group-telegram.com/pgcss_shiraz/397
Last Update:
هیئت علمی بخش علوم سیاسی دانشگاه شیراز در این نشست به تحلیل تنشهای اخیر میان ایران و اسرائیل و واکنشهای متقابل آنها پرداخت.
ایشان با بهرهگیری از نظریه رئالیسم نئوکلاسیک و روش روندپژوهی، نقش ادراک رهبران سیاسی در تصمیمگیریها را برجسته کرده و تأكيد کرد که در این چارچوب، تصمیم رهبران به عوامل داخلی و خارجی، از جمله ساختار نظام بینالملل و قدرتهای بزرگ وابسته است.
وی با بررسی مواضع قدرتهای بزرگ (چین، روسیه و ایالات متحده آمریکا)، احتمال شکلگیری ائتلافهای گسترده و وقوع جنگ جهانی را بعید دانست. همچنین با تحلیل شرایط داخلی آمریکا و روی کار آمدن ترامپ با استفاده از روش روندپژوهی، احتمال تکرار ساز وکار دیپلماسی و زور در سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را مطرح کرد.
دکتر قرشی در ادامه با بررسی نظام سیاسی و نظام ادراکی رهبر جمهوری اسلامی ایران، بر نقش این دو عامل در تصمیمگیریهای این کشور تأکید کرد. ایشان با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی که تصمیمگیری درباره جنگ و صلح را بر عهده رهبر میگذارد و با اشاره به سخنان مقامات ایرانی، از جمله آقایان پزشکیان، ظریف و طائب، به تحلیل مواضع احتمالی حکومت جدید و سپاه پاسداران در قبال ادامه تنش با اسرائیل پرداخت.
ایشان در پایان سخنرانی خود با تبیین ترکیب نگاه آخرالزمانی و ژئوپلیتیک در ادراک رهبر سیاسی ایران، به احتمال اتخاذ پاسخی متناسب از سوی این کشور اشاره کرد.
❇️ روابط عمومی مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس دانشگاه شیراز
BY مرکز مطالعات راهبردی خلیج فارس
![](https://photo.group-telegram.com/u/cdn4.cdn-telegram.org/file/O8YDiCr9Hj1cpZJrlCdNRxSjYOSNYZ4kz-wrOQsUEha4nZT9jbFG2mJr5nj81yiZlKrUPQuOFJEsA2A0il5xZJaxgOjAgOwMCpZYFGz7r_dWAM01WoLaOcQSuMeY00QWg97WWHPjLW0GA1ul5gcPnltZGzDSCocotTek1p3H7lf1xJ5uIn4XR287c8mEXNslfabmoYanqwJ-869_oCjOB_ht7QJqeULO792MFYNNSbduJWwT1NeBUN_8Q8HtJztncxNSId3K6oDJTCO6Vh-xaZlEvlU0DFfino2hdNEKlL-XI3LASJJtGdbFb7ZRZUcmwBxexMtGpoK0xTEnZsqWkQ.jpg)
Share with your friend now:
group-telegram.com/pgcss_shiraz/397