Telegram Group Search
یک‌شنبه‌های نقد کتاب کودک و نوجوان با عنوان «نشست‌های ابک‌تاب» برگزار می‌شود.
ابک‌تاب، نقد تفکرمحور ادبیات دینی ـ الهیاتی کودک و نوجوان است که آثار ادبی را با معیارهای تأثیرگذاری در خردورزی این دسته از مخاطبان، برمی‌رسد.

مربیان و تسهیل‌گران، دانش‌جویان ادبیات کودک و نوجوان و استادان و پژوهش‌گران گرامی می‌توانند یک‌شنبه‌ها ساعت ۲۰:۰۰ در بستر نرم‌افزار «قرار» یا با مرورگر خود از طریق نشانی زیر، به اتاق «ابک‌تاب» وارد شوند و در این برنامه مشارکت کنند:
https://gharar.ir/r/3786a215

این برنامه، هم‌زمان در صفحه اینستاگرام دین‌آنلاین و ابک، به نشانی
«instagram.com/dinonline.com»
و
«instagram.com/theology4children»
به صورت زنده پخش خواهد شد.

هم‌چنین چکیده مباحث هر هفته در رسانه‌های رسمی «ابک» به نشانی زیر، منتشر خواهد شد:

https://theology4children.ir
https://eitaa.com/theology4children

🆔@dinonline
🔻بازخوانیِ نظریه‌یِ «تمایزِ بینِ دین از فهمِ دین» در اندیشه‌یِ سید کمالِ حیدری براساسِ دست‌آوردهایِ فلسفه‌یِ ذهنِ معاصر
مجید زمانی (طلبه‌یِ درسِ خارجِ حوزه‌یِ علمیه‌یِ قم؛ پژوهش‌گرِ فلسفه و تصوّف)

✔️ سید کمالِ حیدری در معرفت‌شناسیِ دین ایده‌ای بنیادین دارد؛ او ابتدا بینِ دین در ساحتِ وجود (دینِ نفس‌الأمری/دینِ ثبوتی) و دین آن‌گونه که بر ما آشکار می‌شود و متعلَّقِ فهمِ ما قرار می‌گیرد، (دینِ اثباتی) میز می‌نهد و این تمایز را بر مبانیِ معرفت‌شناسانه‌ای که از ملاصدرا و ابنِ‌عربی استنباط کرده است، بنیان می‌نهد؛ و بدین‌طریق راهِ خود را از تمایزی که سروش در قبض و بسط پذیرفته، سِوا می‌سازد و تمایز را باتکیه‌بر ظرفیت‌هایِ برآمده از سنّت تبیین می‌کند. تفاوت‌هایِ سروش و حیدری بیرون از موضوعِ نوشته‌یِ کنونی است و صرفاً به‌همین‌میزان تذکر داده شد تا این اتّهام از حیدری نفی گردد که با نگاهِ سرسری، بی‌نظر به تمایزهایِ مبنایی و روشی، عده‌ای ایده‌یِ او را این‌همان با نظریه‌یِ سروش دانسته اند. حیدری با نظر به این تمایز، دین را مجموعه اجتهاداتِ متفاوتی می‌داند که مجتهدان درطولِ‌تاریخ بیان کرده اند. من در این مقالک، به فلسفه‌یِ ذهنِ معاصر رجوع کرده ام و سعی کرده ام با برقراریِ توازن بینِ سنّتِ اسلامی و دست‌آوردهایِ فلسفه‌یِ ذهن، تبیینی معاصرانه از ایده‌یِ او به‌دست دهم. ذکرِ این نکته ضرورت دارد که پژوهشِ بنده صرفاً جنبه‌یِ توصیفی و پدیداری دارد و درمقامِ دفاع یا ردِ حیدری نیستم؛ بل‌که محدوده‌یِ ادعایِ من صرفاً ناظر به این نکته است که ارائه‌یِ فهمی متفاوت از آراءِ سید کمالِ حیدری نیز امکان‌پذیر است. مواجهه‌یِ آکادمیکی و بی‌طرفانه با اندیشه‌یِ حیدری یک ضرورتِ معرفتی است و نباید با رویکردی سلبی با اندیشه‌هایِ او که ظرفیتی برایِ حوزه‌یِ معاصرِ قم به‌حساب می‌آید، تعامل کرد.
📎 پیوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43890/

🆔 @dinonline
🔻نقد تفکرمحور کتاب دختر ماه
در یک‌شنبه‌های نقد کتاب برگزار شد: چهارمین نشست ابک‌تاب
مهدی فردوسی مشهدی

✔️چهارمین نشست «ابک‌تاب» به مناسبت وفات فاطمه معصومه (س) دختر امام هفتم شیعیان، با تمرکز بر کتاب «دختر ماه» و به همت دین‌آنلابن و میزبانی دکتر نوری‌صفت، برگزار شد. به گفته نویسنده، این کتاب «روایتی داستانی از زندگی حضرت فاطمه معصومه» است که در چارچوب برنامه آموزشی ـ پژوهشی الهیات برای کودکان، بررسی شد، اما با توجه به حال و مجال گفت‌وگو، گزارش تفصیلی نکته‌های مطرح و مسکوت در این گفت‌وگو به شرح زیر به خوانندگان ارج‌مند پیشکش می‌شود. این یادداشت انتقادی ناظر به این کتاب، همچون یادداشت‌های انتقادی ناظر به سه کتاب پیشین؛ یعنی «پیامبر» و «پرواز اسب سفید» و «ده قصه تصویری از مثنوی»، منتشر و به خواننده گرامی عرضه می‌شود و ملاحظاتم را درباره کتاب چهارم در این برنامه؛ یعنی «دختر ماه»، در بردارد.
📎 پیوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43897/


🆔 @dinonline
🔻تعلیق ناباوری؛ نگاهی به کتاب خدا به روایت قرآن
امیرحسین خداپرست

: : کتاب «خدا به روایت قرآن» نوشته جک مایلز است که صالح طباطبایی آن را ترجمه کرده و نشر نی آن را در سال ۱۴۰۰ روانه بازار نشر کرده است.

خدا به روایت قرآن ترجمهٔ فارسی مجموعهٔ سه‌گانهٔ جک مایلز، دربارهٔ تصویر خدا در کتاب‌های مقدس است. دو کتاب دیگر او در این مجموعه خدا در کتاب مقدس یهود و خدا در کتاب مقدس مسیحیان نام دارند و پیش از خدا در قرآن تألیف و منتشر شده‌اند...
📎 پیوند به متن کامل این گزارش در سایت دین‌آنلاین

🆔 @dinonline
🔻وقتی دین از نفرت سخن می‌گوید

استنلی سیرز

✔️ در متون مقدّس ما آیاتی هستند که قتل و کشتار در راه خدا را تجلیل و تمجید می‌کنند یا حتّی از کشتار و عذاب کافران به دست خداوند سخن می‌گویند. بسیاری از ما وقتی با این قبیل آیات مواجه می‌شویم، دچار سردرگمی و کشمکشی درونی می‌شویم. آیا خدایی که یهودیان و مسیحیان از او دم می‌زنند، خدایی مهربان است، یا آن خدای «حسودی» است که در متون عبری تصویر شده است؟ آیا الله وجود رحمان و رحیمی است که در قرآن یاد شده، یا خدای بدجنس و شریری است که کفّار را به آتش جاویدان دوزخ محکوم می‌سازد؟

📎 پیوند به این مطلب در سایت دین‌آنلاین

🆔 @dinOnline
📸حساب اینستاگرام لبنان تصویری منتشر کرده که نشان می‌دهد روحانی شیعه، در کنار مفتی اهل سنت و دوشادوش کشیش مسیحی مارونی بر پیکر شهدای نبطیه جنوب لبنان نماز می‌خوانند.

🆔 @dinonline
ولی کشتن نویسنده‌ها کار احمقانه‌ای است مخصوصا اگر تصویرش را هم خود قاتل منتشر کرده باشد. به نظر می‌آید او اصرار داشت که کشته شود چون کار نویسنده‌ها پس از مرگ شروع می‌شود. او از خود یک گلوله هم به جا گذاشت، گلوله‌ای که شاید عمدا شلیکش نکرده بود و کتاب! آیکونیک‌ترین مرگ سال‌های اخیر... قبلا گفته بودم که ملت‌ها در دوره‌های صعود، نویسنده‌های نظامی دارند و دانشمندان مسلح. قلم، ترجمهٔ صدای گلوله است و گلوله، حامی نوشته.(به نقل از کانال عکس مهتاب)


✔️ خار و میخک رمانی جذاب است که توسط شهید مجاهد یحیی سنوار در دوران حبس طولانی‌اش در زندان‌های اسرائیل نوشته شده است.
«خار و میخک» نه تنها یک اثر داستانی، بلکه گواهی عمیق بر روح پایدار غزه است. این روایت که توسط یحیی سنوار در میان سایه های زندان های اسرائیل نوشته شده است، از داستان سرایی سنتی فراتر می رود تا نگاهی ناب و بدون فیلتر به آن ارائه دهد.
این رمان در ۳۰ فصل خود، انتخاب سخت برخی از آوارگان فلسطینی برای کار در اسرائیل را نیز به نمایش می گذارد.

🆔 @ketabestan
🆔 @dinonline
🔻جایگاه زنان در مناسبات قدرت و حکمرانی؛ با نگاهی به تفسیر علامه طباطبایی
احسان پاپن

✔️ از موضوعات بحث انگیز دین اسلام، نگاه قرآن به زنان، به خصوص ذیل آیه ۳۴ سوره نساء است. این آیه به مناسبات قدرت زن و مرد می‌پردازد اما موضوع آیه کدام شان مناسبات، رابطه جنسی، خانواده و یا حکمرانی در جامعه است؟ برداشت علامه طباطبایی در المیزان از این آیه، عمومی است یعنی نوع مرد بر نوع زن قیم است ازجمله درشأن حکمرانی و قضاوت. این نوشتار به صورت خاص به جایگاه زنان در شأن حکمرانی با بررسی آیات دیگر قرآن ازجمله آیات مربوط به حکمرانی ملکه سبا در قرآن می‌پردازد.
📎پيوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین

https://www.dinonline.com/43917/

🆔 @dinonline
🔻آیا خشونت از مذهب زاییده می شود یا سیاست؟

✔️جودیت باتلر فیلسوف پساساختارگرا، منتقد فمنیست و صاحب کرسی استادی در رشته ادبیات در دانشگاه کلمبیای شهر نیویورک است. متن زیر بخشی از گفتگوی جونز کلی با جودیت باتلر دربارۀ گفتمان حول مذهب وخشونت است:

▪️ وقتی بی‌خِردی و تعصب‌گرایی بارِ مذاهب دیگر می‌شود، به کسانی که این بار را به دیگری فراافکنی می‌کنند این فرصت داده می‌شود که عملکردهای خودشان را عقلانی و متمدنانه ببینند، حتی اگر کاملاً جنایت‌کار باشند و تلفات جانبی داشته باشند، در نهایت کشتن افراد بی‌گناه غیرنظامی را تعبیرِ مثبت می‌کنند. البته گروه‌های مذهبی خشن وجود دارند، اما آیا این مذهبِ آنهاست که آنها را خشن می‌کند یا سیاستِ آنها؟ ما هنوز راه زیادی در راستای سر در آوردن از این موضوعات داریم.
▪️ مذاهب بسیاری وجود دارند، از جمله مذهب خود من (یهودیت)، که یک پایۀ قویِ وابسته به پدرسالاری دارند. یهودیت فعالانه پدرسالاری را تجلیل می‌کند، اما بسیاری از فمینیست‌ها روش‌هایی برای بازخوانی یا خوانش در برابر بافت پدرسالارانه یافته‌اند. آنها زنان را در کتاب مقدس پیدا کرده‌اند و به دنبال بازگویی داستان‌های کتاب مقدس از دیدگاه خودشان یا به روش‌هایی که نقش زنان را برجسته می‌کند هستند. این روش من نیست اما می‌فهمم و به آنها احترام می‌گزارم.

📎 متن کامل گفتگوی جونز کلی با جودیت باتلر در دین آنلاین:
http://dinonline.com.com/doc/interview/fa/7766/

◀️ کانال دین آنلاین در تلگرام:
@dinonline
🔻فتح الله گولن درگذشت اما چالش وی برای اردوغان ماندگار است

✔️فتح‌الله گولن، متفکر و نویسنده‌ ترکیه‌ای، یکی از چهره‌های بحث‌برانگیز در عرصه سیاسی و اجتماعی ترکیه به شمار می‌آید. او به عنوان رهبر جنبش “خدمت” که بسیاری از مدارس و مؤسسات آموزشی و خیریه در سراسر جهان دارد، شناخته می‌شود. گولن در تبعید خودخواسته در ایالات متحده زندگی می‌کرد و به خاطر نفوذی که در سیستم‌های مختلف آموزشی و قضایی ترکیه داشته، همواره مورد توجه و نقد دولت ترکیه قرار داشته است. رسانه‌ها خبر از درگذشت او منتشر کرده‌اند، اما لازم است به صورت جامع‌تری به نقش و تاثیر او در وقایع معاصر ترکیه پرداخته شود.
📎 پیوند به متن کامل این گزارش در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43944/

🆔 @dinonline
عبدالکریم سروش
<unknown>
🔻ناامیدی از «اجماع عقول» و طلب تعجیل در «ظهور»

✔️عبدالکریم سروش در پیامی تصویری، ضمن محکوم کردن جنایات اخیر رژیم غاصب اسرائیل، از ناکارآمدی «ازدحام نفوس» و «اجتماع عقول» سخن گفته و خواستار تعجیل در «ظهور» شده است و در انتهای پیام تصویری خود می‌گوید:  «آدمی گاهی فکر می‌کند منجیانی که ادیان وعده داده‌اند باید ظهور کنند…»

🆔 @dinonline
DinOnline دین‌آنلاین
<unknown> – عبدالکریم سروش
🔻سروش و ناامیدی از «اجماع عقول» و طلب تعجیل در «ظهور»؛ مروری به تحول فکری عبدالکریم سروش دربارهٔ مهدویت و دموکراسی
احمد سواری

✔️ عبدالکریم سروش در پیامی تصویری، ضمن محکوم کردن جنایات اخیر رژیم غاصب اسرائیل، از ناکارآمدی «ازدحام نفوس» و «اجتماع عقول» سخن گفته و خواستار تعجیل در «ظهور» شده است و در انتهای پیام تصویری خود می‌گوید:  «آدمی گاهی فکر می‌کند منجیانی که ادیان وعده داده‌اند باید ظهور کنند…» در این نوشتار مروری شده است به تحول فکری عبدالکریم سروش در موضوع مهدویت و دموکراسی.
📎 پيوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43956/


🆔 @dinonline
🔻نقش دین در خشونت و درگیری‌های امروزی از نگاه کارن آرمسترانگ
کارن آرمسترانگ/ ترجمه یاسین حسینی

✔️همان‌طور که همه ما متفق‌القول هستیم، درگیری بین جهان اسلام و غرب اساساً سیاسی است اما مبتنی بر اعتقاد همگانی دین از دلایل اصلی آن تلقی می‌شود. اسلام در غرب به‌عنوان یک ایمان اساساً خشن قلمداد می‌شود که معتقدانش را به اعمال ترور ترغیب می‌کند و از جانب مسلمانان ادعا می‌کنند که کاملاً از قرآن و شریعت الهام گرفته‌اند. سکولارها بعضی اوقات همه ادیان را اساساً تفرقه‌افکن و مبهم می‌دانند.
📎 پيوند به متن کامل این مطلب در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/24112/

🆔 @dinonline
🔻جنایات صهیونیست‌ها نتیجه تنزلِ اخلاقی غربِ پساهیتلری؛ غرب علیه غرب
عظیم محمودآبادی

✔️امروز کسی در جهان نیست که بربریت صهوینیستی را نبیند یا آن را محکوم نکند. عقلای عالَم از هر گروه، کیش و ملیتی که هستند در سراسر دنیا نسبت به این حجم از جنایت وحشیانه و ددمنشانه رژیم صهیونیستی در شوک هستند و آن را به صد زبان محکوم می کنند. نگاهی به اظهارات بی سابقه مقام های جهانی از قبیل دبیرکل سازمان گرفته تا رای دادگاه لاهه و … همه گواهی بر این مدعا است.
📎 پیوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43960/


🆔 @dinonline
🔻آناکاوی رنج تنهایی
فرهاد مشکور

✔️ الهام‌بخش این نوشتار، تجربه شرکت در سلسله مباحث مرتبط با پروژه گسترده بازخوانی انتقادی عرفان ایرانی-اسلامی است؛ پروژه‌ای که در کانون توجه منزل کنونی‌اش، سنت عرفان خراسانی و دو چهره برجسته آن، «بایزید بسطامی» و «بوالحسن خرقانی» قراردارد.
این حرکت فکری به تلاش دکتر سروش دباغ، فیلسوف و محقق معاصر، در واقع سفری‌ است که ابعاد حکمی و فلسفی ِعرفان را با دیدگاهی نو بازمی‌شناساند. به بیان دیگر، این پروژه نه‌تنها بازگشت به متون ِکهن ِعرفانی است، بلکه تلاشی است برای واکاوی و بازآفرینی آن در پرتو مسائل فلسفی و اگزیستانسیال معاصر. در این نشست‌ها، ظرایف و نکات عرفانی و فلسفی با تحلیلی انضمامی و تاریخی بررسی می‌شود؛ تحلیلی که تلاش‌می‌کند از دریچه‌های جدید، فهم ما از متون و آموزه‌های عرفانی را بگستراند و ما را به امکاناتی نوین برای دسترسی به معنای کنونی این متون رهنمون سازد. این بازخوانی انتقادی، نوعی گشودگی به سوی افق‌های تازه است که در آن، عرفان ایرانی-اسلامی با مسائل فلسفی، اجتماعی و روان‌شناختی مدرن پیوندمی‌خورد.
📎 پيوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43962/

🆔 @dinonline
🔻درس.گفتارهایی پیرامون کتاب "رویا، استعاره و زبان دین"

استاد: امیر مازیار

✔️امیر مازیار طی ۸ جلسه در حلقه دیدگاه نو درسگفتاری با عنوان "نسبت تخیل و رویا با متون دینی در فلسفه اسلامی" با محوریت کتاب "رویا، استعاره و زبان دین" ارائه کرد.

فایل‌های صوتی این درس‌گفتار در اختیار دین‌آنلاین قرار گرفته تا به مرور برای مخاطبان بازنشر شود.


🆔 @dinonline
DinOnline دین‌آنلاین
🔻درس.گفتارهایی پیرامون کتاب "رویا، استعاره و زبان دین" استاد: امیر مازیار ✔️امیر مازیار طی ۸ جلسه در حلقه دیدگاه نو درسگفتاری با عنوان "نسبت تخیل و رویا با متون دینی در فلسفه اسلامی" با محوریت کتاب "رویا، استعاره و زبان دین" ارائه کرد. فایل‌های صوتی…
درسگفتار_رویا_استعاره_و_زبان_دین_۱
<unknown>
🔻درس‌گفتارهایی پیرامون کتاب "رویا، استعاره و زبان دین"

استاد: #امیر_مازیار

✔️امیر مازیار طی ۸ جلسه در حلقه دیدگاه نو درسگفتاری با عنوان "نسبت تخیل و رویا با متون دینی در فلسفه اسلامی" با محوریت کتاب "رویا، استعاره و زبان دین" ارائه کرد.

فایل‌های صوتی این درس‌گفتار در اختیار دین‌آنلاین قرار گرفته تا به مرور برای مخاطبان بازنشر شود.


🔹جلسه اول
در این جلسه توضیح مختصری درباره کتاب رویا، استعاره و زبان دین" و بخش‌های اصلی آن ارائه شد.
مدرس دوره سپس برای فهم نظریه وحی نزد فارابی و ابن‌سینا به پیشینه مساله "تکلم خداوند" در قرون نخست اسلامی و نزد متکلمان اشاره و فهرست‌وار بیان کرد که از دیدگاه فلسفی و کلامی چه مشکلاتی برای انتساب "کلام ملفوظِ مسموع" به خداوند یا هر موجود مجرد دیگری وجود داشت.

🆔 @dinonline
🔻معناشناسیِ برساخت‌گرا در مدرسه‌ اصولیِ نجف
مجید زمانی (پژوهش‌گرِ فلسفه)

✔️در بینِ شاگردانِ مکتبِ محمدباقرِ صدر، تنها دو تن از ایشان، ادامه‌دهنده و بسط‌دهنده‌یِ مکتبِ او بودند: عمار ابو رغیف و سید کمال حیدری؛ دیگر شاگردان صرفاً در نقشِ شارح و مفسّر ظاهر شدند و آورده‌یِ پژوهشی‌ای بیش از صدر نداشتند.

📎 پيوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/43969/


🆔 @dinonline
DinOnline دین‌آنلاین
<unknown> – درسگفتار_رویا_استعاره_و_زبان_دین_۱
درسگفتار_رویا_استعاره_زبان_دین_۲_mp3cut_net (1)
<unknown>
🔻درس‌گفتارهایی پیرامون کتاب "رویا، استعاره و زبان دین"

استاد: #امیر_مازیار

✔️امیر مازیار طی ۸ جلسه در حلقه دیدگاه نو درسگفتاری با عنوان "نسبت تخیل و رویا با متون دینی در فلسفه اسلامی" با محوریت کتاب "رویا، استعاره و زبان دین" ارائه کرد.

فایل‌های صوتی این درس‌گفتار در اختیار دین‌آنلاین قرار گرفته تا به مرور برای مخاطبان بازنشر شود.


🔹جلسه دوم
در جلسه دوم درباره نظریه فارابی درباب وحی و راه‌حل او برای حل مشکل تکلم خداوند سخن گفته شد. از دیدگاه فارابی تجربه وحیانی تجربه‌ای رویایی بوده‌ است. قوه متخیّله نفس در  رویا، حقایق معقولِ برگرفته از ساحات برتر وجود را با عمل محاکات یا بازنمایی متخیل می‌کند و در نفس پیامبر، و نه خارج از آن، وحیِ ملفوظِ مسموع یا رویت ملک شکل می‌گیرد. در این فرایند  نفس پیامبر منفعل نیست و نقشی فعال در محاکات خیالین دارد.  امیر مازیار در این بحث به اختصار ارکان خداشناسانه، معرفت‌شناسانه و نفس‌شناسانه این دیدگاه را بر شمرد و به جایگاه این نظر در میان فیلسوفان اسلامی اشاره‌کرد.


🆔 @dinonline
✔️دین آنلاین برگزار می‌کند:

⭕️غزه؛ گرانیگاه مناسبات تمدنی غرب و شرق

🔴با حضور  محسن الویری

🔺پنج شنبه
دهم آبان
ساعت ۲۱

⭕️میزبان : نورا نوری صفت


صفحه دین‌آنلاین در اینستاگرام


🆔 @dinonline
2024/11/15 18:28:09
Back to Top
HTML Embed Code: