group-telegram.com/jahatevents/95
Last Update:
📌یکی از این بسترها که میتواند در راستای فاعلیت قرار دادن علوم انسانی به کار گرفته شود، اندیشکده است.
❓اما اندیشکده چیست؟
ممکن است تا به حال اسم اندیشکده به گوشتان نخورده باشد یا اگر هم خورده باشد، درواقع ندانید به چه مکان یا فضایی اندیشکده گفته میشود. برای روشن شدن آن نیاز است ابتدا تاریخچهای از شکلگیری آن را بدانیم تا کاملا متوجه شویم اندیشکده به چه منظور شکل گرفته است.
در جنگ جهانی دوم و به منظور مدیریت مسائل جنگ، انسجام و به کارگیری ایدههای خلاق و نوآور، اتاقهای فکر به وجود آمدند؛ که پس از جنگ به همه مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تسری پیدا کردند. پس از دهه 1960، این آمریکاییها بودند که برای اولین بار عبارت «think thank» را مطرح نمودند و این مفهوم به مرور زمان در ادبیات علوم سیاسی و مدیریتی جهان وارد شد. آمریکاییها با این هدف که پلی میان قدرت و دانش ایجاد کنند، به اندیشکده روی آوردند. اندیشکدهها ساختارهای مناسبی برای به کارگیری فکر، ایده، علم و دانش برای خدمت به قدرت بودند.
از دیگر دلایل تاسیس این مراکز در آمریکا، پیچیده شدن مسائل حکمرانی، آزاد سازی اطلاعات و رفع انحصار دولتها بر اطلاعات بود. البته یک نکته مهمی اینجا وجود دارد که دلیل توجه بیشتر آمریکاییها به اندیشکده، لزوم حضور آمریکا به نمایندگی از غرب در جهان در فضای جنگ سرد بود.
📊از نظر کمی بر اساس آمارهای موجود نیز حدود ۶۵۰۰ اندیشکده داریم که بیش از ۱۸۰۰ مورد آن در آمریکا فعال است و پس از این کشور چین با بیش از ۴۰۰ اندیشکده، در مقام دوم قرار دارد. این خود نشان از اهمیت این مراکز در نظام حکمرانی این کشور است.
🔺اهمیت اندیشکدهها به حدی است که برخی آنها را در حد و اندازه قوای سه گانه و به عنوان قوه چهارم میدانند. اصلیترین موضوعات مورد بررسی اتاقهای فکر، سیاست، حکومت، قدرت و امنیت است. البته بعد از جنگ سرد موضوعات گستردهتر شد، به طوری که در موارد زیستمحیطی، تکنولوژی و ... هم نقشآفرینی میکنند. امروزه نیز در موضوعات متنوع بیشتری حضور و فعالیت اندیشکدهها را شاهد هستیم.
#اندیشکده
#علوم_انسانی
#جهت
@jahatevents
BY جهت
Share with your friend now:
group-telegram.com/jahatevents/95