group-telegram.com/enqelabsq/1435
Last Update:
🔰 «حزبالله پیروز شد؟»
1⃣ پردهٔ اول
✍🏻 ابوالفضل کردبچه، ۴۰۲ فیزیک
🔹 خبر کوتاه بود و به همان اندازه پرسروصدا «اعلام رسمی آتشبس بین رژیم صهیونیستی و لبنان» این روزها کمتر رسانهای است که مهمترین اخبارش، آتشبس اعلامشده در لبنان نباشد و سعی نکردهباشد پیروز دلخواه خودش را از دل این ازدحام خبری، به دیگران مخابره کند. از نشست خبری نتانیاهو و کریخوانیهای رسانهایاش تا بیانیههای حزبالله و تبریک گفتن سایر گروههای مقاومت به آنها؛ اما حقیقت چیست؟ این حزبالله بود که طعم شیرین پیروزیِ را بار دیگر بر امت مقاومت چشاند یا رژیم صهیونیستی بود که برخلاف غزه، این بار شکست نخورده بود؟!
در ادامه سعی میشود با بررسی دلایل قبول آتشبس توسط بازیگران اصلی نبرد ۹ اکتبر (حاکمیت لبنان، حزبالله و رژیم صهیونیستی) و وزنکشی آن علتها، چهرهٔ پیروز نبردِ تقریباً یکسالهٔ شمال فلسطین معلوم شود:
⭕️ بازیگر اول: حاکمیت رسمی لبنان
🔸 ۱. فشار های سیاسی خارجی:
علیرغم گذشت ۸۱ سال از پایان سلطهٔ فرانسویها بر لبنان (از ۲۲ نوامبر ۱۹۴۳ تا کنون) همچنان شاهد استعمار لبنان توسط این کشور اروپایی هستیم، اما نه به شیوهٔ سنتی و مستقیم، بلکه در طرحی نوین؛ شاهد این ماجرا، سفر امانوئل مکرون در پی انفجار بندر بیروت، به محل حادثه بود. از طرفی اعمال نفوذ آمریکاییها بر بدنهٔ حاکمیتی لبنان بر کسی پوشیده نیست، تا حدی که در پی سفر اخیر دکتر لاریجانی به لبنان بهعنوان حامل پیام رهبری و دیدار با نجیب میقاتی، آقای نخستوزیر در کمال احترام، تقاضای هیئت ایرانی برای ارسال کمک به آوارگان لبنان را رد کرد تا به قول روزنامهنگاران، آمریکاییها را ولو ذرهای ناراحت نکردهباشد (بهنحوی که بلافاصله پس از برگشت دکتر لاریجانی، نمایندهٔ ویژهٔ بایدن با نجیب میقاتی دیدار کرده که از آن میتوان به عنوان هشدار آمریکا به ایران و نمایش نفوذ خود بر لبنان، یاد کرد).
در چنین شرایطی، وادار کردن حاکمیت لبنان به امضای آتشبس با اسرائیل چقدر میتواند کار سختی باشد؟
🔹 ۲. اشغال خاکهای سرزمینی:
پس از گذشت حدود دو ماه از اعلام رسمی آغاز تجاوز اسرائیل با نیرویی قریب به ۸۰هزار سرباز (در قالب ۵ تیپ) به خاک لبنان، حالا ۴۰ روستای شیعهنشین که در پی حملات اسرائیل بهصورت کامل تخلیه شدهبودند، کاملاً تخریب شدهاند؛ به حدی که یکی از دلایل عقبنشینیهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان همین مسئله بود (در پی تخریب این روستاها، گاهی در بعضی از مناطق که مورد حملهٔ نیروهای مقاومت قرار میگرفت هیچ جانپناهی برای نیروهای اشغالگر در دسترس نبود و ارتش رژیم ناچار به عقبنشینی از آن مناطق میشد).
اگر در کنار این چهل روستای اشغالشده، مناطق مسیحینشین جنوب لبنان (که بهراحتی محل عبور و مرور ارتش رژیم شدهاند) را در نظر بگیریم (باتوجه به اینکه عرض عملیاتی ارتش اسرائیل در خاک لبنان ۱۰۰km اعلام شده است)، متوجه میشویم مقدار قابلتوجهی از خاک لبنان تحت سیطرهٔ رژیم قرار گرفته بود. مسلماً حاکمیت لبنان علاقهای به تجربه کردن سرگذشت تلخی که بر سر سوریه و بلندیهای جولان آمده بود را ندارد و این نیز دلیل دیگری برای قبول آتشبس توسط لبنان میباشد.
🔸 ۳. معضل اقتصادی جنگ:
اگر به این یک سال و چند روزی که از آغاز درگیری نیروهای مقاومت در خاک لبنان با اسرائیل میگذرد نگاهی بیندازیم، یکی از مهمترین تبعاتی که توجه هرکسی را جلب میکند، خسارتهای اقتصادیای بود که ردوبدل شد. میتوان بدون بررسی آمارهای رسمی هم حدس زد که تبعات اقتصادی این درگیری برای لبنان به مراتب سنگینتر از رژیم بوده است، چیزی که منابع رسمی هم صحه بر آن میگذارند (انشاءالله در قسمت سوم به ضربات وارده بر رژیم صهیونیستی پرداخته خواهد شد) اعلام حدود ۸.۵ میلیارد دلار خسارت برای لبنان توسط بانک جهانی و تخمین حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار خسارت توسط کارشناسان، نشان دهندهٔ عمق ویرانیهای اقتصادی در لبنان است. اگر به این عدد کاهش ۶.۶درصدی رشد تولید ناخالص داخلی، افت شدید ذخایر ارزی و مجموع هزینهٔ اسکان و معیشت آوارگان را هم اضافه کنیم، آیا به عددی نمیرسیم که دولت مسیحی لبنان را وادار به توافق با آتشبس کند؟
🔹 ۴. فشارهای سیاسیاجتماعی داخلی:
پس از جنگ داخلی لبنان (۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰) و تقسیم حاکمیت، ریاست پارلمان لبنان به شیعیان جنبش امل و حزبالله، ریاستجمهوری به مسیحیان مارونی و نخستوزیری به سنّیها رسید. در شرایط کنونی که شیعیان حامی حزبالله تنها ۲۹ کرسی (با احتساب علویها) از ۱۲۸ کرسی پارلمان را در اختیار دارند، نخست وزیر تحت نفوذ شدید آمریکا است، عملاً پشتوانهٔ سیاسی خاصی برای حمایت از ادامهٔ حملات حزبالله در لبنان وجود ندارد.
ادامه دارد...
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
group-telegram.com/enqelabsq/1435