group-telegram.com/Paykan_Iranshahr/28992
Last Update:
🇪🇸 در طول تاریخ معاصر، اسپانیا نمونهای منحصربهفرد از گذار به دموکراسی از طریق بازگشت سلطنت بوده است. این تجربه، که در سالهای پس از مرگ ژنرال فرانسیسکو فرانکو تحقق یافت، با توجه به وضعیت کنونی ایران و افزایش علاقه عمومی به بازگشت به نظام پادشاهی، میتواند درسهای مهمی برای کنشگران سیاست در ایران، ارائه دهد.
اسپانیا، از فرانکو تا بازگشت سلطنت
جنگ داخلی اسپانیا (۱۹۳۶-۱۹۳۹) پس از سقوط پادشاهی این کشور و تشکیل حکومت جمهوری به دست احزاب کمونیست و جمهوریخواهان، آغاز شد. گروهی از ژنرالهای ملی گرای ارتش اسپانیا، ادامه روند جمهوریت را به معنای سقوط اسپانیا در دامن شوروی و احتمالا تجزیه اسپانیا میدانستند و دست به قیامهایی زدند که عمدتا سرکوب شد اما در نهایت ژنرال فرانکو توانست با غلبه بر نیروهای دولتی در اسپانیا به قدرت برسد. او به دلیل پایبندی به ناسیونالیسم اسپانیایی و سلطنت و مذهب، خود را نایب السلطنه نامید و نظامی اقتدارگرا و ملیگرا ایجاد کرد که بیش از سه دهه ادامه یافت. اما در دهه ۱۹۷۰، جامعه اسپانیا بهطور فزایندهای خواهان تغییر بود و ژنرال فرانکو که هیچگاه خود را در قامت پادشاهی نمیدید و بیم داشت که پس از مرگش، اوضاع اسپانیا در فقدان یک قدرت مرکزی ملی، دوباره به ورطه سقوط کشیده شود، با وجود اینکه خانواده پادشاه در تبعید منتقد روشهای حکومتی او و طرفدار دموکراسی بودند، خوان کارلوس، نوه آخرین پادشاه اسپانیا و شاهزاده جوان آن زمان را را بهعنوان جانشین خود معرفی کرد. این اقدام، پایهگذار بازگشت سلطنت شد و در نهایت پس از مرگ فرانکو در سال ۱۹۷۵ احیای سلطنت اسپانیا به عنوان مسیر مورد توافق همه گروهها برای استقرار نظام دموکراتیک در اسپانیا مورد استقبال قرار گرفت.
دشمنان قدیمی پادشاهی، چگونه همراه شدند؟
گروههای سیاسی مختلف، از جمله چپگراها و محافظهکاران، به این نتیجه رسیدند که بازگشت سلطنت و رهبری خوان کارلوس میتواند از تکرار جنگ داخلی جلوگیری کند. بسیاری از جمهوریخواهان و گروههای چپگرا با این دیدگاه موافقت کردند که سلطنت مشروطه میتواند بهعنوان سازوکاری برای تضمین ثبات و دموکراسی عمل کند.
همچنین در میان افکار عمومی نیز، تجربه سفر و آشنایی مردم اسپانیا با دموکراسیهای اروپایی، تأثیر بسزایی در افزایش تمایل عمومی به دموکراسی داشت. علاوه بر این، نقش مثبت خوان کارلوس در حمایت از گذار به دموکراسی اعتماد عمومی را جلب کرد.
در این دوره، در حالی که گروههای چپگرای افراطی و کمونیست در تلاش برای تغییرات انقلابی بودند، حمایت عمومی از این گروهها کاهش یافت.
#تنها_ره_رهایی_بازگشت_پادشاهی
#ReturnToPahlaviDynesty
https://www.group-telegram.com/Padeshahiparlemani1/4042
@Paykan_Iranshahr 🏹
BY 🏹کانال پیکان ایرانشهر🏹
Share with your friend now:
group-telegram.com/Paykan_Iranshahr/28992