group-telegram.com/traumapsychiatry/513
Last Update:
🔘 حال جامعه با تراپی خوب نمیشود
(منبع: وبسایت دانشکده)
⚪️ بخش ۲ از ۴
☑️ رویکرد جمعی به جای درمان فردی و کلینیکی
➖ ساول در زمرهی پژوهشگرانی است که معتقدند فهم، حلاجی، و التیام تروماهای جمعی راه حلهای جمعی میطلبد. این پژوهشگران به جای اینکه سراغ شیوههای متداول و سنتی روانکاوی فردی بروند و با یک فرد به عنوان بیمار سروکار داشته باشند، کل یک جامعه را به عنوان واحد تحت فشار و اضطراب در نظر میگیرند.
رویکردهای جمعی به بستر اجتماعی و فرهنگی فاجعه توجه دارند و ترومای افراد را از یکدیگر منفصل و جدا نمیبینند. در رویکردهای جمعی ویژگیهای فضاهای عمومی و مکان ارتباطات اعضای اجتماع را عنصری فعال در مواجهه با ترومای جمعی میدانند.
➖ در چنین رویکردی نه فقط وضعیت از همگسیختهی روانی و ذهنی فرد، بلکه گسستگی پیوندهای اجتماعی نیز به عنوان عامل مهمی در شکلگیری ترومای جمعی مورد توجه قرار میگیرد. رویکردهای جمعی برای التیام تروما اغلب به دنبال خلق فعالیتهای دستهجمعی هستند که امکان بازگویی و بازسازی اتفاقات تروماتیک را فراهم میکنند. این فعالیتهای دستهجمعی میتوانند در قالب کار هنری، نمایشی، تاریخ شفاهی، و ضبط شهادت افراد حاضر باشند.
➖ از میان رویکردهای مختلف مواجهه با تروماهای جمعی، ساول روش و ممارست خود را «خانواده-محور» مینامد و در توضیح آن میگوید اینکه هر خانواده پس از فاجعهای جمعی و سیاسی چطور با گذشته کنار بیاید، تأثیر بسیار چشمگیری بر اعضای آن خانواده، و بهتبع بر کل جامعه دارد.
ساول برای ایجاد پیوندهای جدید میان اعضای خانواده روش روایتکردن جمعی (collective narration) را پیشنهاد میدهد.
روایتکردن جمعی یعنی افراد به کمک همدیگر تکههای خاطرات و تجربیات تلخ گذشته خود را کنار هم قرار میدهند و امکان مییابند تا فاجعهای را که بر آنها رفته از طریق گفتگو و بحث با یکدیگر بازسازی و بازگویی کنند. ساول کارکرد این رویکرد را در بستر وضعیت خانوادههای بازمانده در جنگ کوزوو توضیح میدهد.
⬅️ بخش ۳ از ۴
-
BY روانپزشكى تروما
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/traumapsychiatry/513