Telegram Group Search
قسمت دوم:

🔸مطالعه نشان داده است که وظایف مالی به چندین حوزه شناختی مانند حافظه، عملکرد اجرایی و توانایی‌های عددی وابسته هستند. با افزایش سن، ممکن است در این زمینه‌ها کاهش‌های تدریجی مشاهده شود.

🔹مک‌دانا توضیح داد که در این تحقیق به نواحی مغزی مرتبط با پردازش ریاضی توجه بیشتری شده است. ریاضیات در مغز دو بخش مختلف را درگیر می‌کند؛ یکی از این بخش‌ها، ناحیه جلویی تحتانی مغز است که مسئول دسترسی به اطلاعات ریاضی ذخیره‌شده در حافظه است. این ناحیه به افراد این امکان را می‌دهد که سریعاً پاسخ‌هایی مثل «۳ به علاوه ۳چند می‌شود؟» را از حافظه خود بازیابی کنند.

🔸اما زمانی که پاسخ‌ها در حافظه موجود نباشند و نیاز به محاسبات باشد، ناحیه جلویی میانی مغز وارد عمل می‌شود که برای انجام محاسبات به انرژی بیشتری نیاز دارد و احتمال خطا را افزایش می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد که افرادی که پاسخ‌ها را حفظ کرده‌اند، سریع‌تر، دقیق‌تر و کارآمدتر عمل می‌کنند.

🔹قشر پیش‌پیشانی مغز که با افزایش سن کوچک‌تر می‌شود، در بیماری آلزایمر حتی سریع‌تر تحلیل می‌رود. این کاهش در حجم مغز می‌تواند باعث شود که افراد در انجام وظایف مالی اشتباهات بیشتری داشته باشند و به بخش‌های دیگر مغز برای جبران این کاهش‌ها تکیه کنند.

🔸این تغییرات می‌توانند نشان‌دهنده آسیب‌پذیری بیشتر افراد نسبت به کلاهبرداری‌های مالی باشند. اگر درک بهتری از این تغییرات مغزی داشته باشیم، می‌توانیم روش‌های مؤثری برای تقویت این نواحی مغز و جلوگیری از افت‌های مالی مرتبط با افزایش سن طراحی کنیم.

🔹افرادی که مهارت‌های زبانی بهتری دارند، معمولاً در وظایف مالی عملکرد بهتری دارند. این موضوع به دلیل ارتباط بیشتر بین نواحی مختلف مغز است. به علاوه، درآمد بالاتر و سواد مالی بیشتر که هر دو نشانگر وضعیت اجتماعی-اقتصادی هستند، از جمله عوامل مهمی هستند که از کاهش توانایی‌های مالی مرتبط با پیری جلوگیری می‌کنند.

🔸آموزش مالی می‌تواند به افراد کمک کند تا توانایی‌های تصمیم‌گیری مالی خود را حفظ کنند و از مهارت‌های ریاضی آموخته‌شده در مدرسه برای مدیریت بهتر امور مالی بهره ببرند. مک‌دانا بر این باور است که چنین آموزش‌هایی می‌توانند در طول زندگی، به بهبود مدیریت مالی کمک کنند.

✍️مترجم: #سارینا_احمدی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#️⃣ #مغز | #روانشناسی | #پیری

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
📌بر اساس تحقیقات دانشگاه East Anglia (UEA)، ارتباط بین خواب ضعیف و مشکلات سلامت روان می‌تواند به نقص در نواحی از مغز باشد که افکار ناخواسته را از ذهن دور نگه می‌دارد.

🔹این یافته ها می تواند از توسعه درمان های جدید و استراتژی های پیشگیری برای مشکلات سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب حمایت کند.

🔸تصویربرداری عصبی عملکردی برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت تا نشان دهد که نقص در کنترل حافظه پس از کم خوابی با مشکلات درگیر کردن مناطق مغزی مرتبط است که از بازیابی حافظه پشتیبانی می کنند، و اینکه جوانسازی یک شبه این نواحی مغز با خواب حرکت سریع چشم (REM) مرتبط است.
قسمت دوم:

🔹دکتر هارینگتون، نویسنده مقاله گفت: «خاطرات تجربیات ناخوشایند، اغلب در پاسخ به محرک‌ها یا یادآورها به طور ناخواسته وارد آگاهی خودآگاه می‌شوند. در حالی که چنین خاطرات مزاحم برای اکثر افراد یک اختلال گذرا محسوب می‌شوند، برای افرادی که از اختلالات سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند، می‌توانند مکرر، واضح و ناراحت‌کننده باشند.»

🔸با توجه به اینکه خاطرات نقش اساسی در درک عاطفی ما از جهان بیرونی دارند، ناتوانی در کنترل حافظه ممکن است به طور قابل توجهی رابطه بین کمبود خواب و اختلالات عاطفی را توضیح دهد. درک بهتر مکانیسم‌هایی که منجر به بروز خاطرات مزاحم می‌شوند، برای بهبود سلامت عاطفی و کاهش بار جهانی بیماری‌های روانی ضروری است.

🔹هشتاد و پنج بزرگسال سالم سعی کردند خاطرات ناخواسته را سرکوب کنند در حالی که تصاویری از مغز آنها با استفاده از MRI عملکردی گرفته شده بود. نیمی از شرکت کنندگان قبل از انجام کار از خواب آرام در آزمایشگاه خواب لذت بردند، در حالی که نیمی دیگر تمام شب را بیدار ماندند.

🔸در حین سرکوب حافظه، شرکت‌کنندگانی که استراحت کافی داشته‌اند نسبت به افرادی که تمام شب بیدار مانده بودند، فعالیت بیشتری در قشر پیش‌پیشانی راست دورسولاترال «منطقه‌ای از مغز که مسئول کنترل افکار، اعمال و احساسات است» نشان دادند. شرکت‌کنندگانی که استراحت کرده بودند، در حین تلاش برای سرکوب خاطرات ناخواسته، فعالیت کمتری در هیپوکامپ نشان دادند.

🔹در میان شرکت‌کنندگانی که در آزمایشگاه خوابیده بودند، افرادی که زمان بیشتری را در خواب REM سپری کرده بودند، بهتر توانستند قشر پیش‌پیشانی راست دورسولاترال را در هنگام سرکوب حافظه فعال کنند که این موضوع به نقش خواب REM در بازسازی مکانیسم‌های کنترل پیش‌پیشانی اشاره دارد که توانایی جلوگیری از ورود خاطرات ناخواسته به افکار آگاهانه را تسهیل می‌کند.

مترجم: #مهتا_رژدام

💻📚 جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #خواب | #حافظه | #مغز

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
☕️افرادی که صبح‌ها قهوه می‌نوشند، نسبت به افرادی که در طول روز قهوه می‌نوشند، خطر کمتری برای مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی دارند.

🔸طبق تحقیقی که در مجله قلب اروپا توسط دکتر لو کی منتشر شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش نمی‌دهد و به نظر می‌رسد خطر برخی بیماری‌های مزمن، مانند دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

🔹این مطالعه شامل ۴۰,۷۲۵ بزرگسال بود که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه ایالات متحده (NHANES) شرکت کردند. به عنوان بخشی از این مطالعه، از شرکت‌کنندگان خواسته شد درباره تمام غذاها و نوشیدنی‌هایی که حداقل در یک روز مصرف کرده بودند، از جمله اینکه آیا قهوه نوشیده‌اند و چه مقدار و چه زمانی، پاسخ دهند.
قسمت دوم:

🔸حدود ۳۶٪ از افراد در این مطالعه، عمدتاً قهوه را قبل از ظهر می‌نوشیدند. ۱۶٪ از افراد در طول روز (صبح، بعدازظهر و شب) قهوه می‌نوشیدند و ۴۸٪ قهوه‌نوش نبودند.

🔹افرادی که صبح‌ها قهوه می‌نوشیدند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، ۱۶٪ کمتر احتمال داشت که به هر دلیلی فوت کنند و ۳۱٪ کمتر احتمال داشت که به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی فوت کنند.

🔸در یک مطالعه جدید، نشان داده شده که نوشیدن قهوه صبحگاهی می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند. این کاهش خطر در افرادی که متوسط قهوه (دو تا سه فنجان) یا سنگین (بیش از سه فنجان) مصرف می‌کنند، بیشتر از افرادی است که قهوه یک فنجان یا کمتر می نوشند. دکتر لو کی گفت: «این اولین مطالعه‌ای است که الگوهای زمان‌بندی نوشیدن قهوه و نتایج سلامتی را آزمایش می‌کند.»

🔹یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که نه تنها مقدار قهوه‌ای که می‌نوشید مهم است، بلکه زمان روز نیز در تأثیر آن بر سلامتی نقش دارد. معمولاً در راهنمایی‌های تغذیه‌ای توصیه‌ای در مورد زمان‌بندی نوشیدن قهوه نمی‌شود، اما شاید باید در آینده به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم.

🔸این مطالعه توضیح نمی‌دهد که چرا نوشیدن قهوه در صبح می‌تواند خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد، اما یک احتمال این است که مصرف قهوه در بعدازظهر یا شب ممکن است ریتم‌های شبانه‌روزی بدن و سطح هورمون‌هایی مانند ملاتونین را مختل کند. این اختلالات می‌توانند منجر به تغییراتی در عوامل خطرزای قلبی عروقی مانند التهاب و فشار خون شوند.

🔹به طور کلی باید شواهد قابل توجهی را که اکنون وجود دارد بپذیریم که نوشیدن قهوه، به ویژه در ساعات صبح، احتمالاً برای سلامتی مفید است. بنابراین قهوه‌تان را بنوشید، اما این کار را در صبح انجام دهید!

مترجم: #سحر_همتی

📚💻 جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #قهوه | #قلب | #خواب

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
📌نانوربات‌های دی‌ان‌ای می‌توانند سلول‌های مصنوعی را تغییر دهند

🔸محققان دانشگاه اشتوتگارت توانستند با استفاده از فناوری دی‌ان‌ای اوریگامی، ساختار و عملکرد غشاهای بیولوژیکی را کنترل کنند. این سیستم جدید می‌تواند به انتقال بارهای درمانی بزرگ به داخل سلول‌ها کمک کند و راه جدیدی برای ارائه دقیق دارو و سایر مداخلات درمانی ایجاد کند.

🔹شکل و مورفولوژی سلول‌ها نقش کلیدی در عملکرد بیولوژیکی آن‌ها دارد. فناوری نانو دی‌ان‌ای اکنون امکان ایجاد کانال‌های حمل و نقل جدیدی را فراهم می‌کند که به عبور پروتئین‌های درمانی از غشاهای سلولی کمک می‌کند. تیم لیو با استفاده از نانوربات‌های دی‌ان‌ای موفق به کنترل شکل و نفوذپذیری غشاهای لیپیدی در سلول‌های سنتزی شده‌اند.
قسمت دوم:

🔸 محققان با استفاده از وزیکول‌های بزرگ تک‌لایه‌ای (GUVs)، توانستند شکل و عملکرد این سلول‌های سنتزی را تحت تأثیر قرار دهند و کانال‌های حمل و نقل جدیدی برای پروتئین‌ها و آنزیم‌ها ایجاد کنند.

🔹محققان دریافتند که تغییر شکل نانوربات‌های دی‌ان‌ای می‌تواند با تغییر شکل GUV‌ها و تشکیل کانال‌های مصنوعی در غشاهای مدل GUV همراه باشد. این کانال‌ها به مولکول‌های بزرگ اجازه عبور از غشا را می‌دهند. این سیستم جدید می‌تواند به درک مکانیسم‌های بیماری و بهبود درمان‌ها کمک کند.

مترجم: #یگانه_مرعشی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣#نانوربات‌ | #سلول_مصنوعی | #دی‌ان‌ای‌

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
2025/02/03 21:03:42
Back to Top
HTML Embed Code: