group-telegram.com/ToranjSUT/1072
Last Update:
«کاسیها»
🏔 باشندگان کهن و باستانی کوهپایه های زاگرس بودند، زندگی آنان به نحوه کوچنشینی و دامداری بوده است. در کتیبه های عیلامی و اکدی از کاسیها بسیار نام برده شده است.
🔺رهبران آنها پس از فروپاشی سلسله حاکم دوره بابل کهن در سال ۱۵۹۵ پیش از میلاد به قدرت رسیدند و حدود چهارصد سال (تا ۱۱۵۵ پیش از میلاد) در این مقام باقی ماندند.
🕊 دوره حاکمیت طولانی سلسله کاسی بر میانرودان عاری از مشکلات سیاسی بود و نشان از انعطاف پذیری و انطباق با فرهنگ رایج میان مردمان دارد.
⚔ پادشاهی آشور در شمال و عیلام در شرق شروع به قدرت نمایی در مقابل کاسیان کردند، در قرن ۱۳ پیش از میلاد تهدیدات متعدده ای بر بابل پایتخت تمدن کاسی سایه انداخت.
سرانجام توسعه طلبی های رقیبان به حاکمیت ۵۰۰ ساله کاسیان بر مهد تمدن پایان داد. احتمالاً اولین پادشاهان کاسی همزمان با آخرین پادشاهان نخستین دودمان بابلی سلطنت کردند.
🏛 گنداش، نخستین پادشاه کاسی، در حدود اواسط قرن هجدهم پیش از میلاد سلطنت خود را در مناطق غربی فلات ایران آغاز کرد، کاسیان علی رغم تهاجم به میانرودان، خودا را با فرهنگ، آداب و رسومات محلی انطباق دادند و بدین صورت توانستند قرونی طولانی با حداقل منازعات داخلی بر بابل حکمفرما باشند.
🔸 پایتخت آنها دور-کوریکالزو که به افتخار شاه افسانهای بنیان گذاشته شده بود در نزدیکی بغداد امروزی واقع است، بسیاری از آثار برجای مانده از این حکومت گمنام و در عین حال طولانی را در خود جای داده است.
✍ شایان مرادی
#قلم_ما
#سلسله_متن
#دیوان_ایرانشهر
🆔 @ToranjSUT
BY نشریه دانشجویی «ترنج»
Share with your friend now:
group-telegram.com/ToranjSUT/1072