group-telegram.com/shariftoday/19117
Last Update:
«عکسهای ناب از آخرین روزهای اسفند ۸۴ شریف»
📰 اگر خاطرتان باشد، اوایل امسال گفتیم چند نفر از فعالین دانشجویی، سنگ بزرگی را نشانه رفتهاند و آن جمعآوری آرشیو نشریات دانشگاه است؛ نشریاتی که هم خودشان بخشی از تاریخ دانشگاه هستند و هم راوی بخشی از تاریخ دانشگاه و حالوهوا و فکر و دغدغه و میل دانشجوهای یک دوره از شریف.
🗞 این پروژه در این ده ماه کمکم کاملتر شده و الآن حتی برخی از نشریات دهه هشتاد دانشگاه هم به آن اضافه شده که شاید مهمترین آن، خبرنامه انجمن اسلامی باشد. خودتان میتوانید در کانالی که برای این کار ساخته شده، بچرخید و بین آرشیو نشریات مختلف، گم شوید.
🔹 البته اخیرا جمعآوری این آرشیو فراتر از نشریات دانشگاه رفته و اسناد دیگری هم دارد به آن اضافه میشود که بهانه این پست هم، یکی از جالبترین این اسناد است؛ عکسهایی از اواخر اسفند ۸۴ در دانشگاه و حواشی تدفین شهدای گمنام در حیاط مسجد دانشگاه که خبر حواشی آن حتی سر از صداوسیما هم درآورد.
🔹 در حالی که آخرین روزهای سال ۸۴ داشت مژده آمدن عید را میداد و خیلی از دانشجوها مسافر شهرهایشان بودند و کلاسها هم نظم و ترتیب همیشگی را نداشت، ۲۲ اسفند، شریف شاهد یک درگیری و تنش تمامعیار بود. شورای فرهنگی دانشگاه به پیشنهاد بسیج دانشجویی و کانونهای فرهنگی همسو با آن مصوب کرده بود که به مناسبت چهلین سال تأسیس دانشگاه، شریف میزبان تعدادی از شهدای گمنام باشد.
🔹 موافقین تدفین از این کار به عنوان احترام به شهدا یاد میکردند و آن را فرصتی برای ادای دین به شهدا و تقویت روحیه انقلابی در دانشگاه میدانستند، اما مخالفین تدفین شهدا میگفتند این کار امکان حضور افرادی خارج از دانشگاه را در محیط دانشگاه به عناوین مختلف فراهم میکند و این افراد ممکن است با حضورشان، روحیه نقادی در دانشگاه را برنتابند و مانعی برای فعالیتهای دانشجویی باشند.
🔹 در نهایت تجمع مخالفین تدفین شهدا در روزهای قبل از مراسم مقابل دفتر رئیس و مذاکراتشان با معاون دانشجویی وقت دانشگاه (وثوقی وحدت) برای تأخیر در اجرای این برنامه و منوط شدن آن به رأی موافق دانشجوها، راه به جایی نمیبرد و ۲۲ اسفند، تابوتهای شهدا به شریف میآید تا در ضلع شمالی حیاط مسجد به خاک سپرده شود. دانشجوهای مخالف با دعوت انجمن اسلامی در حیاط مسجد حاضر میشوند تا اعتراضشان را نشان دهند. از طرف دیگر موافقان تدفین هم در حیاط مسجد حضور دارند و در مقابل مخالفان صفآرایی کردهاند. اما سعید حدادیان که مداح مراسم است، با سخنهای تهییجکنندهاش عاملی میشود برای شروع درگیری بین موافقان و مخالفان.
🔹 البته این درگیری، تنها حاشیه این مراسم نیست و دانشجوهای معترض با حضور در مقابل دفتر ریاست دانشگاه نسبت به خلف وعده و ورود افراد خارج دانشگاه به مراسم اعتراض میکنند و این اعتراض، درگیری با ریاست وقت دانشگاه (سعید سهرابپور) و ضرب و شتم او را هم به همراه دارد.