group-telegram.com/factnameh/4002
Last Update:
🔹مطابق روال ماهانه چند سال اخیر در اولین سهشنبه هر ماه در سالن «شهید بهشتی» ساختمان ریاست جمهوری، روز ۴ دی ۱۴۰۳، صد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی، بالاترین نهاد سیاستگذاری و حکمرانی اینترنت و شبکه در ایران برگزار شد.
🔹این جلسه از چند روز قبل در کانون توجهها قرار گرفتهبود زیرا افکار عمومی منتظر بودند سرانجام تصمیم نهایی حکومت جمهوری اسلامی ایران درباره یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی درباره «بازنگری سیاستهای مسدودسازی» (رفع فیلترینگ) اعلام شود.
🔹در خبری که مهر منتشر کرد، بیش از ۳۰ اقدام تصویب شده در این جلسه را اعلام کرد که محتوای آن (بهخصوص نکات مهم آن) تایید شد. اما هنوز متن اصلی منتشر نشدهاست. این مصوبه «بیشینه، اهداف، وضع موجود، بهینهسازی و اصلاح سازوکارهای سیاست مسدودسازی» یا به اصطلاح «مصوبه رفع فیلترینگ» نامیده میشود.
🔹تنها ۴ بند درباره فیلترینگ سرویسهای اینترنتی خارجی است و ۲ بند درباره پوستههای حاکمیتپذیر است. غیر از گوگل پلی و واتساپ که از فیلتر درآمدهاند، یوتیوب و تلگرام (در صورت شکست مذاکرات) از طریق پوستههای حاکمیتپذیر امکان دسترسی خواهند داشت. فعلا (مرحله دوم) مذاکره با سکوهای خارجی ترجیحا جدید مد نظر است و بازگشایی سایر سکوها (یوتیوب، توییتر و …) به آینده دور محول شده (اقدام آخر).
🔹اینترنت اقشار یا اینترنت طبقاتی که با نامهای ویپیان قانونی و فیلترینگ غیرهمسان هم شناخته میشود، یعنی سیستمی که دسترسی به شبکه را برحسب پروفایل افراد محدود میکند و صراحتا ناقض حقوق بشر است، نیز بار دیگر تصویب شد.
🔹موارد دیگری هم تصویب شده که برخی مستقیما و برخی با توجه به سابقه حکمرانی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، باعث محدودیت بیشتر اینترنت میشود: متناسبسازی برخورد با مصادیق محتوای مجرمانه، قانون مسئولیت سکوها، افزایش کیفیت سامانههای فیلترینگ، مقابله موثر با فیلترشکنها، جرمانگاری ابزارهای حاکمیتگریز، مالیات بر درآمد شهروندان از فعالیتشان در سکوهای خارجی و شدت عمل قضایی در برخورد با تخلفات کاربران در سکوهای خارجی.
🔹و موارد کلی و تقریبا تکراری با وجود مصوبات مشابه در شورای عالی فضای مجازی یا سایر نهادها هم در بین این اقدامات ذکرشده، دیده میشود: مقابله با اخبار جعلی، نسخهنویسی، تحریمشکن، امنیت خانواده، قانون مالکیت فکری.
👈 در فکتنامه بخوانید
👈 در تلگرام بخوانید