوی رادیو ایران با حنیف رضا گلزار درباره تفسیر تبصر ۱ ماده ۳۶ قانون برنامه هفتم توسعه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 تبصره ۱ ماده ۳۶ قانون برنامه هفتم الزام آور نیست و برداشت درختان شکسته و افتاده در بستر هیرکانی هم با توجه به چالش های این رویشگاه ها اولویت نیست.

🎤 بخش دوم گفتگوی حنیف رضا گلزار با رادیو ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 سالانه بیش از یک میلیارد اصله نونهال در پی چرای ۴/۵ میلیون راس دام سرگردان در جنگل های شمال نابود می شود!

🎤 بخش سوم گفتگوی حنیف رضا گلزار با رادیو ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰 ۶۰ میلیون مترمکعب چوب طی ۵۰ سال بهره برداری از #جنگل_های_هیرکانی بهره برداری و فروخته شد.
با پول آن چند دستگاه از این هواپیماها و تجهیزات مهار آتش می شد خرید تا هنگام آتش‌سوزی "مردم" با دست خالی برای مهار آتش به کام مرگ و سوختگی نروند؟!

🔻وقتی می پرسیم پول حاصل از فروش این چوب ها چه شد؟! با نیشخند و نگاه بالا به پایین، می گویند که «...نمی دانند این پول ها به خزانه دولت رفته....»
بله، ما هم می دانیم در معاملات دولتی وقتی شما پیچ چرخ لندروور مدل ۱۹۶۵ را هم در مزایده بفروشی، باید پولش را به حساب دولت واریز کنید.
اما چیزی که شما نمی دانید این است که بر اساس آیین نامه های داخلی همان سازمان واگذاری منابع طبیعی! باید ۴۵ درصد درآمد حاصل از فروش چوب برای امور خود جنگل هزینه می شد که نشد!

🔹 وقتی می پرسیم پول حاصل از فروش چوب جنگل چه شد، منظور سهم خود جنگل است!
داستانی که باید پایان یابد!

✍️ الهام فریدونی

برای بیش از دو سال مهمترین مسئله‌ی سازمان‌ منابع‌طبیعی،«کاشت یک میلیارد نهال» شده بود، در چند ماه اخیر این موضوع کم‌رنگ‌تر شد و موقتاً تا رسیدن هفته‌ی منابع‌طبیعی جای خود را به موضوع «برداشت یا عدم برداشت درختان افتاده‌ کف جنگل» داد؛
این رویکرد در نگاه نخست گویای این واقعیت است که مسئولین سازمان منابع‌طبیعی همچون سالهای گذشته برنامه‌ای برای پیگیری اهداف کلان سازمان(حفاظت، صیانت و احیاء) ندارند؛ البته وقتی رؤسا و مدیران (ستادی،استانی) این سازمان به شکلی سیاسی و بی توجه به شایسته‌سالاری و تخصص‌گرایی انتخاب می‌شوند، تکرار گذشته و تداوم این شرایط دور از انتظار نیست؛ بالاخره لابی‌گران مطالباتی داشته، فرد منتخب نیز وعده‌هایی داده است که توانسته قدرت لازم برای عبور از رقبا را بدست آورد. یادمان نرود که همه‌ی این وقایع در غیاب ِ نهادها و جامعه مدنی رخ داده و می‌دهد!

ره‌یافتگان(رئیس و مدیران استانی و یا ستادی)، به واقعیت عملکردسازی و آمارسازی‌هایی که در این سازمان نهادینه شده است آگاهی دارند. وقتی هم بر مسند می‌نشینند بجای برچیدن بساط این عملکرد‌های کذایی(که بسیار پرهزینه است)، خود را در مسیر جریان آن قرار می‌دهند تا از آن بی‌نصیب نمانند، آنها آن دستگاه آمارسازی را در  تثبیت جایگاه خود به خدمت می‌گیرند؛ برای مقابله با روشنگری کنشگران هم حفاظت و مبارزه با فساد و آمارسازی را در همان بدو شروع بعنوان برنامه‌ی خود اعلام می‌کنند!

این مسئولین هرگز نخواهند توانست به اهداف کلان سازمان در قالب برنامه بپردازند، اهدافی که برایشان سخت هزینه‌بر است، چرا که در همان گام نخست با اعتراض همان تیمی که «قدرت عبور از رقبا» را به آنها داده بود، مواجه می‌شوند، لذا، تمام توان خود را در عَلَم کردن موضوعات جزئی، بی‌حاشیه و کم هزینه بکار می‌گیرند، و در سایه‌ی آنها پناه می‌گیرند. مثلاً  بجای آنکه به حفاظت واقعی، خروج دام از جنگلها و مراتع و رفع تصرف اراضی ملی و دولتی بپردازند، با طرح کاداستر، کاشت یک میلیارد نهال، خروج درختان کف جنگل، تهیه طرح مدیریت پایدار و ... مردم را سرگرم می‌کنند.

وضعیت تشکیلات منابع‌طبیعی بیش از آنکه به یک سازمان هدفمند شبیه باشد، به داستان غم‌انگیزی می‌ماند که با رفتن و آمدن هر رئیسی مجدداً از نو آغاز می‌شود. این داستان البته تمام‌شدنی‌ است فقط آنگاه که پایان آن مطالبه‌ و خواست جامعه شود!

لازمه پایان دادن به این داستان این است که  کنشگران بطور مداوم پرده از پناهگاه‌های امن مسئولین برگیرند، شعارهایشان را ترجمه کنند و از آنها بپرسند :

- چرا کار سازمان منابع‌طبیعی به نمایش پیرامون موضوعات جزئی و بی‌اساس، و گمراه کردن اذهان از واقعیت‌های منابع‌طبیعی تبدیل شده است؟! چرا این سازمان به اهداف و وظایف اصلی خود نمی‌پردازد؟!

- چرا مسئولینش نسبت به «سلب مالکیت ملی و عمومی» که مهمترین مسئله‌ی امروز منابع طبیعی کشور است و به صورت لحظه‌ای و در تمام نقاط کشور در حال وقوع است بی‌تفاوتند؟!

- چرا از وزارت نیرو بابت تصرف و غارت رودخانه‌ها، آب‌بندانها، جنگل‌ها، سدها، و اخذ اسناد مالکیت آنها، در دادگاه‌‌ها شکایت نمی‌کنند وقتی‌قانون این اجازه را برای پیگیری به آنها داده است؟!
- چرا از وزارت مسکن و شهرسازی، و از شهرداری‌ها بابت تصرف منابع ملی، پارک‌های جنگلی و عدم اجرای تعهداتشان در دادگاه‌ها شکایت نمی‌کنند؟!
-چرا در مقابل طرح مولدسازی، و تصرف منابع‌ ملی و دولتی که برخی دستگاه‌ها بنام این طرح انجام داده و میدهند سکوت کرده‌اند؟!

- چرا از طرح کاداستری که باعث کاهش سطح منابع ملی شد برائت نمی‌جویند، همچنان نقشه‌های استخراج شده از این طرح، مبنای پاسخگویی به استعلامات مردم است؟!

- چرا در مقابل اینهمه تجاوز و تصرفات غیرقانونی سکوت کرده‌اند؟!

- چرا نسبت به قوانین حفاظت از منابع طبیعی اعم از ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری، ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی و .... احساس تکلیف نمی‌کنند؟!

و بپرسند :

اینهمه سال سازمانی را سرگرم نمایش مضحک کاشت یک میلیارد نهال کردید کافی نبود، که برداشت درختان کف جنگل را هم به این نمایش اضافه کردید؟!

- اگر خود نمی‌توانید کار مثبتی انجام دهید چرا با  عَلَم کردن برخی موضوعات، توان جامعه‌ی مدنی را در حل مشکلات اساسی کشور کاهش می‌دهید؟! آیا اینها همه هدفمند است؟!

https://www.group-telegram.com/snrei.com
🔰 هشتصد و ششمین شب فرهنگی، از سلسله شب های فرهنگی "بخارا"، به "جنگل های هیرکانی" اختصاص یافت.

🎋به همراه نکوداشت گروهی از روزنامه نگاران حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور🎋


🌳 زمان: یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

🌳مکان: تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی (خیابان نجات الهی، چهار راه ورشو)

🌳شرکت برای همه دوستداران محیط زیست و منابع طبیعی ایران آزاد است


🌳 در بخش پذیرایی این شب فرهنگی - محیط زیستی، از ظرف های یکبار مصرف استفاده نخواهد شد. چنانچه میل به صرف چای دارید، لیوان شخصی خود را به همراه داشته باشید.
@senoabarmag
شب جنگل‌های هیرکانی🌱

هشت‌صدو ششمین شب از سلسله «شب‌های بخارا» با همکاری فصلنامه صنوبر و خانه اندیشمندان علوم انسانی به واکاوی کارکردهای اکولوژیک و بوم‌سازگانی “جنگل‌های هیرکانی”، که گنجینه شایگان و بی‌مانندِ بوم‌سازگانِ برآمده از همکاری دریاچه فیروزه‌فام کاسپیان و البرز کوه گسترده در کرانه‌های این نیلگون دریاست، اختصاص یافته‌است . این نشست ساعت ۵ بعدازظهر روز یکشنبه ۳۰ دی‌ماه و با سخنرانی باریس مجنونیان،حنیف‌رضا گلزار، کیومرث سفیدی،حمیدرضا رضایی،حسین آقایی ،علی دهباشی و مانیا شفاهی در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.
استیلای نگاه اقتصادی و تولید بنیان به این بوم‌سازگان بی‌مانند در سده‌های گذشته، آسیب‌های برگشت‌ناپذیری را بر پیکر این رویشگاه‌ها وارد ساخته و امروز گاه آن فرا رسیده تا آن نگاه و روش اقتصاد بنیان با نگاه و روش زیست‌بنیان و طبیعت‌گرا، جایگزین شود، که اگر چنین نشود، فروپاشی بوم‌سازگانیِ هیرکانی بی‌گمان دامن‌گیر مردمان ساکن در نیمه شمالی البرز و در نگاهی کلان‌تر، گریبانگیر همه مردم این سرزمین خواهد شد، چرا که بر بنیاد فرهنگ مردمان این دیار، شمال ایران، خانه دوم همه ایرانیان است.
امید است تا برگزاری “شب جنگل‌های هیرکانی”، فرهنگ اندیشیدن به ثروت‌های طبیعی و ملی این سرزمین و همگرایی میان همه کنشگران، دغدغه ‌مندان، کارشناسان، جوامع محلی و مدیران و کارگزاران صیانت و حفاظت از این بوم‌سازگان منحصر به فرد را زمینه ساز گردد.

ساعت ۵ عصر یکشنبه ۳۰ دی ماه۱۴۰۳ ، خیابان نجات الهی، چهارراه ورشو، تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی
.
📌لطفا لیوان شخصی به همراه داشته باشید
Forwarded from سلامت نیوز
🔺🔺سنت منسوخ چوب کِشی را به جنگل های هیرکانی برنگردانید/ تبصره های ماده 36 وجه الزام آور ندارد و اختیاری است

‼️جمع آوری درختان جنگلی علاوه بر آسیب اکوسیستمی، صرفه اقتصادی ندارد

▪️بحث های پیرامونی ماجرای خیز ناگهانی مافیای چوب برای برداشت از هیرکانی با نام "شکسته-افتاده" همچنان به قوت خود باقی است. از آنجا که هیرکانی حیات نیمی از ایران را تامین می کند و جنگل های شمال خانه دوم اغلب ایرانی ها حساب می شود این حساسیت منطقی است. براین اساس به سراغ علی بناگر دبیر وعضو هیات مدیره "اتحادیه انجمن های علمی منابع طبیعی ومحیط زیست ایران" رفتیم و با او به گفت وگو نشستیم. بناگر در این گپ وگفت به تحلیل ماجرا پرداخت و در یک کلام گفت که :« علاوه بر آنکه روح ماده 36 به خصوص تبصره دوم آن، دچار تزلزل و محل تردید است، تبصره ها هیچ گونه وجه الزام آوری ندارد و صرفا تخییری ( اختیار رییس هست و نه تکلیفش ) است و اینکه در تبصره صرفا عنوان شده سازمان منابع طبیعی به هیچ وجه امکان واگذاری و تفویض اختیار وجود ندارد و از همه مهم تر اینکه تبصره و استثنا بایستی در سایه ماده و اصل تفسیر گردد اصل ماده 36 جدای از بهره برداری چوب، هرگونه برداشت چوب از جنگل را ممنوع اعلام کرده است.» متن کامل این گفت وگو در لینک زیر منتشر شده است:

https://www.salamatnews.com/news/381905/
Forwarded from گلونی | Golvani
گزارش مشروح از صحبت‌های حنیف‌رضا گلزار نماینده کارزار «نه به قتل جنگل‌های هیرکانی» در نشست معاونت راهبردی رییس‌جمهور و مدیران ارشد سازمان منابع طبیعی در کافه کارزار.


https://golvani.ir/?p=313096
.

گلونی، رسانه بوم‌وبر ایران 🌱 ✌🏻 ❤️

@golvaninews
صحبت از پژمردن هیرکانی

🔻متخصصان جنگل‏ از آخرین وضعیت شرایط روبه‌‏زوال جنگل‌‏های شمال ایران می‌‏گویند


🔹هشدار وضعیت بحرانی درباره جنگل‌‌های هیرکانی، بازمانده 25 میلیون‌‏ساله تاریخ جهان در شمال ایران، سال‌هاست مطرح می‌شود.

🔹جنگل‌‏های شمال ایران از منظر تنوع گونه‌‏های گیاهی، یکی از غنی‌‏ترین و باارزش‌‏ترین اکوسیستم‌‏های جنگلی در مناطق معتدل جهان است و حالا این ذخیره ژنتیکی به‌ارزش بیشتر از همیشه در معرض خطر است.

🔹باریس مجنونیان، استاد بازنشسته دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در شب 《جنگل‌های هیرکانی》که از سوی مجله بخارا برگزار شد، گفت:  تخمین زده می‌شودجنگل‌‏های هیرکانی قدمتی بسیار طولانی یعنی نزدیک به 25 تا 50 میلیون سال داشته باشند و مربوط به جنگل‌‏های دوران سوم زمین‌‏شناسی‌‏اند؛ درواقع همه حوادث تاریخی، جوی و زمین‌‏شناسی را پشت سرگذاشته و به دوران ما رسیده‏ است. هنوز نوار جنگل‌‏های هیرکانی پیوسته است اما زمانی فاجعه رخ می‌‏دهد که در اثر توسعه انسانی، این پیوستگی از بین برود و جنگل شکل جزیره‌‏ای پیدا کند؛ چون این اکوسیستم‌‏ها دیگر نمی‌‏توانند تبادل ژنتیکی کنند و ادامه این روند به‌‏مرور می‌‏تواند باعث تحلیل ژنتیکی و درنتیجه انقراض آن شود.

🔹کیومرث سفیدی،‏ استاد علوم و مهندسی جنگل: اقلیم هیرکانی این توان اکولوژیک را ایجاد کرده که با تلاشی اندک بتوان رویشگاه‌‏های مخروبه را احیا کرد. این اقلیم کمک می‌‏کند در نقاطی که جنگل‌‏های‏مان را از دست دادیم، بتوانیم دوباره آنها را به وضعیت سابق برگردانیم. بسیاری از این جنگل‌‏ها زیستگاه حیات‌‏وحش است که اگر از دست بروند، نه‌‏تنها تنوع زیستی و ژن‌‏ها را از دست می‌‏دهیم بلکه اقلیم شمال را هم از دست خواهیم داد. اگر این شتاب روزافزون تخریب ناحیه هیرکانی ادامه پیدا کند، بعید می‌‏دانم شمال در آینده قابل سکونت باشد.

🖌سارا سبزی | خبرنگار گروه جامعه

📌ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

@hammihanonline
hammihanonline.ir
مطالبه‌ی منابع ملی و دولتی

✍️الهام فریدونی

منابع‌طبیعی کشورمان شامل اراضی، عرصه و اعیان مختلفی  اعم از جنگل‌ها و مراتع ، رودخانه‌ها، دره‌ها، کوه‌ها، بیابان‌ها، اراضی موات، مستحدثات(دولتی) و... است. این اراضی که در قوانین جاری کشور اراضی ملی و دولتی نام دارند، متعلق به مردم هستند.
متأسفانه از زمان ملی شدن جنگلها، مراتع و … تا کنون سطح زیادی از این منابع، واگذار و یا تصرف شده‌اند!

به عنوان یک شهروند ایرانی حق خود می‌دانیم که از مسئولین بخواهیم آمار دقیق آنها را اعلام نمایند.

ریاست سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور در مقام رئیس سازمان متولی حفاظت و صیانت از اراضی ملی و دولتی  لازم است این اطلاعات را به اطلاع مردم(مالکین واقعی منابع‌طبیعی) برساند :

۱- مساحت کل اراضی ملی و دولتی (به تفکیک : جنگل، مرتع، اراضی جنگلی، بیشه‌زار‌ها، نهالستانها، اراضی موات، اراضی مستحدث و ساحلی و….) پیش از واگذاری.

۲- اراضی واگذار شده(به تفکیک نوع اراضی، سطح واگذاری، عنوان شخص،دستگاه، شرکت و یا نهاد دریافت کننده، تاریخ واگذاری).

۳- اراضی ملی و دولتی که غیرقانونی تصرف شده‌اند(به تفکیک نوع اراضی، اشخاص حقیقی، حقوقی، دستگاه‌ها و یا نهاد‌های تصرف کننده، مساحت اراضی تصرف شده، تاریخ تصرف).
https://www.group-telegram.com/snrei.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺ویدیو دلخراش از قتل عام درختان در پارک هلستان نوشهر

یک فرد که بنظر میرسد کارگر شهرداری است علت این حجم قتل عام درختان هلستان را سقوط بر روی  خودرو سمند می‌داند !
این در حالیست درختان قطع شده  کاملا سالم و در محوطه داخلی پارک بوده که هیج ارتباطی با خیابان مربوطه نداشته مگر آنکه سمند وارد فضای سبز  پارک شده باشد!!
 
طی یکسال اخیر چندین پرونده قتل عام قطع درختان در شهر نوشهر از طریق «رویداد» منتشر شده که شهرداری در این باره پاسخگو نیست و طبق معمول منابع طبیعی هم سکوت اختیار کرده است‼️

https://www.group-telegram.com/snrei.com
🔹تجلیل از خبرنگاران در شب جنگل های هیرکانی

🔻انقراض هیرکانی و نابودی شمال کشور/ خیز مافیای چوب برای غارت هیرکانی با "طرح های نوین جنگلداری"

🔸مجنونیان: تمرکز تاریخی سازمان جنگل ها بر روی برداشت چوب/ جنگل را معدن چوب دیدند

سلامت نیوز : هشتصدوهفتمین شب از سلسله شب های مجله بخارا با همکاری فصلنامه "صنوبر" و "خانه اندیشمندان علوم انسانی" به واکاوی وضعیت "جنگل های هیرکانی" آخرین بازمانده های عصر یخبندان اختصاص یافت. در این نشست که یکشنبه شب برگزار شد استادان حوزه جنگل، با بررسی عملکرد سیاست گزاران در هیرکانی، تاکید کردند که این نوار باریک جنگلی چند میلیون ساله که در دنیا نظیر ندارد در صورت ادامه سیاست های نادرست منقرض خواهد شد و این انقراض، برابر با وقوع یک فاجعه در کشور خواهد بود. در ادامه این شب، از خبرنگارانی که طی سال ها برای هیرکانی قلم زدند؛ از دست اندازی ها و تغییر کاربری ها نوشتند و افکار عمومی را نسبت به آن هشیار کردند تجلیل و قدردانی شد.

🔻متن کامل گزارش :

https://www.salamatnews.com/news/382250/

@Zaminonline
🔹گزارش عصر ایران درخصوص برداشت درختان شکسته و افتاده از جنگل های هیرکانی؛

🔻 «پانصد سری از جنگل‌های شمال به نام طرح‌های جنگل‌داری و با شعار اجرای عملیات پرورشی و بهداشتی و ... طی 110  قرار داد با 52 مجری در یک بازه زمانی 50 ساله بهره برداری شد. منطق حکم می‌کند  امروز باید تعداد زیادی گزارش ارزیابی روی میز سازمان متولی باشد و در اختیار رسانه‌ها و مردم قرار بگیرد ولی نیست! »

🔻 بر اساس آیین نامه های موجود، باید  ۳۰ درصد درآمدهای حاصل از فروش چوب به امر حفاظت و امور پرسنلی و ۱۵ درصد هم به احیا و توسعه جنگل اختصاص می یافت. پرسش افکار عمومی این است که آیا چنین شد؟

متن کامل گزارش؛
http://asriran.com/004KvK
🔻رضا دژآگاه کیست و چگونه در دولت روحانی و رئیسی مالک بهترین زمین‌های دماوند شد؟

▫️همکاری دولت روحانی و قوه‌قضاییه برای مفت‌خری مرغوب‌ترین اراضی دماوند

✍️ یاشار سلطانی:

چند سالی است که سرمایه‌گذاری در دماوند یک ترند محبوب در میان ثروتمندان و سرمایه‌گذران تهرانی به حساب می‌آید و داشتن قطعه زمینی در آن، تضمین سود آوری است.

🔻رضا دژآگاه
مدیرعامل هولدینگ لوتوس، سال ۱۳۹۸ و در دولت حسن روحانی طی مزایده‌ای، مالک ۳۱۳ هزار متر زمین به ارزش متری ۲۶۵ هزار تومان می‌شود.

آنچه در این گزارش می‌خوانید روایتی است از تصاحب بخشی از بهترین زمین‌های یک شهر خوش آب و هوا که به بهانه گردشگری واگذار شد.

طرحی که حتی محمدرضا شاه پهلوی با طرح فرح به دلیل احتمال تخریب محیط زیست منطقه بکر دماوند با آن مخالف کرد و اکنون رضا دژآگاه با همکاری دولتی‌ها قصد اجرای آن را دارد.


روایتی تکراری که ترجیح منافع شخصی به خیر عمومی در حال تبدیل شدن به زمینی برای سود شخصی چند نفر است.

یک داستان تکراری در زمین فساد خیز مدیریت در ایران!



لینک گزارش: رضا دژآگاه و مفت‌خری مرغوب‌ترین اراضی دماوند

@yashar_soltani | یاشار سلطانی
دیدبان منابع‌طبیعی و محیط‌زیست ایران
🔻رضا دژآگاه کیست و چگونه در دولت روحانی و رئیسی مالک بهترین زمین‌های دماوند شد؟ ▫️همکاری دولت روحانی و قوه‌قضاییه برای مفت‌خری مرغوب‌ترین اراضی دماوند ✍️ یاشار سلطانی: چند سالی است که سرمایه‌گذاری در دماوند یک ترند محبوب در میان ثروتمندان و سرمایه‌گذران…
پرده‌ای دیگر از واگذاری اراضی ملی توسط دستگاه‌های دولتی و باز هم سکوت مسئولین سازمان منابع‌طبیعی

الهام فریدونی

قطعاً اگر لیست واگذارکنندگان غیرقانونی اراضی ملی و دولتی(اراضی متعلق به ملت)  اعلام گردد خواهیم دید که دولت(وزارت راه و شهرسازی، مسکن، وزارت نیرو و...)، رکورددار خواهد بود. یعنی اگر دست این وزارتخانه‌ها از واگذاری و مزایده(غیرقانونی) اراضی ملی و دولتی قطع شود، بخشی از مسئله مهم ِ «سلب مالکیت عمومی و تضییع حقوق مردم» حل خواهد شد؛ دستگاه‌هایی که به بهانه‌ی اجرای طرح‌های عمومی مثل طرح ملی مسکن، راه‌سازی، لایروبی رودخانه‌ها و... اراضی ملی و دولتی را از سازمان منابع‌طبیعی دریافت و با انحراف در اجرای طرح به اشخاص ذینفوذ واگذار می‌کنند.

واگذاری ۳۱۳هزار مترمربع(۳۱/۳ هکتار) از اراضی ملی منطقه چشمه اعلای دماوند نیز پرده‌ای دیگری از داستان پرآب چشم واگذاری منابع ملی و دولتی توسط دستگاه‌هاست.
بر اساس مستنداتی که یاشار سلطانی منتشر کرده است، وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۹۸، ۳۱/۳ هکتار از اراضی ملی دماوند(با بهترین موقعیت و چشم‌انداز) را ۲۶ برابر ارزانتر از قیمت واقعی به «شرکت لوتوس دماوند» واگذار کرده است. جالب اینکه این اراضی یکبار توسط قوه‌قضاییه باز پس گرفته و در دولت بعدی(دولت رئیسی) مجدداً توسط قوه‌قضاییه به شرکت مذکور بازگردانده می‌شوند.

در فرایند این واگذاری، گرفتن و دادن‌ها، هیچ رد و اثری از سازمان منابع‌طبیعی کشور نیست!
مثل همیشه اگر از مسئولینش بپرسیم که چرا سکوت کرده‌اید؟ می‌گویند ما که واگذار نکردیم، وزارت راه و شهرسازی خبط و خطا کرده است. چرا رفع تصرف نمی‌کنید؟ چون شخص دریافت کننده زمین هم مثل ما بی‌گناه است و توقف طرح به زیان سرمایه‌گذار  ِ بینوا خواهد بود!
اگر هم بگوییم که چرا از وزارت راه و شهرسازی شکایت نکردید؟ باز همان بهانه‌ی تکراری و بی‌اساس را مطرح می‌کنند که : راه و شهرسازی دستگاهی دولتی است و ما هم نمی‌توانیم از آنها شکایت کنیم!
رؤسای پیشین و رئیس فعلی سازمان منابع‌طبیعی کشور بایستی در خصوص این واگذاری به مردم پاسخ دهند. که چرا اجازه دادند راه و شهرسازی این اراضی را واگذار کند؟ و چه اقدامی برای بازپس‌گیری این اراضی انجام داده‌اند؟
اذهان عمومی منتظر شنیدن پاسخ‌هایشان هست. سعی هم نکنند با شعارهایی هم‌چون آماده سازی طرح مدیریت پایدار جنگل و کاشت یک میلیارد نهال مردم را سرگرم کنند. در خصوص واگذاریهای غیرقانونی و سلب مالکیت عمومی پاسخگو باشند.


https://www.group-telegram.com/snrei.com
2025/02/06 17:44:40
Back to Top
HTML Embed Code: