🔴کی گفته پول خوشبختی نمیاره؟!
به قول یکی، اگر پول خوشبختی نیاره، بی پولی حتما بدبختی میاره!
یک بررسی نشون میده که:
🟡بیش از ۹۰ درصد برندگان جایزه نوبل در
خانوادهای ثروتمند به دنیا اومدن.
🟡بیش از ۹۵ درصدشون هم در
خانوادههایی با تحصیلات بالا به دنیا اومدن.
🟡خانمهای برنده جایزه نوبل نسبت به مردها به طور متوسط در خانوارهای ثروتمندتر و با تحصیلات بیشتر متولد شدند. این یعنی ثروت و تحصیلات خانوادگی برخی از موانع پیش روی زنان رو کاهش داده.
🟡 نکته امیدوار کننده اینه که از سال ۱۹۰۰ تاکنون، فرصت برای طبقات پایینتر اقتصادی و اجتماعی ۲ برابر شده. یعنی امروز، احتمال اینکه یک نفر از طبقات پایینتر بتونه برنده جایزه نوبل بشه ۲ برابر بیشتر از ۱۰۰ سال پیشه، که نشان از بهبود در
عدالت آموزشی هست.
🟡 متولدین آمریکا فرصتهای بیشتری برای برنده شدن نسبت به سایر کشورها دارن، حتی اگر خانوادههاشون از رتبه کمتری از ثروت و تحصیلات بهرهمند باشن. این نشان میدهد که در آمریکا نسبت به سایر نقاط جهان، جامعه فرصتهای بیشتری برای رشد به شما میده.
🟡 پدر ۱۵ درصد از برندگان
جایزه نوبل اقتصاد، صاحب بیزینس، ۱۱ درصد پزشک و ۸ درصد سیاستمدار بوده.
❗️مخلص کلام اینکه، این تصور که آدمهای موفق همگی از فقر شروع کردن و با کارگری به جایی رسیدن درست نیست. نمیشه نقطهای که افراد از اون شروع میکنن و امکاناتی که در اختیار دارن برای رشد رو نادیده بگیریم. کسی که در کودکی معلم زبان، موسیقی و ورزش داشته، برای تحصیل و سلامتیش هزینه شده، پدر مادرش دغدغه نان شب نداشتن و البته وقت بیشتری رو برای تربیت فرزندان گذاشتن، احتمال موفقیتش قاعدتا بیشتره. بنابراین به نظر میرسه این جمله برای افراد موفق که «در خانوادهای فقیر چشم به جهان گشود» بیش از حد برامون بزرگنمایی کردن و فقط برای برخی استثناها مصداق داره.
افراد در طبقات پایینتر اقتصادی و اجتماعی، باید تلاش دوچندانی داشته باشند تا نقطه شروع اولیه رو جبران کنن. با برنامه و هدف زیست کنن.
➖➖➖➖➖➖افزایش دانش مالی با دکتر علی رئوفی
✅@ecoraoofi