Telegram Group Search
.
«ایران و اسرائیل در طول دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ همکاری‌های گسترده‌ای در زمینه مدیریت منابع آب داشتند که تاثیر بسیار مثبتی بر توسعه زیرساخت‌های آبی ایران داشت.

در سال ۱۳۳۹، به دنبال درخواست شاهنشاه ایران از سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای اعزام کارشناسان آب به ایران، سه تکنسین اسرائیلی برای کمک به مدیریت منابع آب به ایران فرستاده شدند و فعالیت خود را آغاز کردند. در سال ۱۳۴۱، زلزله‌ای مخرب در استان قزوین منجر به ویرانی صدها روستا و تخریب قنات‌هایی شد که منبع اصلی آبیاری زمین‌های کشاورزی منطقه بودند.

شاهنشاه که از عملکرد تکنسین‌های اسرائیلی و پیشرفت‌های حاصل‌شده رضایت داشتند و به پیشروی‌های بی‌نظیر اسرائیل در حوزه مدیریت منابع آب آگاه بودند، از دولت اسرائیل درخواست کردند تا کارشناسانی را برای کمک به منطقه قزوین اعزام کند. پروژه‌های پیشنهادی این مهندسان، که با تأیید مقامات دولتی وقت و کشاورزان محلی همراه بود، به زودی بهبودهای قابل توجهی در سیستم آبیاری منطقه ایجاد کرد.

از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۷، پروژه‌های آبی بسیاری در سراسر ایران با کمک متخصصان اسرائیلی آغاز شد. در این میان، شرکت ملی آب اسرائیل (Mekorot)، که مدیریت جامع منابع آبی در اسرائیل را بر عهده دارد، نیز در اجرای پروژه‌های بزرگ‌تر در ایران مشارکت داشت.

در حدود سال ۱۳۴۶، شرکت دولتی اسرائیلی IDE فرآیندی نوآورانه برای صرفه‌جویی در انرژی در زمینه شیرین‌سازی آب توسعه داد. هم‌زمان، نیروی هوایی ایران برای تأمین آب سالم و تمیز برای پایگاه‌های خود به یک راه‌حل کارآمد نیاز داشت... در طول دهه بعد، این شرکت ۳۶ واحد کوچک شیرین‌سازی آب را در تاسیسات نیروی هوایی ایران و ۱۹ واحد دیگر را در نقاط مختلف کشور نصب کرد.

شاهنشاه آریامهر، با آینده‌نگری ژرف خود، هیئت‌هایی از متخصصان اسرائیلی با تخصص‌های متنوع را به ایران دعوت کرد و همچنین افسران و دانشمندان ایرانی را به اسرائیل فرستاد تا تکنیک‌های پیشرفته را بیاموزند و در آبادانی ایران به کار گیرند».

----

توضیح تصویر: پروفسور آریه ایسار، سمت راست، رئیس تیم توسعه آب اسرائیل در ایران بود. شاهنشاه آریامهر، در اواخر دهه ۱۹۶۰ از ایسار و یکی از پروژه‌های حفاری آب بازدید کرد تا از تلاش‌های اسرائیلی‌ها قدردانی کند.

----
شیرین گلی، متخصص مهندسی محیط زیست، دکترای خود را در آمریکا از دانشگاه نوادا، رینو دریافت کرده و در زمینه سیستم‌های پیشرفته تصفیه آب، استفاده مجدد از آب، و مدیریت منابع آبی فعالیت می‌کند. او در طراحی و اجرای پروژه‌های تصفیه آب و فاضلاب در چندین ایالت آمریکا نقش داشته است.

-—
لینک مقاله در وبسایت «فریدون»:
https://www.fereydoun.org/articles/water-crisis

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
موضع دولت آتی آلمان در قبال مسائل ایران چه خواهد بود؟

در گفتگو با سارا ارسالی

سارا ارسالی عضو حزب «ایران نوین» و عضو حزب پیروز انتخابات پارلمان در آلمان یعنی «اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان» - CDU است. او یک سال و نیم است که عضو این تشکیلات است و تحولات آن را از نزدیک دنبال می‌کند.

صدراعظم آتی آلمان از این حزب خواهد بود و بر این اساس در گفتگو با سارا ارسالی تلاش شد مواضع آن در قبال مسائل ایران شناسایی شود.

این گفتگو در ۱۰ اسفند ماه ۲۵۸۳ شاهنشاهی مطابق با ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ میلادی برگزار شد.

لینک گفتگوی کامل در کانال یوتیوب «فریدون»:
https://www.youtube.com/watch?v=I4Bj5uAoSOw

@fereydoun_magazine
.
پاسخی کوتاه به یک نگرانی؛ احتمال دگردیسی جمهوری اسلامی

تحلیلی از رضا عرب

«لازم است به یک نگرانی که اخیرا مطرح شده اشاره کنم و آن احتمال دگردیسی جمهوری اسلامی در ماه‌های آینده است.

فرض کنید پروژه دگردیسی و تبدیل رژیم جمهوری اسلامی آغاز شود. این پروژه‌ی رژیم، در هدف میهن‌پرستان ایرانی برای "پس گرفتن ایران" و احیای دولت ملی تغییری ایجاد نخواهد کرد.

برعکس، تزلزل در ارکان حکومت در اثر جابه‌جایی‌های لازم برای دگردیسی، فرصت‌ها و روزنه‌های بیشتری برای فعالیت و پیشبرد اهداف انقلاب ملی فراهم خواهد کرد.

در این شرایط باید افکار عمومی را مدیریت کرد تا تحت تأثیر نمایش احتمالا پر زرق‌وبرق دگردیسی قرار نگیرند.

چنین فرضی را در شرایط حمله‌ی خارجی به مواضع رژیم جمهوری اسلامی نیز می‌توان مطرح کرد.

تضعیف رژیم به هر نحوی باید مورد استفاده‌ی ما قرار گیرد تا ایران پس گرفته شود و از حاکمیت ملی ایرانیان پدافند شود».

——
دکتر رضا عرب از هموندان حزب «ایران نوین» است. او در حوزه‌ی تخصصی و دانشگاهی، مدرس زبانشناسی کاربردی در دانشگاه کوئینزلند و پژوهشگر همکار در مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه گریفیث استرالیاست.

——
صورت کامل یادداشت در وبسایت «فریدون» با عنوان «سه سطح کلیدی برای مبارزه خیابانی»:
https://www.fereydoun.org/strategies/street-fights

@fereydoun_magazine
.
«فریدون» بسیار خرسند است که به دست‌اندرکاران فصلنامه تحلیلی «ایران دیسکورس» بابت انتشار شماره‌ای دیگر شادباش بگوید.

این نشریه که از سوی «سازمان زنان لیبرال» در آلمان و به زبان آلمانی منتشر می‌شود، در این شماره که در ۱۰۰ صفحه گرد آمده است، به بنیان‌های مختلف فاجعه ۵۷ پرداخته است.

در این شماره دست‌اندرکاران و نویسندگان نشریه تلاش کرده‌اند از آن «انقلاب» ضدملی روایتی مبتنی بر داده‌های تاریخی و مستند و عاری از گرایش‌های اسلامگرایانه و مارکسیستی به مخاطب آلمانی‌زبان عرضه بدارند.

انتشار چنین نشریه‌ای به زبان آلمانی و با گرایش ایران‌گرایانه در کشوری چون آلمان، اقدامی کم‌نظیر و شایسته‌ی تحسین و پشتیبانی است.

نسخه الکترونیک فصلنامه را می‌توانید در این لینک بیابید و به رایگان دریافت کنید:
https://iranische-liberale-frauen.org/iran-im-diskurs/1979-wie-die-revolutionaere-den-iran-in-den-abgrund-stuerzten/

«فریدون» پیش از این افتخار گفتگوی ویدئویی با برخی از دست‌اندرکاران سازمان زنان لیبرال را داشته است که می‌توانید در این لینک مشاهده بفرمایید:
https://youtu.be/gZTmXZ3HtB4?si=5V9naajn7o-ch7ac

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
نسبت آگاهی تاریخی ایرانیان با انقلاب ملی و نگاهی به نفرت خامنه‌ای از کوروش بزرگ

در گفتگو با شاهین نژاد

شاهین نٰژاد سخنگوی حزب «رستاخیز ایران‌گرایان» و تشکیلات «رنسانس ایرانی» است.

شاهین نژاد در دو حوزه‌ی صنعت نفت و تاریخ ایران صاحب تخصص است و تحصیلات دانشگاهی دارد. در این زمینه مقالات و کتاب‌هایی منتشر کردند که از جمله می‌توان به کتاب «نشیبی دراز است پیش فراز» اشاره کرد که شامل پژوهش‌های ایشان درباره فروپاشی ایران ساسانی است.

در اینجا با ایشان پیرامون نسبت آگاهی تاریخی ایرانیان و انقلاب ملی گفتگو داشتیم و به مسائلی چون نفرت خامنه‌ای از کوروش بزرگ نیز پرداخته شد.

این گفتگو در ۱۳ اسفند ماه ۲۵۸۳ شاهنشاهی مطابق با ۳ مارچ ۲۰۲۵ میلادی برگزار شد.

لینک گفتگوی کامل در یوتیوب «فریدون»:
https://www.youtube.com/watch?v=o6_3wBjaPt8

@fereydoun_magazine
.
‏مروری بر سخنرانی محمدرضاشاه پهلوی در جشن پنجاهمین سال شاهنشاهی خانواده‌ی پهلوی

‏این سخنرانی که در روز ۱ فروردین ۲۵۳۵ شاهنشاهی (۱۳۵۵) ایراد شد شایسته‌ی توجه فراوان است.

‏این سخنرانی به نام ایران و ملت ایران آغاز می‌شود و به نام ایران و ملت ایران پایان می‌پذیرد.

‏در این سخنرانی پادشاه تاکید می‌کند که پرچم ایران را «ودیعه‌ای مقدس» می‌داند و خود نیز به فرمانروایی ایران «افتخار» می‌کند.

‏در بخش‌های آغازین این سخنرانی چنین آمده است:

‏«درود گرم من به ملت بزرگ ایران به ملتی که نیروی لایزالش بار دیگر در آیین شکوهمند همبستگی شاه و ملت متجلی شده است. درود من به شاهنشاهان بزرگ و سرداران دلیر تاریخ ایران به همه مردان و زنان ایرانی که پرچم پر افتخار این شاهنشاهی کهن را چون ودیعه‌ای مقدس از نسلی به نسل دیگر سپردند.

‏درود من به رضا شاه کبیر سردار بزرگ تاریخ ایران و بنیانگذار شاهنشاهی پهلوی، مردی که از میان مردم ایران برخاست و هرگز به جز از ایران نیاندیشید، برای ایران زیست و برای ایران مرد.

‏امروز در دو هزار و پانصد و سی و پنجمین نوروز شاهنشاهی ایران و در پنجاهمین نوروز شاهنشاهی پهلوی در برابر آرامگاه ایرانی بزرگی که روانش در کنار ما و همراه ماست، به نام پرچمدار شاهنشاهی ایران پیمان جاوید دودمان پهلوی را با ملت خودم که به فرمانروایی آن افتخار دارم تجدید می‌کنم.

‏در پیشگاه تاریخ ایران اعلام می‌دارم که ما خاندان پهلوی مهری جز مهر ایران و عشقی جز سرافرازی ایرانیان نداریم و وظیفه‌ای جز خدمت به کشور و ملت خویش برای خود نمی‌شناسیم.

‏ما از میان ملت ایران برخاسته‌ایم در خاک مقدس ایران زاده شده‌ایم و در همین سرزمین مقدس نیز به خاک خواهیم رفت».

‏در بخش‌های میانی این سخنرانی بر نگاه صلح‌جویانه و خیرخواهانه‌ی ملت ایران و پادشاهی ایران برای جهان و جهانیان تاکید شده است و پادشاه چنین می‌گوید:

‏« ما خوشبختی و رفاه خویش را در رفاه و خوشبختی همه ملل جهان و نه به حساب دیگران می‌جوییم. دنیا می‌تواند روی ما و کشور ما به عنوان یک پشتوانه حق و عدالت حساب کند و ما این رسالت انسانی را با همه مسئولیت‌های آن با وقوف کامل می‌پذیریم».

‏شاهنشاه آریامهر به سخنرانی خود اینگونه پایان می‌بخشد:

‏«من پرچم شاهنشاهی ایران را افراشته و پرافتخارتر از همیشه به شاهنشاه آینده ایران خواهم سپرد و او نیز آن را هم چنان پرافتخار و افراشته به دست جانشین خود خواهد داد.

‏ایران جاوید روز به روز سرافرازتر و ملت ایران روز به روز برومندتر و سعادتمندتر خواهد شد. خداوند ایران در این راه شکوهمند مقدس، یار همه ما باد».

‏⁧ #شاهنشاه_آریامهر

@fereydoun_magazine
.
ابول کورکور آن هنگام که جان خود را گرفت با «ایران» خداحافظی کرد. در میان تمام انسان‌ها و مفاهیم و پدیده‌هایی که می‌توانست در لحظات آخر به یاد بیاورد، به یاد میهن بود.

ابول که از «ایذه‌» است، میهن‌پرستی‌اش به رنگ خوزستان است. خوزستانی که طی این چهار دهه که از نکبت برآمده‌ از آمیختگی شیخ و تاواریش می‌گذرد کم جان برای ایران نداده است. از جان دادن برای حفظ مرزهای میهن مقابل مزدوران صدام حسین در سال ۱۳۶۰ تا باز هم جان‌دادن مقابل مزدوران علی خامنه‌ای در سال ۱۳۹۸.

این «جان دادن برای خاک» جلوه‌ای از آن چیزی است که جواد طباطبایی «انقلاب ملی در انقلاب اسلامی» نامید؛ چه آنکه انقلاب ۵۷ اساسا برآمده از آرمان‌هایی بود که خاک و میهن را خفیف و خوار می‌کرد و بر این اساس این صفت «ملی» در اینجا با پهلوی‌خواهی امثال ابول کورکور پیوند ریشه‌ای دارد. میهن‌پرستی مرادف است با تعهد به بقای دولت ملی. دولتی که شایسته‌ترین نماینده‌‌‌‌ی ملت و میهن است. جز پهلوی‌ها چه حاکمانی در تاریخ معاصر ایران تبلور میهن‌پرستی ایرانی بوده‌اند؟ رضاشاه که غرور و احیای ملی و محمدرضاشاه که شکوه و اعتبار ملی را به میهن‌پرست ایرانی داد هنوز پس از ۴۶ سال از سرازیر‌ی مرداب جمهوری اسلامی بر میهن، نام‌های زنده‌ی خانه و خیابان هستند و میهن‌پرستی ایرانی آنان را در هر مصیبتی به مثابه‌ی آلترناتیو می‌یابد.

در شاهراه پهلوی است که می‌توان به برخاستن دگرباره‌ی سرو بلندقامت ایران اندیشید.

آنان که خود را «از ما بهتران» می‌دانند و چند مقاله از چند روشنفکر کافه‌نشین غربی را نصفه و نیمه خواند‌ه‌اند، با تبختری سبکسرانه به ما گوشزد می‌کنند که این مرزها قراردادی‌ و برساخته‌ از تصادف‌های تاریخی هستند.

اما آنچه آن‌ها از درک آن عاجزند لزوم میهن‌پرستی و اهمیت مرز و خاک به مثابه‌ی چارچوبی معظم و محترم برای شکوفایی و پرواز بر فراز است. چگونه می‌توان مرز را نامحترم شمرد و خاک را تخفیف داد ولی به انسانی که در آن خاک زندگی می‌کند وعده‌ی رشد و رفاه داد؟ در خانه اگر باز باشد و نتوان آن را سفت کرد چگونه می‌توان مطمئن بود که ناغافل دزد به آن خانه نزند؟ چگونه است که همان کشورهای دموکراتیک غربی این اندازه بر حفظ مرز و خاک خویش تاکید و غیرت دارند و قدرتمندترین ارتش‌های دنیا را شکل داده‌اند؟

همان تاکید و غیرتی که ابول کورکور به واسطه‌ی درک سلیم خویش از ضرورت حفظ میهن و لزوم بازپس‌گیری آن از چنگ رژیم انیرانی و امت‌گرای مسلط بر ایران از آن برخوردار بود و او را وا داشت که در لحظه‌ی واپسین نام نامیرای ایران‌زمین را بر زبان براند.

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
دو نکته‌ی پراهمیت در پیام والاحضرت یاسمین پهلوی به مناسبت روز جهانی زن

این برنامه از سوی علیرضا کیانی در ۲۲ اسفند ۲۵۸۳ شاهنشاهی (۱۴۰۳) مطابق با ۱۲ مارچ ۲۰۲۵ ارائه شده است

لینک برنامه کامل در کانال یوتیوب «فریدون»:
https://www.youtube.com/watch?v=lr0wYc0wdh4

@fereydoun_magazine
.
در هم شکستن تجارت نفت جمهوری اسلامی: راهی به سوی فشار حداکثری

تحلیلی از سعید قاسمی‌نژاد و مارک دوبوویتز

«به دلیل اجرای ضعیف تحریم‌ها توسط دولت بایدن، و با فرض اینکه مقامات جمهوری اسلامی تخفیف ۱۰ تا ۲۰ درصدی نسبت به قیمت معیار برنت ارائه داده‌اند تا خریداران را به پذیرش ریسک دور زدن تحریم‌ها تشویق کنند، در دوره بایدن، جمهوری اسلامی بین ۱۳۰ تا ۱۴۶ میلیارد دلار نفت خام صادر کرده است.

علاوه بر این، جمهوری اسلامی از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار کالا و خدمات صادر کرده است. علیرغم این درآمد سرشار، سوءمدیریت جمهوری اسلامی هزینه دارد؛ ایران از تورم بالا رنج می‌برد و با قطعی گسترده برق، کمبود گاز طبیعی و کاهش سریع ارزش پول خود مواجه است».
----
مارک دوبوویتز مدیرعامل «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» و سعید قاسمی‌نژاد مشاور ارشد این بنیاد است. این دو در این یادداشت بر لزوم بازگشت دولت ترامپ به سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی تاکید می‌کنند و آن را کمک به ملت ایران در راستای مبارزه با جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند.
----
متن کامل این یادداشت را با عنوان «در هم شکستن تجارت نفت جمهوری اسلامی: راهی به سوی فشار حداکثری»، در وبسایت «فریدون» در بخش «درنگ روز» بخوانید:

https://www.fereydoun.org/reflections/oil-trade

@fereydoun_magazine
.
محمدرضا جهان‌پرور:

«این پروژه یک پیام بسیار مشخص دارد: مسئله این است که شما فردای روزی که جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد، قصد دارید چه کاری انجام دهید؟ به‌ویژه با توجه به اینکه جمعیت ایران تحت فشار شدید اقتصادی بوده‌اند، توقع دارند بدانند که دولت انتقالی به محوریت و مرکزیت شاهزاده رضا پهلوی، که قرار است فرآیند انتقال به یک حکومت پارلمانی سکولار را انجام دهد، چه اقداماتی خواهد کرد. اینکه در روزهای نخست – مثلاً ۱۰۰ روز اول، سه ماه اول یا چهار ماه اول – کشور چگونه باید اداره شود تا اقتصاد ایران از هم نپاشد. درواقع در فاصله‌ای که دولت انتقالی در حال تلاش برای برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان، تصویب قانون اساسی جدید و برگزاری رفراندم برای آن است، فعالیت‌های روزمره و اقتصادی نیز بایستی ادامه یابند».

سعید قاسمی‌نژاد:

«این پروژه یک پیام بسیار مشخص دارد: مسئله این است که شما فردای روزی که جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد، قصد دارید چه کاری انجام دهید؟ به‌ویژه با توجه به اینکه جمعیت ایران تحت فشار شدید اقتصادی بوده‌اند، توقع دارند بدانند که دولت انتقالی به محوریت و مرکزیت شاهزاده رضا پهلوی، که قرار است فرآیند انتقال به یک حکومت پارلمانی سکولار را انجام دهد، چه اقداماتی خواهد کرد. اینکه در روزهای نخست – مثلاً ۱۰۰ روز اول، سه ماه اول یا چهار ماه اول – کشور چگونه باید اداره شود تا اقتصاد ایران از هم نپاشد. درواقع در فاصله‌ای که دولت انتقالی در حال تلاش برای برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان، تصویب قانون اساسی جدید و برگزاری رفراندم برای آن است، فعالیت‌های روزمره و اقتصادی نیز بایستی ادامه یابند».

----
این گفتگو را با عنوان «پروژه شکوفایی ایران؛ نقشه راه ایجاد ثبات و رفاه اقتصادی» در اینجا بخوانید:

https://www.fereydoun.org/Interviews/irans-prosperity-project

@fereydoun_magazine
.
«فریدون» تاکنون و طی هشت شماره از همکاری ده‌ها کنشگر و متخصص میهن‌پرست و برجسته‌ی ایرانی برخوردار بوده است. برای دانلود نسخه‌ پی‌دی‌اف ۸ شماره‌ پیشین «فریدون» به لینک زیر در سایت «فریدون» بروید و گفتگوها و مقالات را به رایگان و آسان دانلود کنید:

https://www.fereydoun.org/Fereydoun-volumes

@fereydoun_magazine
.
واقعیت این است که موتور محرکه‌ی هر انقلاب، جوانان هستند و انقلاب ملی ایران نیز مستثنی نیست. در این انقلاب ملی نیز که با نام پهلوی گره خورده است و شاهزاده رضا پهلوی در جایگاه رهبری آن نقش بازی می‌کنند، جوانان آگاه میهن‌پرست هستند که خیابان‌ها را آکنده از امواج تغییر ساخته‌اند.

رویا حسینی* نیز در مقاله‌ی خود در شماره ۹ «فریدون» با اشاره به این واقعیت به توجه شاهزاده رضا پهلوی به این مسئله اشاره می‌کنند و می‌نویسند:

«اکنون نسل جوان ایران را همراه و شهیار خود می‌بیند و بر این اساس و در چنین مسیری جوانان مبارز ایرانی علیه رژیم جمهوری اسلامی را "وارثان کوروش بزرگ" می‌خواند و در سخنرانی خود در آتلانتا در ایالات متحده، در روز کوروش بزرگ، در ۷ آبان ۲۵۸۲ (۱۴۰۲) چنین می‌گوید: "جهان فیلسوفان و دولتمردان بزرگی را به خود دیده است. اما در کوروش بزرگ ما شاهدِ ترکیبِ بی‌نظیرِ هر دو هستیم. او متفکری عمیق بود که چشم‌اندازی پیشگامانه برای بشریت ترسیم کرد: برابری، احترام و عدالت برای همه رنگ‌ها و عقاید. با این حال، او همچنین یک دولتمرد توانا بود که توانست این چشم‌انداز تاریخی را اجرا کند و شیوه جدیدی از زندگی را به مردم خود نشان دهد؛ نه فقط در کلام، بلکه در عمل.من امروز رهبران آینده‌نگر زیادی در این سو و آن سوی جهان نمی‌بینم. اما جایی است که آنها را پیدا می‌کنم: خیابان‌های ایران. و این نباید باعث شگفتی ما باشد. چرا که هم‌میهنان من، جوانان ایران، وارثان کوروش بزرگ هستند"».

----
این مقاله در شماره هشتم «فریدون» است با عنوان: «شاهزاده رضا پهلوی و بازگشت به بنیادهای ایرانشهر؛ در لزوم رواداری مذهبی و فرهنگی» منتشر شده است.

«رویا حسینی» در کلیت این مقاله‌ با تأملی بر بنیادهای فرهنگی ایرانشهر که موجد رواداری مذهبی بوده است، تلاش کرده است مواضع شاهزاده رضا پهلوی را در نسبت با آن بنیادها بررسی کند. او مواضع میراث‌دار پادشاهی ایران را بازگشت به بنیادهای روادارانه‌ی ایرانشهر ارزیابی می‌کند.

-—
*نویسنده ترجیح داده است از نام مستعار بهره بگیرد.
-—
لینک مقاله در وبسایت «فریدون»:
https://www.fereydoun.org/articles/iranshahr

@fereydoun_magazine
.
«فریدون» نوروز سال ۲۵۸۴ شاهنشاهی را به ایرانیان شادباش می‌گوید.

نوروز جمشیدی یادآور شکوه و سرفرازی ایران است.

به بزرگی باز خواهیم گشت.

@fereydoun_magazine
نقش بنیادین نوروز در شکل‌دهی به هویت ملی ایران

امین سوفیامهر در بخشی از مقاله‌ی «دولت نیرومند، ضرورتِ دموکراسی و حکومت قانون» بر این نکته تاکید می‌کند که نوروز از جمله عناصری بوده که به ایرانیان کمک کرده است که احساس «تعلق جمعی» را برقرار نگاه دارند.

او می‌نویسد:

«ستون دیگر هویت ملی ایران، آیین‌ها و جشن‌های ایران باستان چون نوروز، چهارشنبه سوری، و جشن‌های ملی دیگر بوده که خاطره همگانی و حس تعلق جمعی ایرانیان را در تاریک‌ترین دوره‌های تاریخی ایران زنده نگاه داشتند.

ویژگی اساسی آیین‌ها تکرارپذیر بودن آنان است. مشارکت‌کنندگان در آیین‌ها به گونه‌ای دوره‌ای یا متناوب کنش خاصی را تکرار می‌کنند. بسیاری از انسان‌شناسان باور دارند که مشارکت در آیین‌ها، به مثابه کنش‌های تکرارپذیر، به شکل‌گیری باورهای نهفته در آن آیین‌ها در ذهن مشارکت‌کنندگان می‌انجامد.

برای نمونه، نوروز همچون آیینی که بر پایه الگوهای رفتاری تکرارپذیر بنیاد شده است، در شکل دادن به باورهایی که هویت ملی ایران را تداوم بخشیده است نقش بنیادین داشته است».

--------

لینک مقاله در وبسایت «فریدون»:
https://www.fereydoun.org/articles/641109

@fereydoun_magazine
.
پادشاهی‌خواهی به عنوان خواست مشترک مردم از موانع مهم احتمال جنگ داخلی است


حامد شیبانی‌راد، رییس کمیته اجرایی حزب «ایران نوین» در گفتگو با سعید قاسمی‌نژاد در شماره هفتم «فریدون» تاکید می‌کند که آن چیزی که می‌تواند یکی از موانع مهم احتمال جنگ داخلی در ایران باشد، پادشاهی‌خواهی به عنوان یک خواست مشترک ملی است.

او در بخشی از این گفتگو چنین می‌گوید:

«اساسا آن چیزی که بسیاری از این جوانان را مقابل دستگاه سرکوب صف می‌کند و به مبارزه با آن می‌کشاند همین گفتمان و سیاست ایران‌گرا و پهلوی‌گرا است. به جرئت می‌توان گفت بسیاری از جوانانی که دل به خیابان می‌زنند پادشاهی‌خواه هستند. این شجاعت میدانی از آن باور سیاسی و گفتمانی می‌آید. نمونه‌های زیادی هم هستند. چه در زندان، چه کسانی که جان خود را از دست دادند و چه خانواده‌های این جاویدنامان؛ مانند مادر نیکا شاکرمی یا خانم فاطمه سپهری. نمونه‌ها بسیار زیاد هستند».

شیبانی‌راد در بخشی دیگر از گفتگو می‌گوید:

«در ایران مردم به یک همبستگی گفتمانی رسیده‌اند که صورت سیاسی خیلی جدی پیدا کرده است و دقیقا می‌دانند مقابل جمهوری اسلامی، چه می‌خواهند. همان بحث ایران‌گرایی که مطرح کردم یا همان اقبال به پادشاهی. هر کسی وقتی صادقانه با خودش بیندیشد بعید می‌دانم در قبال این فرض، به نتیجه‌ای جز این برسد که اگر همین امروز دو گزینه پادشاهی و جمهوری را به انتخاب مردم بگذاریم، مردم گزینه پادشاهی را انتخاب خواهند کرد. این خواست مشترک خیلی مهم است. این خواست مشترک است که از موانع بسیار مهم مقابل احتمال جنگ داخلی است».

لینک گفتگو در وبسایت «فریدون»:
https://www.fereydoun.org/Interviews/revolution

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
گفتگو با دست‌اندرکاران ویدئوکست «سفرنامه‌ی خوزستان» اثر ماندگار رضاشاه پهلوی

در پنجم فروردین ۲۵۸۴ شاهنشاهی مطابق با ۲۵ مارچ ۲۰۲۵ در کانال یوتیوب «فریدون» با خانم نسیم بهروز، جناب حمید گیلوری و جناب حسین پورسیفی گفتگو صورت گرفت.

گفتگویی پیرامون مجموعه‌ی صوتی و تصویری از اثر گرانقدر رضاشاه بزرگ، یعنی «سفرنامه‌ی خوزستان».

این مجموعه‌ی صوتی و تصویری از سوی دفتر «نشر تاریخ پهلوی» در حزب «ایران نوین» ارائه می‌شود که می‌توانید در کانال تلگرام حزب «ایران نوین» آن را بیابید.

لینک گفتگوی کامل در کانال یوتیوب «فریدون»:
https://youtu.be/pjXWe4DVGE8

لینک بخش ۲۳ از این سفرنامه در اینجا قرار داده می‌شود و می‌توانید با جستجوی واژه «سفرنامه» در قسمت جستجوی این کانال تلگرام، دیگر بخش‌ها را نیز بیابید و گوش کنید یا تماشا کنید: https://www.group-telegram.com/IranNovinParty/11085

این سفرنامه پس از فاجعه ۵۷ مهجور مانده بود تا اینکه نشر «تلاش» در آلمان، به سال ۱۳۸۳ و با مقدمه‌ای از «داریوش همایون» آن را تجدید چاپ کرد. نسخه‌ی نوشتاری این کتاب را شما می‌توانید در وبسایت «بنیاد داریوش همایون» بیابید که لینک آن نیز در اینجا قرار داده می‌شود:
bonyadhomayoun.com/?cat=100

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
آیا دولت آمریکا به مجاهدین خلق نگاه مثبت دارد؟

نگاهی به سند تحلیلی سازمان نوفدی پیرامون فرقه‌ی مجاهدین خلق

این برنامه از سوی علیرضا کیانی - از دست‌اندرکاران نشریه «فریدون» - و در سازمان نوفدی ارائه شده است.

لینک برنامه به صورت کامل در یوتیوب «فریدون»:
https://www.youtube.com/watch?v=h2xvMss9VZk

لینک سند تحلیلی سازمان نوفدی پیرامون فرقه‌ی مجاهدین خلق:
https://nufdiran.org/policy_briefs/the-meks-dangerous-influence-in-washington/

@fereydoun_magazine
.
«ناگفته نماند که برای چپ‌ها اصلاح طلبان خامه روی کیک جمهوری اسلامی بوده‌اند. هم چپ‌تر بودند و هم اسراییل‌ستیزتر و هم بسیاری‌شان در چریک‌بازی با خیلی از چپ‌ها سابقه هم‌ پیالگی داشتند.

آن‌ها که سال ۵۸ افسران و دولتمردان شاه را کشتند مانند خلخالی و غفاری و طاهری و موسوی تبریزی، پدرخوانده‌های معنوی همین اصلاح‌طلبان بودند وصرفا در دهه ۶۰ بود که امثال لاجوردی و دوستان او - که به اصولگرایان نزدیک‌تر بودند - برآمدند و دست به خون جوانان چپ بردند. خلخالی و "دادگاه"هایش احتمالا هنوز قند در دل آبراهامیان و رفقا آب می‌کند.

اقتصاد صددرصد دولتی و قانون کار کمونیستی و تداوم اسراییل‌ستیزی افراطی و پارکابی گری در عرصه بین‌ الملل برای روسیه و چین و رفاقت با کره شمالی و ونزوئلا و کوبا و ... البته که به جمهوری اسلامی در ذهن چپ‌های افراطی، کماکان تصویری از حکومتی نسبتا مشروع و قابل اصلاح می‌سازد.

تا سفارت آمریکا بسته است و جمهوری اسلامی وعده نابودی اسراییل را می‌دهد همواره آخوندها برای چپ‌ها قدری مشروعیت خواهند داشت».

----
*در تصویر هادی غفاری را می‌بینید که از آخوندهای متعلق به «چپ اسلامی» و سپس‌تر «اصلاح‌طلب» بود.

این یادداشت را با عنوان «سباحت مورخ در مرداب تاریخ» از دکتر ناصر کرمی در وبسایت «فریدون» بخوانید:
https://t.co/XlsIQOxZ33

اگر در خارج از کشور هستید و علاقمند به یاری مالی هستید به اینجا بروید و «فریدون» را از مهر خود برخوردار سازید:
https://secure.anedot.com/nufdiran/fereydoun

@fereydoun_magazine
.
نسبت امنیت و توسعه و اصلاح از دید رضاشاه

«ایرانی در هر عهدی که قائد توانایی دارد، تواناست و روزی که دولتش ضعیف است، ضعیف و “الناس علی دین ملوکهم” بیش از همه جا در ایران مصداق پیدا می‌کند... ً سابقا اشاره کردم که در فاصله قلیل میان عهد شاه سلطان حسین و نادر، چگونه ملت ایران از حضیض سستی به اوج توانایی رسید... در طبیعت من دشمنی غریبی ضد ناامنی ایجاد گردیده و من برای قلع و قمع اختلال‌کنندگان و سرکشان خلق شده‌ام . زیرا که بر من مسلم شده که اساس هر اصلاح و اقدامی در این مملکت علی العجاله بسط دامنه امنیت و آرامش است . مادام که مردم فراغت نداشته و از نعمت امن و راحت برخوردار نباشند، مجال آنکه به خود آیند و احتیاجات زندگانی خویش را درك کنند و در صدد چاره‌جویی برآیند نخواهند داشت».

رضاشاه پهلوی، سفرنامه خوزستان

در شماره سوم نشریه «فریدون» به صورت تفصیلی به نوپهلوی‌گرایی پرداخته شده بود. امنیت و دولت از جمله مسائلی است که مطمح نظر نوپهلوی‌گرایان است.

«در دفاع از نوپهلوی‌گرایی» را در وبسایت «فریدون» و در بخش «شماره‌های فریدون» بیابید و دانلود کنید:

https://www.fereydoun.org/Fereydoun-volumes/%D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DB%B3

@fereydoun_magazine
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
چپ پنجاه‌وهفتی ایران و نگاه ارتجاعی به زنان

سعید قاسمی‌نژاد، عضو شورای سیاستگذاری «فریدون» در یکی از گفتگوهای خود با علیرضا کیانی در کانال یوتیوب «فریدون» از نگاه ارتجاعی چپ پنجاه‌وهفتی ایران به زنان می‌گوید.

لینک گفتگوی کامل در کانال یوتیوب «فریدون»:
https://www.youtube.com/watch?v=QxKyFmSS_Sc&t=3213s

@fereydoun_magazine
2025/04/02 01:53:10
Back to Top
HTML Embed Code: