group-telegram.com/InstituteTehran/29162
Last Update:
♦️تأثیر پیشرفتهای فناوری بر جنگهای مدرن
◾️فارن افرز
📝 مایکل هوروویتز
#روندهای_استراتژیک
🔸در آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، نیروهای اوکراینی از پهپادهای TB2 ساخت ترکیه برای هدف قرار دادن مواضع روسی استفاده کردند که نشاندهنده تغییر در دینامیکهای جنگ بود. فناوریهای مشابه در درگیریهای خاورمیانه به کار گرفته می شود، جایی که ایران و حزبالله از پهپادها و موشکها علیه اسرائیل و نیروی دریایی آمریکا استفاده میکنند. اسرائیل نیز در جنگ خود در غزه از تسلیحات بدون سرنشین بهره می برد و چینی ها به بررسی استراتژیهای پهپادی برای مقابله با تایوان میپردازد. آمریکا نیز در حال توسعه سیستمهای بدون سرنشین مقرون به صرفه برای تقویت توان نظامی خود است. آینده جنگها با استفاده گسترده از سیستمهای بدون سرنشین خودمختار و دارای کنترل از راه دور تعیین خواهد شد.
💢تکامل استراتژی نظامی: از برتری کمی و عددی به فناوری های دقیق
🔹در چند دهه گذشته، استراتژی نظامی از تمرکز بر برتری عددی به تأکید بر فناوری تغییر کرده است. آمریکا در پاسخ به مزیتهای کمی نیروهای شوروی در دهه ۱۹۷۰، ابتکاراتی را در جهت افزایش دقت در رهگیری را بکار برد. جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱، قابلیتهای حمله دقیق را به نمایش گذاشت و توجه جهانیان را به تصاویری از بمبهای لیزری جلب کرد. تا اوایل قرن ۲۱، آمریکا برتری در جنگهای دقیق را حفظ کرد و تصمیم گرفت که کارایی و دقت را بر تعداد و کمیت ترجیح دهد، که منجر به ایجاد نیروی نظامی کوچکتر اما قدرتمندتر شد.
💢پیگیری استراتژی دقت فناوریمحور توسط سایر بازیگران
🔹در سالهای اخیر، آمریکا تسلط خود را در قابلیتهای حمله دقیق از دست داده است. کشورهای مختلف از آذربایجان تا کره شمالی اکنون میتوانند اهدافی را با دقت بالا هدف قرار دهند. این امر به لطف مهمات متعارف ارزانتر، حسگرها و سیستمهای هدایتگر امکانپذیر شده است. گسترش فناوریهای مقرون به صرفه، از جمله پهپادهای تجاری، امکان وقوع حملات دقیق در مقیاس وسیع را فراهم ساخته است. این سیستمها در حال تغییر ماهیت جنگ هستند و به نیروهای نظامی این امکان را میدهند که دقت را با کمیت و تعداد نیروها بیفزاید.
💢تحول جنگ: بهرهبرداری از سیستمهای دقیق مقرون به صرفه
🔹 تغییر در دینامیکهای جنگ به دلیل مزایای بالقوه استفاده از سیستمهای ارزانتر در مقیاس وسیع است که به بازیگران مختلف امکان ضربهزنی بالا به دشمنان را میدهد. کشورهایی مانند اوکراین و روسیه از سلاحهای مقرون به صرفهای مانند پهپادهای تاکتیکی و با برد طولانی استفاده میکنند که قادرند آنها را در مقادیر زیاد تولید، خریداری و بکار گیرند. به عنوان مثال، اوکراین میتواند چند صد دلار برای پهپادهای تاکتیکی یا تا ۳۰ هزار دلار برای پهبادهای با برد طولانی سرمایهگذاری کند، روسیه نیز از پهپادهای ساخت ایران به نام شاهد-۱۳۶ استفاده میکند که هزینه آنها بین ۱۰ هزار تا ۵۰ هزار دلار است .این استراتژی به نیروهای نظامی این امکان را میدهد که دشمن را خسته نموده و اثربخشی سلاحهای گرانتر را افزایش دهند. در نتیجه، کشورها اهمیت حفظ ذخایر سلاحهای مقرون به صرفه را برای ادامه جنگهای طولانی مدت دریافته اند.
💢اولویت دهی به فناوری های نظامی دقیق
🔹ابتکارات اخیر پنتاگون بیانگر علاقه فزاینده آمریکا به بهره گیری از فناوری های دقیق و مقرون به صرفه است، به طوری که نیروی هوایی برنامهریزی کرده تا هواپیماهای جنگی بدون سرنشین با هزینه کمتر را خریداری کند و موشکهای کروز مقرون به صرفه تولید کند. علاوه براین، ارتش در حال ایجاد تغییرات سازمانی برای ادغام فناوریهای جدید، از جمله پهبادهای مبتنی بر هوش مصنوعی است. واحد نوآوری دفاعی نیز بر تعهد جدی به سازگار شدن با دینامیکهای مدرن جنگ تاکید داشته است.
💢تکامل جنگ: سازگاری با استراتژیهای دقت بالا و فناوریهای نوظهور
🔹آینده جنگ در حال تجربه تغییرات قابل توجه است، همانطور که با استفاده گسترده از پهپادهای ارزانقیمت در درگیریهای اخیر مانند اوکراین مشهود است. سلاحهای هدایتشده، مانند لیزرها، در حال آزمایش هستند تا به طور مقرون به صرفهتری در برابر هجومهای پهپادی دفاع کنند. کشورهایی مانند چین، روسیه و ایران به سرعت در حال پیشرفت در فناوری نظامی خود هستند، به ویژه در زمینههایی مانند موشکهای مافوق صوت و هوش مصنوعی.
🌐https://institutetehran.com/art/130