group-telegram.com/enqelabsq/1390
Last Update:
🔰 «چرا طوفانالاقصی؟»
6️⃣️ پردهی ششم: غزه
🔹 از اواخر سال ۲۰۰۵ درگیریهای ارتش رژیم در غزه جدیتر شد. اولین عملیاتی که اسرائیل علیه غزه انجام داد و نام آن را «اولین باران» گذاشته بود، بیش از هر چیز بر محور ایجاد ترس در مردم ساکن غزه بود تا از طریق فشاری که آنان بر مقاومت میآورند قدرت مقاومت تضعیف شود. راهبردی که البته موفقیتآمیز نبود و حتی نتیجهی عکس داد.
🔸 سال ۲۰۰۶ عملیاتهای دیگری انجام شد که این بار با یورش زمینی به نوار غزه همراه بود؛ در طول یک ماه بیش از ۲۰۰ غیرنظامی به شهادت رسیدند که بیش از نیمی از آنها زن و کودک بودند. این اتفاقات البته چندان مورد توجه جامعهی جهانی نبود. حتی بدتر از آن، اسرائیل در این معرکه بهعنوان «مظلوم» و «قربانی تروریسم» شناخته شده (!) و جنایات او در باریکهی غزه به عنوان «دفاع مشروع از خود» تلقی میشد؛ و به این ترتیب همیشه حق با اسرائیلیها بود.
🔹 اسرائیل در سال ۲۰۰۸ عملیاتی انجام داد و در همان یکی دو روز اول ۱۰۰ نفر از مردم غزه را به قتل رساند. این عملیات توجهها را به خود جلب کرد و محکومیتهایی را بهدنبال داشت. در پی این عملیات یک آتشبس موقت برقرار شد و مقامات رژیم وعدههایی در خصوص کاهش محاصرهی همهجانبهی نوار غزه و تسهیل عبور و مرور به آن دادند، که البته هیچگاه عملی نشد؛ طبق چیزی که مقامات اسرائیلی در همان زمان به آمریکاییها گفته بودند، برنامهی آنها این بود که اقتصاد غزه را «در آستانهی فروپاشی» نگهدارند.
🔸 اواخر همان سال اسرائیل با یک تجاوز زمینی به نوار غزه آتشبس را نقض کرد. در پاسخ حماس هم تعدادی موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرد که البته تلفاتی نداشت. پس از آن که شروط اسرائیل برای آتشبس مورد پذیرش حماس قرار نگرفت، اسرائیل حملهای را به نوار غزه آغاز کرد که به «جنگ ۲۲ روزه» معروف شد. در این جنگ که اسرائیل آن را «عملیات سرب گداخته» نامیده بود ۱۵۰۰ نفر شامل ۴۰۰ کودک فلسطینی جان باختند و بسیاری از زیرساختهای غزه تخریب شد. در سمت مقابل طبق آمارهای خود رژیم کمتر از ۳۰ اسرائیلی کشته شدند. (برای مقایسه، در روز اول عملیات طوفانالاقصی ۱۲۰۰ صهیونیست کشته شدند.)
🔹 سال ۲۰۱۲ دو عملیات دیگر توسط اسرائیل انجام شد که به کشتهشدن لااقل ۲۰۰ فلسطینی انجامید. در مقابل برای اولین بار موشکهای حماس به تلآویو رسید. پس از این عملیات اسرائیل دو سال برنامهریزی کرد و در جولای ۲۰۱۴ حملهی دیگری را آغاز کرد که ۴۸ روز به طول انجامید و منجر به کشتار بیش از ۲۲۰۰ فلسطینی شد. در مقابل ۶۶ سرباز و افسر اسرائیلی کشته شدند و موشکهای حماس هم حالا تا فرودگاه بنگوریون پیش آمده بود.
🔸 همان زمان سازمان ملل در گزارشی پیشبینی کرد با توجه به حجم تخریب و روند جاری محاصره، نوار غزه تا سال ۲۰۲۰ به مکانی غیر قابل سکونت تبدیل خواهد شد...
ادامه دارد...
✍🏻 علیرضا مصلینژاد، ۱۴۰۰ کامپیوتر
🇮🇷🇱🇧 @Enqelabsq | نشریهٔ میدان انقلاب
BY میدان انقلاب
Share with your friend now:
group-telegram.com/enqelabsq/1390