Telegram Group Search
ناگفته‌های پژوهشی در رشته‌های الهیات
ویژه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی

جلسه دوم:

🔸حجت الاسلام و المسلمین دکتر فتح‌الله نجارزادگان

🔹استاد تمام رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران

▪️رزومه کامل استاد:
http://www.najarzadegan.ir/

دوشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۹
📲 در بستر فضای مجازی اسکای‌روم

🆔https://online.mazaheb.ac.ir/ch/elahiat
┄┄┄┅┅❅✾❅┅┅┄┄┄
@Qranhadisesf
@Elahiat_Etehadieh
▪️ناگفته‌های پژوهشی در رشته‌های الهیات▪️
ویژه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی

جلسه سوم:

🔸 جناب دکتر علیرضا عالی‌پناه
- استادیار رشته فقه و حقوق دانشگاه شهید بهشتی

رزومه کامل استاد:
https://law.sbu.ac.ir/~a_alipanah

سه‌شنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۹
📲 در بستر فضای مجازی اسکای‌روم
🆔https://online.mazaheb.ac.ir/ch/elahiat

┄┄┄┅┅❅✾❅┅┅┄┄┄
@Elahiat_Etehadieh
@qranhadisesf
▪️ناگفته‌های پژوهشی در رشته‌های الهیات▪️
ویژه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی

جلسه چهارم:

🔸جناب استاد علی ملکی میانجی
- محقق و پژوهشگر با سابقه در حوزه تاریخ اسلام و از شاگردان آیت‌الله محمدباقر ملكى ميانجى، وحيد خراسانى، احمد احمدى و سید مصطفى آرنگ

چهارشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۹

📲 در بستر فضای اسکای‌روم
🆔https://online.mazaheb.ac.ir/ch/elahiat
┄┄┄┅┅❅✾❅┅┅┄┄┄
@Elahiat_Etehadieh
@qranhadisesf
▪️ناگفته‌های پژوهشی در رشته‌های الهیات▪️
ویژه اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی

جلسه پنجم:

🔸 حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابوالفضل ساجدی
- استاد تمام رشته فلسفه دین موسسه امام خمینی(ره)

رزومه کامل استاد:
https://B2n.ir/g82180

پنج‌شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۹
📲 در بستر فضای مجازی اسکای‌روم
🆔https://online.mazaheb.ac.ir/ch/elahiat
┄┄┄┅┅❅✾❅┅┅┄┄┄
@Qranhadisesf
@TheolUnion
بیانیه اتحادیه الهیات کشور به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه

یازده روز پس از روز دانشجو، روز وحدت حوزه و دانشگاه به مثابه یکی از اهداف استراتژیک نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده‌است. در برنامه‌های روز دانشجو در سال‌های اخیر، اکثریت مطلق تریبون‌ها به تشکل‌های سیاسی دانشجویی اختصاص یافته که با پسوند«اسلامی» بر بنیان‌های الهیاتی اندیشه خود تاکید می‌کنند، درحالی که تمامی اتحادیه‌های انجمن‌های علمی کشور، دارای یک تریبون یا حتی کمتر هستند. این مسئله در صورتی که رشته‌های علمی دانشگاهی دارای یک وحدت ساختاری، معرفتی و غایی بودند، می‌توانست دارای اهمیت باشد؛ اما زمانی که واقعیت در خلاف این جهت است و اغلب تشکل‌های سیاسی نیز غیر از بیانیه‌ خواندن در روزهای مناسبتی، چاره‌ای جهت حل بحران‌های موجود ندارند، توجه به اتحادیه‌های انجمن‌های علمی جهت ارائه مسائل علمی و تخصصی درباب بحران‌های کنونی یک ضرورت است.

🌐متن کامل بیانیه

@TheolUnion
بیانیه اتحادیه الهیات کشور
به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه


🔻یازده روز پس از روز دانشجو، روز وحدت حوزه و دانشگاه به مثابه یکی از اهداف استراتژیک نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده‌است. در برنامه‌های روز دانشجو در سال‌های اخیر، اکثریت مطلق تریبون‌ها به تشکل‌های سیاسی دانشجویی اختصاص یافته که با پسوند«اسلامی» بر بنیان‌های الهیاتی اندیشه خود تاکید می‌کنند، درحالی که تمامی اتحادیه‌های انجمن‌های علمی کشور، دارای یک تریبون یا حتی کمتر هستند. این مسئله در صورتی که رشته‌های علمی دانشگاهی دارای یک وحدت ساختاری، معرفتی و غایی بودند، می‌توانست دارای اهمیت باشد؛ اما زمانی که واقعیت در خلاف این جهت است و اغلب تشکل‌های سیاسی نیز غیر از بیانیه‌ خواندن در روزهای مناسبتی، چاره‌ای جهت حل بحران‌های موجود ندارند، توجه به اتحادیه‌های انجمن‌های علمی جهت ارائه مسائل علمی و تخصصی درباب بحران‌های کنونی یک ضرورت است.

🔻این ضرورت درباب اتحادیه «الهیات» دوچندان می‌شود، نه تنها به این دلیل که موضوع این دانش به مثابه شناخت عالی‌ترین موضوع و وجود مطلق محسوب می‌شود، بلکه از آن جهت که بخش عمده و بنیادین مسائل راهبردی فعلی‌ ایران، خاورمیانه و جهان، مسائل و منازعات الهیاتی هستند و حل آن از منظر نظری، نیازمند پژوهش‌های علمی بنیادین در حوزه الهیات است.

🔻روز وحدت حوزه و دانشگاه از آن جهت پدیدآمد که هدف از دانشگاه و علی‌الخصوص دانشکده و رشته‌های الهیات در دوران تاسیس آن به شکلی مدرن در دوران پهلوی نخست، نهادی برای سیاست‌زدایی و سیطره‌یابی بر علوم دینی و تربیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در عرصه دینی به منظور جایگزینی با روحانیون در حوزه‌ها و مناصب گوناگون بود. ماهیت این نهاد پس از انقلاب بازتعریف شد، اما پس از چنددهه، زوال این رشته در سطوح مختلف به امری مشهود بدل شده؛ چنانچه در دهه‌های اخیر، کمتر متاله جهانی و جریان‌سازی از دانشگاه‌ها ظهور کرده‌است.

🔻رشته‌های اصلی الهیات هر یک دچار ضعف‌های بنیادینی هستند که اصلاح آن نیازمند یک انقلاب علمی و آموزشی گسترده است. افزایش ظرفیت دانشجویان و سیاست همگن‌سازی آموزشی، آموزش محوری به جای پژوهش محوری، عدم انضمامی سازی موضوعات الهیاتی، نفوذ رویکردهای پوزیتیویستی، کاهش طرح ابرایده‌های جدید الهیاتی، فقدان سنت فکری دانشگاهی و وضعیت انفکاک علوم، از جمله عوامل پنهان این رکود است.

🔻اتحادیه الهیات به عنوان نماینده علمی دانشجویان کشور، صدای دانشجویانی است که دارای ایده‌های کلان الهیاتی بوده و دغدغه احیای آکادمیک الهیات را دارند. گرچه تجربه و استادی در امری لازمه ورود جدی به یک حوزه درنظر گرفته می‌شود، اما از آنجا که دانش کامل ممکن نیست و انباشت بیش از حد دانش که در حوزه نظری، انباشت نظریات دیگران است، به نوعی محافظه‌کاری و امتناع از هرگونه ریسک‌پذیری و تولید و کشف حوزه‌های جدید علمی می‌انجامد، در چنین وضعی بسیاری از انقلاب‌های علمی، فلسفی و فرهنگی در تاریخ اندیشه توسط جوانان رقم خورده و بسیاری از ایده‌های جریان‌ساز اندیشمندان، فلاسفه و متالهان، در دوران جوانی آن‌ها محقق شده‌است.

🔻وحدت حوزه و دانشگاه زمانی محقق می‌شود که مفهوم بنیادین «وحدت علوم» در دانشگاه‌ها تحقق یابد؛ در اعصاری همچون دوران طلایی اسلام، مفهوم «وحدت علوم» امری زنده بود و جریان‌های متعدد علمی، فکری، هنری و فرهنگی، در ارتباط و نسبت با یکدیگر به اوج شکوفایی رسیده بودند؛ چنانچه جهان اسلام متشکل از عالمان همه‌چیزدانی بود که هر حوزه دانش را در پیوند با حوزه دیگر تفسیر می‌کردند. تجدد میان دانش‌ها جدایی انداخت، به نحوی که با جدایی از سنت که مبتنی بر توحید بود، تشتت به وجود آمد. در نتیجه سیطره کمیت‌گرایی بر تمامی شاخه‌های دانشگاهی ایران، من جمله الهیات از منظر روش و ساختار، با توجه به این واقعیت که ماده و کمیت اصل تقسیم و کثرت بوده و ذات ماده دارای تقسیم پذیری نامحدود است، هرگونه وحدت حقیقی غیر قابل تحقق شد. در چنین وضعیتی که دانشجو با تجزیه قلمروهای بزرگ دانشی و نفی عامل الهیاتی وحدت‌زا به عنوان امر متعالی و فوق بشری روبرو است، انفکاک میان حوزه و دانشگاه یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر است.

🔻شعار «احیای آکادمیک الهیات» به مثابه شعار دوره وقت اتحادیه الهیات کشور، کلان موضوعی است که ضمن ارتقای رشته‌های علمی الهیات و اصلاح ساختار غیرانضمامی آن، درصدد پیوند سلسله مراتبی دانش عالی الهیات با سایر دانش‌ها و کشف و ارائه راهکارهای نوین در مسائل حساس و حیاتی داخلی و بین‌المللی، از جمله سیاست، روابط بین‌الملل، محیط زیست و تکنولوژی است. امید است که با یاری خداوند، اتحادیه در اجرای این چشم انداز موفق باشد.

اتحادیه انجمن‌های علمی الهیات کشور

@TheolUnion
🔰معاونت اطلاعات و تحقیقات اتحادیه الهیات کشور با همکاری انجمن علمی علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان به مناسبت شب لیلة الرغائب برگزار می‌کند:

لیلة الرغائب از اعتبار روایی تا بررسی لغوی

🔶 حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمود طیب‌حسینی

زمان: پنجشنبه ۱۳ دی-ساعت ۱۹:۰۰

📲شناسه‌ نشست:
https://online.mazaheb.ac.ir/ch/elahiat

┄┄┄┅┅❅✾❅┅┅┄┄┄
@Qranhadisesf
@TheolUnion
🌐انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران با حمایت معنوی اتحادیه الهیات ایران و با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و سازمان‌ها و صنایع برتر ایران برگزار می‌کند:

کنفرانس بین المللی
مدیریت فناوری و نواوری

▪️سخنرانان:

دکتر احمد میدری
وزیر محترم تعاون،کار و رفاه احتماعی

دکتر عباس علی آبادی
وزیر محترم نیرو

دکتر حسین افشین
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان

پروفسور الکساندر برم
استاد ممتاز و مدیر موسسه علوم کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه اشتوتگارت استاد افتخاری در دانشگاه جنوبی دانمارک

آلن زتلمان
مدیرعامل شرکتINNOCONSULT

محمدرسولی
مدیرعامل شرکت AIx2.ai محقق هوش مصنوعی در دانشگاه استنفورد

دکتر مهدی محمدی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

دکتر کامران باقری
مدیرعامل مرکز نوآوری اسمایلینو و استاد مدعو دانشگاه تهران

دکتر فرهاد نیلی
مدیرعامل شرکت رهنمان و استاد مدعو دانشگاه صنعتی شریف

دکتر سید ایمان میرعمادی
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر مرکز استراتژی و تحول هوش مصنوعی شریف

🗓 ۱۹ و ۲۰ دی ۱۴۰۳
ساعت ۸:۰۰ الی ۱۹:۰۰

📍مکان: پژوهشگاه نیروی کشور

🔹اطلاعات بیشتر و ثبت نام🔹

@TheolUnion
حلقه ابدیت
پرورش نخبگان الهیاتی
مجموعه دوره‌های مطالعات سنت‌گرایی

🔻زمانه‌ای درحال تداوم است که دانشجویان با ورود به دانشگاه، در بحران‌های هویتی، معرفتی و روان‌شناختی مدرن فرورفته و جهت رهایی از آن، در همان راهکارهای مدرن دست‌وپا می‌زنند. رشته‌های دانشگاهی به درجه‌ای رسیده‌اند که حتی آن‌هایی که سرچشمه‌هایی از سنت الهی و معنوی را داشتند، در دهه‌های اخیر به برده آشکارترین روش‌های مدرن بدل شده‌اند.

🔻حلقه ابدیت به عنوان حلقه مطالعاتی آرای سنت‌گرایان، درصدد است تا با بررسی و تحلیل اندیشه‌های آن‌ها، راهکارهایی جهت فهم بهتر بحران‌های جهان مدرن ارائه دهد و از طریق انتقال آموزه‌های الهیاتی و سنت‌گرا، اجماعی از نخبگان را از رشته‌های علمی گوناگون جهت بسط آن در حیطه آکادمیک بنا سازد.

🔻در این حلقه سعی می‌شود به این مسائل پاسخ داده شود:

▪️چرا وضعیت جهان همواره بدتر شده‌است‌ و به سوی زوال حرکت می‌کند؟

▪️مولفه‌های جهان مدرن و سنتی چیست؟

▪️نظام جریان سنت‌گرایی چگونه است و چگونه می‌توان این نظام را در نهاد دانشگاه گسترش داد؟

@Eternity_Circle
@TheolUnion
▪️اتحادیه الهیات کشور برگزار می‌کند:

-نخستین دوره حلقه ابدیت

-دوره متن خوانی بحران دنیای متجدد نوشته رنه گنون

-شنبه‌ها و چهارشنبه‌ها؛ ساعت ۲۰:۰۰

-تهران، خیابان قدس، کتابخانه قدس۳

▪️جهت ارتباط و هماهنگی با آیدی @MTJahandideh در تلگرام یا به شماره 09139308767 تماس بگیرید.

@Eternity_Circle
@TheolUnion
اتحادیه الهیات ایران
Photo
باسمه تعالی

به استحضار می‌رساند که پیرو اطلاع رسانی قبلی، اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی الهیات کشور، کمیسیون‌های علمی مبتنی بر پنج گروه اصلی آموزشی رشته‌های الهیات کشور را تشکیل داده و بر اساس فراخوان جذب اعضای کمیسیون‌های علمی، نظر شورای محترم مرکزی اتحادیه و با توجه به سوابق و تجارب اجرایی دبیران انجمن‌های علمی الهیات کشور، دبیران و نائب دبیران کمیسیون‌های علمی اتحادیه الهیات کشور به شرح ذیل است:


🔹سرکارخانم ملیحه ستوده خطیبانی از دانشگاه الزهرا(س) به سمت دبیر و سرکارخانم فاطمه آشتیانی از دانشگاه شهید مطهری به سمت نائب دبیر کمیسیون فلسفه و حکمت اسلامی

🔹جناب آقای ابوالحسن حبیب نژاد از دانشگاه مفید به سمت دبیر و سرکارخانم زهرا توسلی از دانشگاه تهران به سمت نائب دبیر کمیسیون فقه و مبانی حقوق اسلامی

🔹سرکارخانم بهار کوه‌رانی از دانشگاه محقق اردبیلی به سمت دبیر و سرکارخانم نجمه قرائتی از دانشگاه کاشان به سمت نائب دبیر کمیسیون ادیان و عرفان

🔹جناب آقای علیرضا اسدی از دانشگاه فردوسی مشهد به سمت دبیر و سرکارخانم زهرا سادات آقامیری از دانشگاه شهید بهشتی به سمت نائب دبیر کمیسیون تاریخ و تمدن ملل اسلامی

🔹سرکارخانم سیده فرناز اتحاد از دانشگاه مازندران به سمت دبیر و سرکارخانم فاطمه یزدیان فرد از دانشگاه حضرت معصومه(س) به سمت نائب دبیر کمیسیون علوم قرآن و حديث


امید است در سایه الطاف الهی و با کوشش کلیه انجمن‌های علمی الهیات کشور، این کمیسیون‌ها در جهت تحقق چشم انداز اتحادیه الهیات ایران موفق باشند.

✍️محمدطاها جهاندیده
دبیرکل اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی الهیات کشور

@TheolUnion
2025/01/08 21:12:13
Back to Top
HTML Embed Code: