group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20552
Last Update:
🔻لغت نامه سیاسی🔻
#پولشویی
پولشویی تبدیل درآمد حاصل از خلافکاری و فساد به داراییهای به ظاهر مشروع است. یا اینکه رد پولی را در سیستم بانکی به شکلی گم کنند که نقل و انتقالات آن پول قابل تحقیق نباشد.
فرض کنید شخصی در یک معامله قاچاق و یا سرقت از یک بانک، پولی به دست آورده است. اپر این پول را به حساب خود یا نزدیکانش واریز کند، به راحتی قابل تحقیق و پیگیری است و همین واریز سندی علیه او محسوب میشود. بنابراین تلاش میکند تا این پول را در کشور خود یا خارج از کشورش، به دلار یا مال غیرمنقول و یا طلا تبدیل کند. یا اینکه تمامی آن پول را به پول نقد تبدیل میکند یا با نقل و انتقالات فراوان بانکی با نام اشخاص مختلف و ارقام متفاوت، تلاش میکند تا زنجیره انتقال پول در سیستم بانکی مشخص نباشد. یعنی رد پول گم شود.
اولین مرحله پولشویی شامل ارائه پول به سیستم مالی و بانکی است که توسط شخصی که کاریاب نامیده میشود انجام میگیرد.
مرحله دوم شامل اجرای تراکنشهای پیچیده مالی برای پنهان کردن سرمنشاء ذخایر مالی که "لایه بندی" نامیده میشود.
ودر نهایت، دستیابی به دارایی ای که از معامله ذخایر پولی قاچاق تولید شده است. برخی از این مسائل ممکن است حذف شود، که بستگی به شرایط دارد. برای مثال، درآمدهای غیر نقدی که قبلا در سیستم مالی وجود داشته است نیاز به قرار گرفتن در این پروسه ندارد.
انواع پولشویی:
پولشویی درونی: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه انجام شده در داخل یک کشور، که در همان کشور نیز شسته می شود.
پول شویی صادرشونده: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه انجام شده در داخل یک کشور، که در خارج از آن کشور تطهیر می شود.
پول شویی وارد شونده: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه انجام شده در سایر نقاط جهان، که در داخل یک کشور مشخصی شسته می شود.
پولشویی بیرونی: شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه انجام شده در سایر کشورها که در خارج از کشور نیز شسته می شود.
اما در قبال پولشویی چه اقدامات امنیتی وجود دارد؟
اف ای تی اف
حال این #FATF چیست؟
نهادی که توسط سازمان همکاری توسعه اقتصاد جهانی تشکیل شده تا از وارد شدن پول کثیف یا درآمد ناشی از پولشویی جلوگیری و مبارزه میکند و تمامی پولهایی که از طریق قاچاق مواد ، اعضا ، مخدر ، قاچاق جنسی زنان و کودکان ، تامین سلاح برای تروریستها و سازمانهای وحشت وغیره بدست آمده را پاک و بعنوان پول قانونی به کسبهای مجاز وارد کند و عاملین آنها را پیدا و به جهان معرفی نماید .
بگذارید یک مثال بسیار ساده وظیفه اف ای تی اف را عنوان کنم
فرض کنید من بدنبال برداشتن یک شی از داخل یک اتاق تاریک میباشم . شما به من میگویید که لامپ اتاق را روشن کنم تا اقدام شما قابل مشاهده باشد و من از روشن کردنش اجتناب میکنم . سازمان اف ای تی اف ، همان لامپ اتاقی است که تمامی مبادلات مالی توسط بانک جهانی اعم مبدا و مقصد و حواله کرد آن مشخص میگردد.
ایران در کنار کشورهای افغانستان ، کامبوج ، بوتسوانا، کره شمالی و غنا در ردیف پرریسک ترین کشورها برای پول کثیف بوده و تن به عضویت این سازمان نمیدهد.
https://www.group-telegram.com/fr/khosrovanooshiravan.com/20542
✍ #فرهاد
BY خسرو انوشیروان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20552