Telegram Group Search
🔰 «دو روی سکهٔ ترس»

✍🏻 علی حاج‌علی‌اکبر، ۱۴۰۱ صنایع

🔹 در میدان نبرد اگر دشمن را بترسانی با مرگ برادرش کرده‌ای. چرا که ترس عقل را از کار می‌اندازد. کسی که در میدان نبرد عقلش را از دست بدهد یا کشته می‌شود یا خود را به کشتن می‌دهد.

🔸 ترس کاری می‌کند که ما نتوانیم تصمیم درست را در زمان درست بگیریم. البته اساساً تصمیم مقوله‌ای زمان‌مند است و تصمیمِ همیشه‌درست وجود ندارد. لذا منظور از تصمیم درست، انتخابی در همان لحظه است.

🔹 در تحلیل جنگ نباید ترسید و از روی ترس حرف زد. این که فکر کنیم دشمن پیروز شده و ما شکست خوردیم پس چرا بجنگیم بیایید صلح کنیم، یا این‌که بگوییم همه چیز را از دست دادیم پس با تمام قوا باید حمله‌ای انجام دهیم، هردو از روی ترس است.

🔸 در میدان سیاست هم باید از ترس، و تحلیل ترسوها دور باشیم. صحنهٔ جنگ را درست ببینیم. نباید ترس ما را از فکر کردن فراری دهد. لذا باید خودمان و ظرفیت‌ها و توانایی‌های ملت خودمان را بشناسیم. و در طرف دیگر دشمن را هم درست بشناسیم. تصور نکنیم دشمن شکست‌ناپذیر است و از ارتشی نامیرا برخوردار است. ادعاهای دشمن را باور نکنیم و خودمان را ضعیف و از‌پیش‌بازنده نپنداریم.

🔹 و درنهایت خوب است به یاد داشته باشیم که اگر در راه خدا هستیم نیازی به ترس از فرعونیان نخواهد بود.

تو راست معجزه در کف، ز ساحران مهراس
عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

تو موج غیرت و عزمی، ز بحر بیم مدار
حذر ز غرش طوفان مکن! ز جا مگریز

ز سست‌عهدی ایام دل‌شکسته مشو
نشانه باش چو پرچم، ز بادها مگریز

چو صخره باش و مکن تکیه جز به دامن کوه
به حق سپار دل خویش و از دعا مگریز

به نوشخند منافق ز ره کناره مگیر
به زهرخند معاند، به انزوا مگریز

«امین» خلق و امانت‌گزار یزدان باش
به صدق کوش و خطر کن! ز مدعا مگریز

✏️ تصویر، نقاشی استاد روح‌الامین در رابطه با شعر رهبر انقلاب پس از وعدهٔ صادق۱ است.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
«گروگانگیری در میلان»

🔹دوشنبه ۲۶ آذر مصادف با ۱۶ دسامبر، دکتر محمد عابدینی ۳۸ ساله، فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه شریف در میلان ایتالیا و به درخواست دولت آمریکا دستگیر شد، اما نحوه عمل به نوعی گروگان گیری یا حتی آدم ربایی تلقی میشود. او مدیر عامل یک شرکت در ایران و یک شرکت در سوئیس است. همچنین به صورت همزمان مهدی محمدصادقی که تبعیت مضاعف ایران و آمریکا را دارد در ایالت ماساچوست آمریکا دستگیر شد.

🔸وزارت دادگستری آمریکا خبری پر از اتهامات واهی علیه این دو تبعه‌ی ایرانی منتشر کرده. طبق ادعای دولت آمریکا صادقی با دور زدن تحریم، فناوری‌های دقیق آمریکایی را به ایران می‌رسانده

🔹ده ماه پیش جنبش مقاومت اسلامی "نجباء" در عراق در پاسخ به حمایت آمریکا از تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه با پهپاد به یک مقر نظامی آمریکایی در اردن حمله کرده است و در این حمله ۳ نظامی آمریکایی کشته شده و چند ده نفر مجروح شدند. حال دولت آمریکا ادعا کرده که پس از بررسی لاشه‌ی پهپاد توسط FBI متوجه شده‌اند که پهپاد فوق‌الذکر یک پهپاد انتحاری شاهد ساخت سپاه پاسداران بوده که در آن از سیستم مسیریابی سپهر استفاده شده که محصول شرکت دکتر عابدینی است.

🔸این اقدام دولت آمریکا درحالیست که پس از بیش از یکسال از تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، لبنان، یمن، سوریه و ایران و قتل عام پنجاه هزار نفری این رژیم، ایالات متحده نه‌تنها اقدامی علیه این رژیم نکرده بلکه به حمایت از این رژیم ادامه می‌دهد.

🔹بازداشت نخبگان ایرانی از چند جهت غیرقانونیست و نوعی گروگان‌گیری یا حتی آدم ربایی تلقی میشود

1⃣ آقای دکتر عابدینی تبعه‌ی ایران هستند و هیچ تابعیت دوگانه‌ای ندارند لذا دستگیری ایشان در میلان هیچ وجه قانونی‌ای ندارد.

2⃣ بازداشت و استرداد افراد صرفا بر اساس اتهامات سیاسی نقض آشکار قوانین بین‌المللی است.

3⃣ هر دو شرکت آقای دکتر عابدینی در حوزه تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق کار میکنند و تمرکزشان روی محصولات کمک درمانی و اسپورت ساینس است. دستگاه هایی که میسازند به دلیل ماهیتشان طبیعتا کاربری چند گانه دارند.

4⃣ شرکت دکتر عابدینی در سوییس مالیات میدهد و تحت نظارت سیستم مالیاتی و حقوقی کشور سوئیس و در چارچوب قانونی این کشور قرار دارد. شرکت ایشان در ایران نیز بسیاری از تجهیزات را در بازار تخصصی خود به فروش می‌رساند و طبیعتا کنترل خاصی روی مشتری‌ها ندارد و نمی‌تواند داشته باشد. هر کسی میتواند مشتری این محصولات باشد که کاملا قانونی و طبیعی است، لذا اینکه آمریکایی ها ادعا دارند تجهیزات ایشان در پهپادهای ایرانی استفاده شده، هیچ ربطی به خود ایشان ندارد و هیچ نقض قانونی اتفاق نیفتاده و ادعای طرف آمریکایی مبنی بر استفاده از محصولات ایشان در پهپادهای سپاه واهی و بی اساس است.

🔸آمریکا سابقه‌ی تحریم داروی کودکان پروانه‌ای ایرانی به بهانه‌ی استفاده‌ی دوگانه‌ی این داروها را نیز در کارنامه دارد. تحریم داروی کودکان پروانه‌ای منجر به شهادت چندین نفر از آنان شد.

5⃣ دولت‌های گروگان‌گیر با نقض آشکار حقوق بشر، این نخبه‌های ایرانی را از حق داشتن وکیل و تماس با نزدیکان و دولت متبوع خود محروم کرده‌اند. گزارش دادخواست پر از موضوعات واهی و ادعاهای بی پایه و اساس است. مجددا تاکید می‌شود که آقای دکتر عابدینی هیچ قانونی را نقض نکرده‌است. فعلا هیچ دسترسی‌ای به ایشان وجود ندارد و شرایط انسانی آنها موجب نگرانیست. نگرانی گرفتن اعتراف اجباری تحت فشار از ایشان نیز وجود دارد

6⃣ طبق توافق برجام و قطعنامه‌ی ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های ایران توسط دولت آمریکا و اتحادیه‌ی اروپا تعلیق شده است و دستگیری این نخبگان به استناد این تحریم‌ها غیر قانونیست و با وجود اینکه آمریکا به شکل غیر قانونی از توافق برجام خارج شده است ولی اتحادیه‌ی اروپا همچنان عضو این توافق است و تحریم‌های این نهاد برعلیه ایران درحالت تعلیق قرار دارد.

🔹دستگیری نخبگان ایرانی با وجود تناقضات شدید قانونی و با بهانه‌های واهی و عدم التزام به الزامات حقوق بشری نشان از این دارد که آمریکا نقاب بشردوستانه‌ی خود را کنار گذاشته. چندین نفر از نخبگان ایرانی در اروپا حضور دارند و فعالیت فناورانه ذیل قوانین آن کشورها انجام می‌دهند. دستگیری این دو نخبه‌ی ایرانی زنگ خطر بزرگی برای دیاسپورای ایرانی ساکن اروپاست. دستگیری بلا وجه بسان گروگانگیری نخبگان ایرانی بار دیگر نشان داد که سیاست‌های خصمانه‌ی دولت آمریکا فقط برعلیه دولت ایران نیست بلکه هرگونه پیشرفت ایران اعم از پیشرفت علمی، فناورانه و صنعتی را نیز هدف می‌گیرد. هدف غایی دولت آمریکا جلوگیری از هرگونه پیشرفت ایران و مردم ایران است.

🆔 میدان انقلاب
🇮🇷 تلگرام | بله | ایتا | اینستاگرام | توییتر
یلدا مبارک
<unknown>
🍉«این شب طولانی...»

🔹امشب تمام ویژگی‌های کلیشه‌ای یلدا را دارد؛ هم سرد است و هم طولانی! کلاس‌های دانشگاه هم چند روزیست که تعطیل شده و احتمالا اهل هرجای ایران که هستید امشب را در کنار خانواده می‌گذرانید. اگر ورودی بخت برگشته‌ای هستید که امروز از کوره‌ی دانشجوسوزی ریاضی۱ بیرون آمدید، بابت بی‌رحمی دانشکده ریاضی متاسفیم؛ کم کم عادت می‌کنید.

🔸ما برای شما همراهان عزیز پادکستی آماده کردیم تا شاید به مطلوبیت این شب طولانی کنار خانواده‌تان اندکی افزوده باشیم. پادکست شب یلدای میدان انقلاب، تقدیم به شما.

نویسنده: ریحانه علیزاده
تدوینگر: امیررضا جباری
گویندگان: ریحانه علیزاده ۱۴۰۲ فیزیک، مائده فلاح ۱۴۰۲ هوافضا، علی درگومه ۱۴۰۰ مکانیک، علی حاج‌علی‌اکبر ۱۴۰۱ صنایع، علیرضا سعیدی نجات ۱۴۰۱ صنایع، امیررضا جباری ۱۴۰۰ دریا

◽️یلدا مبارک

🇮🇷🍉 @Enqelabsq | میدان انقلاب
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔰 «مادر»

✍🏻 مائده فلاح، ۱۴۰۲ هوافضا

🔹 مادر واژهٔ عجیبی است
در عین قدرتمند بودن دارای لطافتی دوست‌داشتنی است
در عین زیبایی دارای مسئولیت‌پذیری خطیری است
در عین با ابهت بودنش دارای صمیمیت خاصی است

🔸 خود مادر هم موجود عجیبی است
به قول استادمان، انسان به خودی خود توانایی تحمل یک کوله‌پشتی دو سه کیلویی را برای مدت زمان اندکی ندارد اما ساعت‌ها می‌تواند موجودی هفت هشت کیلویی را نگه دارد، بی آن که ذره‌ای خستگی درونش ایجاد شود
البته این فقط بخش خیلی خیلی کوچکی از عجیب‌الخلقه بودن مادر است

🔹 مادرِ دو عالم که از همه عجیب‌تر است
با آن که از واقعهٔ کربلا قبل از وقوع خبر داشت باز هم با کمال میل پذیرفت و فرزندش را در راه حقیقت یکتای عالم هستی فدا کرد

🔸 مادران سرزمین‌های مقاومت هم به طور حتم از بانوی دو عالم الگو گرفته‌اند که این گونه فرزندان خود را در نبرد وحشیانه صهیونیست‌ها از دست می‌دهند و با قدرت و با کمال ابهت در برابر دوربین‌های تمام دنیا می‌ایستند و از انتظارشان برای منجی دو عالم حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و رضایت خداوند متعال می‌گویند

🔹 احساسات برآمده از رابطهٔ مادر فرزندی را می‌توان درک کرد اما دلیل تفاوت مقام عظیم مادر هم همین ترجیح رضایت خداوند بر فرزندش و عدم دلسوزیِ بالاتر از آرمان برای فرزندش است
قطعا این گونه است وگرنه پس چرا بهشت زیر پای مادران است؟ و کدام سکوی پرش برای فرزندان قوی‌تر از خدمت به مادر؟

🔸 روز همهٔ مادران مقاومت چه در جبههٔ جنگ چه در جبههٔ جهادهای گوناگونی مثل تربیت فرزندان صالح در آخرالزمان مبارک باد.


🌺 ولادت بانوی دو عالم خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، روز زن و روز مادر تبریک و تهنیت باد.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «پاییز در میدان انقلاب چگونه گذشت؟!»

🔻 فهرست برخی از محتوایی که در این فصل به خدمت شما مخاطبان عزیز عرضه شد:


1⃣ با موضوع دانشگاه

شهیدِ وزوایی؛ دانشجوی دانشگاه شریف که به وقت جهاد قلم را زمین گذاشت و اسلحه به دست گرفت.
رضا مجیری ۱۴۰۱مکانیک و سیدمحمدمهدی موسوی ۱۴۰۲صنایع

عذر بدتر از گناه! تمایل به پردیسی‌شدن دانشگاه چه توجیهی دارد؟!
ا.م.ر ورودی ۱۴۰۱ کامپیوتر

ادراک جنگ، بخش حساس نبرد فرهنگی؛ اهمیت شناخت اهداف کلان دشمن درمورد دانشگاه
علی درگومه، ۱۴۰۰ مکانیک

روز ۱۳ آبان امسال در شریف
مائده فلاح، ۱۴۰۲ هوافضا

رویداد نمایشگاه کار در شریف؛ آنچه بود و آنچه باید باشد. چرا در ارتباط دانشگاه و صنعت به نمایشگاه کار چندروزهٔ تعدادی شرکت خدماتی بسنده می‌شود؟! پس فناوری‌های نوین و نظامی چه؟!
قسمت اول
قسمت دوم
امیررضا جباری، ۱۴۰۰ دریا

«بازارچهٔ خرید برده‌های نیمه‌وقت یا نمایشگاه کار؟!» انتقاداتی به وضعیت نارضایت‌بخش رویداد نمایشگاه کار در شریف
محمدرضا عارفیان، ۱۴۰۱ برق

«کمیتهٔ ضد تحریم ایرانی»؛ روایت منطق سستی که به‌خاطر تحریم نشدن، جلوی گسترش ارتباط صنعت و دانشگاه و متعاقباً پیشرفت هردو را می‌گیرد!
ابوالفضل ایزدپناه، ۱۴۰۲ مکانیک

«روایت دیدار با دریادار سیاری، رئیس ستاد مشترک ارتش» از اهمیت جهاد تبیین تا نقش علم در عرصهٔ نظامی؛ همکاری دانشگاه‌های برتر با ارتش

روز دانشجو در سال‌های اخیر در دانشگاه شریف چگونه گذشت؟
پردهٔ اول
پردهٔ دوم
پردهٔ سوم
پردهٔ چهارم
پردهٔ پنجم
پردهٔ ششم

متن سخنرانی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در برابر آقای دکتر پزشکیان، روز دانشجو

«مهندس سیمایی‌صراف»؛ موارد حاکی از مهندسی شدن مراسم روز دانشجو؛
قسمت اول
قسمت دوم
امیررضا جباری، ۱۴۰۰ دریا

«هوش مصنوعی و حکمرانی نخبگان» خلاصه‌ای از سخنان دکتر محمد مخبر در مراسم گرامی‌داشت رئیس فقید دانشگاه، مرحوم روستاآزاد

آزادی تاریخ‌مصرف‌گذشته؛ مسیر اشتباهی که می‌خواهند ری‌برندیگ شود! درمورد یکی از پیام‌های نشریهٔ متعلق به انجمن اسلامی
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
امیررضا جباری، ۱۴۰۰ دریا

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «پاییز در میدان انقلاب چگونه گذشت؟!»

🔻 فهرست برخی از محتوایی که در این فصل به خدمت شما مخاطبان عزیز عرضه شد:

2⃣ با موضوع بین‌الملل و منطقه

نتیجهٔ ترس و عقب‌نشینی در کشاکش بالاگرفتن نبرد ایمان و استکبار؛ نگاهی به آموزه‌های قرآن
عرفان یوسفیان، ۱۴۰۰ برق
قسمت اول
قسمت دوم

وقتی هم خدا را می‌خواهی، هم کدخدا را! پیرامون نکات مثبت و منفی صحبت‌های رئیس‌جمهور در سازمان ملل
علیرضا علی‌زادهٔ آرانی، ۱۴۰۲ عمران

مکتوب‌شده‌ی سخنرانی حجت‌الاسلام قاسمیان در مراسم عزاداری، پس از ترور سیدحسن نصرالله و حمله به لبنان
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم

شناخت وظیفهٔ ما در برههٔ حساس کنونی؛ پیرامون نکتهٔ قرآنی که رهبر انقلاب در #جمعه_نصر اشاره کردند.
علی درگومه، ۱۴۰۰ مکانیک

ایران، مقتدر صلح‌جو؛ پیرامون قضایای حملهٔ رژیم صهیونیستی به لبنان، ترور سیدحسن نصرالله، وعدهٔ صادق۳ و جمعهٔ نصر
محمدرضا منعمیان، ۱۴۰۲ کامپیوتر

روایت کنیم غزه را؛ خطوط محتوایی مهم در نحوهٔ روایت غزه و لبنان
علیرضا سوری، ۱۴۰۰ کامپیوتر

«ایران، اسرائیل، و نبرد در صحنه»
قسمت اول
قسمت دوم
ابوالفضل کردبچه، ۱۴۰۲ فیزیک

«چرا طوفان‌الاقصی؟»
علیرضا مصلی‌نژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر
پردهٔ اول | پردهٔ دوم | پردهٔ سوم
پردهٔ چهارم | پردهٔ پنجم | پردهٔ ششم
پردهٔ هفتم | پردهٔ هشتم | پردهٔ نهم

«یک سال جنایت و ویرانی»
ویژه‌نامهٔ میدان انقلاب به‌مناسبت سالگرد طوفان‌الاقصی

«اسرائیلیسم»
روایت اکران مستند اسرائیلیسم، همراه با ارائهٔ دکتر فؤاد ایزدی
رضا جعفری، ۱۴۰۲ مکانیک

«بررسی علل برکناری گالانت توسط نتانیاهو»
ابوالفضل کردبچه، ۱۴۰۲ فیزیک
قسمت اول
قسمت دوم

سخنرانی آقای مسعود براتی با موضوع تحریم‌ها و مواجهه‌ی ما با آن

آیندهٔ آمریکا با ترامپ
علی حاجی‌علی‌اکبری، ۱۴۰۱ صنایع
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم

«ماجرای کش‌مکش‌های اخیر آژانس»
ایلیا پرویزی، ۱۴۰۲ صنایع

محور مقاومت، و تشبیه به اصطلاحات مهندسی سازه
فاطمه شهرابی، ۱۴۰۲ هوافضا

«حزب‌الله پیروز شد؟»
پرداختی به آتش‌بس لبنان و بازی‌گر‌های دخیل در این قضیه
ابوالفضل کردبچه، ۱۴۰۲ فیزیک
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
قسمت چهارم
قسمت پنجم

«چرا جنگیدم؟»
پادکست‌هایی داستانی از زبان آنانی که در سوریه مقابل هم جنگیدند.
روایت‌هایی که تا به حال نشنیده‌ایم...
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم
قسمت چهارم

نسخهٔ معنوی رهبر انقلاب برای پیروزی جبههٔ مقاومت، و اهمیت آن
👤 حجت‌الاسلام شعبان‌جولا

سرگذشت سقوط حکومت ۵۳سالهٔ اسد
محمدطه صفاجو ۱۴۰۲ صنایع
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم

گروگان‌گیری در میلان

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «پاییز در میدان انقلاب چگونه گذشت؟!»

🔻 فهرست برخی از محتوایی که در این فصل به خدمت شما مخاطبان عزیز عرضه شد:

3⃣ با موضوع: سیاست داخلی و اقتصاد

«نگاهی به دخل و خرج ۱۴۰۴»
محمدحسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک

«ترامپ ابزار جدیدی علیه ما ندارد»
سخنرانی آقای مسعود براتی با موضوع تحریم‌ها و مواجهه‌ی ما با آن، در دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه شریف

قطعی برق نه‌چندان غافل‌گیرکننده‌؛
شوک‌درمانی قیمتی با عدم توجه به ابعاد اقتصادی و اجتماعی، نه‌تنها بحران را حل نمی‌کند، بلکه آن را پیچیده‌تر نیز خواهد کرد.
محمدحسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک

«بودجه ۱۴۰۴ چه میزان با آرایش جنگی کشور تناسب دارد؟»
👤 دکتر میثم ظهوریان

«آنچه مسئولان هم دربارهٔ شرکت‌های دولتی نمی‌دانند!»
محمدحسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک

مسئلهٔ ناترازی انرژی و کمی گاز؛ راه‌کارهای اصلاح
محمدحسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک



4⃣ متفرقه و مناسبتی

اهمیت وحدت امت اسلامی در سرنوشت منطقه و جهان؛ هفته‌ی وحدت
علیرضا سوری، ۱۴۰۰ کامپیوتر

سنت‌های الهی در شکست محاصره‌ی دشمن
علی درگومه، ۱۴۰۰ مکانیک
قسمت اول
قسمت دوم

چگونگی نقش‌آفرینیِ ورزش در قوت روح
به‌مناسبت ۲۶ مهر، روز تربیت بدنی و ورزش

ولادت حضرت زینب و روز پرستار

فارابی، معلم ثانی؛ به‌مناسبت روز بزرگداشت ابونصر فارابی
محمد فاطمی، ۱۴۰۱ فیزیک

«مدد از حضرت زهرا(س) خواهیم»
روایت شهید سلیمانی از برگشتن ورق جنگ ۳۳روزه به‌نفع حزب‌الله، و عنایت حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «دلار چند؟»

1⃣ بخش اول

✍🏻 محمدحسین قاسمی، ۱۴۰۰ مکانیک

🔹 جان مینارد کینز می‌گوید: «برای انهدام و تخریب پایه‌های جامعهٔ کنونی هیچ راه زیرکانه‌تر و مطمئن‌تری از بی‌بندوباری و یا فاسد شدن پول وجود ندارد. در این فرآیند باید تمام نیروهای نهفته در نظام اقتصادی به کار گرفته شوند و این کار به‌گونه‌ای انجام شود که حتی یک نفر از میلیون‌ها نفر متوجه آن نشود.»

🔸 اکنون، در دی‌ماه سال ۱۴۰۳، قیمت دلار با سرعت در کانال ۷۰ هزار تومان در حال نوسان است؛ نرخی که در گذشته‌ای نه‌چندان دور، در دهه ۱۳۸۰، حدود ۱۰۰۰ تومان بود. نکتهٔ مهم این است که به‌جز دلار، همهٔ قیمت‌ها طی این دو دهه به‌شدت تغییر کرده‌اند. درآمدهای چند‌ده‌هزار‌تومانی کارمندان در اوایل دههٔ ۸۰ به چند میلیون تومان در‌حال‌حاضر رسیده‌است. گوشت که در اوایل دههٔ ۸۰ چند هزار تومان قیمت داشت، اکنون به حدود چند‌صد‌هزار تومان رسیده‌است. این روند در تمام قیمت‌ها به‌وضوح مشاهده می‌شود. مسئله اینجاست؛ در‌حالی‌که رقم دریافتی کارمندان یا درآمد کارگران صدها برابر دههٔ ۸۰ شده‌است، اما هیچ‌کس احساس بهبود وضعیت اقتصادی یا افزایش رفاه با این شدت را ندارد. این پدیده تورم نامیده می‌شود.

🔹 ابتدا باید با این پرسش آغاز کنیم که اساساً تورم چیست و آیا هر افزایش قیمتی تورم است؟ پاسخ این است که باید میان تورم و گران شدن کالاها در شرایط مختلف تفکیک قائل شد. طبق تعریف، تورم به معنای «کاهش مستمر ارزش پول ملی» است. بنابراین، اگر قیمت یک محصول خاص کشاورزی در یک فصل به‌شدت بالا رود و البته پس از مدتی کاهش پیدا نکند، با تغییر قیمت تورمی مواجه نیستیم. بلکه این وضعیت به دلیل تغییر عرضه یا تقاضا برای آن محصول، مثلاً به علت تغییر فصل یا دلایل دیگر، ایجاد شده‌است. نمونه‌هایی از این دست را می‌توان در افزایش شدید قیمت‌هایی مثل پیاز، گوجه یا حتی نفت مشاهده کرد که در دوره‌های مختلف نوسان دارند.

🔸 پس تا اینجا مشخص شد که تورم حالتی از تغییر قیمت‌هاست که در اثر آن، تمامی قیمت‌ها زیاد می‌شوند بدون آنکه تغییر خاصی در روابط عرضه و تقاضای کالاها ایجاد شده‌باشد. حالا باید پرسید: آیا چنین اتفاقی بد است؟ برای شروع می‌توانید تصور کنید یک روز صبح از خواب بیدار شوید و ببینید یک صفر به تمام پول‌هایتان اضافه شده و همچنین به قیمت تمام کالاها. احتمالاً نه خوشحال می‌شوید و نه ناراحت، زیرا زندگی همچنان مثل قبل ادامه خواهد داشت. اما در واقعیت، تورم این‌گونه عمل نمی‌کند.

🔹 همان‌طور که حتماً مشاهده کرده‌اید، قیمت‌ها در طول سال‌ها به‌تدریج و به شکل نامتوازن افزایش یافته‌اند. همین مسأله باعث می‌شود افراد دچار نااطمینانی از قیمت‌ها شوند و نتوانند گرانی‌ها را از اثرات تورمی به درستی تفکیک کنند. نتیجهٔ این وضعیت، افزایش سطح نارضایتی عمومی و تأثیر منفی بر رشد و رونق اقتصادی کشور است. هرچند ممکن است این مطالب برای بسیاری آشنا باشد، اما در تحلیل نوسانات قیمتی و ارائهٔ راه‌حل‌ها باید این موارد مورد توجه قرار گیرند تا بتوانیم تصویری درست از تغییرات قیمت‌ها، خصوصاً قیمت ارز، ارائه دهیم.

ادامه دارد...

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
«زارچی: جلیلی بهم گفت اخراجی!»

🔸 تقلیل‌دادن مسئلهٔ فیلترینگ به منافع شخصی افراد، آگاهانه یا ناآگاهانه سبب پوشاندن ابعاد و پیچیدگی‌های مسئلهٔ اصلی و صرفا سیاسی جلوه‌دادن آن می‌شود. اتهام‌زنی به اشخاص و نقل‌قول‌های بی‌مایه که بماند!

🔹 ولنگاری و فیلترینگ غیرمسئولانهٔ فضای مجازی دو روی یک سکه هستند. شبکه‌های اجتماعی و سایر سکوهای مجازی در دنیا برای فعالیت در هر کشوری مجموعه‌ای از قواعد اولیه را می‌پذیرند، اما برخی از این سکوها به عین همان قواعد دربارهٔ ایران تن نمی‌دهند!

🔸 لزوم حکمرانی فضای مجازی یک التزام عقلانی‌ست که در تمام دنیا اعمال می‌شود اما برخی در داخل با دوگانه‌سازی پوپولیستی بین فیلترینگ بی‌هدف و ولنگاری، به خیال خودشان محبوبیت می‌خرند اما منافع ملی را ذبح می‌کنند!

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «کریسمس و سایهٔ فرهنگ‌های فراموش‌شده»

✍🏻 زینب نوبخت، ۱۴۰۲ صنایع

🔹 فرهنگ‌هایی که نیاز به در آغوش کشیدن ارمغان‌های جهانی‌سازی دارند، لباس فرهنگی‌شان وصله‌پینه‌های بسیار دارد... چه‌بسا فرهنگی که تکه‌پازل‌های گمشده‌ای هم دارد، بتواند ادامهٔ راه را در نگارهٔ اصلی خود جستجو کند.
حال ما در کجای این جغرافیاییم؟ از مقصد خود آگاهیم؟ آیا نشانه‌هایی از مقصد پیش رو است؟
مسئله اینجاست!
مایی که آجر نمای فرهنگمان زبان‌زد خاص و عام است، به دنبال کدام آجرِ گم‌نشده می‌گردیم؟!

🔸 امروز، غافل از سرمای جدایی فرهنگی خویش، گرم نظارهٔ درختان کریسمس در لابه‌لای خیابان‌های شهر هستیم و این یعنی شاید بتوان کریسمس را سایه‌انداز فرهنگ سال نو دانست! گام‌های جهانی‌سازی به‌قدری بلند است که مرزهای ما را حقیر می‌شمارد. پی‌در‌پی عناصر ما را یا با خود می‌برد یا در زیر این برف سال نو دفن می‌کند.

🔹 در واقع این تضادهاست که نگهدار زیبایی هر جغرافیاست، ما باید به‌جای جشن‌های وارداتی به فکر احیای سنت‌های دیرینهٔ خود باشیم.

بیرون ز تو نیست هرچه در عالم هست
در خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
میدان انقلاب
‍ «گروگانگیری در میلان» 🔹دوشنبه ۲۶ آذر مصادف با ۱۶ دسامبر، دکتر محمد عابدینی ۳۸ ساله، فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه شریف در میلان ایتالیا و به درخواست دولت آمریکا دستگیر شد، اما نحوه عمل به نوعی گروگان گیری یا حتی آدم ربایی تلقی میشود. او مدیر عامل یک…
«بازداشت در تهران»

وزارت امور خارجه‌ی ایتالیا دیروز اعلام کرد یک خبرنگار ایتالیایی روز ۱۹ دسامبر در تهران بازداشت شده است. وی درحین تهیه‌ی گزارشی در تهران دستگیر شده و به زندان اوین منتقل شد.

فرد دستگیر شده سیسیلیا سالا (Cecilia Sala)، ۲۹ ساله و خبرنگار روزنامه‌ی Il Foglio و کمپانی پادکست choral media ایتالیا است. او در روزهای اخیر چند گزارش درمورد "تغییر اوضاع در ایران پس از سقوط اسد" نوشته بود

به گزارش میدان انقلاب این بازداشت سه روز پس از ربایش دکتر عابدینی فارغ‌التحصیل مهندسی مکانیک دانشگاه شریف در میلان اتفاق افتاد. درحالی که همچنان اجازه‌ی اختیار وکیل و ارتباط با اطرافیان به دکتر عابدینی داده نشده و وضعیت وی مبهم است، سیسیلیا سالا با اطرافیان خود دو بار تماس گرفته و سفیر ایتالیا در ایران پائولا آمادِی (Paola Amadei) از وی بازدید کرده است. همچنین آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه‌ی ایتالیا اذعان کرد که سالا در وضعیت سلامت خوبی قرار دارد. وضعیت سلامتی دکتر عابدینی اما همچنان مجهول است.

وزارت امور خارجه و همکاری بین‌المللی ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که "در حال کار با مقامات ایرانی برای شفاف‌سازی وضعیت حقوقی سیسیلیا سالا و بررسی شرایط بازداشت وی است."

این وزارتخانه همچنین افزود "سفارت و کنسولگری ایتالیا در تهران از همان ابتدا با نهایت دقت پیگیر این پرونده بوده‌اند."

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 «مدال جنایت»

✍🏻امیررضا جباری، ۱۴۰۰ مهندسی دریا

🔹 اخیرا یک هواپیمای مسافربری آذربایجانی سقوط کرده و برخی از مسافرانش جان باختند. گفته می‌شود پدافند روسیه در جریان جنگ با اوکراین و در حین تقابل با پهپادهای اوکراینی این هواپیما را ساقط کرده‌است. روسیه هنوز این ادعا را تایید نکرده ولی باتوجه به ترکش‌های روی بدنه‌ی هواپیما به نظر این ادعا صحیح است.

🔸 کشورهای مختلفی تجربه‌ی ساقط کردن سهوی یا عمدی هواپیمای مسافربری را دارند. در این یادداشت سه مورد از آنها را مرور می‌کنیم و می‌بینیم که مقامات غربی چه واکنشی نسبت به آنها نشان دادند:

🔹 پرواز شمارهٔ ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین، پروازی مسافربری از مبدأ تهران به مقصد کی‌یف بود که در ۱۸ دی ۱۳۹۸ توسط پدافند تهران به اشتباه موشک متخاصم تشخیص داده شد و هدف شلیک قرار گرفت و ساقط شد. همهٔ ۱۷۶ سرنشین این پرواز جان باختند.
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا در این باره گفت: «کانادا تا زمان پاسخگویی، عدالت و وداع مناسب با قربانیان که خانواده‌ها مستحق آن هستند از پا نخواهد نشست... آن‌ها زخم‌خورده‌اند، خشمگین و عزادارند و خواهان توضیح هستند.»
مایک پومپئو وزیر خارجهٔ آمریکا ویدئویی از اعتراضات در ایران را توییت کرد و از «دروغ، فساد، و بی‌رحمی سپاه پاسداران» نوشت.

🔸 در سال ۱۹۷۳ جت‌های جنگنده‌ی رژیم صهیونیستی یک هواپیمای مسافربری خطوط هواپیمایی لیبی را سرنگون کردند. آمریکا از رأی دادن علیه رژیم اشغالگر در سازمان ملل امتناع کرد و از این رژیم دفاع کرد. قدرت‌های غربی نیز این اتفاق را نادیده گرفتند و تلاش کردند این اتفاق در افکار عمومی به فراموشی سپرده شود.

🔹 در سال ۱۳۶۷ شمسی رزم‌ناو وینسنس آمریکا هواپیمای مسافربری ایرانی را بر فراز خلیج فارس مورد هدف قرار داد و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن که شامل ۴۶ مسافر غیر ایرانی و ۶۶ کودک (زیر ۱۳ سال) بودند، جان باختند. رونالد ریگان رئیس‌جمهور آمریکا، اقدام ناو وینسنس را بجا و دفاع از خود دانست و البته بعدها به سروان ویل راجرز (Will Rogers) فرمانده ناو وینسنس، لقب قهرمان و مدال لژیون لیاقت داد!
پس از این اتفاق، دولت بریتانیا از ایالات متحده حمایت فوری کرد. در مکاتبات خصوصی با رونالد ریگان، مارگارت تاچر حتی درمورد پیامدهای مثبت این حمله گمانه‌زنی کرد و نوشت: «به‌نظر می‌رسد این حادثه حداقل به رهبران ایران کمک کرده‌باشد که نیاز فوری به پایان دادن به درگیری‌های خلیج‌فارس را در اولویت قرار دهند.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
🔰 «نسل چهارم»

🔸 «این را قاطعا عرض می‌کنم که دشمن با همهٔ برنامه‌ریزی‌هایش، مردم ما را نشناخته، ملّت ایران را نشناخته؛ اشتباه می‌کنند. دیدید در سال ۸۸ خطا کردند و آن فتنه را راه انداختند و کار را به جاهایی رساندند که به خیال خودشان جاهای بسیار باریک و حساس و دقیقی بود، [اما] ناگهان حرکت عمومی نهم دی همه را مبهوت کرد.» (۱۳۹۵/۱۰/۱۹)

🔹 «امید بسته بودند بلکه بتوانند نسل دوم و سوم انقلاب را روى‌گردان کنند، نتوانستند. نسل سوم انقلاب را نتوانستند از انقلاب روى‌گردان کنند. نهم دى را همین جوان‌ها، همین نسل سوم انقلاب به راه انداختند؛ آن حادثهٔ عظیم را به‌وجود آوردند؛ آن سیلى محکم را به‌صورت کسانى نواختند که سعى‌شان این بود که مسیر حرکت اسلامى را با ایجاد فتنه منحرف بکنند؛ این کار را چه کسى کرد؟ جوان‌ها کردند، نسل سوم انقلاب کردند. امروز چشم دوختند به نسل‌هاى بعدى، به جوان‌هاى بعدى، چون می‌دانند سرمایهٔ ملت ایران مردمند. این انگیزه‌ها در آنها وجود دارد؛ تا وقتى شما جوان‌هاى خوب و مردم مؤمن در میدان هستید، باانگیزه هستید، با بصیرتید، آگاهید که چه کار دارید می‌کنید، البته نخواهند توانست.» (۱۳۹۳/۱۰/۱۷)

♦️ سالروز حماسهٔ نهم دی و روز بصیرت و میثاق امت با ولایت گرامی باد.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
میدان انقلاب
🔰 «نسل چهارم» 🔸 «این را قاطعا عرض می‌کنم که دشمن با همهٔ برنامه‌ریزی‌هایش، مردم ما را نشناخته، ملّت ایران را نشناخته؛ اشتباه می‌کنند. دیدید در سال ۸۸ خطا کردند و آن فتنه را راه انداختند و کار را به جاهایی رساندند که به خیال خودشان جاهای بسیار باریک و حساس…
🔰 «مروری بر فتنه»
#بازنشر

بازنشر یادداشتی از شمارهٔ ۹۳ نشریهٔ میدان انقلاب، به قلم سیدمحسن گل‌آزاد، ۱۴۰۰ مکانیک

🔸 «دهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، واقع در بیست و دوم خردادماه سال ۱۳۸۸، در حالی برگزار شد که دشمن از ماه‌ها قبل پی برده بود، درصد بالای مشارکت مردمی، فصل جدیدی از قدرت داخلی و خارجی را برای جمهوری اسلامی رقم خواهد زد. برای همین کوشید از دل یک پیروزی، شکست را متولد کند؛ و تا جایی پیش رفت که پدر انقلاب‌های رنگی، با گنده‌گویی و توهم، بر سر سقوط نظام اسلامی قمار کرد و به قول رهبر معظم انقلاب، کشور تا لبهٔ پرتگاه سقوط برده شد.»

🔹 «اکنون، ۱۳ سال از ماه‌های داغ ۸۸ گذشته است. در کمال تأسف، نسل جدید این واقعه را تا حد زیادی، صرفا به شکل رویدادی تاریخی می‌نگرد و هر دو طیف موافق و مخالف تقلب، موضوع را تمام‌شده می‌پندارند و این مختصرا یعنی بر گذشته صلوات! مخالفان تقلب به گزاره‌هایی کلی قبیل مگر می‌شود نظام اسلامی به رأی مردم و حق‌الناس خیانت کند، اینها دشمن دین و امام حسین(ع) بودند، حجم حمایت‌های خارجی کاملا روشن می‌کند که همه‌چیز نقشه بوده است، اکتفا می‌کند. گرچه در کنار این‌ها، ممکن است مستند‌هایی از صداوسیما هم، به مناسبت دیده باشد. ولی این‌ها برای طیف مقابل به تنهایی قانع‌کننده نیستند.
طرفداران ادعای تقلب هم، از کودکی با این پیش‌فرض بزرگ شده‌اند که در انتخابات دهم تقلب کردند و باید ابطال می‌شد. جهت اثبات این مدعا، محتوای حجیم شبکه‌های ماهواره‌ای که سالگرد محتوا را از دست نداده و پمپاژ شک و تردید را از سر می‌گیرند، برایش کافی می‌نماید.
در هر دو گروه، کمتر کسی پیدا می‌شود که به دنبال پشت‌پرده‌ها رفته و جزئیات قضیه را به صورت جدی فهمیده باشد...»

🔸 «علی‌أی‌حال، از آنجایی که هر بحرانی و دردی، قطعا برآمده از زخمی است، انسان عاقل درمی‌یابد که بررسی این تجارب گران‌بها، بهترین دوا جهت پیشگیری از حوادث آینده است. با این عینک، فتنهٔ ۸۸ را می‌شود در دو محور اصلی بررسی کرد. نخست بررسی چندوجهی شرایط آن زمان، عوامل دخیل و نتایج حاصله است، و دوم تطبیق و مقایسهٔ برخی ابعاد آن با ناآرامی‌های ۱۴۰۱، تا به درستی قضاوت کنیم که در چه مختصاتی ایستاده‌ایم.»

🔺 متن کامل یادداشت را در شمارهٔ ۹۳ میدان انقلاب بخوانید.

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
میدان انقلاب
میدان 93.pdf
🔰 «انسان انقلاب اسلامی»
#بازنشر

بازنشر یادداشتی از متین یوسفی، ۱۳۹۹ علوم کامپیوتر

🔸 تاریخ پر است از مردانی که فکر می‌کردند «پاسخ» را دارند. از ارسطو و افلاطون گرفته تا فروید و نیچه. ادعا می‌کردند انسان را فهمیدند و برای مسئلۀ انسان، پاسخ دارند. شاید کمتر مسئله‌ای اندازۀ مسئله انسان جامع باشد؛ فلسفه، روانشناسی، جامعه‌شناسی، عرفان، هنر و سیاست همه دم از انسان می‌زنند. جنگ‌ها بر سر انسان شده و پاسخ‌های غلط به این مسئله، جان‌ها گرفته است.

🔹 پس عیار مکاتب به عیار پاسخشان به مسئلۀ انسان است. برای شناختن عیار پاسخ هم بهتر از بحث انتزاعی، ارجاع به واقعیت است. مسئلۀ انسان را با انسان پاسخ دادن. انسانِ مکتب اسلام، محمد رسول الله (ص) است و انسانِ شیعه امیرالمومنین علی (ع) است. و این دو با هم در تزاحم نیستند چون باید علی‌ای باشد که بتوان تناسب انسان کامل با پیامبر را فهمید. تبیین را می‌توان با زینب فهمید، وفا را با ابولفضل و جهاد را با مالک، سلام الله علیهم. البته هر چه از فهم جامع مکتب دور شویم و مکتب را تفکیک کنیم، انسان هم از وجود وحدانی معصوم دور می‌شود و به کثرت می‌رسد.

🔸 مکتب امام را به مکتب پرورش عارف مبارزه‌جو تفسیر می‌کنند. انسانِ مکتب، خود خمینی است و صدهاهزار شهید که فرزندان و شاگردان روح‌الله‌اند. شهیدانی که راه صد ساله عرفان را زیر هجمه ترکش‌ها و فریاد موشک‌ها چند ماهه رفتند و از مجاهدان بدر و اُحد سبقت گرفتند. از فهمیده‌های ۱۳ساله که زود به آرزوی فنای خود رسیدند تا سلیمانی‌هایی که خدا خواست بمانند و جهاد را ادامه دهند.

🔹 شهید بزرگ ما، حاج قاسم سلیمانی، چنین شأنیتی دارد. انسانِ مکتب است. کسی اگر می‌خواهد نور مکتب را ببیند، کافی است به زندگی حاج قاسم نگاه کند. حاج قاسم آن کسی است که بر باورها، جامۀ عمل پوشانده. کسی است که آرمان‌ها را به واقعیت تبدیل کرده. رستمی است که هفت‌ خوان را پشت سر گذشت و دیو سفید را سربرید. آن مرغی‌ است که به قله قاف رسید. او مرد میدان است.

🔸 می‌گویند این افتادگی اقیانوس است که همۀ رودهای پرخروش را جذب می‌کند، پس تعجبی ندارد که روز وداع با حاج قاسم یک ایران عزادار است. مردم می‌دیدند حاج قاسم آن فرمانده‌ای بود که اهل بیا گفتن بود نه برو گفتن. مردم می‌دیدند در روزگاری که برخی خود را به خواب زده‌اند او در چشم خود نمک می‌ریزد که خواب به چشمانش نیایید. در روزگاری که خیلی‌ها تاب مبارزه را نداشتند و از میدان گریختتد، او مرد میدان بود‌.

🔹 اینکه رهبر انقلاب گفتند به حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنید بلکه به عنوان یک مکتب او را نگاه کنید، خیلی در دل خود حرف دارد. یک اشاره است برای اینکه انسان را در مکتب امام این‌طور می‌توان شناخت. باید از خودمان بپرسیم مگر حاج قاسم چه خصوصیاتی داشت که چنین شأنی پیدا می‌کند؟ یک سال بعد از شهادت حاج قاسم، خود رهبری این سوال را پاسخ دادند:«صدق و اخلاص». صدق نسبت به آرمان‌های انقلاب اسلامی و اخلاص، اخلاصی که امروز بر پروفایل‌های ما این‌‌طور نقش بسته:«باید به این بلوغ برسیم که نباید دیده شویم، آن کس که باید ببیند، می‌بیند.» بروز اخلاص را در خستگی‌ناپذیری این مرد باید دید و بروز صدق‌ را در شهادت‌طلبی‌اش.

🔸 یازده امام شیعه شهید شدند و همه به دست شقی‌ترین‌های دوران خود. فیضی که نصیب حاج قاسم شد هم فقط فیض شهادت نبود بلکه فیض شهادت به دست شقی‌ترین دشمنان اسلام بود. این چقدر حجت است بر ما و مردم ما! شاید همین حجیت بود که آن تشییع جنازۀ تاریخ‌ساز را رقم زد. البته این حجیت ادامه دارد، اینکه امروز رسانه‌های معاند و برخی غرب‌زده‌ها روی حاج قاسم دست می‌گذارند نشانه‌ای است برای شناختن دوست و دشمن. به جز از دشمن چه کسی به یک چهرۀ محبوب ملی که زندگی و مرگش عامل اقتدار کشور بود حمله می‌کند؟

🔹 حاج قاسم رفت و ماندگار شد. این ما هستیم که ماندیم و راه مکتب؛ راه سمیه و یاسر؛ راه علی و فاطمه (ع)؛ راه حسین (ع)؛ راه شهیدین؛ راه ابراهیم هادی؛ راه محسن حججی؛ راه حاج قاسم...

🇮🇷 @Enqelabsq | میدان انقلاب
2025/01/13 06:27:14
Back to Top
HTML Embed Code: