Telegram Group Search
نو، ناتوان از زاده‌شدن
آذر جوادزاده

✍️آنتونیو گرامشی نظریه‌پرداز ایتالیایی در عبارت معروف خود گفته: کهنهْ رو به مرگ است و نوْ ناتوان از زاده شدن. به یک تعبیر، این عبارت گویای وضعیت بحرانی و پیچیدۀ اقتصادی – سیاسی ِ جهان پر تلاطم امروز است که با آن مواجه هستیم. نانسی فریزر فمینیست، نظریه‌پرداز و منتقد در کتابی به همین نام، به نقد اقتصاد سیاسی روز آمریکا و هژمونی نظام اقتصاد جهانی متمرکز بر سرمایه‌داری می‌پردازد و تلاش می‌کند تحلیلی از گرایش‌ها و روندهای نولیبرالیسم مسلط در آمریکا و...

متن کامل در:
https://B2n.ir/p64615
تهدید پان‌ایرانیسم جدید در شکل‌گیری هویت ایرانی
ناصر فکوهی

✍️ایران کشور تناقض‌ها و تضادها است. همان چیزی که می‌توان درباره تمدن‌های کهن و کهنه دیگری همچون چین و هند نیز گفت. این تناقض‌ها و تضادها، در طول زمان درازی که از شکل‌گیری‌های نخستین ‌این پهنه در قالب یک واقعیت سیاسی (دولت باستانی ایران) و حوزه زیر نفوذ آن می‌گذرد، لایه‌های بی‌شماری را پدید آورده و راه‌ها و راهبردها و راهکارهای بی‌نهایتی را پیش پای مردمان و...

منم کامل در:
https://B2n.ir/w75264
یادداشت‌های پایان قرن (قسمت ۶۳)
زهره روحی

✍️به بیانی اعلام اینکه: آدمی از این‌رو از مرگ و مردن خویش آگاه است و از آن تصوری دارد، زیرا آگاهی‌اش، اساساً اجتماعی‌ست. فقط در پسِ استدلال این تز است که الیاس می‌تواند نه تنها کل تصویرسازی‌های اجتماعی ـ فرهنگی‌ای که در اثر اجتماعی شدنِ آدمی از مرگ (از قدیم الایام تا به امروز) را از منظر سرشت اجتماعیِ انسان تبیین نماید، بلکه از این امکان هم برخوردار می‌شود که همزمان به اصلاح تصوراتی برآید که با پنهان‌سازیِ مرگ و گریز از...

متن کامل در:
https://B2n.ir/p43936
Forwarded from بووکە بارانە (جشنوارە ادبی شوناس یادوارە احمد خانی)
در ایبنا بخوانید

"زبان، هویت و مرکز گرایی"

نقد زهرە دودانگە بر رمان
این داستان را با لهجە بخوانید
نویسندە:جبار شافعی زادە
ناشر:محراب قلم
سال نشر:۱۴۰۳
دبیر مجموعە:شهرام اقبال زادە

زهرە دودانگه دانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد شهرسازی دانشکده‌ی هنرهای زیباست و در حال‌حاضر دوره‌ی دکتری جامعه‌شناسی را می‌گذراند.
او در گروه "انسان‌شناسی و فرهنگ" ۱۵ سال دستیار اول دکتر ناصر فکوهی بوده و مسئول اجرایی نشست‌هاست.


https://www.ibna.ir/news/531312/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%87%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DA%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C

👇👇👇
@Bookabarana
تغییر حساب برای کمک‌های مردمی

بدین وسیله به اطلاع همیاران و تمامی دوستان و علاقمندان انسان‌شناسی و فرهنگ می رسانم که به دلیل عدم حضور در ایران و مشکلاتی که برای ارتباط با سیستم بانکی دارم از این پس از همه علاقمندان کمک به انسانشناسی و فرهنگ خواهش می کنم کمک‌های مالی خود را به کارت زیر که خانم زهره دودانگه دستیار علمی من و همکار اصلی مدیریت انسان‌شناسی و فرهنگ برای دریافت کمک‌ها گشوده‌اند واریز کنند. گزارش‌های مالی کماکان به وسیله خود من در این صفحه به اطلاع شما خواهد رسید. لطفا از این پس به شماره حساب پیشین به نام ناصر فکوهی کمکی واریز نفرمایید. مبالغ واریز شده پیشین به حساب من نیز در سال 1404 به حساب جدید منتقل خواهند شد.
نخستین گزارش، مربوط به کمک‌های مالی اسفند 1403 و فروردین 1404 پس از تعطیلات نوروزی 1404 منتشر خواهد گردید. با تشکر از اینکه همیشه در کنار ما بوده‌اید و با آرزوی سالی خوب برای همه شما.

ناصر فکوهی 28 اسفند 1403

شماره حساب / بانک سامان

6219861078062352

به نام خانم زهره دودانگه



شماره کارت و تصویر آن در اینجا می‌آیند.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📣🌸ویژه نامهٔ نوروز ۱۴۰۴و نوزدهمین سالگرد انسان‌شناسی و فرهنگ

🎁🌞🌻🌷هدیهٔ نوروزی برای مخاطبان
https://www.group-telegram.com/Anthropology_Iran.com/13888

انسان‌شناسی و فرهنگ نوروز باستانی و سال نو شمسی را به همهٔ مخاطبان و هم‌وطنان شادباش می‌گوید و آرزوی سالی توأم با بهروزی و سلامتی برایتان دارد.
📣انتشار ویژه‌نامۀ نوروز ۱۴۰۴ و نوزدهمین سالگرد انسان‌شناسی و فرهنگ

امسال نیز به رسم هر سال انسان‌شناسی و فرهنگ به مناسبت نوروز سال ۱۴۰۴ و نوزدهمین سالگرد تأسیس این مؤسسه، ویژه‌نامه‌ای به سردبیری دکتر ناصر فکوهی، مدیر مؤسسه، دستیاری خانم پگاه دودانگه، و همراهی اعضای شورای عالی و همکاران تدوین کرده و در دسترس علاقه‌مندان و مخاطبان خود قرار داده است.
این ویژه‌نامه مجموعه‌ای از نوشته‌ها و مقالاتی از اعضای شورای عالی انسان‌شناسی و فرهنگ: محمدرضا اصلانی، کارگردان و نویسنده، علی بلوکباشی، انسان‌شناس، محمد تهامی‌نژاد، سینماگر و پژوهشگر، ناصر عظیمی، جغرافی‌دان و متخصص تاریخ گیلان، بهروز غریب‌پور نویسنده و هنرمند، سودابه فضایلی، پژوهشگر و اسطوره‌شناس، مرتضی منادی، متخصص آموزش و پرورش، عمران گاراژیان، باستان‌شناس و بسیاری دیگر از اندیشمندان برجسته و نویسندگان جوان ماست. لازم است از هنرمند ارجمند کشورمان، علی‌اکبر صادقی، نیز قدردانی کنیم که ویژه‌نامۀ امسال به نقاشی‌هایشان آراسته شده است.

https://B2n.ir/m89849
ویژه‌نامۀ 1404- نسخۀ نهایی.pdf
41.9 MB
ویژه‌نامهٔ نوروز ۱۴۰۴ و نوزدهمین سالگرد تأسیس انسان‌شناسی و فرهنگ - نسخهٔ نهایی
انتشار هفتگی کتاب «فرهنگ انسان‌شناسی اجتماعی و فرهنگی»: بخش چهلم، دین بودایی

بخش چهل/ دین بودایی (Buddhism)/ دیوید ن. گِلنر/ برگردان: مهرداد میردامادی

متن کامل در:
https://B2n.ir/em2703
✉️📄دعوت به عضویت در کانال اسطوره‌شناسی خانم دکتر بهار مختاریان

@baharmokhtarian
انسان شناسی و فرهنگ
✉️📄دعوت به عضویت در کانال اسطوره‌شناسی خانم دکتر بهار مختاریان @baharmokhtarian
دربارهٔ کانال
@baharmokhtarian

هنگامی که از اسطوره سخن می‌گوییم، منظورمان واژه‌ی یونانی "میتوس" به معنی "روایت، نقل" است. اما خودِ این واژه چه در یونانی و چه صورتِ ترجمه شده‌ی آن به اسطوره در زبان فارسی، که عمری نزدیک بر ۶۰ سال دارد، گشاینده‌ی معضل مفهومی پدیده‌ی میتوس/ اسطوره نیست؛ به عبارتی، از طریق  خاستگاه واژه و ریشه شناسی آن نمی توان به سادگی به درک پدیده‌ی  میتوس رسید. با آن که، این اصطلاح  معطوف به خاستگاه و سیرِ تاریخیِ پدیده از فلاسفه‌ی یونان باستان گرفته تا سپس‌تر نزدِ متکلمان و متألهانِ مسیحی است، ولی در عصر مدرن به گونه‌های مختلف تعبیر و تفسیر شده است.
واژه‌ی "اسطوره" اما بایستی در فارسی برگردانِ "هیستوریا" یونانی می‌بود که مراد روایاتی از رویدادهای تاریخی و زمانمند مبالغه‌آمیز است. اما متاسفانه اصطلاحِ میتوس را به اسطوره که خود در عربی برگردان هیستوریا بوده و با واژه امروزی story  هم‌ریشه است، برگردانده‌اند.
"میتوس" یونان باستان  روایت‌هایی از اعمال و افعال ایزدان، نیمه‌ایزدان و نیز نیروهای شر یا دیوان بوده و نزد یونانیان باستان مترادف با " تئوگونی" یا داستان ایزدان و کارکیای آنان در جهان تلقی می‌شد.
از همان آغاز در یونان  نزد فلاسفه باستان واژه " میتوس" در برابر " لوگوس" تعریف می‌شد.  از اواخر دوران باستان و دوران رومی‌ها گرچه به داستان‌های یونانی ( mythoi ) ارجاع می‌دادند، اما با ظهور حقیقت  دین مسیحیت، این گونه داستان‌ها خلاف آموزه‌های مسیحی و حقیقت آن به شمار می‌رفت. به عبارتی حقیقت میتوسی متفاوت از حقیقت الهی مسیحیت بود  و ازاین رو آنها را داستان‌هایی خرافی و دروغین دانستند.
از رنسانس به این سو به ویژه در آلمان با کشف دوباره‌ی فرهنگ یونان از طریق ترجمه و تصحیح متون، بار دیگر به اصطلاح "myth" توجه شد و کوشش‌هایی برای فهم این پدیده صورت گرفت. با این همه، دروغین و خیالی دانستنِ داستان‌های میتوسی/ اسطوره‌ای همچنان تا قرن نوزدهم و بیستم رویکردی مسلط بود. اما چرخش نو به پدیده اسطوره از قرن نوزدهم به این سو، بر اثر دستاوردهای انسان‌شناسان و مردم‌شناسان  شکل گرفت. مواجهه با فرهنگ‌های ابتدایی/ بدون خط و نیز شناخت فرهنگ‌ها و تمدن‌های باستان دارای خط و رمزگشاییِ بسیاری از مکتوبات این تمدن ها نظریه‌های نویی را بر پایه‌ی نگاه علمی- عقلانی در برخورد با میتوس/ اسطوره بنیاد و اصطلاح میتولوژی را ( mythology)  شکل داد. این اصطلاح که از دو بخش mythos  و  logos است، در پی بدست آوردن لوگوس میتوس بر پایه نگاه علمی است.
این رویکردِ تازه می‌کوشید به روایت‌های میتوسی/ اسطوره‌ای نه به صورت منفک و خیالی، بلکه به اندیشه‌ی اسطوره‌ای- دینی، شکل گیری آن در فرهنگ بشری، مستمر و پایدار بودن آن نزد باورمندان و نیز تاثیر وتاثرات اجتماعی آنها توجه شود.
بنابراین کوشش ما در این کانال نه بازگویی صرف و سرگرم کننده‌ی داستان‌های  اسطوره‌ای و نه تعبیر و تفسیرهای ذهنی از آنها، بلکه بدست آوردن لوگوسِ میتوس است. برای چنین مقصودی پدیده و داستان‌های میتوسی باید در سیری تاریخی با بهره‌گیری از مطالعات زبان‌شناسی تاریخی، ریشه‌شناسی واژه‌ها و نیز نظریه‌های مدرن با روش‌شناسی‌های دقیق و آزموده شده بررسی شود، تا شاید به معنا و کارکرد آنها نزدیک شویم.
2025/04/03 04:43:35
Back to Top
HTML Embed Code: