group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20964
Last Update:
🔻پوپولیسم زاده جهل مردم🔻
عوام فریبی نه فقط در تبلیغات تجاری، بلکه در دنیای سیاست هم به همان شیوه رایج است.
حربه اصلی عوامفریبی، این احساس درونیاست که هر کس میخواهد مورد تحسین دیگران قرار گیرد و بر ارزش و احترامش افزوده شود. این احساس گاه باعث تمایل افراد به تشبه به افراد مشهور میشود. تهیهکنندگان تبلیغات و آگهیهای تجاری از این روحیه حداکثر استفاده را میکنند؛ مانند پوستری که در آن شخصیت معروفی را در حال نوشیدن چای مخصوصی نشان میدهد.
در عالم سیاست هم برخی از سیاستمداران از همین احساس استفاده کرده و به گونه ای بسیار افراطی، کاذب و توخالی، به مردم احترام میگذارند و در کلامشان مدام از مردم سخن می گویند، اما در عمل نشان می دهند که هیچ ارزش و اعتبار و احترامی برای مردم قائل نبوده و بیشترین اقدامات را بر علیه منافع همان مردم انجام می دهند. سیاست های این سیاستمداران معمولا در کوتاه مدت مردم را راضی و خوشحال میکند اما در میان مدت و بلند مدت به شدت به ضرر مردم تمام میشود و چه بسا وضع مردم را بدتر میسازد.
بله در سیاست هم عوام را می فریبند. جلوگیری از آن نیازمند آن است که تعداد عوام سیاسی جامعه کاهش یابد و این امر جز با بالا رفتن سطح سواد و آگاهی های سیاسی جامعه امکان پذیر نیست
یک رهبر سیاسی برای بالا رفتن از نردبان قدرت خود را از جنس مردم نشان میدهد، دست بر کمبود و نداشتههای آنان میگذارد، شکافها را پررنگ میکند و مقصر را نخبگانی میداند که با نادیده گرفتن منافع مردم کار خود را پیش بردهاند.
با این حال این رهبران سیاسی - مردمی هیچ راهکار مشخصی پیشنهاد نمیدهند و روشن نیست برای آن همه دشواریها چه خواهند کرد و معمولا خیلی شتابزده و غیرمنتظره سیاست ها و تصمیم هایی دور از منطق و عقلانیت، اتخاذ میکنند که در نهایت به ضرر مردم تمام میشود.
شاید به میتوان به جرات گفت که حاکمیت مذهبی ایران شدیدترین و خالص ترین نوع پوپولیستی را بین نظامات ایدئولوژی جهان داراست . و تنها موضوع و گزینه ای که سیاستهای پوپولیستی را کمرنگ و حتی خنثی خواهد کرد ، آگاهی و بینش سیاسی و اجتماعی مردم است که به یمن وجود فضای مجازی در سالهای اخیر ، حاکم پوپولیست را شکست خورده نشان میدهد
هرچه جهل مردم بیشتر ، حاکم عوامفریب موفق تر خواهد بود...!!
https://www.group-telegram.com/cn/khosrovanooshiravan.com/20963
✍ #فرهاد
BY خسرو انوشیروان
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20964