Telegram Group Search
📌دونالد ترامپ باور دارد که ایلان ماسک در نقش «وزیر کاهش هزینه‌ها» می‌تواند نقشی کلیدی در دولت او بازی کند.

دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور آمریکا در حال تشکیل کابینه‌ دولت آینده خود است و برای ایلان ماسک نیز نقشی در نظر گرفته است.

ایلان ماسک چهره سرشناس دنیای فناوری، مالک توییتر و مدیر شرکت‌های مطرحی چون تسلا و اسپیس‌ایکس از حامیان اصلی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری بود.

ترامپ در گفتگوی اخیر خود با ماریا بارتیرومو اعلام کرد که شاید ترامپ در کابینه او نقش «وزیر کاهش هزینه‌ها» را به عهده بگیرد.

ایلان ماسک احتمالا رسما در کابینه حضور نخواهد داشت چرا که به گفته ترامپ او تمایلی به حضور در دولت ندارد اما برای کاهش هزینه‌های دولت اعلام آمادگی کرده است.

کارنامه ماسک نیز نشان می‌دهد که او احتمالا توانایی به انجام رساندن این مهم را خواهد داشت. او پس از خرید توییتر نیز در اقدامی جنجالی برای کاهش هزینه‌ها بخش عمده‌ای از نیروها را اخراج کرد.                                                                                         
✔️کامنت: برای اینکه دولتی کارآ شود باید هزینه هایش کاهش یابد و نیز درآمدهایش بطور اصولی و استمراری افزایش یابد. دولت ایران هم باید چنین مسیری طی کند.
📌اقتصادایران دولتی است

  ✔️در ۳ سال دولت رئیسی ،تلاش بسیار بیشتری شد به دولتی تر کردن و نابودی بخش حداقلی خصوصی.

میلتون فریدمن بزرگترین اقتصاددان معاصر می گوید اگر بیابان رابه دولت بسپارید ۵ سال بعد دچار کمبود شن می شود.

اقتصاد دولتی [ وجود فساد]  باعث شده ۴ امین کشور غنی جهان از نظر منابع طبیعی دچار کمبود فاحش انرژی شود.

آب نیست، برق نیست ، گاز نیست ، خودرو مناسب نیست ، پرستاران مهاجرت می کنند و...

همه اینها دستپخت اقتصاد دولتی است، مسایل جناحی سیاسی  را بریزید دور تا وقتی  بخش خصوصی قوی  واقعی نه خصولتی های موجود شکل نگیرد  روز به روز شرایط حادتر خواهد شد
.
📌اقتصاد ايران در عصر ترامپيسم

👨‍⚖دکتر آلبرت بغزیان


ظهور شرايط جديد در اقتصاد جهاني و اقتصاد ايران پس از برگزاري انتخابات رياست‌جمهوري ايالات متحده غير قابل انكار است. تجربه سال‌هاي ۲۰۱۶ تا۲۰۲۰ از حضور ترامپ در كاخ سفيد و فشار زيادي كه به فرآيند فروش نفت ايران وارد ساخت، مسوولان، فعالان اقتصادي و عموم مردم را در برابر ابهامات بسياري قرار داده است. ۲ پرسش كليدي در اين ميان مطرح است، نخست اينكه كاهش احتمالي فروش نفت ايران چه تاثيري در وضعيت ارزي كشور ايجاد مي‌كند و پس از آن آيا لايحه بودجه ۱۴۰۴ كه توسط دولت چهاردهم ارائه شده احتياج به تغيير و تعديل دارد يا نه؟

۱) معتقدم گزاره‌اي كه در بودجه تعيين‌كننده است، درآمدهاي نفتي والبته نرخ ارز است. يعني فروش نفت ضرب در قيمت ارز كه درآمدهاي نفتي ايران را شكل مي‌دهد. تعيين‌ نرخ ارز به نوعي خاص در اختيار دولت است اما ميزان فروش نفت در اختيار ايران نيست. البته ايران راه‌هايي براي دور زدن تحريم‌ها دارد كه مي‌تواند از آن استفاده كند. اما از آنجا كه اين راهبردها محرمانه است، ما هيچ تصوير احتمالي از آن نداريم. بنابراين دولت است كه مي‌داند چه ميزان فروش نفت را بايد در عدد در نظر گرفته شده براي نرخ ارز ضرب كند. چاره‌اي نداريم جز اينكه اتكا كنيم به اعداد و ارقامي كه در بودجه درج شده است. اينكه كم است يا زياد است و چرا اين عدد در نظر گرفته شده، بحث ديگري است. وقتي ترامپ فرآيند فروش نفت ايران را كنترل كند، عدد نهايي درآمدها كاهش مي‌يابد و هزينه‌هاي دولت را نمي‌تواند پوشش بدهد. در يك چنين شرايطي هزينه‌هاي دولت براي توسعه عدالت و رفاه، خدمات عمومي و البته تورم، رشد قابل توجهي پيدا مي‌كند. تورم شوخي ندارد و با بودجه دولت همان كاري را مي‌كند كه با سفره من و شما كرده است. دولت مجبور است هر سال عدد بالاتري براي درآمدهاي خود در نظر بگيرد تا خود را با تورم هماهنگ كند.

۲) هزينه‌هاي دولت از دو طريق درآمدهاي نفتي و درآمدهاي مالياتي تامين مي‌شود. ماليات به توليد‌كننده و مردم فشار مي‌آورد و درآمد نفت هم در كشاكش تحريم‌ها و محدوديت‌ها و... گرفتار است. دولت هر سال درآمد مالياتي را افزايش مي‌دهد تا جبران كاهش فروش نفت ناشي از تحريم‌ها با جبران كند. در سال ۱۴۰۴ ماليات‌ها، حدود ۴۰درصد افزايش يافته است. دولت اما سراغ روش‌هاي درست ماليات‌ستاني نرفته و تنها به افراد و گروه‌هايي كه قبلا ماليات مي‌دادند فشار مضاعف وارد ساخته است. راهكار درست ماليات‌ستاني، توسعه پايه‌هاي مالياتي جديد، كاهش معافيت مالياتي برخي نهادها و ارگان‌ها و...است. جالب اينجاست اين نهادهاي عظيم اقتصادي نه‌تنها به دولت ماليات نمي‌دهند بلكه از بودجه هم سهم دارند. وقتي ماليات‌ها هم پاسخگو نباشد، دولت چاره‌اي ندارد جز اينكه اقدام به افزايش خدمات و اقلام دولتي كند. قيمت حامل‌هاي انرژي را افزايش بدهد و ساير روش‌هاي جبراني را اجرايي كند. اما راهكار معقول براي مواجهه با اين شرايط دشوار اقتصادي چيست و دولت چگونه مي‌تواند مشكل درآمدي خود را رفع كند؟

۳) دولت براي حل مشكلات درآمدي خود، ابتدا بايد زمينه رفع تحريم‌ها يا كاهش تحريم‌ها و افزايش درآمدهاي نفتي را فراهم سازد و از سوي ديگر بهره‌وري را به هزينه‌هاي دولت بازگرداند و معافيت‌هاي غير ضروري مالياتي را پايان بدهد. در كنار اين موارد بايد از طريق مذاكره دارايي‌هاي مسدود شده كشور در ساير كشورها را نيز آزاد كند. دولت همچنين بايد قيمت‌ها را در زمان تورم كنترل كند. وقتي به اين بايدها توجه نشود در ميانه‌هاي سال كسري بودجه شكل مي‌گيرد و دولت را ناچار به استقراض، برداشت از بانك‌ها، افزايش نرخ ارز و نهايتا رشد تورم مي‌شود. با توجه به اظهاراتي كه دولتمردان دارند، طبيعي است كه كسري بودجه قابل توجهي در انتظار اقتصاد ايران است. در كشاكش اين اوضاع آشفته مالي حقوق بگيران و توليد‌كننده‌ها هستند كه بيشترين فشارها را تحمل مي‌كنند. توليد‌كننده‌اي كه ماليات فزاينده‌اي مي‌پردازد اما به دليل قطع گاز و برق و... خط توليدش مدام متوقف مي‌شود و نمي‌تواند مبتني بر ظرفيت‌هايش توليد داشته باشد. از سوي ديگر نظام تصميم‌سازي‌هاي اقتصادي كشور هم به گونه‌اي است كه رويكردهاي مولد در آن مورد توجه قرار نمي‌گيرد. مجموعه اين عوامل ضرورت اصلاحات دروني و توسعه مناسبات بيروني و مذاكره را بيشتر از هر زمان ديگري يادآور مي‌سازد. ايران در قسمت دوم سريال ترامپيسم چاره‌اي جز ترسيم مسيرهاي تازه ندارد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌ایلان ماسک با بیش از ۴۷۰۰ ماهواره استارلینک کره زمین را پوشانده است.

✔️گاهی یک انسان چقدر میتواند به بشریت خدمت کند.
👨‍⚖مارکو روبیو

📌وزیر امور خارجه آمریکا در دولت نرامپ شد
.
👨‍⚖ایلان ماسک:

📌آمریکا از ورود پرشمار ایرانیان با استعداد، بهره برده است

✔️ایلان ماسک درپاسخ به داستان زندگی کاربری به‌نام فرزاد در شبکه اجتماعی ایکس می‌گوید آمریکا همواره از ورود ایرانیان با استعداد، بهره برده است.

✔️فرزاد در سال ۱۹۸۷ میلادی از پدر و مادری ایرانی در اسپانیا متولد شده و سپس در سال ۱۹۹۹ میلادی و در جستجوی «رؤیای آمریکایی» همراه خانواده به آمریکا مهاجرت کرده است.
👨‍⚖نخست‌وزیر مالزی:

📌درحال آماده‌سازی پیش‌نویس اخراج اسرائیل از سازمان‌ ملل هستیم.
📌اهمیت زمان در پیشرفت ایران

👨‍⚖محمود سریع القلم

🔷 یک ویژگی مشترکِ حکمرانی میانِ چهار قدرتِ اول جهان، (آلمان، چین، آمریکا و ژاپن)، نگاه های دراز مدت در واکنش ها و تصمیم سازی هاست. اصولاً وقتی حکمرانان، اولویت اول خود را رشد و توسعۀ اقتصادی تعریف کنند، بر اساس بازه های زمانی طولانی مدت تصمیم می گیرند. آلمانی ها برای آنکه بیهوده نگران ناامنی از ناحیۀ روس ها نشوند، پروژه ای چند میلیارد دلاری برای انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان تعریف کردند تا با ایجاد نوعی وابستگی متقابل، هم در تامین امنیت و هم تامین منابع گاز و انرژی برای دراز مدت برنامه ریزی کنند. این پروژه علیرغم مخالفت آمریکا در حال تکمیل است.

🔷 ژاپنی ها که برتری اقتصادی چین را نهایی می دانند با نادیده گرفتن اختلافات عمیق تاریخی، به روابطِ گسترده ای با چینی ها به خصوص در دهۀ اخیر اهتمام ورزیدهاند.برای آنکه انگیزۀ مهاجرت ازآفریقا به اتحادیه اروپا به تدریج کاسته شود، این اتحادیه تصمیم گرفته سرمایه گذاری و فعالیت های گسترده ای را در اقتصاد کشورهای آفریقایی شروع کند تا در یک بازۀ زمانی 10 ساله که پیش بینی می شود200 میلیون نفر به جمعیت آفریقا اضافه شود، مهاجرت آفریقا یی ها به اروپا را به حداقل برساند.آمریکا برای آنکه برتری خود را نسبت به چین در چند دهۀ آینده حفظ کند، به دنبالِ روابطِ استراتژیک با کشورهایی است که یکی از این ویژگی ها را داشته باشد: بازار مصرفی و سرمایه (برزیل و هند)، سرمایه (عربستان، آلمان، کانادا و انگلیس) و فناوری (سنگاپور، هند، اسراییل و کرۀ جنوبی). عموم این کشورها به تثبیتِ موقعیت خود در حدودِ سال 2050 فکر و برنامه ریزی می کنند.

🔷 عربستان که 80 سال به درآمدهای نفتی وابسته بوده، در تلاشی همه جانبه در پی عملیاتی کردن چندین استراتژی موازی برای کسب درآمد های غیرنفتی است.اگر کاهشِ تقاضایِ انرژی در جهان را مبنا قرار دهیم، کیفیتِ حیات اقتصادی در ایران که عمدتاً به صادرات انرژیهای فسیلی وابسته است، تابع کدام درآمدهای ارزی خواهد بود؟ در میان عمومِ متغیرهای موفقیتِ اقتصادی، «عنصر زمان» علیه ماست. هرچند ناکارآمدی داخلی بخشی ازمشکل است ولی درعین حال، بیش از 15 سال است که تبعاتِ ناشی از مسائل خارجی و مذاکرات هستهای، رشد اقتصادی را به صفر و در دورِۀ کرونا به زیر صفر رسانده است.

🔷 تامین امنیت اقتصادی نه به سمینار نیاز دارد و نه جلسات طولانی و سخنرانی. تابع 10 اصل زیر است:

🔰 اجماعِ عمومِ جریان های سیاسی حولِ اولویتِ رشد و توسعۀ اقتصادی؛
🔰 تبدیل دستگاهِ دیپلماسی به وزارت خانه ای جهت تسهیل تجارت و سرمایه گذاری اقتصادی؛
🔰 سیاستِ خارجی یعنی روابط اقتصادی خارجی؛
ثباتِ سیاسی؛
🔰 تمرکز بر چندین مزیت نسبی برای کسبِ سهم بازارِ منطقه ای و جهانی؛
🔰 پیوستن به سازمانِ تجارت جهانی؛
🔰 روابطِ عادی و قابل پیش بینی با عموم همسایگان؛
🔰 اندونزیایی کردن سیاست خارجی(روابطِ متعادل با ژاپن، هند، روسیه، چین، آمریکا، استرالیا و اتحادیۀ اروپا)؛
🔰 نظامِ حقوقی و بوروکراتیک شفاف؛
🔰 مصونیت کاملِ رسانه ها در مبارزه با فساد اقتصادی.

🔷 این ده اصل تابع 5 مفروض بنیادی زیر هستند: بدون ارتباطات بین المللی نمی توان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛بدون روابط عادی و امن با همسایگان نمیتوان به رشد اقتصادی و مازاد دست یافت؛ امنیت داخلی، امنیت ملی، انسجام اجتماعی و وفاداری به کشورعمدتاً تابع امنیتِ اقتصادی و مازاد هستند؛
ثبات اقتصادی به ثبات سیاسی می انجامد؛با توجه به واقعیت های منظومه جهانِ فعلی، مادامی که نخبگان سیاسی به اولویت 80 % رشد و توسعه اقتصادی در نظام فکری و استنباطی خود دست نیابند، از یک بحران به بحرانی دیگر حرکت خواهند کرد.

🔷یکی از خطاهای تحلیلی درمحافلِ علوم انسانی کشور این است که ایران را یک «مورد خاص» می بیند در حالی که مطالعۀ مقایسه ای نشان می دهد که: کشورهای چند قومی هم پیشرفت کرده اند (مالزی)؛ کشورهای مستقر در مناطق  ژئوپلیتیک هم پیشرفت کرده اند (کرۀ جنوبی)؛ کشورهایی که با استعمار مبارزه کرده اند هم پیشرفت کرده اند (ویتنام)؛ کشورهایی که همسایۀ قدرتمند دارند هم پیشرفت کرده اند (مکزیک)؛ کشورهایی که سوابق ایدئولوژیک دارند هم پیشرفت کرده اند (چین)؛ کشورهایی که به آنها حمله شده و مستعمره شده اند هم پیشرفت کرده اند (هند).

🔷هیچ کشوری بدون بین المللی شدن اندیشه و عملکرد نخبگان سیاسی آن نتوانسته است پیشرفت کند.

🔷 بعضی با مطالعه و تشخیص بین المللی می شوند (سنگاپور و مالزی)؛ بعضی با تعددِ بحران ها بین المللی می شوند (چین) و بعضی ها بدون بین المللی شدن، نسل های آیندۀ خود را فقیرتر می کنند (بولیوی، کوبا و کرۀ شمالی).
📌صداوسیما
هم‌ از دولت بودجه می‌گیرد
هم خودش پول از تبلیغات می‌گیرد
هم بیننده نداره
هم طلبکار است
هم‌ زیان‌ده
؟!
📌جزیره های ایران در خلیج فارس :

✔️جزایر مهم و مشهور
1. کیش
2. قشم
3. هرمز
4. ابوموسی
5. لاوان
6. خارک
7. هنگام

✔️جزایر استراتژیک
8. تنب بزرگ
9. تنب کوچک
10. سیری
11. فارور بزرگ
12. فارور کوچک

✔️جزایر کوچکتر و کمتر شناخته شده
13. ناز
14. مینو
15. دارا
16. شیدور
17. بُنی‌فارور
18. مرجان
19. مُطاف
20. ام‌الکرم
21. ام‌الرصاص
22. فارسی
23. محمود
24. مرغاب
25. گرمسیر
26. خارکو
27. هندورابی
28. شتور
29. درکوه
30. تهنی

✔️سایر جزایر
31. عُم‌الحسن
32. عُم‌المآبی
33. سَفاییه
34. طُنب بزرگ و طُنب کوچک
35. میانه
36. حاجی امبارک
37. بندر
38. سوزا
39. شمالی
40. جنوبی
41. نَبِی

✔️همچنین برخی دیگر از جزایر که کمتر شناخته شده‌اند ولی ارزش بازدید دارند:
42. جزیره سیاه‌کوه
43. جزیره تهمان
44. جزیره آرزو
45. جزیره کاظم
46. جزیره چراغ
47. جزیره فلامینگو

✔️این جزایر هر یک دارای ویژگی‌ها و جذابیت‌های خاصی هستند که می‌توانند تجربه‌ای متفاوت برای گردشگران و محققان فراهم کنند.
📌آیا کارکنان دولت مانعی برای توسعه هستند؟

بحث‌هایی پیرامون کاهش تعداد کارکنان دولت و کاهش قدرت آن‌ها در دولت ترامپ مطرح شده است، اگرچه دلایل دولت ترامپ با ایده کوچک‌سازی دولت متفاوت است. به‌تازگی ترامپ، ویویک راماسوامی و ایلان ماسک را در یک *دپارتمان مسئول افزایش کارآیی* دولت قرار داده است.

راماسوامی در مناظره با جان بولتون اشاره می‌کند که روسای جمهور آمریکا توانایی چندانی در تغییر سیاست‌های کلان کشور ندارند؛ این بروکراسی عظیم دولتی و هزاران کارمند با شغل‌های ثابت هستند که سیاست‌های کلی را تعیین می‌کنند و قدرت مانور کمی به دولت‌های جدید می‌دهند. این مسأله از نظر او خلاف اصول دموکراسی است، و به نظر می‌رسد راماسوامی در تلاش برای رفع این مشکل و کاهش نفوذ کارکنان دائمی دولت فدرال است که اغلب تمایلات لیبرال و مخالف ترامپ دارند (مشاهده مناظره:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=XxrIjCu3b1Q).

در همین راستا یک خبر خوب والبته بی ارتباط با بحث بالا این است که، شاید ترامپ، راماسوامی و ماسک از معدود گزینه‌هایی باشند که دشمنی خاصی با ایران ندارند و احتمالاً بتوانند در بهبود روابط ایران و آمریکا مؤثر باشند. برای جمهوری اسلامی هم مذاکره با آمریکا یک گزینه کلیدی در سیاست خارجی محسوب می‌شود، و چه‌بسا با ترامپ، در صورت آرامش بیشتر. او، بتوان راحت‌تر به توافقاتی دست یافت که شاید حتی پایدارتر از دیگر رؤسای جمهور آمریکا باشد؛ به‌ویژه با توجه به شرایط کنونی و گزینه‌های موجود.
📌توافق ایران و آمریکا در راه است؟ / ایلان ماسک با مقامات ایرانی دیدار کرد

🔹نیویورک تایمز نوشت: ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد. دو مقام ایرانی گفتند که این میلیاردر فناوری و سفیر ایران در این دیدار درباره راه‌هایی برای کاهش تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده صحبت کردند.

🔹ماسک یکی از مشاوران نزدیک ترامپ است. در تماس هفته گذشته با رئیس‌جمهور اوکراین، رئیس‌جمهور منتخب تلفن را به این میلیاردر داد. ماسک نقش کلیدی در فراهم آوردن ظرفیت‌های ارتباطی برای اوکراین در جنگ با روسیه ایفا کرده است.

🔹چنین دیدار زودهنگام مستقیمی میان یک مقام ارشد ایرانی و ماسک، این احتمال را مطرح می‌کند که ممکن است در دولت ترامپ، رویکرد تهران و واشنگتن تغییر کند. یکی از مقامات ایرانی گفت که این دیدار را ماسک درخواست کرده و سفیر ایران محل دیدار را انتخاب کرده است./
عراقچی، وزیر خارجه ایران:

✔️آماده‌ ی مذاکره بر اساس منافع ملی هستیم!

✔️به عنوان نماینده ایران تا آخر به‌همکاری کامل خود با آژانس بین المللی ادامه میدهیم!

✔️توافق‌ کردیم با اراده‌ قوی و حسن‌ نیت به‌ مذاکره‌ با طرف های مختلف بازگردیم!!
📌نقشه آخرین تحولات نظامی غزه پس از ۴۰۰ روز جنگ.

✔️بر اساس تصویری که منابع ژورنال عبری هاآرتص منتشر کرده اند، بخش های نارنجی رنگ توسط اسرائیل اشغال شده است یا که هنوز درگیری در آن مواضع جریان دارد. ارتش اسرائیل از باقی مناطق عقب نشینی کرده است. کماکان بیش از صد اسیر اسرائیلی در دست نیرو های حماس هستند.
👨‍⚖عکس جوانی یحیی سنوار : در فلسطین

👨‍⚖عکس جوانی نتانیاهو : در لهستان

📌حالا دومی یعنی نتانیاهو به اولی یعنی سنوار میگه اشغالگر
؟!
2024/11/16 05:30:47
Back to Top
HTML Embed Code: